Onsdag - Fotbolls proffset

Ater igen har jag typ ingen tid alls att skriva! Blir sa trott pa de har skit datorerna vi maste sitta vid, men men... o ni far aven overleva med att jaginte har nagot svenskt tangentbord. Men hos familjen sa kommer min dator fram! Nu ligger den bara nerpackad i min gigantiska vaska. Pa dagarna nu ar det lektioner hela tiden, vi borjar vid 8 o slutar vid 8 halv 9 pa kvallen. Sa det ar langa pass. Men igar pa kvallen hade vi internationellt singalong. Ganska kul faktiskt. Varje land fick ga upp pa scen o sjunga/dansa en barnsang eller likande fran varje hemland. Vi svenskar, o vi ar typ 10 stycken, hade sjukt kul da vi gjorde "mormors lilla kraka" o avslutade med raketen. Men roligast var nog Kineserna, sjukt synd att jag inte kan spela in pa min kamera. Ni hade garvat lika mycket som vi andra gjorde, sa sota. Pa kvallen spelade vi svenskar fotboll ute i graset i skummet. Sa jakla kul! (o nu kommer manga av er reagera, Emme? Spela fotboll? Frivilligt!?) Men aaa, det gjorde jag, o vi agde. Hahah.. eller inte. Men kul var det ;) Imorrn blir det guidad tur in till Manhattan o Centrala New York. Ska bli riktigt kul! For nu har vi bara vara "inlasta" har pa campus pa skolan o inte hunnit se sa mycket av landet eller sa. Inte mer an det lilla vi kunde se pa bussen pa vagen hit. O det ar sa sant att amerikanarna kor sjuuuukt stora bilar. Min lilla Reunalt som jag brukar kora runt med hemma, skulle bli mosad (o utskrattad) pa typ tva sekunder :P O jag kunde inte annat an bara le, nar man ser de hus, affarer o sa de har har. Det ar ingen tvekan om att jag befinner mig i USA kan jag lova! Uppadaterar snart o med lite bilder!

Tisdag - New York Baby

Nu har jag typ tre sekunder pa mig att skriva  nagor vettigt, good luck.

Jag ar framme! Kom till au pair skolan igar runt 11 tiden (svensk tid alltsa fem pa morgonen) Just nu har jag rast fran lektionerna vi har har pa skolan. Lovar att ge en mer utforlig beskrivning senare, for ni vet att jag kan babbla mer an sa har ;) Men flygresan gick jattebra o jag hade sallskap av Emma, en annan tjej som ocksa ar har som au pair. O hon har varit det innan ocksa, sa det kandes jattetryggt att ha henne med! Men jag lever o allt ar bra. Skolan ar val helt okej, forrutom att jag ar saaaaa sjukt trott att jag valdigt latt skulle kunna somna direkt har pa tangentbordet. Jag delar rum med en tjej fran polen, jattetrevlig tjej men inte sa jatteduktig pa engelska. Har traffat en massa annat folk ocksa men dte ar mest jag, Emma o en annan tjej fran Estland som hanger ihop. Men det finns folk fran hela varlden har, sa lite coolt ar det :) Men nu maste jag springa tillbaka till class. Lararen ar supertrevlig, men gillar inte nar folk ar sena ;)

Det finns inge msn pa dessa datorer, men pa natterna (runt 2) sa kan jag kanske logga in.  

Massa kramar!!!


Söndag - 24 timmar

Om nästan exakt 24 timmar går flyget mot New York.

Jag fattar det inte. Det är som om jag går runt i en liten bubbla o tror att jag ska åka väg bara en liten stund, kanske en vecka eller två, men sen ska jag få komma hem till alla igen. Men så är det ju inte...

Igår kom de första riktiga tårarna. Jag var hos mina tre småkusiner för o leka med dem en sista gång på ett bra tag o säga hejdå. O precis när jag stiger in genom dörren hör jag både Svante o Olle hojta, Emelieee!!! Redan där var klumpen i halsen alldeles för stor o tårarna alldeles för nära. Tog upp minstingen, som är 6 månader gammal, o hon ger mig ett stort tandlöst leende, ett sånt leende som bara Bea kan. Sniffa henne lite i nacken, bebisar luktar ju så himla gott o då var det kört. Nu kom tårarna. Usch... Men fick leka lite med barnen, visade på Olles jordglob var jag skulle o fick även byta blöja på Bea en sista gång =P Till o med det gjorde mig löjligt gråtfärdig, herregud. Men sen så ville Olle att vi skulle läsa en bok (som alltid slutar med att man får läsa minst tre) o då när mina både myspojkar kryper upp in till en i soffan o lägger huvudet på ens axel, då är allt så himla bra. O de är väl kanske dessa stunder med pojkarna som jag kommer sakna allra mest, läs- o mysstunderna. Men jag vet om att de finns kvar där när jag kommer tillbaka, trots att de kommer ha växt en massa.

O jag fattar inte att jag bara nu om några timmar kommer att behöva säga hejdå till min familj. Bara av att skriva detta börjar jag nästan böla igen. Det kommer absolut bli den hårdaste och jobbigaste biten. Men jag ser ändå framemot resan. Fast just nu så vill jag bara till värdfamiljen direkt. Kommer inte få träffa dem förrän på fredag då jag nu i fyra dagar ska vara på en au pair skola i New York. O visst det ska bli jättekul o träffa en massa andra au pairer från hela världen o få en chans att se New York. Men med tanke på hur gråtfärdig jag är, hade jag nog mått bättre av att bo hos familjen. Men det ordnar sig nog.

Så hejdå Sverige så länge! Nästa gång skriver jag troligtvis i USA!

Emelie

"Amerikanska rumpor"

Jag är bara tvungen att berätta detta. Kollade facebook precis då jag såg att min värdpappa kommenterat min status.

Jag hade sktrivit "Är inge roligt att säga hejdå till alla, men om 3 dagar sitter jag på flyget. Helt sjukt!"

O då hade Frida kommenterat tillbaka:"d kommer gå så himla bra!! :D Lycka till nu vännen. Jag kommer tänka på dig och sen så hälsas det på! Wihu ♥ ♥ ♥ Gå o spanka lite amerikanska rumpor åt mig med hihi"

O ni kan aldrig gissa vad min värdpappa skrivit tillbaka, hahahah.

"amerikanska rumpor?" Those are my kid's "rumpor!" Ha, ha! Be gentle!"

Det är verkligen farligt med internet nu förtiden!! Man kan översätta de flesta språken, o även rumpor finns med i uppslagsverken, hahahah. Men det är ju tur att min värdfamilj har humor, haha.


Fredag - Sentimentalt

"Vi ses i B10 imorrn vid tio då!"
 
"Eller var det i B12 vi skulle vara?" 
                                                                                         
"Är det Micke o Johan som har lektionen imorrn, eller är det Jörgen?"


Goodbye partyt var riktigt mysigt. Var så otroligt glad över att nästan alla hade kunnat komma o att jag fick spendera en jättemysig kväll med mina underbara. För ni är verkligen underbara. Utan er hade jag inte överlevt de senaste tre åren, o utan er skulle jag inte heller klara det år som ni ligger o väntar framför mig.

Jag tror ni knappt förstår hur mycket ni betyder egentligen... Det var verkligen hemskt över att få säga hejdå till er igår. Vi visste om att vi var tvugna att krama om varandra en sista gång innan vi skulle skiljas åt, men ingen utav oss ville riktigt sluta den där sista kramen. Eller egentligen var det ju inte den sista kramen, utan bara en kram som skulle räcka väldigt länge.

Min gubbe, min flumboll o min Adam var en av dem som var svårast att säga hejdå till. Ville verkligen inte släppa taget om dig. Men förhoppningsvis kan vi fortsätta vårt "vinnande koncept" när vi har upptäckt världen i några månader o efter att jag har bytt tusen blöjor i USA. För vad som än händer så kommer du alltid förbli min Adam, trots att du egentligen inte är min. För jag kommer alltid vara din Emme. Vad som än händer.

Jag vet dock inte hur jag ska överleva detta år utan min stöttepelare, Becky. Denna "brutalt ärliga" fillur som bara är så underbart härlig. Utan dig hade jag aldrig rest mig ur askan i början av april o utan dig hade mina tre år på stagg varit riktigt grå o tråkiga. Kommer sakna dig något otroligt! Samma sak är det med Matilda o Susse. Dessa två helt unika personer, som gett "kullanfikan" en helt ny innebörd.

Mitt härliga partygäng kommer jag heller aldrig svika eller glömma. Jag har nog aldrig skrattat så mycket som i erat sällskap. O vi vet nog egentligen alldeles för mycket om varandra, men det har bara gjort våra skrattattacker ännu mer helhjärtade. Vi har rockat loss på borden på KM, o vi har säkert druckit för många cider under tiden men jag ångrar inte en sekund tillsammans med er, Frida, Linn, Jessika, Becky o Jenny.

Friends forever, eller vad är det du brukar säga? Min gums, min Jasminis. Ibland skrattar jag med dig, o ibland kan jag inte än annat skratta åt dig. För du är rakt igenom underbar. Du tror ofta att du inte kan o inte klarar av saker. Men det finns ingenting som står i din väg egentligen. För med ditt skratt, din kreativitet o med din härliga personlighet så kan du komma hur långt som helst. För ingen kan motstå dig, iaf inte jag. För med dig blir jag på något konstigt sätt också underbar.

O någon som jag verkligen beundrar är du Linda, Du är en av de starkaste personerna jag känner. Du har en perfekt liten Liam som vi alla älskar o trots att han förändrade din värld så har du inte förändrats. Du är fortfarande den spralliga Linda som jag kommer sakna något otroligt!

Men ett år går fort. O det är det jag försöker övertala mig själv. Jag har faktiskt inte fällt än enda tår denna veckan. Inte än. Gråten ligger alltid nära, o det känns som om jag ska falla sönder. Men trots att det var jättejobbigt igår o även idag då jag sa hejdå till min underbara farmor så försöker jag vara stark. För under rädslan för hemlängtan o att ni alla kommer försvinna ifrån mig, så finns glädjen. Jag längtar så sjukt mycket att glädjen gör allt. O det är nog även glädjen som har lyckats hålla borta mina tårar. Än så länge iaf.


Onsdag - 5 dagar kvar

Var inne i stan o lunchade med Jossan idag. Gjorde en av våra vanliga shoppingturer o bara tog det lugnt o snackade en massa. Kändes väldigt konstigt att veta att idag var sista gången vi skulle få träffas på en väldigt lång tid. Vi har alltid funnits här hos varandra i 19 år, o nu ska vi vara utan varandra ett helt år. Men ett år utav ett helt liv är ingenting. Så vi kommer klara detta gallant. Visst kommer jag sakna henne o de andra kusinerna en massa, men jag får ju faktiskt se dem snart igen :) Är faktiskt väldigt lugn än så länge. Nervositeten har inte riktigt kommit ännu, jag är mer förväntansfull o ser verkligen framemot att få åka!

5 dagar kvar!

Tisdag - White flag

Blir ett sent dagens inlägg, det är bara minuter kvar till midnatt och jag är på väg till sängen.

Hela dagen idag har spenderats tillsammans med Jasmin. Vi har varit på stan, ätit glass o jagat runt efter strumpor till mig ^^ Att det egentligen skulle vara så svårt o hitta typ ett fem pack strumpor hade vi ingen aning om. Kraven var inte så höga, de fick inte var låga o de fick gärna vara färgglada. Ändå fick vi leta runt en massa utan resultat. Det hela slutade faktiskt med att jag hittade strumpor på barnavdelningen på H&M =P (har ingen aning om varför jag ger en ingående beskrivning av mitt strumpletande, men som sagt, jag borde väl sova egentligen...) 

Ikväll blev det att åka till faster o kusinerna för en liten mysig grillkväll. Så ikväll var det sista gången jag var i Runsten på väldigt länge, o så fick säga hejdå till dem också. Jossan ska jag dock träffa redan imorrn igen, ska in till stan för o luncha ihop innan hon börja jobba. Så det lite mer jobbiga "hejdået" får tas imorgon.   

Nehe, nu måste jag nog sova! Väckarklockan är inställd på 08.00 då jag ska upp o jobba imorrn. Tar inte så lång tid att städa egentligen, men dte är skönt att ha det gjort tidigt, så har man hela dagen fritt sedan :)

Dagens låt - White Flag

Måndag - Packning

Packa... packa lite mer... packa upp... tvätta... packa om... packa... städa... ha panik... packa... tvätta...

Mitt liv för tilfället. 

Hela mitt rum ser ut som ett tredje världskrig o jag har snart packat ner alla mina kläder. Så de resterande 6 dagarna jag är hemma, kommer jag behöva gå runt naken. Jag kommer ge "tvätt-dags kläder" en helt ny innebörd. Herregud hur ska det här gå!

Söndag - Böda Sand

Förlåt för att det inte blivit någon uppdatering de senaste dagarna. Men har som sagt varit i Böda från i torsdags. Kom hem från någon timme sedan, o är riktigt trött. För mycket frisk luft eller något ^^ Har legat på stranden mer eller mindre varje dag o bara tagit det lugnt. Småkusinerna var också med, något som gjorde hela resan mycket mysigare.

Denna veckan som följer händer det mycket. Är ju sista veckan hemma i Sverige innan jag flyttar till det stora landet i väst. Så det blir att packa klart imorrn förhoppningsvis. Ville ha det mer eller mindre klart så jag kan koncenterera mig på att ha det riktigt bra de sista dagarna här hemma. Så på tisdag blir det att säga hejdå till faster med familj o även att träffa min gums, Jasmin. På onsdag blir det att träffa Jossan o även gå på bio. Måste ju se den nya Harry Potter, trots att jag nästan alltid blir besviken på filmerna då de aldrig ens är i närheten så bra som böcker. På torsdag sen blir det de stora Goodbye Partyt för alla kompisar. Många tårar kommer nog fällas, men hoppas på desto mer skratt. Ska försöka hinna träffa mostrarna o deras familjer däremellan också. Säga hejdå till mina sötnosar, något som verkligen inte kommer att bli lätt. O även krama om farmor, mormor o morfar o alla de andra några tusen gånger innan jag beger mig upp till Stockholm på söndagen för att sedan flyga på måndagsmorgonen. Det är nära nu!

        


     


        

Onsdag - Route 12

Idag blev det en fika med Hanna :) Riktigt mysigt o vi pratade en massa om allt möjligt. Har även hunnit med att jobba lite idag, o ska alldeles strax hoppa in i duschen. Är mini reunion med SP06E ikväll, härligt härligt! Ska bli kul. Hoppas bara på att vi är många som kommer. Men först förfest hos Becky, party, party ;)

Imorrn så blir det att åka till Böda igen. Familjen är redan där, men imorrn så flyttar även jag in i husvagnen. Ska vara där till på söndag, så får se hur mycket uppdateringar det kan bli här på bloggen. Men hoppas på att kunna uppdatera lite om ikväll iaf, o skriva lite under helgen :) Så ni får ha det så bra tills dess!

Dagens låt - Route 12, låt från filmen Revoliotionary Road, som jag såg igår. Hade väligt höga förhoppningar om filmen, men tyvärr uppfyllde den långt ifrån mina krav på en bra film. Men musiken i filmen var väldigt vacker iaf ;)

Tisdag - Life is a flower

Idag bar det av till Böda, med kusinerna o faster. Resten av familjen bor på campingen där, men eftersom jag måste jobba lite under veckan, så kan jag inte vara där hela tiden som familjen. Men idag, så var Jossan ledig, så då skulle de ändå åka upp o hälsa på, så då passade jag på o hänga med! Vi hade det trevligt i solen hela dagen o hade en massa konstiga konversationer, haha. Vi är verkligen inte normala ibland! När man börjar diskutera o analysera om alla har hår på tårna o om min bror o hans kompis sjukt dåliga hygien vanor, så är man inte normala! Herregud, vad vi skrattade ibland åt våra egna utlägg. O speciellt åt min bror o hans kompis Leo, som verkligen vrålglodde efter tjejer på campingen. Så sjukt kul! Någon tjej ringde Leo på mobilen, o precis när han såg det, skrek han ut, "En bruuud ringer" hahha.. Helt uppspelt eller något ^^ O Linus såg två tjejer i deras ålder cykla förbi, o skriker på Leo som är ute i förtältet att komma in i husvagnen o kolla in de två überheta tjejerna som åker förbi. O det tog seriöst typ två sekunder innan Leo var inne i husvagnen, hahah. Var vi alla verkligen så när vi var 17 år, eller är det bara killar?? ;)  

Kollade även facebook precis, då jag igår skrev att det bara var två veckor kvar till New York. O då hade min värdmamma, Andi kommenterat, "What's this mean in English! YEAH - Emelie is coming to be part of our family!!!!!!" Hehe, hon är så söt. Man kan inte annat än bara känna sig välkommen till dem :)

Dagens låt - Jättegammal låt, som råkat fastna på min hjärna idag, Life is a flower.

Måndag - The best of me

Idag är det exakt 2 veckor / 14 dagar /  336 timmar / 20160 minuter...(hur man nu vill se det)... kvar tills det att jag är i New York. Helt jävla sjukt! Har lite lätt panik. Ena stunden hoppar jag upp o ner av glädje, o är överlycklig av att jag ängtligen ska få åka. Men sekunderna efteråt börjar jag nästan böla bara över tanken på att jag ska få lämna allt här hemma. Humöret är värsta bergodalbanan nu för tiden. Jag vet knappt vad jag känner eller vill längre.  

Igår hade jag känslan att jag vill bara åka nu! Nu, nu nu! Jag klarar inte av att vara kvar här hemma längre. Jag vill komma bort, göra något annat, o inte se samma jävla tråkiga saker hela tiden. Jag pallar det inte mer! Samma måsten som man alltid har haft. Kan inte det få ändras för ett tag? Så snälla ta mig bara till USA nu, så jag får göra något annat! Uppleva saker, o ha ett "liv". NU!

Idag är humöret helt annorlunda... sitter som vanligt när jag är vid datorn o läser en massa andra au pair bloggar. Läser om en annan tjej som nu har varit i USA några veckor. Om hur hon saknar alla helt galet mycket, hur familjen förvisso är helt underbar, men hur hon inte känner sig hemma. För hemma är ju ändå här, hemma i Sverige, i lilla Rockneby, i mitt lilla gula hus tillsammans med min familj. Så hur kommer jag då känna när jag är väl där? Jag vet om att jag kommer att ha hemlängtan, men hur ska jag tackla den? O är det värt det?

Börjar även få panik över nästa vecka... då jag vet att jag kommer få säga hejdå till er allihopa. Så mina kära vänner, som läser detta, så kommer jag ha ett litet goodbye party nästa torsdag... Bara så jag kommer kunna få träffa er en sista gång o få krama om er några tusen gånger, så jag kommer klara mig ett helt år utan er. Usch, börjar nästan böla bara av tanken. Men jag måste få se er alla en sista gång o säga hejdå ordentligt...

Dagens låt - The best of me, låt av The starting line

Söndag - Marmelad pussar!

Kl. 06.10 vaknar jag imorse av att Olle o Elin, 6 år, kommer inspringandes till mig där jag ligger o sover o skriker FRUUUKKKOOST!! De två busungarna har alltså varit uppe o fixat frukost åt oss allihopa. Men klockan 06.10 tycker knappt jag att det är särskilt gulligt. Men självklart får vi väcka 3 åringarna o gå ut i köket då det var en omöjlighet att 6 åringarna skulle låta oss sova längre. Ute i köket har de tagit fram tallrikar (de hade inte hittat några djupa tallrikar, så det fanns bara vanliga platta, trots att de alla ville ha flingor med mjölk till frukost, hehe) o så hade de hittat mjölk, en brödbit, (o då menar jag verkligen bara en ensam brödskiva) o lite yoghurt. Men det var sött av dem, o de var riktigt stolta över att de hade gjort frukost. Jag var väl dock inte lika pigg på att ordnda o försöka få fyra småbarn att sitta lugnt i stilla o äta sin frukost. Men det blev en riktigt mysig morgon tillslut. Satt o åt frukost, o efter frukosten fick jag en stor (blöt) puss av lilla Svante som tyckte det var jätteroligt att kleta ner hela min kind med mjölk o marmelad. Sen låg vi i soffan hela högen o kollade på Hitta Nemo, läste böcker o busade såklart en hel del.

Så kul kan det ibland vara att vara barnvakt. Det har sina nackdelar, men detso fler fördelar finns det bakom hektiska måltider o stimmiga barn. Ibland så får man faktiskt frukost på sängen och en o annan blöt puss.

Lördag - Thriller

Fredagen blev faktiskt inte så dryg sen. Blev faktiskt bio på kvällen, The Proposal. O gud vad jag skrattade ibland! Riktigt rolig film, trots att den var ganska förutsägbar så hade den flera poänger som gjorde att hela salongen bröt ut i gapskratt. Har ni inte sett den, så gör det!

Idag blir det en lugn dag, men sedan ikväll bryter helvetet löst.. haha.. Nee, men jag o Sara ska vara barnvakt åt fyra små busungar, så vi lär ha fullt upp. Men det ska bli kul :) Trots att det lär bli mycket o göra. Vi ska även sova där, så det blir o försöka få alla barnen i säng vid en lagom tidpunkt, trots att det nog lär vara svårt. Inget kul o behöva o gå o lägga sig när det finns en massa folk o leka med hemma, jue ^^ Så mys med barnen ikväll alltså. "Normala" 19 åringar hade väl kanske haft helt andra planer, som inneburit ett stort gäng kompisar o fest. Men inte ikväll. Hoppas istället på att hela klassen kommer kunna mötas nu på onsdag. Vi fick nämligen 1000 kronor i stipendie, för Rysslands projektet vi gjorde med länsmuseet o nu måste vi göra av med pengarna. Så eftersom vi ändå är gamla SP06E, så innebär det att vi ska supa upp våra pengar ;)

Dagens låt - Thriller

Fredag - I'll be

Tänkte skriva något smart, bra, o faktiskt intressant för en gångs skull. Men det verkar vara tomt i mitt lilla huvud idag. Allting snurrar på som vanligt, så jag har inte ens något kul o intressant o berätta. Är ganska uttråkad. Får väl ta tag o försöka ragga upp någon som kan underhålla mig ^^ Eller så får jag ta tag i o läsa klart min bok, Breaking Dawn. Eller "bibeln" som pappa kallar den, då den är såå sjukt tjock. Jaa... så får det nog faktiskt bli. Jag har ju inget eget liv idag, så då får man väl läsa om någon annans o döda lite tid.
Over and out!

Dagens låt - I'll be, Edwin McCain

Torsdag - Tips o kom ihåg

Igår var det födelsedagsfirande hela dagen. Mamma fyllde år, men eftersom alla inte kunde komma samtidigt, så kom det gäster under hela dagen =P Men det var trevligt som vanligt.

Idag har det istället varit väldigt lugnt. Jag o syster har flummat järnet, hahah. Vi är som vi är ^^ Vi får våra konstiga ryck som alltid slutar i att vi båda två ligger dubbelvikta o kiknar av skratt. O ingen utav oss vet egentligen vad som är så roligt =P Men jag har även fixat klart i mitt rum. Så nu är det tomt. Eller okej, inte tomt, men alla lådor är tomma, alla cd-skivor är borta o hojtar man in i garderoben ekar det nästan. Så nu är det klart iaf :) Har även börjat PACKA. Kommer aldrig bli klar. Men tänkte ge några småtips om vad som är bra att ha med, som man lätt glömmer bort. 
 
- Reseadapter. Ett måste. Men dubbelkolla även att de elektroniska grejorna klarar USA:s 110 volt.

- Kokbok.
Köp en liten o smidig. Eller varför inte göra din egen? Går lätt att göra i Word, eller i mer avancerade program som Indesign. Men bra att ha om man ska göra mat till familjen eller baka något typiskt svenskt med barnen.

- DL-mått sats.
Om du ska lyckas baka överhuvudtaget, så måste du nästan ha de vanliga måtten. Som skriker med sin frånvaro i det stora landet i väst. (Finns för 5 kr på IKEA, visst älskar vi bara IKEA?)

- Almenacka.
Så du kan hålla koll på när du ska jobba eller hitta på något särksilt. Kan även vara bra så man inte glömmer bort födelsedagarna till de som är hemma i Sverige.

- Presenter till värdfamiljen. Är väldigt uppskattat att ha med sig någon liten present, iaf till värdbarnen. Något typiskt svenskt som Pippi Långstrump, Sverigetröjor (landslagströjor fungerar perfekt), Kosta Boda glas eller något kul du kan hitta på med barnen, ska vara uppskattat :) Men tänk på att det ska lätt ha med sig, o inte väga allt för mycket ;)

- Webcam o mic. Så du kan hålla kontakt enkelt med alla här hemma. Se även till att hjälpa kankse mamma, lillbrorsan, alla fastrarna o mormor mfl. att installera Skype på deras dator. O visa även lite hur det fungerar, så kan du lättare hålla kontakten med alla.

Några mer bra saker att ha med sig? Någon som har något förslag?


Onsdag - This is home

Igår kväll hade jag planer med Linda. Hon o Adam ville hinna träffa mig lite innan jag åker, så vi hade bestämt att träffas igår för en mysig hemmakväll. Så när jag kommer hem till Linda möter en sprallig Adam o en glad Linda mig. Vi går ut på Lindas fina lilla innegård, där även Matilda väntade. Blev jätteglad o få träffa henne, visste inte om att hon också skulle dit. Men sen, när jag precis kramat om Matilda, så hoppar det fram ytterligare 5 kompisar ut från buskarna o skriker SUPRISE! Fatta hur förvånad jag blev!!! Helt utan min vetskap hade nästan hela kompisgänget samlats hemma hos Linda, för alla ville ju hinna träffa mig innan jag åker. Så himla härlig överraskning! Vad underbara ni är! Hade till o med pratat med Jamsin innan på dagen, då jag sagt att jag skulle till Linda, men frågade om hon kanske velat hänga på, men hon hade tydligen "andra planer". Jaa, planer på att hoppa fram ur en buske hos Linda, haha. Men blev verkligen jätteglad över att få träffa alla! Ni är så underbara hela högen, o jag kommer verkligen sakna ihjäl mig efter er!!! Lova att ni inte glömmer bort mig under tiden jag är borta ;)

Dagens låt - This is home, Switchfoot


Tisdag - Air Hostess

Nostalgitrip igår. Jag o Sara var i stan o köpte ett nytt singstar. Vi är lite lätt beroende av detta spel, som ni kanske nu märker ;) Det nya spelat till samlingen blev, Singstar Boybands vs. Girlbands. Riktigt bra skiva faktiskt, o vi sjöng en massa igår kväll. Det tråkiga var bara att nästan alla tjejlåtar var jättegamla medan nästan alla Boybands iaf var från 90 och 2000 talet. Lite dålig blandning där! Men det  var riktigt kul o sjunga låtar som Mmmpop med Hanson, Fives gamla dänga, Everybody get up och gamla Spice Girls låtar. Men samtidigt märker man hur man inte kan texterna ordentligt! Hur man hittade på vad man trodde det lät som på engelska när man sjöng dessa låtar för första gången när man var runt tio år. Så jag fick en helt ny innebörd på vissa av låtarna nu ^^ Men det var riktigt kul. Sen så fanns det två Mcfly låtar med, o även två låtar av Busted. MINNEN! Herregud, hur många gånger dansade jag o Bex inte runt  i hennes kök o skulle göra våffeljärnsmackor med målilla senap o sjöng till Busteds Air Hostess eller Mcflys första låt Five colors in her hair?! Det var tider det ;)

Dagens låt - Air Hostess

Söndag - Heartbeat

Helgen har en så länge varit väldigt lugn. Var på Enerevet igår med familjen o bara ta det lugnt, känns som vi mer eller mindre bor i husvagnen nu. Men idag ska jag ta tag i mitt rum. Städa. Finns det något som är så drygt o tråkigt egentligen. Men det är väl nödvändigt nu. Måste även börja rensa ur hela mitt rum, då min lillasyster Sara ska få mitt rum när jag flyttar. Så jag blir mer eller mindre utslängd ^^ Så det blir att packa ner mitt "svenska liv" ner i en massa banankartonger o snart så måste jag även börja packa resväskan. Pratade med CC i fredags o sa att jag fått visumet o att allt stämde. O Ida som jag pratade med, sa att de hade fått alla mina papper, så allt var klart nu. "Så det är bara o börja packa" sa hon. O det var väl då jag började inse, att jaa... det är faktsikt det enda jag har kvar. PANIK! Hur ska man kunna packa ner de saker man behöver för ett helt år i en resväska egentligen? Usch vad svårt! Jag har 2x23 kg att packa, så det är ju väldigt bra. Men jag funderar på att bara ha en väska iaf. Så man har möjligheten att shoppa för ytterligare 23 kg väl i USA ^^ Vilka problem... haha.

Dagens låt - Heartbeat

Fredag - Tankar

              

Mina små sötnosar! Fattar inte att jag ska vara utan dem ett helt år! Var barnvakt åt dem igår, o vi lekte en massa i vattenspridaren o spelade spel. Det är så mysigt att ha dem, o de förgyller verkligen ens vardag. Självklart är de inte alltid änglar, utan vi har våra små tvister o Emme får vara den tjatiga kusinen ett tag. Men det spelar ingen roll, för de är så himla mysiga. Men jag har verkligen panik över hur jag ska kunna lämna dem ett helt år! Visst jag får tre andra mysiga barn att ta hand men de är ju inte min lilla Olle, min busunge Svante o min sötis tjej Bea. Minstingen kommer ha växt så mycket o börjat att gå o bli en liten person. Medan den stora till och med kommer att hinna börja i skolan. Kommer de ens att känna igen mig o komma ihåg de många gånger vi busat tillsammans? Olle som är 6 år kommer ju att göra det, men hur kommer det att bli med Svante som bara är 3? Medan Bea med all säkerhet inte kommer att komma ihåg mig. En liten skrämmande tanke... Men jag har lovat mig själv att vara positiv, o jag kommer att klara detta året som nu finns framför mig. Jag måste klara det. För jag vill verkligen komma hem efteråt o kunna säga att jag har klarat o bo i USA ett helt år, jag har pluggat på college o jag har även kunnat ta så mycket ansvar o ta hand om tre småbarn. Jag vill vara stolt över mig själv. Nästan lika stolt som jag blir när någon av mina små sötisar gör något duktigt eller bra för första gången. Jag vill kunna vara nöjd med mig själv, och kunna säga: Jag klarade det.


Torsdag - Too damn young

Igår blev det mysig tjejkväll med tjejerna hos Frida. Riktig sommarkänsla då vi efter att ha grillat o pratat en massa strunt åkte in till stan o satt ute på Olearys uteservering. Det är verkligen SOMMAR! Men eftersom det inte är halva priset på Olearys blev det även en runda till KM ;) O när vi satt där o sippade på våra cider så kom en kille fram o började prata engelska med oss... o frågade hur gamla vi var. Ehh.. jaaa 19 år sa vi o fattade nog inte riktigt vad han ville, var det ett dåligt raggnings knep eller ^^ Men killen var tydligen 27 år gammal o tyckte att det var heeemmskt att ingen verkade vara över 20 på hela KM. Men eftersom vi iaf var 19 tillskillnad mot det sällskap han varit med tidigare, så satte han sig hos oss =P Riktigt trevlig kille, som tydligen var från Kenya men nu var i Sverige då han var en utbytes student som pluggade till läkare. Kul o få börja öva upp sin något knagliga engelska igen. O om bara tre o en halv vecka så kommer engelskan verkligen sättas på prov. Gud vad jag längtar nu!

Dagens låt - Too damn young, av Julie Roberts, tyckte det var en lite passande låt titel till dagens inlägg ;)