Tarzan Swing in Costa Rica

Japp, här kommer då alltså videon då jag gjorde "the tarzan swing" i Costa Rica. Vi åkte ut i en stor dal, och nedanför kunde man se djungeln och även en bäck. Vi kollade även efter apor, men såg inga den gången.





O här är Meikes video. Hon gjorde det innan mig och hon skrek till o med ännu mer än mig, haha. Vi andra stod bara o småfnittrade i bakgrunden.



Onsdag - More of Costa Rica

Här kommer lite mer uppdatering från Costa Rica. Efter att vi varit vid sköldpaddorna så begav vi oss in mot San Jose, som är huvudstaden och det är även där Mario o hans kusin växt upp. Så vi spenderade en dag där för o hälsa på lite släktingar till dem. Och man kan ju helt klart säga att man fick något utav en kulturchock. San Jose är en väldigt stor stad, med flera fattiga och ganska farliga områden. Så det kändes faktiskt ganska skönt att vi hade killarna med oss hela tiden. Jag o Meike kunde inte gå själva då det syntes allt för tydligt att vi var turister, och tjejer är alltid mer utsatta för rån eller liknande. Vi kunde inte ha någon smycken på oss eller bära väskor, och att gå ute efter att det hade blivit mörk var det inte ens en talan om. På kvällen så åkte vi över till en av Marios kusiner och hennes familj, där vi blev bjudna på middag och fick spendera natten. Det var hur mysigt som helst och hon och hennes man kunde båda prata engelska och var supertrevliga, så det var en lyckad kväll.









Dagen efter så började vi en ny resa mot en av landets vulkaner. Vi hamnade på ett supergulligt litet hostel och på kvällen så lagade vi mat tillsammans och tog en vända i den lilla staden.

Under vår andra dag vid vulkanen så var det dags för äventyr. Vi skulle nämligen göra ziplining ute i djungeln! Vi fick klättra högt upp i träden, ut på små plattformar, där vi sedan spändes fast i en linbana. O så fick vi åka på dessa linbaner högt uppe i luften med djungeln runtomkring och under oss. O även jag som är så galet höjdrädd tyckte det här var skitkul! En riktigt adrenalinkick. Fattar dock inte riktigt hur jag faktiskt vågade :P Linbanorna var uppemot 750 meter långa och det gick fort när man kastades ut så det var riktigt coolt :) Dock så regnade det under hela tiden vi gjorde det, men det var kul ändå.

Sen så fick vi även göra "tarzan swingen". O det är precis som det låter. Vi spändes alltså fast i en lian istället och så slungades man ut i en stor dal! Fy satiken! Jag var skitnervös innan, det var ju inte lite högt :P Men så gjorde en tysk man det innan mig, och för att typ "lugna ner mig" så sa han att det var som att göra ett litet bungy jump, men man hann mer njuta utav utsikten, "så titta ner ordentligt", sa han. Tror ni det gjorde mig lugnare eller?! :P Men tror det eller ej. Jag gjorde det! Jag skrek som en galning först men sen så bara skrek jag, "fan vad coolt!" hela tiden, haha. O jag vågade titta ner ;)


Pinsamma videos kommer!













Ett av många vilda djur vi såg på vägen. Vi såg blandannat också apor och ödlor.























Härifrån gjorde vi Tarzan Swingen


Efter att vi hade gjort ziplining, så red vi häst vid vulkanen och i en ganska svår terräng. Men det var kul, trots att regnet öste ner.















Onsdag - Packing

Håller just nu på att packa... igen. Känns som om jag har levt ur min resväska de senaste månaderna :P Men man ska väl inte klaga då det ikväll bär iväg mot köpenhamn och sedan Italien och Milano imorgon bitti :) Ska bli så kul! Men först så måste jag överleva en natt på kastrups flygplats by myself. Har sovit på flygplatser förrut men inte en hel natt... så det lär nog bli kul :P

Men jag hoppas på en trevlig resa iaf :)

Måndag - En plan, tack

Jag vet verkligen inte var mitt blogghumör har tagit vägen. Råkade jag lämna det i USA eller vad? Innan så har jag längtat till bloggen, jag har känt något konstigt "måste" till att få skriva några rader, och ofta tyckt det varit skönt o få skriva av mig. Men nu så vet jag inte. Jag hoppas att min skrivarglöd kommer tillbaka snart o ber så hemskt mycket om ursäkt för helt klart ursel uppdatering. 

Julhelgen har varit mysig o lyckad iaf :) Vi lyckades fastna med bilen tre gånger i snön på julaftonen :P Men förutom det så har det flytit på bra och det har faktiskt känts skönt att få fira jul hemma i år.  

Pratade med min amerikanska familj idag med. O min bakvända hemlängtan börjar helt klart komma allt mer. Jag saknar barnen och framför allt det sociala umgänget som jag hade där. Det märks att inte så många kompisar är kvar här i lilla Kalmar, och just nu plågar jag mest min syster och "leker" med henne under dagarna :P Självklart så har jag hunnit träffa lite kompisar här hemma också, men från att alltid ha mycket folk omkring mig och från att ha haft speciella planer inför nästan varje helg så känns mitt schema just nu väldigt tomt. Tolka mig inte fel, det är skönt o vara hemma. Men om inte jag lyckas får tag på ett jobb snarast eller iaf någon form av B-plan så kommer jag snart att klättra på väggarna ;)

Men jag ska väl inte klaga allt för mycket för på onsdag så bär det faktiskt iväg mot Italien och Milano. Inte fy skams på det alltså. Ska bli så kul o få träffa människorna som jag reste runt med i Californien i somras och få se ett nytt land. Har pratat med Francesco hela kvällen och vi är taggade till max. Ska bli så kul :)













Torsdag - 23 December

Halvkass uppdatering denna veckan... jag vet. Fy skäms! Men jag har träffat släkt o vänner och bara njutit av att ha massa julstämning o över att få vara hemma igen. Så mitt gamla "bloggbegär" har liksom inte funnits på samma sätt nu. Men jag lovar att bli bättre, men det blir väl kanske efter julhelgen ;) Ska försöka blogga lite också när jag är i Italien under nyår, så ni får vara med där också :P

Men nu så ska jag o familjen bara invänta julaftonen :) Vår barbapappa-gran är pyntad o klar, o alldeles strax så blir det julgröt och filmvisning. O i vanlig ordning så blir det Grinchen. Jag  o mina kära syskon har någon udda kärlek till den här filmen, och vi kan allt för många repliker utan till. Pinsamt men sant... ^^

Så God Jul på er :)



Måndag - A secret letter

Har mött flera kompisar idag, så det har varit fullspäckat hela dagen. Mötte först Bex, sedan var jag hemma en liten stund, innan jag stack in mot stan igen för att möta Adam. Sedan så mötte vi upp kusin Josefine för att göra lite sista juklappsshopping. Så jag måste säga att jag har haft en mycket trevlig dag :) Så tack till er alla ;)

Idag så fick jag också världens finaste brev från min värdmamma. Det var riktigt långt och så himla fint! Jag vill inte berätta allt här, men hon berättade hur mycket jag har betytt för henne och deras familj och att jag för alltid kommer att ha en amerikansk familj. Det var så vackert skrivet <3 Thank you Andi.










Måndag - Turtles!

Fortsättning på min Costa Rica berättelse :)

Tillslut så kom vi alltså fram till stranden och då var vi redo för lite turles!

Så mitt i natten tillsammans med en lokal guide så smög vi alltså till stranden för o kolla på massa sköldpaddor som kommit upp ur vattnet för att lägga sina ägg. O det var så coolt o få se! Det var som om vi var med i deras "moment" och vi fick se hela händelseförloppet, allt från att de att sköldpaddan kom upp ur vattnet, började gräva sitt hål, lägga sina över 100 ägg, gömma äggen och sedan gå ner mot vattnet igen. Vi fick ta på sköldpaddorna och även på de nylagda äggen och jag tror att jag aldrig varit så nära naturen som då. Det var verkligen hur spännande och maffigt som helst.

Vid gryningen morgonen efter så gick vi tillbaka mot stranden igen för att ta lite kort i morgonljuset och även se de små bebissköldpaddorna! O det var verkligen hur många sköldpaddor och bebisar som helst! På natten innan så hade vi bara kunnat se en sköldpadda i taget då vi bara fick använda en infraröd ficklamda, men nu så kunde vi se hela stranden och då insåg man verkligen hur många sköldpaddor det var! Det var även flera lokalbor där som kommit till stranden för att plocka äggen, för att sedan kunna sälja dom vidare. Men eftersom dessa sköldpaddor var utrotningshotade så fick de bara plocka 1% av hela strandens ägg, men ändå så kunde de plocka med sig hundratals säckar med ägg! Helt sjukt!

















































 






Söndag - En vit helg

Jag o mamma ligger just nu o slappar i soffan o kollar på julfilmer. Mys mys :) Vi ska alldeles strax baka lite lussebullar och få lite extra julkänsla. Är ganska skönt o vara hemma o få fira jul hemma i år. Förra året så kändes det inte alls som jul, så i år känns det extra viktigt att man får den där julstämningen :)

Igår så drog jag mig ut i snön för att hälsa på mormor o morfar. Var väldigt kul o få se dem, o allt kändes verkigen precis som vanligt. Lite konstigt var det väl dock att se vårt gamla hus, next door, med deras nya ägare. Men än så länge så trivs vi mer än väl inne i lägenheten :) 

Sedan så träffade jag Bex som också är hemma en sväng. Vi tog en fika och en liten runda på stan. På kvällen så blev det bara en lugn hemma kväll med mor o far framför TV:n, men det gick alldeles utmärkt det med ;)

Lovar lite mer Costa Rica uppdateringar snarast!

Fredag - Home sweet home

Jag är hemma igen i Sverigeland :) Snön faller utanför fönstret och i bakgrunden har jag min minnes CD-skiva från Andi spelande, och allt är bra! Jag kom hem igår kväll efter att ha rest i nästan 24 timmar... Men allt gick bra, mitt flyg från Tyskland till Arlanda var en timme försenat något som gjorde att jag var stressad som in i h*lvete för o hinna med mitt tåg som gick inne från Stockholm. Men efter att ha sprungit med all min packning och skrikit argt (på engelska, haha) på folk på centralen att flytta på sig, så hann jag med mitt tåg. Med en minuts marginal :P

Att säga hejdå på onsdagseftermiddagen, var jobbigt dock. Men jag bröt inte ihop så som jag trodde jag skulle göra. Jag kommer ju se dom igen. Barnen var så söta och jag fick massa kramar. Shane sa "I love you" innan jag gick, o då sa Cameron "I love you 'anie" till Shane. Så då frågade min värdmamma om inte Cameron skulle säga jag älskar dig till mig också. Men då sa Cameron bara, "But I love Shane!" :P Man kan tydligen inte älska två personer samtidigt, haha. Sen så stod Cameron o Shane o kramade varandra, och sa "I gonna miss you" till varandra och fnissade :P Jag antar att de härmade mig o Andi som var de två lipsillarna i sällskapet. Men trots att det var svårt o åka därifrån och trots att jag saknar alla redan, så vet jag om att det var rätt beslut att åka. Jag måste ju liksom ta nästa steget nu :) Frågan är bara vad det är :P

A last tear




There are not enough words to describe how much I love you guys. You have done everything for me and I am forever thankful. You are like my second family and I don't think I have ever laughed as much as I have with you. This is not goodbye. It is just see you later.

I love you.


Your E


Tisdag - Hibatchi

Sista kvällen i New Jersey och jag har panik över morgondagen. Har redan haft ett totalt meltdown idag, så jag vill inte ens veta hur jag kommer att vara imorgon. Men det är happy thoughts som gäller och det är ju inte farväl för alltid.

Nu ikväll så gick jag o hela familjen ut för o äta middag på en hibatchi restaurang. En restaurang där de alltså lagar maten framför en på bordet. Barnen skötte sig väl helt okej, Shane älskade det och Cameron var väldigt imponerad, men hade som väntat inte så mycket till tålamod. Blake var livrädd dock :P Han grät typ hela tiden och det var svårt o sitta med honom vid bordet. Men mat fick vi allihopa, och gott var det :P



















Tisdag - 1 day to go

Har gjort sista rycket idag genom att saga upp mitt bankkonto o lite sa dar. Sa nu ar det bara sista packningen kvar. Mitt rum ar i stort sett tomt och det finns bara tandborsten kvar i badrummet. Det ar till o med sa att det kanns sorgligt att kolla in i garderoben da det nu bara hanger tomma galgar dar inne.

Imorgon sa bar det alltsa av mot Sverige och om allt gar som det ska sa ar jag hemma i Kalmarland pa torsdag. Morgondagens hejdan vill jag knappt tanka pa, men forrutom det sa ska det bli kul o fa komma hem. Fa krama om alla och aven fa se den nya lagenheten. Sen ar det ju inte manga dagar kvar till jul o sedan Italien vid nyar :)

Idag sa har vi haft lite "girl-time" och jag o Andi var forst o lunchade tillsammans pa Cheesecake factory. Sa sjukt gott, och det ar val tur att portionerna ar sa stora, for nu har jag god lunch imorrn med :P Efter lunchen sa akte vi o hamtade upp Shane fran skolan for att sedan aka alla tre till nagelsalongen for lite manikyr :) Kandes kul o fa bli ompysslad en liten stund o Shane alskade att fa ha the girls by herself without the "brouders", som hon sager :P

Ikvall sa blir det restaurangbesok med hela familjen med. Far val se hur det gar, da vi har aldrig gjort det innan. Sa vi far val se hur det gar med en ett aring med myror i benen och en tva aring som vi forsoker pottrana ^^







 







Måndag - If you want adventure, you got adventure

Fortsättning på min resa till Costa rica :)

Efter att vi varit på den lugna, och helt underbara resorten så begav 5 utav oss ut på nya äventyr :) Och äventyr fick vi definitvt!

Vi åkte mot en strand där vi hoppades på att få se några sköldpaddor lägga sina ägg på stranden och även få se några bebissköldpaddor. Färden dit var ganska lång och eftersom det blir mörkt så tidigt så kom vi dit när det var kolsvart. Vägen dit var hemsk. Vi var tvungna att köra ifrån huvudvägarna (som från första början är så himla dåliga) och in på en lerväg och eftersom det hade regnat i flera dagar i det här området så var det hur lerigt som helst o det var gropar överallt på den lilla serpentinvägen. Vi visste om att vi skulle behöva krossa tre ställen där vägen hade svämmat över pga. en flod. Men vi visste inte alls hur mycket vatten det skulle vara och om vi skulle kunna komma igenom med vår låga bil. O när vi kom fram till det första stället så insåg vi att det var inte lite vatten.... utan det var som ett stort vattenhål mitt i vägen. Vi fick vada igenom vattnet och sen fick en utav oss köra bilen igenom. Bilen kom igenom men motorn höll på att dö när den kom upp ur vattnet och efter vattenhållet så var det en stor backe upp, så vi fick alla hoppa ur och putta bilen upp för backen o sen hoppa in i farten, haha. Men det gick :P














När vi kom till det andra vattenhålet så visade det sig att det var ännu djupare än det första. O vi fick vada igenom flera gånger för att lista ut var som var bäst o köra. Tillslut testade vi o köra men självklart så fastnade bilen mitt i floden! Det var vatten hela vägen upp till bildörrarna och där bilen hade fastnat så var det en ganska ordentlig strömm. Så mitt ute i ingenstans där det var helt bäcksvart så hade vi alltså fastnat mitt i en flod! Awesome :P Vi försökte putta ur bilen och köra ur men ingenting hjälpte o desto mer vi kämpade desto svagare lät bilens motor. (Men trots att vi var lite lätt panikslagna så skrattade vi och tog kort som galningar, haha.) Tillslut så kom det en pickup truck körandes och en kille i 20 årsåldern tillsammans med sin morbor kom och hjälpte oss. Så tillsammans, med vatten upp till knäna, så lyckades vi putta bilen upp ur vattenhålet :P Men det tog ett bra tag innan vi kom därifrån och det ska väl också nämnas att vi förlorade två par flip flops i vattnet under tiden :P

Tredje vattenhålet var inte alls lika djupt och vi lyckades ganska smidigt komma igenom. O tillslut kom vi fram till en supersöt liten by, mitt ute i skogen och precis vid havet. Vi fick hyra rum i ett utav värdhusen och så fort vi fått på oss torra kläder igen så begav vi oss mot stranden och sköldpaddorna! (Fortsättning följer imorgon!)





















Så här såg det ut när vi passerade det dagen efter (o då fastnade vi inte, thank god!)

Måndag - The last one

Igår kväll så var jag o Meike o kollade på kusinerna Rebecca o Sammi som hade ballettuppvisning. De var hur söta som helst och skötte sig gallant. Efter showen så var jag dock tvungen o säga hejdå till tjejerna och min "värdmoster" Shara då jag inte kommer hinna se dem innan jag åker hem på onsdag. Jag lyckades vara ganska stark när jag fick kramar och hejdån, men i bilen hem bröt jag ihop totalt. Fy fan för hejdån säger jag bara. Jag vet ju om att jag kommer få se alla igen, och egentligen så borde jag ju inte reagera så här starkt. Men jag har bott här i över 16 månader nu och det är svårt o säga hejdå till mitt "amerikanska liv". För inget kommer bli exakt det samma när jag flyttar hem igen. Men tolka mig inte fel. Jag längtar hem också, och det ska bli underbart att få ha alla nära igen. Kom ju på också att Bex kommer hem på torsdag och det gjorde mig helt klart lite starkare i den här röran.  

Idag så har det blivit en hel del flum med min värdmamma och jag har även hunnit göra några sista ärenden. Nu ikväll så blev det middag hos barnens farföräldrar i vanlig ordning och lite mys med mina underbara småbarn.

När barnen gått o lagt sig så gav jag även mig på att göra blonda slingor på mig själv. Överambitiöst eller bara idiotiskt jag vet inte riktigt. Men det blev faktiskt helt okej :P Inte perfekt kanske men vad fasiken blond blev jag ju iaf :P








Söndag - The sing off

Blev en låååång sovmorgon idag. Vaknade upp vid 14.30 o upptäckte ju då att jag typ sovit bort hela min dag. Suck, då jag hade massa jag hade behövt göra egentligen :P Men jag är faktiskt nästan helt klart med packningen och städningen av min källare. Men man märker helt klart att man samlar på sig en hel del skit under 16 månader :P Är också ganska glad över att jag inte var hemma när vi flyttade från huset vi bort i 20 år och in till en lägenhet, då jag tycker att det här var mycket o göra :P

Nu i eftermiddag så blir det först o ta ett familyphoto :) Vi har faktiskt inte ett enda kort med mig och hela familjen, så det kändes som det behövdes göra nu innan jag åker. Sen efter det så blir det att kolla på kusinerna Caca o Sammis dansuppvisning av "The nutcracker" :) Ska bli riktigt kul. De är så himla duktiga och deras dansskola är verkligen helt otrolig, så det kommer nog bli en bra show :)

Min o Andis favorit musikshow har också börjat på TV igen! The Sing Off där sånggrupper framför hitlåtar helt akapella, alltså utan några andra instrument än deras egna röster. Så coolt då de är verkligen skitduktiga och jag får seriöst gåshud utav den här trailern.




Lördag - Goodbye party

Har precis kommit hem efter en mycket trevlig kväll med ett gäng kompisar. Vi var ungefär 10 stycken som först gick ut o åt på TGI Fridays tillsammans :) Tanken var först att vi skulle ha gått till Cheesecake Factory, men det var 3 timmars väntan på ett bord där, helt sjukt. Men Fridays fungerade alldeles utmärkt o det var kul o få se alla. Efter middagen så åkte vi till en bar/lounge/dansställle som är ganska litet, men som alltid har bra mixad musik med både spansk dansmusik och amerikansk musik. Så det blev massa dans och det var riktigt kul! Dansade en hel del med Luis, och det var hur kul som helst då han är verkligen jätteduktig. Så nu börjar jag faktiskt få riktig kläm på både bachata och merenge. Jag o Mario utmande också oss själva genom att dansa cumbia, haha. Gick väl sådär men det är verkligen jättesvårt då man liksom ska både studsa o dansa fort :P

Så efter en mycket trevlig kväll så var det ju tyvärr tid för alla hejdån... något som tog emot väldigt mycket. Jobbigast var helt klart att säga hejdå till Mario, som har hunnit bli en sån himla nära vän (Meike vill jag inte ens tänka på att säga hejdå till... uscha), men jag vet ju om att jag kommer att komma tillbaka och hälsa på. Frågan är ju bara när. Men jag kommer verkligen sakna dessa utekvällar med härliga männsiskor och mycket dans.

Under dagen idag så var jag o Meike inne i New York en sista gång. Något som gjorde oss lite sentimentala ^^

Inte många dagar kvar nu...




Time Square







Luis o Verena



Angeles, Verena, Jag och Meike







Nästan hela gänget, saknas bara Jairo, Kevin och så Angel som göms lite :P




Fredag - Fredagsfunderingar

Lång dag, och som tidigare skrivit en ganska jobbig sådan. Nu ikväll så mötte jag upp min svenska kompis Sanna som är o hälsar på i statena igen. Så kul o få se henne igen och vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans med hennes familjs nya au pair från brazilien. Det var också skönt o få prata av sig lite med någon som varit i samma sits som mig, som vet hur det känns att lämna sin värdfamilj. Så tack Sanna för en trevlig kväll, och vi får se till i ses i Sverigeland igen snart :)

Imorgon bär det av mot New York City en sista gång. Inget särskilt planerat utan det blir o helt enkelt säga hejdå till denna underbara stad. På kvällen så ska jag o Meike ha ett litet goodbye party och få se några kompisar för sista gången, at least for now. Vi ska först ut o äta på The Cheesecake factory o sedan är tanken att vi ska ut o dansa o ta en drink på en klubb här i närheten. Så jag hoppas på en lyckad sista lördag.




Jag o Sanna förra året då vi var o dansade vid Jersey Shore


Fredag - Hanukah party

Igår så hade vi Hanukah party hemma hos barnens mormor o morfar :) Hela gänget var där så det var fullt ös med alla cousins, aunts, och uncles. Massa mat, vi (läs de andra) sjöng bön och så tände vi det sista ljuset och det var en härlig och kul stämning - som det alltid är hos the Grumets. Efteråt så var det presentöppning och det var så där härligt kaotiskt, precis som det är på julaftonen hemma.

Jag o Meike fick världens finaste present från Caca o Sammi. Varsitt halsband med ett silverhjärta och på mitt så stod det "A friend never leaves your heart" och på baksidan var det ett hjärta och "R&S". Så himla gulligt. Rebecca o Sammi har mer eller mindre varit som mina värdbarn under den här tiden, och det kommer vara riktigt jobbigt att lämna dem också. Så att få detta från dem värmde verkligen, och jag blev helt tårögd när jag fick halsbandet. Thank you girls <3



 
Disney film, mys och snacks :)













Fredag - Tårar

It's only 5 days left today E. I'm sad. Sa min 4 åring Shane idag, och idag har faktiskt tårarna varit nära typ hela tiden. Det är verkligen skitjobbigt just nu. Jag har varit ganska okej innan, mest sett framemot att få komma hem o fira jul, o till och med haft extra hemlängtan. Men idag så kom nog verkligheten i kapp mig lite mer. På veckotavlan i köket så står Shanes nedräkning för hur många dagar jag har kvar här och tillsist på onsdag den 15 så står det "Emelie is leaving us" och en stor ledsen smile under. Så varje gång jag går in i köket så går mitt hjärta sönder lite mer.

Shane säger till folk (exempelvis hennes lärare i skolan) att jag är hennes "svenska storasyster" och att jag är hennes storasyster under tiden jag är här, men att snart ska åka tillbaka till sverige och då är jag inte hennes syster längre, för då är ju jag tillsammans med min andra familj. Så idag när jag hämtade henne från skolan så berättade hon hur de hade sjungit en sång om alla de älskade, så när de sjöng "I love my sisters" så tänkte jag på dig E, sa hon. I love you! Men trots att det är så gulligt, så gör det ont. Hur ska jag kunna lämna dem?

Jag o min värdmamma har pratat mycket om att jag ska åka o jag vet att hon tycker det är jobbigt också. Vi har verkligen hunnit bli så himla bra kompisar, o vi har det skitkul ihop. Vi har inte alls någon "chef o anställd" relation utan hon känns som en syster, eller en väldigt flummig morsa :P O idag så fick jag en jättefin blandCD utav henne, med massa låtar som påminner mig om denna tiden hos dom. Så när jag började spela den så kom självklart tårarna...

Idag så gav jag familjen deras "Christmakah" presenter och de lilla hejdåpresenterna. Det är förvisso några dagar kvar, men idag passade bra då vi alla var samlade. Shane fick 3 princess pussel som man sedan kan lägga ihop till ett enda stort, Cameron massa olika PlayDo grejer och Blake fick en stor gosedjursgroda, då han älskar o ha saker o mysa med i spjälsängen o för att vi alltid säger att han ser ut som en groda :P Barnen fick också varsin personlig fotoram som jag har gjort. Som ett litet minne från mig, och så att de inte glömmer bort mig ;) Mina värdföräldrar fick ett mixat paket med lite allt möjligt bla. choklad från Costa Rica, vin, presentkort, funny socks (då de alltid påpekar att jag har konstiga strumpor), filmen Män som hatar kvinnor, popcorn och så var det ett tackkort i. Curt läste kortet o blev rörd, medan Andi började gråta av fotoramarna och innan hon ens såg kortet. Något som gjorde att jag var nära tårarna också. Men det var nog tur att hon inte läste kortet, för då hade jag absolut börjat böla, då jag grät bara när jag skrev det. Plågsamt.

















Torsdag - Snorkling pictures

Under vår fjärde dag i Costa Rica så åkte vi ut med en liten båt för att snorkla :) Det var första gången för mig, så det var riktigt kul. Färden till "snorklingstället" var underbart, vyerna var verkligen helt otroliga. Sen väl i vattnet så kunde jag inte klaga över vyn heller :) Vi såg koraller, färgglada fiskar, en o annan Nemo och bläckfiskar. De andra som hade snorklat innan sa dock att stället inte var det bästa, så vi missade nog mycket som vi hade kunnat få se egentligen. Men för en beginner så var det alldeles lagom :) Efter snorklingen så åkte vi över till en vacker strand där vi gick i land en liten stund för o leta snäckor och öven apor. Vi fann snäckor, men aporna ville inte bli funna.

Här kommer ytterligare en bildbomb och jag får väl varna för lite halvkass kvalite då alla är tagna med min lilla kamera o jag har inte orkat redigera några ännu :P












Vi fångade blandannat en bläckfisk







Det här fick vi smaka på efteråt. Det såg alldeles för sliskigt ut för min smak, men de som var modiga sa att det var gott :P







SjöHorsie








Vår lilla båt

Torsdag - Onsdags update

Hann inte blogga igår då det verkligen var "fullt os medvetslos" hela dagen. Skjutsade forst Shane till skolan for att sedan vara hemma med pojkarna under formiddagen. O som jag berattade lite om innan så håller vi på att potträna Cameron, nagot som gick awesome igår. Han var hur duktig som helst. Men det är ganska påfrestande då jag inte får lämna honom for en sekund. Man ska vara inom några meters avstånd hela tiden, o detta kan bli ganska jobbigt efter ett tag då det ar svårt o gora någonting annat :P Som igår, precis när jag håller på att byta bloja pa Blake sa hojtar Cameron att han behover gå "pee-pees", så det var bara att dra med sig Blake med blojan pa sned o springa till pottan med Cameron under armen :P

Under eftermiddagen så tog jag forst med mig Blake till Gymborree och sedan sa hämtade jag upp Shane från skolan for att ta med mig henne till simhallen :) Var supermysigt. Hon o jag har åkt dit en gång forrut och det är kul o få ha liten egentid. Hon är helt galen i vattnet dock. Hon är mer under vattnet än hon är over och hon simmar hur bra som helst under vattnet. Hon crawlar till o med bättre än mig (inte for att det säger så mycket du jag suger på att crawla, men ändå)

På kvällen så blev det middag med familjen o Hannukah firande :)









Tisdag - Hannukah evening

Vi firar den judiska högtiden Hannukah denna veckan så vare kväll så tänder vi ljus, sjunger en bön o så får barnen varsin present :) De fick även en stor brandbil idag som nu står o tar upp den största delen utav lekrummet, men den var helt klart populär.











































Tisdag - It's potty time!

Ibland har au pair livet sina mindre trevliga dagar, o idag var definitivt en sådan, så varning för icke rumsrent inlägg :P 

Vi har precis börjat potträna Cameron som nu har hunnit bli drygt två och ett halvt år och det är verkligen en utmaning :P Han har ännu inte förstått att han ska säga till innan han behöver gå på toa, så vi mer eller mindre kollar på honom 24/7 för o kunna sätta honom på pottan så ofta som det behövs :P Så nu ikväll så var jag hemma själv med Cameron o Blake. Vi leker i lekrummet och Cameron försvinner ut i vardagsrummet i ungefär två sekunder, och kommer sedan tillbaka med massa bajs längs med hela benen. Det var verkligen överallt! Så jag sätter lillkillen på pottan som står typ två meter ifrån honom i vardagsrummet, just in case han hade mer på lager liksom :P Jag upptäcker då också att det finns bajs på flera ställen på golvet i vardagsrummet (o det bör nämnas att vi har heltäckingsmatta - kul!) så mitt uppe i allt ihop så får jag gå på bajskorvsjakt och försöka städa så mycket jag kan innan Blake börjar attackera bajset. Men Blake är tydligen inte alls intresserad av min bajsjakt utan istället så börjar han attackera Cameron som sitter på pottan och börjar peta på honom och hans nakna rumpa, hahahah. Så jag hade fullt upp :P 

Så när jag har situationen under kontroll så drar jag med mig pojkarna upp i badkaret och precis när jag fått båda rena och fina så bajsar väl självklart Blake i badkaret, hahaha. Gud vad jag känner mig älskad idag ^^




Bild efter vår fina lilla bajsincident :P

Tisdag - Picture attack!

Under dag två i Costa Rica så begav vi oss mot en resort där vi skulle stanna under helgen och på vägen dit så stannade vi vid lite olika stränder och kollade in den vackra omgivningen :) Resorten var helt underbar, då den låg uppe bland bergen med utsikt och närhet till havet. O efter som vi hade ett hus helt för oss själva och "all inclusive" så hade vi verkligen ingenting o klaga över här :P Under dagarna så låg vi o slöade i poolen, satt i the wet bar och bara njöt. Under en dag så åkte vi ut o snorklade, något som var första gången för mig, och riktigt häftigt :) Vi fångade några fiskar och hittade även en bläckfisk :P På kvällarna så dansade vi (o jag lärde mig en ny spansk dans, Combia - superkul!), festade i villan och vi sjöng även kareoke :P Väldigt pinsamma bevis på framföranden av Maroon 5, "This Love" och Abbas "Dancing Queen" finns, haha.







Vi stannade till vid en vacker strand där sanden endast var gjord av snäckor.












At the resort




















Hela högen :)







Väldigt ny tappning av This Love :P (Ni får bara bilder från kareoken då jag inte vågar ut video, haha)















Färsk Cocosnöt vid stranden :)












Separat bildbomb om dagen då vi snorklade kommer :)



Måndag - We all have to start somewhere

Tänkte börja berätta lite om min resa till Costa Rica, detta underbara banan land ^^. Det var definitivt lite av en kulturchock när vi kom dit, då det är ett litet land i central amerika som är något underutvecklat och som har mycket fattigdom. När vi var i huvudstaden San Jose så kunde inte jag o Meike gå ut själva på kvällarna då mörkret gjorde två blonda, engelsktalande tjejer väldigt utsatta. Vi undvek att ha på oss smycken eller bära med oss väskor och kameror när vi var i storstaden eller i Marios gamla bostadsområde då risken för att bli rånade var stor. Men så fort man kommer bort från storstäderna så bjuder Costa Rica på en underbar natur. Djungel, berg, regnskog, vulkaner, vackra stränder och ett helt otroligt djurliv. Vi såg apor leka i träden, leguanas, färgglada fiskar och sköldpaddor m.m. O det var verkligen så underbart vackert att resa runt.

Första dagen så åkte vi till Josés hus (en kompis från USA som fortfarande har kvar sitt hus i Costa Rica trots att han bott i USA flera år nu) och det var där vi spenderade vår första natt. Vi mötte upp Josés flickvän Silvia, som bor i Costa Rica, Josés kusin Gordo och Marios kusin David och hans flickvän Pamela. De tre sistnämnda kunde knappt ingen engelska alls, så vi hade definitivt ett ganska stort språkproblem under hela resan :P Men det gick bra ändå.



Josés hus som låg i en liten söt by utanför huvudstaden San José :)



På morgonkvisten var jag o Meike otroligt flummiga och gick på en liten upptäcksfärd runt huset :P Vi hann också med att göra lite yoga övningar :P




Vi hittade bananer och kaffe bönor i hans trädgård och insåg ganska snabbt att vi inte var i Jersey längre :P



Inne i byn där de hade en mycket välkänd oxvagn, som är något av en symbol för Costa Rica. 



 



Fortsättning följer...

Måndag - Dag 8

Under Costa Rica sa hamnade jag efter lite med min lista men nu tankte jag ta tag i den igen :) Jag vet inte om den uppskattades eller inte, men har kommer dag 8 iaf :P Så dagens ämne är alltså, "mina drömmar".

Just "mina drömmar" tycker jag dock är ganska svårt o prata om. Drömmar, önskningar och framtidsplaner ändras alltid, och just nu så lever jag ett ganska osäkert o lite oplanerat liv. Den 15 december är det hemfärd, men efter det så vet jag inte så mycket mer. O eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill göra efter detta, så vet jag faktiskt inte riktigt vad "min dröm" är. Ett au pair år i USA var en dröm, som faktiskt blev sann :)

Men i dagsläget så är en dröm är att få åka till Indien medan en annan är en resa till afrika. Så med ett gäng trisslotter och en gnutta tur så kanske de skulle kunna bli sanna också ;)


Söndag - Home sweet second home

Är nu tillbaka i Jersey, oh guess what... jag blev stoppad i tullen igen, haha. Jag är fasiken hatad utav the american immegrations :P Denna gången så blev både jag o Meike intagna till en sekundär passkontroll, efter att vi tydligen hade "en röd markering" på våra pass i datorn. Vi visste inte vad detta betydde, men det är väl inte så konstigt egentligen att de blir misstänksamma då det är andra gången på väldigt kort tid som vi kommer in i landet. Vi fick sitta o svettas i dryga timmen innan vi fick prata med någon. O jag blev framkallad först o mannen jag fick prata med verkligen grillade mig. Jag var inte hans favvis :P Men tillslut så fick jag min stämpel och Meike hade inga större problem alls då de redan fått veta allt från mig, så hon slapp den stora utfrågningen. Schysst :P

Men nu är jag "hemma" igen iaf. O det var supermys o träffa barnen igen. De var superexalterade och jag vet om att de har frågat mycket efter mig o så. Blake ville bli hålld hela tiden o var på riktigt goshumör, så han hade nog saknat mig lite också.

Nu blir det alldeles strax sängen, men först ska jag lägga över alla semesterbilderna på datorn ;)




En första sneak peak, mer kommer!



The last night in Costa Rica

Sista kvallen i Costa Rica. Lite sorgligt sa klart, da det har varit en mycket lyckad resa. Idag har varit lite upp och ner vand dock men kollar man tillbaka pa den senaste veckan sa har det varit helt underbart. Vi gjorde Canopying/Ziplining i torsdags, sa jakla coolt! Vi akte linbana mellan traden i djungeln! Hogt och laskigt var det, men gud vilken adrenalinkick! Man svingades mellan traden sa man kunde se hela djungeln nedanfor och vissa linor var uppemot 750 m langa. Vi lekte ocksa "tarzan" och svingades i en lian ut i en dal. Fy fasiken vad jag skrek, men gud vad kul det var :P Pinsam video finns pa detta och jag ska forsoka ladda upp den har nar jag ar hemma igen :) (O just det ja, namnde jag ocksa att jag ar sjukt radd for hojder och far typ svindel utav att sta pa en stol, haha. Sa jag ar faktisktr lite stolt over mig sjalv att jag vagade gora detta ^^) 

Imorgon bar det av mot New Jersey igen, o sedan har jag bara 10 dagar kvar av mitt USA liv. Uscha. Men nu ska jag alldeles strax ga o lagga mig for o sova en sista gang i detta fina land :) Vi hors imorgon igen da jag ar tillbaka pa amerikansk mark. Puss o kram pa er!

While in Costa Rica

Blir mycket bilder nu, men det är väl typ det enda jag kan underhålla er med för tillfället :P Lovar o självklart försöka skriva så mycket som möjligt från Costa Rica, men man vet aldrig riktigt när man lyckas hitta en dator och internet. Så därför får ni en liten mix av bilder som jag inte hunnit visa ännu. Hoppas detta är okej :)

Här är iaf lite bilder från kvällen då jag, Meike, Mario och Jose gick på en spansk baby shower. Det var en ganska annorlunda kväll med mycket dans bland väldigt många rosa ballonger :P
















Nehe vaddå svettiga :P