Onsdag - Inte många dagar kvar

Näst sista dagen på året. Konstigt konstigt. Men 2009 har varit ett väldigt bra år iaf! Sista året på stagg, balen och studenten o allt vad det nu innebär och så självklart början på mitt år här i USA. Finns nog inte så mkt o klaga på egentligen.

Näst sista dagen på året har dock inte varit särskilt intressant eller rolig. Allting snurrar bara på som vanligt. Lämnade av Meike idag på tågstationen, o imorrn så ses vi inne i New York igen! Åkte o tränade efter det, nått lite halvskumt pass kallat, Willpower and Grace. Inte särskilt kul, då det var mycket samma sak och nästan lite som yoga fast i högt tempo :P Men en riktigt workout fick jag iaf, för jag har redan riktigt ont i benen! På vägen hem i bilen var jag tvungen att hela tiden lägga ur växeln när jag stod still under längre tider. För jag klarade helt enkelt inte att hålla ner koppling för länge utan att mitt vänsterben började skaka :P

Efter gymmet så har det blivit jobb, jobb o lite mer jobb. O nu så sitter jag här. Klockan är halv åtta på kvällen och jag är helt slut och har en grymt envis huvudvärk. Så funderar starkt på att gå o lägga mig redan nu. Måste ju vara pigg o glad lagom tills imorrn ;) O hinner jag inte skriva nått innan jag åker in til NYC, så önskar jag er alla redan nu ETT GOTT NYTT ÅR!

Tisdag - Pepp!

Jag är taggad till tusen inför nyår! Ska bli riktigt kul/kallt/blött/häftigt och förhoppningsvis en kväll o minnas. Jag, Meike o ett gäng utbytes studenter från Boston ska vara vid Time Square i väntan på tolvslaget. Känns lite som en "once in a life time opportunity" så jag är rikigt pepp, trots att det kommer innebära att vi måste stå ute i kylan i över 6 timmar. Kommer bli så sjukt kallt, o det finns tydligen risk för snö blandat regn. Myspys :P Det är också så att när man väl fått en plats, så kan man inte lämna den. Så det betyder inga toabesök under hela kvällen. Så att klara hela kvällen i kylan, utan att dö antingen av uttorkning (för att man inte lär våga dricka nått på hela dagen) eller dö av att ens blåsa spricker lär bli en utmaning :P Men det ska samtidigt bli riktigt kul. Kollade precis igenom schemat o det kan bli en riktigt intressant kväll! A bunch of artists och ett gäng av kändisar kommer under kvällen. Namn som Jennifer Lopez, Daughtry, Nick Lashey och American Idols programledare Ryan Seacrest står på listan. Lite coolt ;)

Tisdag - Smile

Idag har varit en ganska vanlig dag. Barnen o mina värdföräldrar var iväg på en playdate under förmiddagen så det var bara jag o Blake hemma. Gick bra som vanligt o jag märker verkligen att jag vet precis hur Blake är nu och hur han reagerar beroende på om han är hungrig, trött eller vad det nu är. Han har även hunnit bli så gammal att han har ett "schema" under hela dagen. Han sover 30-60 minuter, sen kan han vara uppe en till två timmar innan han behöver sova igen. O han tar ofta under eftermiddagen en riktigt lång tupplur på typ 4-5 timmar. Väldigt härligt när det händer kan jag lova :P Idag var han på riktigt bra humör också, o han har börjat skratta ordentligt nu. Låter nästan som om han fnissar :P Lyckades få några bilder på charmtrollet.






När Andi o Curt kom hem så var jag ledig i några timmar. Så jag tänkte att jag bara skulle gå o vila i typ en halvtimme. Det resulterade in en 2 timmars tupplur istället o min lediga tid försvann :P Så när jag väl vaknade så kom kusinerna Sammi och Rebecca över för o leka. Så det var fullt hus hela eftermiddagen o kvällen, då morföräldrarna var här ett tag, sen kom moster Shara över och även Curts syster Morgan kom över för o spela alfapet igen :P Av nån konstig anledning så är Sawin familjen helt galna i Scrabble så nu när Mo är hemma från College så passar hon o Curt på att träffas för stenhård alfapetturnering :P Men det blev en mysig eftermiddag o kväll.


Måndag - Skumtomtar

Sitter just nu o smaskar på skumtomtar! Så otroligt gott! O vet ni hur jag fått detta underbara godis? ;) Jo det är nämligen så att jag har några underbara kusiner som tänker på mig så här i juletid! För idag fick jag ett paket som var från Svenneheim/Larsson! Tack så himla mycket!

Både jag o Cameron uppskattade skumtomtarna och chokladen :P O sjalen var jättefin. Tack så mycket! Era små kort hänger nu också uppe på min vägg med resternade kort som jag fått :) Börjar bli riktigt färgglatt på väggen nu kan jag lova. Så himla fint, o trots att jag inte har några bilder uppsatta eller framme på er där hemma, så tänker jag på er varje dag o korten påminner mig om er alla.

O tack Jossan för din "smak av sommar"! Det var så jag blev helt tårögd, samtidigt som jag skrattade :P Saknar dig jättemycket, o det ska bli så himla kul o få se dig o Jessica tillsammans med familjen i april! Då ska vi shoppa, göra New York and catch up for lost time ;)


Josefine o jag back in the days


Söndag - Joseph

Kom precis hem efter att ha varit ute o ätit med familjen Rudner och sett musikalen, Joseph and the amazing technicolor dreamcoat. Var en riktigt mysig kväll och musikalen var väldigt bra! Hela storyn utgår ifrån bibelns texter om Josef som var Jakobs son. Hur Josef var sin fars favoritson och gjorde de andra 11 bröderna så avundsjuka att de sålde honom som slav till egypten. Men väl i egypten så lyckas Josef bli kungens närmsta man och han lyckas till slut komma hem till sin far igen. Men denna historia var onekligen lite annorlunda mot bibelns. Exempelvis så är det inte kungen Josef jobbar för, utan "The King". Alltså Elvis :P Väldigt rolig var musikalen iaf och den bjöd på många härliga dans och musik nummer :)

Här kommer några bilder från kvällen:



Nu så blir det sängen!


Söndag - Förändring på G

Den närmsta tiden så kommer inte allt vara som vanligt för mig här. Min värdpappa ska nämligen vara pappaledig under hela januari, så det betyder att vi kommer vara tre vuxna på tre barn. Curt är klar (iaf förtilfället) med sitt jobb i Washington DC så just nu vet vi inte riktigt var han ska jobba efter ledigheten. Microsoft har tydligen en tendens att bestämma allt i typ sista minuten, så vi får helt enkelt o vänta o se var han hamnar. Kanske blir det nått jobb i en annan stad, eller så får han jobba härifrån vid det lokala kontoret. Men från o med nu så har vi bara två bilar igen... något som suger rent utsagt. För man kommer ingenstans i det här landet utan en bil. Men jag o Curt ska försöka sammsas (stavning?) om Jeepen och iaf testa de kommande veckorna för o se om vi klarar oss på bara två bilar :P Annars så kanske jag kommer kunna låna farföräldrarnas ena bil, eller så ska jag få låna Andis brors jeep. Som han av nån lustig anledning bara använder typ 5 gånger om året. Så förhoppningsvis så kommer det funka. Vet inte alls hur mina jobbtimmar kommer se ut nu, men förhoppningsvis så behöver jag inte jobba allt för mycket. Men jag samtidigt känner jag inte för o gå rastlös i hela januari. Men aa, det var en liten update om läget :)

Nu ska jag alldeles strax åka iväg för o äta middag med aunt Shara och hennes familj för o sedan kolla på en julmusikal. Ser verkligen framemot det!

Lördag - It's complicated

Efter att jag pratat med Bex idag så mötte jag upp Meike på gymmet. Sjukt mycket folk idag, antar att alla hade dåligt samvete efter att ha ätit all julmaten igår :P Efter att vi varit lite duktiga åkte vi iväg för o göra lite shopping. Mycket härligt med julrea :P Hittade ett par nya jeans för 15 dollar, alltså typ 100 kr och en underarmour som förhoppningvis kommer kunna hålla mig varm under nyårsafton då vi ska vara vid Time Square i NYC (Hur coooolt är inte det!!!). Efter lite shopping så gick vi på bio. Såg It's Complicated med Meryl Streep o den var faktiskt riktigt bra! Passar nog en lite äldre målgrupp egentligen, men jag kan varmt rekommendera den då den var riktigt rolig! Hela salongen tjöt av skratt vissa gånger, o alla skådespelarna var riktigt duktiga. Kan rekomendera min käre mor och ett gäng av hennes väninnor att se den!







Får se vad som händer o sker imorgon, men det blir nog en runda på gymmet på morgonen och sen så ska jag faktiskt ut o äta med min värdmammas systers familj på kvällen! Det är bara jag som ska följa med dem, men jag står Shara och flickorna väldigt nära så det ska bli riktigt mysigt och jag ser verkligen framemot det! Efter middagen så ska vi åka o kolla på en julmusikal och tjejerna har pratat om detta i flera veckor. Så det ska bli riktigt kul :D

Nu blir det sängen! Godnatt NJ, godmorgon Sverige!


Lördag - Emme o Bex

Pratade med Bex på Skype idag. Vi pratade i säkert närmre 3 timmar, o gud vad jag saknar henne! Ska bli så himla underbart o få se henne igen efter 8 månader, då vi inte setts sen min student i början av juni. O trots att vi inte setts särskilt mycket det senaste året då hon har bott i Dublin o jag varit upptagen med både skola o USA så står vi varandra väldigt nära. Hon är och kommer alltid förbli min allra närmsta vän. Hon är den personen som förstår mig trots att jag inte behöver säga ett ljud, någon som jag växt upp med och gått igenom så mycket med. Det finns inget som kan dela på oss två. Emme och Bex, Bex och Emme. 

 




 

 


Lördag - Sjukstuga

Fick precis ett sms från Curt som är iväg med alla tre barnen (+ sig själv) till läkaren. Det har varit riktig sjukstuga här de senaste veckan. Alla barnen har haft en riktig hemsk hosta, snoriga som jag vet inte vad och Shane har haft lite feber. Shane har piggnat på sig nu, men Camerons och Blakes hosta har blivit värre de senaste två dagarna. Igår så var Camerons hosta så hemsk att han satte i halsen jättelätt så fort han åt någonting. Ganska läskigt. Men nu så har vi fått veta vad alla har. Cameron har tydligen lunginflammation, Blake har "upper respitory infection" alltså nån hals/näsa/lungor infektion, eller vad det nu kallas. Även Curt ska ha "Sinus infection" som också är nån halsinfektion. Så riktig sjukstuga! Hoppas bara att jag slipper bli sjuk... men att det kliar lite oroväckande i min hals idag... hmmm.. inge kul... 

Fredag - En upptäckt

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/basket/article6341565.ab

Var precis inne lite snabbt på aftonbladet o såg denna artikeln som handlar om en 16-årig tjej, som är hela 2.10 m lång o som nu spelar basket i USA efter att hon blivit "upptäckt" på Jamaica. Inget särskilt med det tänker ni säkert... förutom att tjejen är sjukt lång :P Men grejen är att hon går på kusinerna Sammi och Rebeccas skola, Rutgers Prep! O bara häromdagen när tjejerna var över här så pratade vi om den här tjejen! Lite läskigt att jag nu hittade en artikel om henne på aftonbladet! Hon går liksom på en skola 20 minuter från mig, i samma skola där Andi tidigare jobbade. Lite otippat att de skulle skriva om henne faktiskt :P

Ajjaa.. skulle bara säga det ;)

Christmas Day

Jag har verkligen haft en supermysig dag med min helt underbara värdfamilj. Hemlängtan har varit nästan helt borta o jag har bara njutit av att få fira lite amerikansk jul :)

Hela spektaklet började kl. 8 imorse då Shane kom in springandes i mitt rum, skrikandes; "Hoo, hoo. Wakey, wakey, Em! Tomten har varit här!!!"

Så hela familjen samlades runt vår lilla plastgran för o öppna alla paketen som nu låg under den. Blev en väldigt mysig morgon, o barnen älskade verkligen allt de fick, allt från de nya svampbobplåstrena som låg i julstrumporna, till de nya "hopphästarna". Cameron sa wooooow till allting, haha. Det spelade liksom ingen roll om var hans paket, eller om det var ett oöppnat paket. Allting var wow ;)





Efter en väldigt mysig morgon så åkte vi iväg till min värdpappas föräldrar där resterande släkt väntade. Där blev det mer julklappasutdelning och en massa mat. Det blev sedan en ganska lugn dag, då vi bara umgicks o hade det trevligt. Vi hjälptes åt att lägga ett stort pussel, några kollade på TV, medans några var ute på långpromenad i skogen med snöskor och så blev det mycket bus o lek med de nya julkapparna.

Även lilla jag fick ett gäng julklappar. Bland annat olika presentkort av Andi. På Starbucks, Forever 21 (klädbutik) på en salong så jag kan få manikyr och på Ikea, haha. I min julstrumpa hade jag även fått en flaska med fläderblomssaft som Curt hade köpt åt mig på Ikea :P Curt hade även fixat Windows 7 åt mig! På svenska också, superbra! Så det ska han hjälpa mig installera på min dator nån dag. Jag fick även lite blandade "bra ha saker", choklad och ett skönhetskitt med bodylotion o annat från Curts föräldrar. O sen en av de presenterna som jag nog blev allra mest överaskad o glad över... En American Girl docka! Okej, låter säkert supertöntigt, haha. Men det är nämligen så att American Girl dockor är väldigt dyra och fina dockor som representerar olika historiska aspekter, då de kommer från olika länder, och berättar sin egna historia. Så jag fick utav Curts syster Leslie och hennes familj en mini variant av dockan Kirsten som är en svensk docka! Jag fick också den första boken om Kirsten som handlar om hur hon o hennes familj invandrade till amerika på 1800-talet o deras första tid i USA. Tyckte det var så himla gulligt av dem!







Andis mamma har berättat allt för mig om American Girl, som är väldigt populärt o omtalat här och många samlar på dem. När man går o köper sin American Girl docka, så måste man besöka en av de tre butikerna som finns i hela USA. Där får man först gå in på "BB" och adoptera sin docka, man får ett födelsebevis och hela proceduren med att få sin docka är väldigt speciell. I American Girl butiken finns det även ett litet sjukhus, där man tar sina dockor när de går sönder, o de gör verkligen allt så realistiskt de kan. Allt för att ge barnen en så speciell upplevelse som möjligt. Man får skriva in dockan, de skjutsar dem i små rullstolar, o de undersöker dem o allting. Det finns även en restaurang där man kan "gå ut o äta med sin docka" o då får självklart dockan samma mat som du, en egen plats vid bordet o aa... De går verkligen in för det. Så att jag fick en liten American Doll docka, o speciellt Kirsten som jag vet att de kommer sluta sälja efter 2009 värmde jättemycket. 

http://www.americangirl.com/index.php American Girls hemsida.

Lite mer bilder från dagen!


        


        


      


      


      


       

 

 


God Jul!

Julafton börjar lida mot sitt slut. O trots att humöret har varit som en berg o dalbana dag, o att jag inte riktigt har vetat om jag ska skratta eller gråta. Så har det gått okej. Tack o lov så åkte Andi o barnen aldrig över till mormorn o morfarn idag, för då hade jag varit ensam hemma nästan hela dagen, o då hade hemlängtan varit så mkt värre! För det bästa botemedlet är helt klart att försöka hålla sina tankar på annat håll genom att vara upptagen. Så att hela familjen var hemma idag var definitivt min räddning.

Båda Andi o Curt har varit så otroligt snälla o omtänksamma o frågat säkert hundra gånger hur jag mår, om de kan göra något, o försökt hålla mitt humöt uppe. Utan speciellt Andi så skulle allt vara så mycket jobbigare. Hon är verkligen helt underbar. Hon hade till o med planer på att överraska mig med paket utklädd i juledräkt i morse, bara för att få mitt humör på topp igen.

Skypade med alla hemma idag... lite blandade känslor. Otroligt härligt o få se och prata med alla. (Trots att camen strulade o jag knappt hörde vad folk sa) Det var jobbigt också så klart, grät en skvätt och allting kändes bara konstigt. Men samtidigt så fick jag visa upp mina solstrålar, o de som gör mitt liv här i USA så underbart, mina värdbarn o min lilla extra familj. Kusinerna Rebecca o Sammi var också över en stund med mormor Barbara, så det var kul o få träffa dem, o tjejerna är så himla mysiga så det var ganska bra att de var här. Jag o Curt gjorde också små chokladmöss när barnen låg o sov, så det var mysigt. Tyvärr blev det inga bilder.. men aa det får ni helt enkelt vara utan ;)

Nu i eftermiddags så gick jag, Curt o Shane till kyrkan o efter det så var vi på en kort middag hemma hos Curts föräldrar. Inget särskilt så men det var skönt o komma iväg en stund.

Men först nu ikväll så har jag faktiskt fått lite riktiga julkänslor. Varje år så har brandstationen här i närheten en liten överraskning för alla barn som bor här. De klär upp en av brandbilarna med massa julbelysning o så åker de runt med tomten på flaket till alla barnen. Supermysigt. Så jag o Andi tog oss med Shane ut i snön för o vänta på tomten o hans nissar som åkte runt i vårt kvarter. O Shanes blick o hennes reaktion när hon fick se tomten var så otroligt härlig, o att bara få se henne lysa upp, gjorde hela min dag. Med stora ögon berättade hon för tomten vad hon hette, o att hon varit en jättesnäll stor flicka. O bara de 10 minuter vi var ute i snön, med all julbelysning på husen, o tomten som kom glatt o sa god jul till Shane, gjorde faktiskt att julstämningen började komma. Så imorrn hoppas jag på en bättre dag, med mindre hemlängtan, och faktiskt en riktigt julstämning.


Älskar er!


Min räddande ängel

Meike är på väg hit, som en räddande ängel kommer hon med glass och ett gäng DVD-filmer. Två sekunder efter att jag sagt att jag har hemlängtan, så sitter hon i bilen på väg hit. Tack o lov för kompisar. O det känns faktiskt så mtk bättre när man vet om att man inte är ensam. O att det inte bara är jag som gråter krokodiltårar.

Så nu ska vi bara krypa under varsin filt, med ett stort lass av glass o försöka förtränga att det är julafton imorrn...


Onsdag - Årets jobbigaste inlägg

Jaha, o så var det dan före doppare dan. Eller, aa, hemma är klockan 2 på morgonen, så det är väl egentligen redan julafton. Så god jul!

För mig kommer julen bli väldigt annorlunda i år. Jag vet inte vad jag tycker egentligen. Känns superkonstigt att inte få fira jul som vanligt med alla hemma. Ingen Kalle, inga släktingar, inga köttbullar, ingen julgröt och allt som är jul för mig i vanliga fall, finns inte i år. Visst det är en julafton utav många som jag missar, men gud vad sorgset det är egentligen. Jag vill bara att allt ska vara som vanligt... Julafton här är mer som den 23 eller den 25 december för oss. Lite julstämningen, men inte direkt nått särskilt. 

Imorrn är typ en vanligt torsdag för mig. Känns skitkonstigt. Jag vill fira riktig jul jue! Jag börjar jobba imorrn kl 5.30, har barnen på morgonen, sen åker de iväg till mormor o morfar med Andi. Precis som vilken torsdag som helst :S Sen blir det förvisso ett besök i kyrkan och middag hemma hos min värdpappas föräldrar. Så där blir det väl lite julstämning o julfirande. Men det är ju inte alls samma sak!

Lite mer händer det (tack o lov) på juldagen, då julen verkligen ska firas. Men aaa. Jag vet inte. Inte ens det ser jag riktigt framemot. Just nu känner jag bara för o ta ett flyg hem...

----

Att skriva detta inlägget är faktiskt så mycket jobbigare än vad jag trodde det skulle vara. Jag började skriva positivt, tänkte bara att jag skulle slänga ihop ett god jul-inlägg lite snabbt, o säga att julstämningen inte riktigt finns där. Men aaa... nu sitter jag här, 10 minuter efter att jag faktiskt började skriva detta inlägget, o seriöst storbölar. Bara tanken på att inte få vara med alla hemma imorrn gör att tårarna kommer. Det borde inte ens få kallas tårar... är fan mer som om ett vattenfall rinner ner från mina kinder.

Just nu vill jag bara vara hemma o känna att allt är som vanligt, nästan känna mig som 5 år igen o krypa upp i mamma o pappas säng o bara känna mig liten o trygg... jag vill hem.

Onsdag - Multi tasking

Om det är något som jag har lärt mig de senaste månderna så är det nog multi tasking, alltså att göra flera saker samtidigt. Just nu har jag hand om pojkarna själv, något som alltid är en busy uppgift. Men trots att jag förut pratade med mamma på msn, så lyckades jag ändå samtidigt göra allt detta;
Spela hungry hippos med Cameron, göra i ordning lunch, fixa nappflaska till Blake, ge Cameron lunch, mata Blake, få Blake till o somna, underhålla Cameron o leka med dominobrickorna. O allt detta på en halv timme. Det kalla jag multi tasking ;)

O nu så äter jag min lunch, bloggar o lyckas hålla Cameron sysselsatt på samma gång. Superkvinnan är på gång idag ^^

(Men sen så behöver jag kanske inte nämn att köket nu ser ut som ett bombnedslag efter att Cameron både slängt dominobrickor och pasta på golvet. Att Blake vaknade upp 10 minuter senare och att han nu vägrar o somna om och att jag fortfarande inte hunnit gå på toa, trots att jag är såå sjukt kissig nödig.)

Så superkvinnan är kanske inte så "super" trots allt, haha.


Tisdag - En liten flummig gran

Idag så fick vi ett mycket konstigt paket. Paketet var från min värdpappas farbror o hans familj, o innehöll världens konstigaste lilla julgran. Den var verkligen skitful, haha. Vi hade ingen aning om varför vi hade fått den, det stod bara på kortet "To the new Who in Whowille". Så vi antog att granen skulle vara till Blake, o Whowille är staden där Grinchen bor, o människorna kallas Who. Det var inte mycket som made sence som ni kanske förstår :P

Jag o Andi fick värsta fnissattacken när vi såg den stackars lilla granen, haha. O vi är verkligen inte rediga nånstans så vi börjar tillslut flumma med granen, haha. O jaaa.. det är min värdmamma som jag gör detta med, haha. Men hon är så himla go, o jag skrattade så jag grät när hon bestämde sig för o leka kurragömma bakom den pyttelilla granen, hahaha.

Men ni måste väl ändå hålla med om att det är den fulaste gran ni någonsin sett :P Men nu har vi en gran iaf, haha.











Tisdag - The poopie man

Varning för äckligt inlägg, haha.

Au pair livet har onekligen både fördelar och nackdelar. Igår kväll träffade jag Susanna, en finsk tjej jag mötte på senaste au pair mötet och några av hennes kompisar på Starbucks. Supertrevligt, o absolut en av fördelarna med att vara au pair - man träffar otroligt många nya härliga människor från hela världen. Se bara på sällskapet igår som var en mix av Finland, Sverige, Brasilien och Frankrike.

Men sen så finns det också nackdelar. Idag så har jag haft hand om Baby Blake. Ingen nackdel med det i säg, då han är supermysig o jag älskar alla mina tre värdbarn. Men... När man börjar känna lukten av poooooop. Är lyckan inte lika lång, haha. O idag fick Emelie en för tidig julklapp av lille Blake. En julklapp som gjorde att hon inte riktigt uppskattade sitt val av att ta hand om en 3-månaders bebis. Blake lyckades (på nått jäkla vänster) att bajsa ner hela sig själv.

Jaaa.. jag sa ju att det skulle bli ett äckligt inlägg, haha ;)


Jag är seriös när jag säger att hela hans rygg var inkletad i bajs, heeelllaa vägen upp till nacken. Ungen lyckades också kleta poop över sin pyjamas o på hela skötbordet. Mysigt! Så det var bara o försöka få av blöja o annat äckelpäckel, greppa ungen (o hur man bär en bajsbebis står inte direkt i au pair boken) leta fram badbaljan o ge lillpysen ett ordentligt bad. SMS:ar Andi o berättar att Blake just har slagit 2 nya personliga rekord. Han har bajsat ner hela sig själv, och fått två bad på samma dag. Svarat jag får tillbaka: "God Jul! Desto mer bajs, desto mer gillar han dig. Jag är glad över att inte jag var hemma, haha." 



It wasn't me!


Måndag - Sunset Lake

Vintern har kommit till Sunset Lake. Tog en liten promenad i området där jag bor i eftermiddags. Blev tyvärr inte särskilt inspirerad, o det blev inga direkt bra kort. Men här så får ni några vinter bilder från mig iaf.

 








Måndag - Sjuklingar

Äntligen så sover Blake! Stackarna är sjuk o har världens hosta o är inte alls på bra humör idag. Inge kul. Även Shane o Cameron är/har varit sjuka o alla hostar i kapp här hemma nu. Hoppas bara att jag slipper förkylningar o annat. Känner inte för o ligga sjuk under julhelgen.

Julen i år kommer firas den 25 istället, något som känns väldigt konstigt. Vi ska vara hemma hos min värdpappas föräldrar tillsammans med resten av släkten. Hela julklapps grejen kommer också vara annorlunda här mot hemma. Ingen jultomte som kommer o knacka på här inte, utan när vi vaknar på juldagsmorgonen så kommer presenterna vänta i julstrumporna o under granen. Så hela familjen Sawin kommer träffas tidigt på morgonen o så öppnas alla paketen innan frukost. Så i år behöver man inte ens vänta på att Kalle ska vara över o att maten är uppäten innan man får öppna sina paket :P Men det ska bli mysigt o få se hur en amerikansk jul går till :)

Idag händer inte så mkt, blir jobb o så som vanligt. Ska väl palla mig ut o fixa det allra sista med julkapparna också, så det är klart.


Tre julklapps barn med rosetter i håret ;)


Nehe... det verkar som min lycka var lång... nu är Blake vaken igen...


Söndag - Movie

Var försvann min helg? O vad hände med min söndag?? Har inte gjort ett piss idag... så sjukt tråkigt. Men ikväll blir det iaf o möta upp Antonio o tjejerna för en biokväll. Ska bli trevligt :) Ska se den nya med Hugh Grant o Sarah Jessica Parker, Did you hear about the Morgans. Verkar roligt o så där härligt "inte behöver tänka för mycket film". Precis vad jag behöver :)

Nu blir det middag med familjen. Curt är superstolt för att han har lyckats baka perfekta rolls. Jättegott bröd som är supergott tillsammans med jordgubbsmarmelad. Ni anar inte vilket stort projekt de här rollsen har varit, haha. Varje gång han försöker göra dem som sin mamma, så informerar han mig först, "Em, we're gonna have rolls tonight, and THIS time, thiiiiiis time, I'm gonna make the perfect ones!" Behöver jag tillägga att de "perfect ones" aldrig har blivit perfekta, haha. Men ikväll, så kanske han lyckas ;)



Lördag - Snö

Jaa.. snöar det gör det allt, det kan jag lova. Men än så länge så är det inte så farligt som alla påstår att det ska vara. Vitt är det. Snö storm är det också, men insnöade är vi inte än iaf :P

Jag har till o med varit ute o kört idag :P Tog en vända till Target. Kände att jag behövde göra någonting, annars kommer jag bli helt galet tokig på att sitta inomhus hela tiden. Så jag o jeepen tog en vända i snön ;) Gick väl ganska bra, halt o mysigt var det, fick sladd en gång, oooops. Men det gick bra. Men med tanke på att det är förbjudet att köra med vinterdäck här, så är jag inte särskilt förvånad. Helt sjukt.

Men jag tackar gudarna för 4-hjulsdrift! Andi hade blivit hemskjutsad av sin svåger, o han hade knappt kommit upp för backen till vår gata med sin bil. Men för min kära lille Jeep så gick det alldeles utmärkt :P Märks det att jag gillar min bil, or what, haha. Men den är helt underbar. Vill ta med den hem, haha. Sen är det också så himla töntigt (med dock, så skojsigt) att alla som kör Jeep, hälsar på varandra. Varje gång jag möter en annan jeep så vinkar jag så glatt, o de vinkar oftast tillbaka :P O, nej det är inte jag som är översocial o "stolt" över min bil. Utan det är nått konstigt påhitt som mer eller mindre alla jeepägare vet om. Eller iaf "the real ones" som Andi kallar dem :P

Nehep, nu blir det nog o fördriva tiden med lite Desperet Housewives. Härligt, härligt.

Fredag - Snöstorm

Sista dagen i skolan innan jul för många barn idag, o lika så för min 3-åring Shane. Så idag så åkte hela familjen till kyrkan för o kolla på Shane och hennes årskurs julavslutning. O herregud vad söta de var! De hade ett litet julspel, o alla barnen var uppklädda så fint. De sjöng massa låtar, dansade o Shane skötte sig gallant som ängel.

Julen har verkligen bestämt sig för o komma nu verkar det som. Väderkanalerna varnar för den "stora snöstormen" som kommer slå till i natt och i morgon. Vi vet inte alls hur mycket det kommer drabba oss, men det finns risk för att vi faktiskt kommer bli insnöade! Låter ju lagom kul :P Men om ni såg i vilket område jag bor i, o såg de branta backarna, o även den stora nerförsbacken som går ner till vårt hus. Så kommer ni mycket väl förstå att vi inte är prioriterade när det gäller snöskottningen :P  Min värdmamma har berättat att det hänt några gånger innan att farfar Steve har behövt komma o "gräva fram dom" ur snön, haha. Så nu har vi gaddat upp med extra mat i kylskåpet, just in case ;)

PS! Litet kort Philip uppdatering, då jag vet att bla. min mor undrar om det. Han bor nu hos sin LCC, o han har blivit matchad med en familj i Massachuttes som ligger 2 stater över mig, staden Boston ligger där exempelvis. Så det är mycket närmre mig än vad Kansas var. Så vi hoppas nu på att familjen ringer, men det verkar lovande. Barnen är 5, 6 och 8 år gamla. O tydligen har familjen bara haft killar som au pairer innan, så vi hoppas på det bästa :)




Shane



Fredag - Resplaner

Jag o Meike har börjat smida på lite resplaner inför vår sista månad här i USA. Det är nämligen så att man får, om man vill, stanna i ytterligare en månad efter att man har jobbat klart för o resa runt o upptäcka lite mer :) Meike kom hit 3 veckor efter mig, men förhoppningsvis kommer vi kunna fixa så vi kan resa tillsammans ändå. Vi båda vill jättegärna se Californien, o funderar nu på att ta en adventure resa med TrekAmerica. Nån som vet nått om dom sen tidigare?

Med Trekamerica så får man resan bokad, så som flyg o de ordnar med alla transporter till o från resemålen. De fixar hostel/hotell för en bra peng eller så fixar de camping utrustning. Det ingår en guide, som tar en till alla platser som man bör besöka. Vissa inträden ingår och man åker med en grupp i åldrarna 18 och uppemot 30, på ungefär 10 personer. O trots att det är ett "bestämt" schema, så har man massa valmöjligheter o kan bestäma själv vad man vill se och vad man vill upptäcka.

Vi är jättesugna på att ta en resa på 7 dagar där vi kommer börja i SAN FRANCISCO! Vi spenderar en dag i SF, för att sedan övernatta o spendera dag 2 i Yosemite National Park, som tydligen ska vara väldigt coolt. Dag 3 och 4 kommer vi vara i LAS VEGAS (!!!) och där ingår blandannat en limousine tur i staden som har allt. Efter casinos o shower så blir det att åka för o se GRAND CANYON, något som jag absolut vill se! Sedan spenderas dag 6 vid Colorado River och Lake Havasu, så här blir det riktigt camping liv! Resan avslutas sedan i LOS ANGELES. Men vem säger att jag o Meike kommer stoppa där? ;) Om pengarna finns så blir det förhoppningsvis några extra dagar på stranden med hollowood kändisarna. Visst vore det coolt!

Deras hemsida: http://www.trekamerica.com/

Nån som vet nått om denna organisation? Eller har nått annat o tipsa om?


Torsdag - Släkt nummer 2

Sen uppdatering idag! Klockan är 23.25 här i NJ, o egentligen så borde jag väl sova, med tanke på att jag börjar "jobba" kl. 05.30 imorrn (förhoppningsvis så sover barnen fram till 7) men jag var på Starbucks ikväll med några kompisar. O Emme + Kaffe har visats sig inte vara den bästa kombinationen. Har faktiskt börjat lära mig o dricka kaffe (hör o häpna!). Eller aaa... kaffe o kaffe. Vanila Latte är favvisen, inte så mycket kaffe i den ;) Men tydligen tillräckligt mycket koffein för o hålla mig vaken en timme till. Får nog satsa på o lära mig dricka decaf istället :P

Dagen har spenderats hemma hos barnens mormor o morfar. Vi hade mini hanukkah firande, o jag fick en supermysig kofta utav Barbara. Väldigt snällt tyckte jag det va :) Alla är så himla gulliga, jag har liksom inte bara fått en "extra" familj, utan jag har fått en hel extra släkt :P Andis pappa har till o med sagt att han ser mig som en av barnen, som ett barnbarn. Lite gulligt :) Alla bryr sig så himla mycket o vill att jag ska få se o göra så mycket som möjligt under mitt år här. Barnens morbror bjöd med mig på american football, o han har även sagt att han ska fixa biljetter till en basketmatch. Min värdpappas syster tog mig med in till Thanksgiving paraden och den 27 december ska jag med Andis systers famillj ut på middag o sedan för o gå o se en julmusikal. Andis mamma har också sagt från första början att hon alltid fanns där för mig, om jag skulle behöva en "extra mamma" eller bara nån o prata med. Så himla söta är vad de är, hela högen :)



Den här söta lilla presenten fick jag härom dagen av några av Andis släktingar. Supercool om ni frågar mig, då det faktiskt är en handgjord liten väska, gjord av godis papper!


Onsdag - The sing off

Ikväll efter att barnen hade gått o lagt sig, så kollade jag o min värdmamma på ett nytt program med Nick Lashey, kallat the "The Sing Off". Riktigt coolt faktiskt, o jag tror att det skulle kunna bli en stor hit hemma i Sverige om de valde o göra det där också. Det hela går ut på att 8 acapella grupper (musik grupper som sjunger utan att använda någon som helst bakgrundsmusik) tävlar mot varandra för o vinna ett skivkontrakt. O gud vad duktiga dom är! Alla sångerna framförs bara genom medlemmarnas röster, alltså används inga instrument eller likande. Så för o få till exempelvis trummor, gitarr solon m.m. så använder sig sångarna av beat-boxing. Riktigt coolt. Grupperna framför två olika sånger, o sedan så röstas en grupp ut varje kväll.

Underhållning - Svar JA. O både jag o Andi satt som fågelholkar o undrade, "hur lyckas dom!?"

Kolla in det här! Riktigt bra!









Onsdag - Can you sing?

Kan man annat än smälta när ens lilla ett-åring börjar sjunga på en sång som man själv har lärt dem? Idag när jag o Cameron lekte med den nya microfonen, så testade jag om han kom ihåg orden till "trollmorsvisan" som jag alltid sjunger för honom när jag nattar honom. O han sjöng med! Så himla sött. "Oaanannan uff, uff, Oaannannan uuufff", haha. Jättesöt var han iaf.

Nu är jag ledig i några timmar efter att ha haft fullrulle hela morgonen. Så det blir nog o åka till gymmet en sväng, behövs verkligen. USA är inge bra för min kropp :P Uscha, jag vill nog inte ens ställa mig på en våg just nu, haha.

Julen börjar närma sig med stormsteg, 16 december idag. Inte så många dagar kvar nu! Ingen snö just nu, men jag hoppas på en vit jul iaf. Pratade med syster förrut o tydligen hade hon åkt pulka idag. Lite avis blev jag allt :P Jul kommer vi att fira hemmas hos min värdpappas föräldrar, men det blir ju inte förrän på juldagen. Kommer kännas jättekonstigt att behöva sitta här, på andra sidan jorden, på julafton o bara tänka på alla som firar jul hemma. Men det ska nog gå bra. Förhoppningsvis kommer jag kunna skingra mina tankar lite o göra något annat än o bara ha massa hemlängtan. Usch. Inge kul!

Nyår är än så länge inte planerad heller. Vet verkligen inte alls vad jag ska hitta på. Meike ska in med ett gäng andra kompisar (som är från Boston) till NYC på nyårsafton. De har planer på att vara på Time Square vid tolvslaget, något som vore jäkligt coolt, men jag vet inte om jag känner för o stå ca. 12 timmar innan i kylan o bara vänta... känns som om man kan göra roligare saker än o förfrysa tårna. Men jag vet inte... kanske så hänger jag på dem... problemet är väl mer, vad är alternativet?



Tisdag - Let's play baby!

Snart är dagen över, o både jag o Andi har överlevt, haha. Har faktiskt varit en mysig dag, o trots att barnen klättrat något på väggarna över att vara inne hela tiden, så har det gått mot förväntan. Vi har lekt, Baby, Dogy, "I'm sick and need a doctor" och den fina kombinationen "The baby dogy is sick" :P Shane har livlig fantasi kan jag lova. Så att leka med henne kan ibland vara en utmaning :P Gör man inte som hon vill att man ska göra, så säger hon till en exakt vad man ska göra, o så ger hon en små "repliker", haha. Bestämd liten ung dam det där kan jag lova ;)

Här kommer lite bilder från dagen :)


Jag o Shane skulle testa o baka med nån konstig "Princess Oven" som hon fått i present. Men om ni kollar på Shanes ansiksuttryck så förstår ni kanske hur det gick, haha.


Det har blivit mycket... MYYYCKKET sång.


Cameron apploderar åt sig själv efter att ha framfört en mycker fin version av "Twinkle Twinkle", eller var det "Yellow Submarine"?? Eller så var det säkert "Down by the bay"... eller... tror vi sjunger för mycket i det här huset...


Vi spelade Domino.


Eller som Cameron kallar det, Momio-Momio.
Visst är han supersöt i sin lilla tuppkam ;)


Vi firade Hanukkha (som pågår under 8 dagar)

O Cameron fick kalsonger i sitt paket idag, som av nån lustig anledning skulle sitta på huvudet ;)


Tisdag - My angels

Idag kommer med all säkerhet bli en lååång och jobbig dag. Alla 3 barnen hemma, inga planer på hur vi ska underhålla dem, o det är dåligt väder ute. Inge bra!

Det var egentligen meningen att Shane o Cameron skulle vara hos dagmamman idag. Men på vägen dit så blev Shane åksjuk o därför ville de inte direkt ha henne bland de andra barnen. Så hon fick åka hem igen. En halv timme senare så ringde dem o sa att vi var tvugna o hämta upp Cameron också för hans förkylning var mycket värre än vi trodde. Så idag är det sjukstuga här :P Inte för att det märks på barnen precis, Shane mår prima och Cameron har minst lika mycket energi som vanligt.

Så det är full fart idag kan jag lova. Andi är också krasslig så jag har haft barnen själv mestadels av dagen. Alla tre barnen sover nu middag (lycka!) o det är för första gången tyst o lugnt. Men det här ändå gått ganska bra tycker jag.

Jag har också gett Shane o Cameron sina presenter som de fick hitskickade från mamma o pappa. O det var en riktig hit. Cameron brydde sig inte så mycket, men Shane blev så himla glad för sin söta ängelberlock. Hon kallar den för hennes "special angel", o hon är jättestolt över den. "Look, this is my special angel, isn't bbeeeaauutiful!?" Hehe, så det gjorde ni bra ;)

Måndag - Kan det bli bättre?

Nu är det bestämt! Bex kommer o hälsa på mig i februari! Så himla underbart! Det känns verkligen som om det var evigheter sen vi sågs sedan. Som det också var, har inte träffat henne sen min student i början på juni. Herregud! Men den 9 februari så kommer hon stå där, livs levande på JFK airport, haha. Kan det bli så mycket bättre!?

Måndag - Hanukkah

Igår så blev det hanukkah firande hemma hos mormor Barbara och morfar George. Hela gänget var där, o det var trevligt som vanligt :) Älskar verkligen familjen Grumet, helt underbara är vad de är.

Så igår fick jag vara med om min första Hanukkha. Vi åt god mat, varav huvudrätten var goda potatismojänger, haha, har helt glömt bort namnet på det :P Men det var liksom som en mix av potatisbullar och raggmunkar. Väldigt gott, o så åt man det tillsammans med antingen äppelmos eller creme fraiche.

Efter att vi (eller de andra :P) sjungit den hebreiska bönen och tänt det fjärde ljuset så var det dags för paket. Barnen var supersöta och väldigt uppspelta och det hela påminde lite om galenskapet som alltid sker på julafton. Men det var väldigt mysigt :)

Här kommer ett gäng bilder! Min nya blixt var med o gud vad jag älskar den! Rummet var mer eller mindre nersläkt när vi tände ljusen, men ändå så får man bra bilder. Kan det bli bättre ;) Ska bara lära mig o hantera den på allra bästa sätt, men det lär jag mig nog snart :)


Mormor Barbara serverade den traditionella maten :)




Det fjärde av de åtta ljusen tändes.




Mormor o morfar med alla barnbarnen (- baby Blake)


Kusinerna


Sen blev det paketöppning




O efterätt :)


En bild på mig o en chokladig Cameron får avsluta detta inlägg :)


New York pictures


Det var sjukt många tomtar inne i stan :P


Ett försök till att ta en bra bild på tunnelbanan på väg till Chinatown


När vi väl kom fram var de ingen tvekan om var vi var, haha


Nån som fattar nått???


Sen blev det god lunch :)


Vi gick förbi Brooklyn Bridge


Ground Zero






Vi gick också förbi Tiffanys :)


Juldekoration vid Rockefeller Center


Vi såg också den stora och omtalade julgranen vid Rockafeller :)
Sjukt mycket folk bara!


Lördag - New York

Dagen idag började med Lucia brunch hemma hos min värdpappas föräldrar. Mycket mysigt och massa god mat. Men så mycket till lussefirande var det väl inte :P Men det var trevligt ändå, och lussebullarna uppskattades mycket.

Efter det så blev det att möta upp Melanie och Meike för o åka in till NYC! :D Vi åkte downtown och gick runt i chinatown, där jag faktiskt inte varit innan. Var väldigt speciellt, med små shoppar och gatuförsäljningar. Det märks också tydligt att chinatown är stället man ska besöka om man vill få tag på bra fakeväskor, kashmir sjalar och sovenirer. Känns onekligen lite skumt att folk kommer fram på gatan o frågar om man är intresserad av att köpa väskor, smycken eller andra märkes saker. Grejen är nämligen att om man vill göra riktigt bra köp i Chinatown så ska man helst få komma ut på lagret, för det är där de gömmer de riktigt bra sakerna. Det är också mer än okej att pruta, och alla köpslår som galningar här. Väldigt annorlunda mot upper Manhattan.

Vi gick även förbi Brooklyn Bridge igen, besökte Wall Street och såg Ground Zero, där World Trade Center stod. Vi gick också in i kyrkan som ligger precis vid Ground Zero, och det var faktskt jobbigare än vad jag någonsin trodde det skulle vara. De hade flera olika "minnes utställningar", om 9/11 och hela tragedin blev mer verklig på nått sätt.

Vi gick sedan till Rockafeller Center och såg den stora julgranen. Otroligt mycket folk, men det var också härlig julstämning :)

BILDER KOMMER!


Fredag - Paket

Idag när jag kom hem från gymmet så stod världens finaste paket o väntade på mig på köksbordet. Det var ett helt undebart julpaket från min älskade familj. O det var nog tur att jag stod i köket när jag öppnade det med folk runt omkring mig, för annars hade jag börjat stårböla. För jag blev verkligen så himla glad och rörd över allt som var i detta paket. I paketet så fanns det ett jättefint kort som mamma hade skrivit, men som var från hela familjen. Det var ett gäng julklappar till mig, (som jag inte kommer o öppna förrän på julafton, eller på juldagen med resten av familjen) o det fanns även två paket till Shane o Cameron. Tack! Jag ska se om jag kan sätta mig ner med dem o ge dom imorrn eller nått.

Min underbara famij vet verkligen vad jag vill ha, för i paketet fanns också hemmagjorda pepparkakor, morfars helt underbara knäck, en chokladtomte, en hänt extra tidning och så hade de skickat med aromat, haha. Jag nämnde för flera veckor sedan att det inte var lika gott o äta omelett här, då jag inte hade någon aromat :P Men nu så är det fixat. Tack, Tack, Tack!

Jag saknar er verkligen så himla mycket! Har haft en hemsk hemlängtan hela dagen idag. Så när jag fick se paketet så var det som om ni hade förstått mina tankar, o tänkt "just idag så behöver paketet komma fram". Tack. Det är med gråten i halsen jag skriver det här kan jag lova... för det är verkligen inte lätt o vara så här långt hemifrån. O de senaste dagarna har hemlängtan varit närmre än vanligt. Det var sjukt nära att jag bara bröt ihop i bilen imorse när jag hörde en speciell låt... usch. O då är det verkligen jobbigt. Men jag vet att hemlängte perioder kommer, men att de också försvinner. Men just nu vill jag bara krama om alla där hemma. O jag vet också om att julen kommer vara den tuffaste utmaningen för mig här. Jag älskar verkligen julen o att inte få fira den med hela tjocka släkten och min underbara familj, kommer vara så otroligt jobbigt. Men jag kommer klara detta. O jag vet om att jag måste vara stark. Men just nu så känns 8 månader som en evighet...


Paketet!
 Älskar er så himla mycket!


På min väg inne i mitt rum så hänger även några av de kort som skickats till mig.
Medan breven som skickats ligger i en speciell låda.


Även Olle och Svantes teckningar hänger på väggen.


Fredag - Julebak utan jul

Lussebullarna blev riktigt bra faktiskt :) Lite åt det torra hållet kanske, men jag är bara glad över att jag faktiskt lyckades :P Det kändes dock väldigt konstigt o baka lussebullar själv, utan mamma o syskonen, som jag brukar göra. Kändes väldigt lustigt, o det var så att jag fick grym hemlängtan bara av att baka. Konstigt egentligen, men det är de där småsakerna som gör att man saknar alla hemma. I vanliga fall så är lussebaket en väldigt mysig sak hemma. Mamma står alltid vid köksbänken o delar ut "degklumpar", så alla ska få lika mycket. Jag, Sara o Linus sitter alltid vid köksbordet, o innan vi börjar är det alltid fight om vem som ska ha det lilla bakbordet o vem som ska ha på sig bagarmössan först :P Jag o Sara är de seriösa bakarna medan Linus brukar alltid tröttna efter några minuter o göra konstiga gubbaar av sin deg, eller bara "leka monster" :P Vi spelar alltid julmusik, o trots att pappa inte brukar vara med o baka, så smyger han fram när det börja dofta nybakat, o då blir det nästan alltid så att han dansar nått halv goofy till musiken ^^ Gud vad jag saknar er...

Idag har vi firat första dagen av Hannukah. Min värdmamma är från en judisk familj, så i år så kommer jag få fira både Hannukah och jul. Kusinerna Abbi o Izzie har varit här idag, så tillsammans med dem har vi tänt det första utav de åtta ljusen, läst bön och så fick barnen varsin liten present. På lördag så blir det större hannukah firande då Andis släkt kommer över. Så då blir det fullt hus.

Lite bilder :)


Strumporna som nu hänger vid öppna spisen


Jag testade också min nya blixt som kom igår (lycka!)
Så här ser det ut om man tar med dem vanliga blixten på kameran.


O så här blir det om man studsar ljuset mot taket med den nya blixten :) Mycket nöjd är jag. Så hoppas på att kunna ta bättre julbilder i år.


Så här får man saffranet här :P




Lussebullar a lá Emme :)


Torsdag - Lussebak

Nu är det lussebak på G! Hittade äntligen saffran idag, så nu har jag gjort degen, o väntar bara på att den ska jäsa. Barnen kommer hem om en halvtimme, så får se om jag får några medhjälpare då. Iaf Shane kanske vill hjälpa till.

Men det var inte det lättaste o göra degen kan jag säga, haha. Amerikaner o deras konstiga ingredienser :P "Vanligt" jäst hittade jag självklart inte, så nu har jag fått använda nått jäst som är torrt istället (kanske finns hemma med, inte vet jag :P) Men jag hade iaf inte en susning om hur mkt jag skulle använda av denna jästen. Så vi får väl se hur det blir. Antingen så jäser det typ ingenting eller så kommer bullarna smaka jäst o ge alla gästerna på lördag magknip ^^ Men aja, hoppas på det bästa. Dock så har vi ingen sån där bra bakmaskin som mamma har hemma. Så jag har fått knåda ihop hela degen för hand. Lite lagom jobbigt :P Men jag hoppas bullarna blir bra :) Bildbevis och utvärdering får ni imorrn!


Onsdag - But I'm slepping, look!

Idag har varit en väldigt lång dag. Började med att jag hjälpte med barnen på morgonen, innan Andi tog pojkarna till en playdate o Shane till skolan. När huset blivit tomt så gick jag ut på saffrans-jakt. Jag hade nämligen tänkt vara duktigt idag o baka lussebullar. Men det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig, då det inte fanns något saffran o få tag på. Lite surt, men jag ska försöka leta i två andra matbutiker imorrn, så förhoppningsvis blir det julbak då. Men när jag var o letade efter saffran så hittade jag faktiskt Annas Pepparkakor inne på kings. LYCKA! Så idag har jag smaskat på pepparkakor, mumma :D

Efter lunch så kom hela gänget hem igen, o då var tanken att jag skulle ha alla 3 barnen själv. Cameron hade precis lagt sig för o ta sin eftermiddagslur så jag hade Blake o Shane. Bebisen var helt galet övertrött, men vägrade självklart somna. Så samtidigt som jag skulle ge Shane snack, gå med henne på toa, läsa böcker och lägga henne för sin tupplur så hade jag en väldigt gnällig bebis i famnen. Utmaning, säger jag bara. Men det gick ganska bra tillslut, o jag kunde lägga ifrån mig Blake i spjälsängen en liten stund medan jag la Shane. Men självklart så vaknar Cameron upp precis när jag lagt Shane. Så in o häma honom, samtidigt som jag hör Blake skrika för full hals inne i sitt rum... så det blev ta en pojk under varsin arm :P Hann leka lite med Cameron samtidigt som jag lyckades få Blake o somna om. Men självkart så hör jag Shane då gråta och ropa efter mig uppe ifrån sitt rum... suck. När en unge somnar så vaknar nästa :P Så jag la Blake, försökte ge Cameron ett gäng med leksaker som han kunde underhålla sig med när jag gick till Shane... Något som slutar i att jag mer eller mindre bråkar med Shane i en halvtimme... Då hon vägrar o ta sin tupplur. Hon försökte övertala mig om att hon redan sovit, trots att det bara gått några minuter, o jag visste mycket väl om att hon inte sovit en sekund. Hon var ganska söt när hon desperat förklarade att hon sovit, för att hon sa att hon hade snarkat. Hon la sig ner på kudden för o visa, (med klaröppna ögon) o säger, look I'm sleeping. O så låstas snarkar hon det högsta hon kan. O hon trodde verkligen att hon sov, bara för att hon snarkade :P Men jag försökte desperat förklara att man faktiskt måste blunda och SOVA för att faktiskt sova :P Härlig fight, som ni kanske förstår. Det hela slutar med att Shane inte sover en blund o är på bråkhumör resterande tiden utav dagen. Suck. Ibland undrar jag hur småbarnsföräldrar egentligen orkar med allt det här, 24/7 :P Jag jobbar 40 timmar i veckan o är slutkörd, haha.



Onsdag - Empty without you

Au pair mötet igår var mycket trevligt :) Träffade lite nytt folk och mormors kakor var en riktigt hit. Så tack mormor för det braiga recptet ;)

Kändes lite konstigt dock att gå på ett au pair meeting utan Sanna... Jag träffade henne på mitt första au pairmöte o hon blev en utan mina allra första kompisar här. Men nu så är hon i Miami o sedan så åker hon hem, tillbaka till Sverige. Känns väldigt konstigt faktiskt. O det är nog en av de delarna som jag hatar mest med att va och ha au pairkompisar. Förr eller senare så måste vi alla åka hem...

Men under de månaderna som jag, Sanna o resten av det svenska gänget varit tillsammans så har vi hittat på en hel del saker :) Kommer sakna att inte ha dem kvar här.



Sanna och jag i väntan på tåget hem från NY


Anna o Sanna inne i NY


Glass o pannkakor hemma hos Anna i solen


Sanna och Jag när vi var o dansade vid Jersey Shore :D


Johanna o Sanna på väg för o "kidnappa" Louise


Vi var o bowlade


Ett antal besök på Starbucks


Tog massa kort


Hade hejdå-middag för Louise


Bakade chokladbollar


Ikea, o shopping, shopping, shopping!


Vi firade halloween... o en massa, massa annat!

Kommer kännas tomt utan dem...



Tisdag - Svenskt samtal

Pratade för bara några minuter sedan med min moster Helena och hennes man Håkan! :D Fatta hur förvånad jag blev när jag svarade i telefonen o hörde Håkans röst, haha. Trodde ju först att det var nån jobbig försäljare som ringde till mig då jag inte alls kände igen numret, haha. Men de hade en otroligt kul nyhet o berätta för mig! Hela familjen Juneberg ska komma o hälsa på mig i maj! Iiiihhhhh!!! Jag kan inte sluta o le, haha. Ska bli så himla roligt o få ha dem här i 5 dagar. Jag ringde Andi bara några minuter senare (för o berätta den roliga nyheten, o för o även berätta att strömmen var tillbaka :P) O hon blev minst lika glad som jag, hahah. Så ni är mer än välkomna hit :D

Ikväll så blir det au pair möte igen. O ikväll så ska vi ha lite julmys med "secret santa" julklappar o så ska vi alla också ha med oss lite gott o äta :) Så jag har faktiskt varit duktig o bakat mormors goda havre kakor. Resultatet blev väl tyvärr inte som mormors, men men, jag försökte :P Dom ska jag i alla fall bjuda på ikväll. Får se om dom uppskattas eller ej.

Ha det så bra!


Ny leksak!

Jag är så himla glad! Beställde precis en ny blixt till min kamera! Jag har letat, o letat o letat för hitta just denna blixt. Men den har verkligen inte funnits någonstans, o på de ställena man kan få tag på den har den varit slut. Helt galet! Men nu så hittade jag den hos en fotobutik inne i New York, så jag har nu beställt den :D Så redan på torsdag kommer den! Trodde knappt att jag skulle hinna få tag på en innan jul o nyår, men nu så ska den komma med UPS på torsdag. Spännande ;) Jag kollade även vad samma blixt kostade på SIBA hemma... o den kostar det dubbla hemma i Sverige! Emelie är nöjd :P


Måndag - Luciaplaner

Jag fick reda på idag, att min värdpappas förlädrar faktiskt firar lucia! (Något som amerikaner vanligtvis inte gör) Eller aaa.. de är kristna, o för typ 10 år sedan så hade de några vänner som hade nån svensk koppling, o som introducerade dem till saint Lucia. Så varje år så håller de i en stor brunch, där de bjuder in maaassa folk från deras kyrka till deras hus för o äta massa god mat. Det har typ ingen som helst koppling till vår svenska tradition med lussebullar och luciatåg, trots att det säkert var tanken från början. Utan de har Luciadagen som en ursäkt att bjuda hem ett 70-tal personer till deras hus för o äta massa mat :P 

Så när min värdpappas mamma, Roni fick höra om att jag visste mycket väl vad Lucia var, så blev hon superuppspelt. Började fråga massa frågor, o undrade om den mat hon lagade hade nån svensk koppling överhuvudtaget, eller om de helt enkelt gjort allt amerikaniserat :P O svaret blev ganska enkelt. Det var inte så mycket som var kopplat till vår variant av att fira Lucia. Men på lördag så ska de ha brunchen iaf, o jag är typ "huvudgästen" som Roni kallar mig. "En riktig svensk tjej i huset, nu måste du berätta för alla vad Saint Lucia är!" :P Lite småkul. Jag har även lovat att jag ska försöka baka lussebullar så hon kan bjuda på det på lördag. Någonting måste ju vara rätt :P Men det ska bli riktigt kul o få se iaf hur de kommer ha sin Luciabrunch. Så länge jag slipper sjunga "natten går tunga fjät" så är jag glad, haha.  

Söndag - Dagens julkänslor

Idag har varit en väldigt lugn o härlig dag med mycket julkänsla :) Började dagen med en väldigt, väldigt lång sovmorgon. Tror jag behövde det efter mitt o Meikes äventyr igår i snöstormen :P 

Det blev en runda till Target för o inhandla en massa onödiga, och nödvändiga saker. Mötte sedan upp Meike på gymmet för ett långt o bra pass. Blev massa tjejsnack och sedan så åkte jag hem för att kolla på filmen, The Holiday. Har sett den så himla många gånger, o den värmer verkligen upp hela mig. Den perfekta julfilmen! O julkänslan har verkligen varit där idag :) Snön låg kvar sedan igår, det spelades massa jullåtar på radion, jag inhandlade den sista julkappen och julpapper och jag kollade på den ultimata julfilmen. Kan det bli bättre ;)

Vi har satt upp lite julbelysning utanför huset också. En fin liten lysande snötomte och lite lampor sitter i ena busken :P O familjen har även hängt upp julstrumporna över den öppna spisen. Supermysigt. O jag har faktiskt fått en egen strumpa, med ett stort fint E på ;)

Nu blir det sängen! Godnatt New Jersey, o godmorgon Sverige!

TACK! Farmor o Jasmin för de superfina korten! Blev så himla glad! Jag blir verkligen varm i hela kroppen varje gång jag får syn på ett kuvert med mitt namn på i posthögen. Det är alltid lika mysigt. Tack tack tack! Älskar er båda, o tack för att ni tänker på mig ;)

Lördag - American Football

Idag så var jag o Meike på american football! Så himla kul. Var verkligen en upplevelse, haha. O då pratar jag inte bara om matchen ;)

Först när vi kom dit, så mötte vi upp min värdmammas bror, Seth och en massa annat folk som han bjudit till matchen på en av de många parkeringsplatserna. Där hade Seth fixat massa mat och dricka. Så det var liten mini fest going on bland bilarna :D För halva grejen med att gå på college football är att alla umgås och träffas innan utanför sina bilar för o ladda upp inför matchen. Supercoolt! O folk går verkligen in för det! Det var sjuuukt mycket folk. O de hade dragit med sig tält, bord och stolar, massa mat, och dricka o samlat utanför sina bilar. Vissa personer hade till och med sig grillar o hade små barbeque partyn. Vi såg även ett gäng som hade kareoke :P Väldigt kul.

Så efter att vi varit lite sociala och druckit massa varm choklad så var det dags för matchen! Alla biljetter sålda, o vi hade fått superbra platser av Seth! (Vi behövde inte ens betala för biljetterna, så himla snällt!) Vi satt precis vid planen, på fjärde raden och precis vid Rutgers hejaklack. Allt var verkligen perfekt. Om man bortser från vädret... Det regnade och snöade under hela matchen, så vi var verkligen dygnsura. Men tack o lov så hade jag fått låna massa bra kläder av min värdmamma så jag höll mig ganska varm ändå :) Men det var verkligen det sämsta vädret att kolla på football i.

Matchen var väldigt bra, trots att det slutade med att West Virginia vann med 24 mot våra 21. Det var härlig stämning och typiskt amerikanskt med cheerleaders, band och maskotar. Men ärligt talat så är det nog mer ös när Stagg/Jenny spelar rugby mot Kagg hemma i lilla Kalmar. Inget kan nog slå det ;)

Efter matchen så snöade det om möjligt ännu mera. O det värsta var att jag o Meike gick vilse, hahahah. Vi kunde inte hitta tillbaka till våran bil! Rutgers Campus är gigantiskt (har över 60 000 studenter) o vi kunde verkligen inte hitta samma väg som vi gått innan. Vi virrade seriöst runt o snöstormen i över 1 och en halv timme :P Var helt sjukt! Men tillslut så hittade vi tillbaka :P 

Så när vi väl kom hem var vi genomblöta, kalla, supertrötta men också väldigt nöjda efter en mycket händelsefull dag :) 

BILDER!


Jag o Meike


Rutgers Stadium


Vi peppade med varm choklad och goda äggmackor






Inför kickoff


Cheerleaders och bandet :)


Hejaklacken





Blöta o fina var vi


Rutgers riddare på sin häst


Jag hade fått hela spelet förklarat för mig av Seth, så till o med jag fattade vad de höll på med :P


Fredag - Mac and Cheese

Idag har det inte hänt så mycket. Har varit en helt vanlig arbetsdag :) Barnen kommer hem snart, så alldels strax ska jag börja med middagen. Mac and Cheese á la Emme. Koka makaroner, blanda i mjölk o tillsätt ostpulver :P En mycket svår o ansträngande matlagning ;)

Ikväll blir det antingen ett besök hos Sanna för lite mys o för o träffa hennes familjs nya au pair. Eller så blir det att möta upp Meike o Melanie. Får se hur det blir :)

Imorrn peppar jag för football! En lång o kall dag kommer det bli dock (finns tydligen risk för snö, usch!). Hoppas bara att jag får med mig någon som kan gå med mig :P Har bara en extra biljett, så just nu så slåss väl Melaine o Meike om den. Hoppas bara nån kan följa med, känner inte för att gå ensam direkt.

Nehe, nu kom familjen hem. Inge lugn o ro ;) Puss o kram på er!


The truth

Häromdagen så försökte jag o min värdmamma fota det här knasiga gänget. Gick inte så himla bra kanske. Men det här är sanningen. Det går inte o fota två små busungar, en galen Curt och en bebis :P O det här är väl också kanske beviset på hur min värdfamilj är :P Helgalna helt enkelt. Men jag skulle inte byta ut dom för allt i världen.


Steg ett... fina söta familjen, minus mamma Andi.


Steg 2...












Min amerikanska familj allihopa ;)


Torsdag - A yellow submarine

Trots att jag började jobba 05.30 idag o förväntade mig ett kaos med två morgontrötta barn och en skrikande bebis. Så gick det faktistk så bra! När min värdmamma lämnade huset så var bebisen vaken, men en kvart senare så sov både Blake och jag i soffan :P O barnen vaknade inte upp förrän klockan 7 o Andi var tillbaka typ tjugo minuter senare :P Så jag behövde faktiskt inte göra så mycket.

Sedan så åkte Andi iväg med barnen till mormorn o morfarn o jag gick tillbaka till sängen. Himla härligt. Åkte sedan till gymmet o hade lite egen tid här hemma, innan jag åkte iväg till morföräldrarna också. Så där har jag spenderat min dag :) Lika trevligt som vanligt, o vi alla skrattade så vi höll på o dö när "Princess Shane" drog upp morfar George ur soffan o bestämde att han var hennes prins o att han skulle dansa med henne, haha. O självklart hade George de snyggaste moves ever ;) O när mormor Barb även satte på George en fin liten prinsess krona, så låg jag, min värdmamma och kusinerna dubbelvikta i soffan av skratt. Det var en syn kan jag lova, hahah.

Ikväll händer inget särskilt utan jag har en date med min dator. Ska kolla in det nya avsnittet av Glee tänkte jag. Sedan blir det sängen. Puss o kram!


Onsdag - Updates

Idag har varit en mycket lång dag. Mycket jobb med tre barn hemma o när jag äntligen fick 2 timmars ledigt så somnade jag :P Men nu så har alla barnen gått o lagt sig, o jag ska alldeles strax möta upp några tjejer för icecream wednesday. Ska bli mycket skönt faktiskt.

Imorrn så börjar jag jobba redan klockan 05.30... suck... men jag gör det för min värdmamma skull. Men jag får några timmar för mig själv innan jag börjar jobba igen sen på eftermiddagen, så då får jag väl sova igen de timmar jag missar. Jag måste även lämna in min käre Jeep på lagning imorrn igen... AC:n fungerar inte som den ska. Så just nu så fryser jag rumpan av mig varje gång jag kör bil :P Att jag kan se när jag andas att det är svinkallt i bilen, känns inte som det ultimata. Inte heller att jag måste dra på barnen massa extra kläder varje gång de ska åka med mig i bilen :P

Måste berätta det här också... :P Igår kväll när jag nattade Cameron o som vanligt sjöng några godnattvisor. Så försökte han för första gången sjunga med när jag sjöng "Trollmors visan". Supergulligt, o jag blev jätteförvånad när han försökte sjunga med. Han lyckades ju inte så bra, men iaf. Han försökte o Emme blev nästan lite rörd ;)

Onsdag - Where are you?

Idag när jag o Cameron gör oss redo för o åka till Gymboree så var vi nere i källaren o i mitt rum. Lillkillen leker med bilarna o bilbanan, o är väldigt upptagen. Så jag passar på o smiter in på toan för o borsta tänderna. Men när jag kommer ut från toaletten så är ungen spårlöst borta! Han var ju där en minut sedan, men nu kan jag inte hitta honom någonstans! Jag börjar ropa o leta igenom källaren o inne på mitt rum. Men jag hittar honom inte! Tillslut så går jag upp på övervåningen, för o se om han hunnit smita upp dit. O vid det här laget börja jag får lite lätt panik faktiskt. Cameron är inte känd för o vara den tystaste, så att han inte svarar mig börjar göra mig orolig. Men jag hittar inte honom på övervåningen heller, så jag går ner i källaren igen. O när går för o kolla bakom bardisken o i vid den lilla köksdelen, så ser jag två små fötter sticka ut under draperiet, hahahahaha. Så skrattandes ropar jag Cameron en gång till för o se om "de två fötterna svarar mig". Men det är knäpptyst. Så jag drar undan draperiet o möts av en flinande och mycket nöjd Cameron som säger "Piickkaaabooo". Hahah.


Chocktillstånd

Jag är i seriös chock. Pratade med Philip precis o han har blivit utkickad från sin värdfamilj...

Pratade med honom imorse, då jag visste att det hade hänt lite grejer med familjen. O ikväll så hade de ett möte, Philip tillsammans med hans värdföräldrar, o hans LCC (kontakt personen inom au pair organisationen). O efter att de pratats vid så bestämdes det att han nu måste lämna familjen. Han har två veckor på sig att hitta en ny värdfamilj, annars så måste han åka hem. Helt sjukt. Fattar det verkligen inte. O anledningarna till att de inte vill ha kvar honom som au pair, är om möjligt ännu mer galna. Hoppas verkligen han kommer hitta en ny familj (i new jersey vore ju bäst :P) Så att han inte behöver åka hem till tyskland igen... fan, varför händer allt det här?

Tisdag - Sleeping Baby

Har just nu hand om Blake. Men just idag är han en mycket snäll liten bebis. (Eller, a. Liten o liten. Han "fyller" 3 månader imorrn o har redan vuxit ur alla 3 månaders kläder :P) Men just nu så ligger lillplutten o sover i min säng. Supersött.




Killen med den snyggaste stilen ;)

Idag blir det mest jobb, men sedan ikväll ska jag troligtvis möta upp Sanna och Anna för lite Starbucks. De åker hem om 2 veckor redan. Herregud vad tiden går fort. De är klara med sitt år här, o jag har redan varit här 1/3 av min tid. Det går fort, o det är så himla mycket man vill hinna med o göra. Samtidigt som man självklart vill träffa alla hemma igen, så på nått sätt så vill man att tiden ska gå fort. Fast ändå inte :P Splittrade känslor helt enkelt.