Söndag - Ironic

Blev lite dåligt med uppdateringar igår. Men tänkte ge er en liten uppdatering om läget. Har faktiskt varit en ganska händelseful helg, haha. Men det är väl sommarkänslorna som spökar eller nått. Men iaf, så blev det först en runda i stadsparken med Becky igår för o kolla in Jenny som hade bal. Så fina så, o idag är det exakt en vecka kvar till vår :) Efter en runda på stan o en snabb fika-shopping-runda på Netto begav sig jag o Becky till springbreak. Satt i gräset o hade det bra. Lyssnade på musiken i bakgrunden, (trots att vi hörde mestadels bara basen) o kollade på allt folk som gick förbi. Käkade riskakor o godis, mumma!  Lyckades även få två inträdes band av ett äldre par, som varit inne på området, men nu skulle hem. Men vi använde dem faktiskt aldrig sen, blev aldrig av. Kom lite emellan... Men kvällen blev lång o sommaren är definitivt här nu! =D Så idag har jag bara njutit av solen. Varit o städat på enerevet med, inte lika kul. Men det är skönt sen med lite pengar :)

Dagens låt - Ironic


Fredag - A place in this world

Igår blev det webcam-dejt med värdmamma o värdpappa från USA. Så kul! Jag satt seriöst o skrattade nästan hela tiden. Mamman är sjukt flummig, o verkligen hur sprallig o rolig som helst. Jag kommer nog inte få tråkiga dagar tillsammans med henne, det är en sak som är säkert ^^ Första gången jag pratade med pappan med, o han var jättetrevlig, lugnare än mamman men riktigt trevlig :) Måste också vara sjukt smart, med tanke på att han tydligen är med i Mensa... lite coolt.

Idag har det varit mkt på G. Började dagen med att baka halloncheesecake. Sååå god! Men dessvärre gjorde jag den till mamma o pappa som ska ha gäster ikväll, men hoppas på att något finns över till mig :) Sedan efter att jag gjort köket till ett socker-bomb-nerslag, så bar det in till stan för o möta mamy. Kollat på studentpresent, o present till The Sawin Family. Lyckades även hitta en ny jacka :) Sedan blev det att stressa hem för att åka till husvagnen, då vi skulle ner dit o grilla med några kompisar till familjen. Hann inte stanna så länge, skulle nämligen möta tjejerna inne i stan. Måste ju fira att betygen sattes idag!!! Så sjukt härligt! Så det blev några härliga timmar med tjejgänget på söderport. Trevligt som vanligt :) Sen imorrn ska vi troligtvis ligga på en filt utanför springbreak o bara njuta utav solen! Härligt, härligt!

Dagens låt - A place in this world, Taylor Swift


Torsdag - Falling in love

Sista riktiga skoldagen idag, innan betygen sätts imorrn. Gjorde mina allra sista uppgifter idag, kändes riktigt konstigt. Vi hade två redovisningar, en i media o en i foto. O det var allt. Efter 12 år av skola så är allt nu slut. Inget mer plugg, inga mer läxor o inga mer normala lektioner. Väldigt konstig känsla.

O allting kretsar verkligen runt USA nu. Det är som jag svävar på små moln eller något. Hela kvällen igår satt jag o skickade mail till familjen, som är så sjukt perfekta. Det är nästan så jag sitter o väntar på att någonting ska gå fel. Har främst pratat med mamman, som är väldigt lättsam o rolig o väldigt omtänksam. De är så söta, de försöker verkligen göra så att jag kommer bli som en ny familjemedlem. Hon har lovat att visa mig runt i New York, det finns ett jättestort Collage i närheten med 40 000 studenter, o de spelar tydligen football på en jättestor arena så hon skulle försöka få tag på biljetter dit. Sen inom ca 10 min körning (jag får tillgång till bil, ibland en egen) finns det ett jättestort köpcentrum med det mesta, o gym o så finns där. O första månaden när jag är där, kommer vi åka på två familje resor. Ena ska vi till New Jerseys kust o bo tillsammans med mammans släkt på ca 15 stycken i ett stort hus precis vid havet. Sedan ska vi campa med pappans familj på ca 20 personer under en helg i slutet av augusti :) Mys mys! Pappan har tydligen en syster på 21 år också som mer än gärna ville visa mig runt i New York o så :) Coolt! Mamman har också ringt CC:n i deras område o kollat upp hur många au pairer det finns i deras samhälle, o det är runt 30 stycken. Så hon har fixat en lista med alla kontaktuppgifter till dem au pairerna så jag kan kontakta dem innan jag åker. Så gulligt av henne att fixa det. Emme är glaaad =D

Dagens låt - Falling in love, gamla goa Mcfly.

The Sawin family

Hela kvällen igår satt jag o mamma o pratade om the Sawin family, o vägde fördelar mot nackdelar o bara pratade o pratade. O familjen verkar så grymt mysig! Mamma har blivit helstirrig. Hon är ledig idag, så hon har hela förmiddagen suttit o googlat upp familjen, o om staden jag ska bo, o frågat mosters man från Kanada vad han vet om New Jersey... jaa.. hon är helt uppspelt. O jag är väldigt överraskad över vad hon har hittat! Tydligen så har både mamman o pappan i familjen varit med i flera triathlon, o har typ rekord i New Jersey... o har även tävlat på Nya Zeeland. Mamman är/var tydligen ledare för en grupp tjejer som simmar o är "head coach" för ett simsällskap. Hon har även lyckats hitta familjens hus på nån karta =P Men trots att mamma typ varit jättepositv till familjen från första början, har jag inte vågat ropa hej ännu, på grund av att jag har hört så mkt om att au pairer blivit nekade innan de ens hunnit prata över telefon. Därför slog mitt hjärta ett extra slag idag, då jag fann ett mail från familjen!

De verkar verkligen jättegulliga o "down to earth". Bilderna som de skickade med var hur söta som helst. Barnen är jättesöta o det är unga föräldrar som verkar ha en stor umgänges krets och det verkar vara mkt kärlek i familjen :) Pappan jobbar tydligen i Washington som ligger 4 timmar från där de bor, så mamman är ensam med barnen, o behöver därför min hjälp. O de var verkligen jättepositiva till min ansökan, då de själva står nära sin familj o spenderar mycket tid med släkten, o hade upptäckt att även jag gjorde det här hemma i Sverige. O de vill även att jag kommer redan i JULI, trots att jag har sagt att jag vill åka i slutet av augusti. Men de ska på familjesemester under augusti, o därför vill de att jag ska hinna komma tidigare o lära känna dem, innan jag får följa med dem på semestern. Så just nu försöker jag andas... o inte gå upp i taket... o även försöka ordna så jag kan åka redan i Juli. Men problemet är att jag har sommarjobbet hela Juli... Men förhoppningsvis kan det ordnas. Så när jag kommer hem i eftermiddag ska jag svara familjen o hoppas att de är så bra som jag nu tror! Ihhh... fattar inte att detta händer!
 

You have a match!

Öppnade mailen precis, o gissa vad jag fann ;) Ett mail från CC!!! Iiihh!! Har blivit matchad med The Sawin family, som bor i staden Basking Bridge, i New Jersey, några mil utanför New York City. Familjen består av mamma, pappa, en flicka på 3 år, en pojke på 1,5 och en "unknown"... de ska nämligen få en liten bebis lagom till september då jag kommer! :) Lät iaf som en väldigt mysig familj, då de beskrev sig själva med en familj med humor och som gillade att göra en massa olika aktiviteter, o dans o musik tillhörde favoriterna. På helgerna gillade de att spendera tid med resten av släkten o vännerna :) Så är väldigt positiv till familjen iaf, så skönt att någonting äntligen händer också! Men det enda jag är lite orolig över är om barnen är lite väl små? Är svårare o hitta på aktiviteter till en ett åring exempelvis. Sen så vet jag inte vad jag känner över att mamman då är hemma. Antingen är det positivt, eller blir det jobbigt att hon så ofta är hemma? Vad tror ni??? Men får väl bara o hoppas på att familjen ringer så får jag bestämma mig efter det :)

Är så himla glad nu iaf!

Tisdag - In the end I started

Så var det tisdag igen :)

Börjar inte skolan förrän vid tjugo i tre idag, så jag har faktiskt varit duktig o hunnit med lite allt möjligt nu på dagen :) Har legat ute o solat (måste verkligen få lite färg iaf innan balen, fast ni som känner mig vet att detta är närmare en omöjlighet), sen har jag läst klart svenska boken, så den ska jag lämna in idag. Sedan har jag hunnit tvätta två omgångar med tvätt (trots att det är varmt ute kan man faktiskt inte gå naken), o så har jag fört över lite pengar till mitt sparkonto, är faktiskt inte så mkt som fattas nu innan jag har lär ha råd med USA-resan. O så nu har jag även skrivit dagens blogg-inlägg. Känner mig riktigt duktig! Funderade faktiskt ett tag på att även klippa gräset... men där tog min duktighet slut.

Så nu blir det att göra lite mat innan det är dags för att åka in till skolan för att ha seminarie om nyandlighet. Hoppas det går bra!

Dagens låt - In the end I started

Måndag - I'll be

Sitter just nu o slökollar på buskisen solsting o snésprång... ni vet typisk stefan o christer grej där alla missuppfattar varandra o allt bara blir pinsamt "kul"... Min familj sitter o asgarvar åt Dag-Otto medan jag sitter mer eller mindre o somnar. Tror jag är adopterad eller nått, för jag tycker verkligen inte detta är kul. Visst det kommer väl få poänger men verkligen inte tillräckligt många för att hålla mig vaken.

Vill verkligen bli matchad med en familj snart. Börjar bli riktigt rastlös! Vill att det ska hända saker nu, så man kan börja kolla upp stället man ska flytta till, kolla upp college i närheten o börja prata med familjen ordentligt. Hur lång tid tog det för er andra innan ni fick er första match???

Dagens låt - I'll be, Edwin McCain

Söndag - What different does it make

Har precis kommit hem från stan, jag, Sara o Jasmin har vait inne o kollat på Kagg som hade bal idag. Så fina så :) O nu är det bara två veckor kvar till vår, helt galet! O på fredag sätts betygen, så sköööönnt!!

Har skickat in sektarbetet nu med... riktigt skönt o ha det gjort, trots att det blev ett uselt resultat. Hoppas på att kunna höja betyget lite iaf på tisdag då vi har semniarie om det. Men annars är det bara lite smågrejer kvar denna veckan, sen är vi så gott som helt fria :)

Nu blir det att läsa lite ur svenska boken, trots att jag gärna bytt ut den mot den fjärde boken i Twilight serien som jag läser nu. Var uppe till halv tre i natt o bara sträckläste. Har seriöst inget liv, men guuuud vad bra den är! 

Dagens låt -  What different does it make, gick igenom mina gamla låtar jag hade på någon gammal CD o fann The Poets gamla låt. Helt galet vad länge sen man lyssnade på den här =P Men samtidigt insåg jag väl nu har dålig den är också ^^ Det engelska uttalet är verkligen hur hemskt som helst.. Låter mer som mormor när hon försökte säga "Pretty Women" o det blev "Petty Momen" igår...


Lördag - Believe Again

Blev inge bloggande igår, hade nog inget vettigt o säga. Men ni ska få lite uppdateringar om hur fredagen var iaf.

Linus hade över sin nya flört. Lite små kul, för mamma o pappa hade ingen aning om att hon skulle komma. De visste inte ens om att han hade en tjej på G. Det var bara jag som visste om det ^^ Så mamma blev väldigt chockerad när det stod en liten söt brunett brevid Linus i hallen, o mamma hade bara T-shirt o mjukisbyxor på sig. Så det var lite roligt o se både hennes o pappas reaktion faktiskt =P Men Stina, som tejejen heter, o Linus var jättesöta tillsammans iaf. O hon är numera godkänd av syster ;)

Så medan min bror myser med en tjej i soffan hemma, så gömmer jag mig från mitt gamla mys. Var på Ikea, idag o det var värre än vanligt. Brukar tycka att det är kul o gå o strosa på Ikea, men nu var jag mer rädd för lampavelningen (för det är där han brukar jobba) o alla personer som sprang runt i gula o blå kläder. Men det gick bra. Tills att vi kom fram till kassorna... men jag överlevde det med. Vi är inte ovänner på något sätt, men jag orkar inte riktigt med det mötet ännu.

Nu blir det lite plugg o sen ska vi ner till husvagnen för o grilla! :)

Dagens låt - Believe Again

Torsdag - I do not hook up

              


Massa bus o skoj men småkusinerna igår. Studsade på studsmattan och försökte fotografera O när han gjorde volter i luften. Gick väl så där men barnen tyckte bilderna var "super coola" iaf.

Har pluggat hela dagen idag. Vaknade redan vid halv nio o var jättepigg, så jag började städa i köket, plocka ur diskmaskinen o plocka i ordning lite. Vet inte riktigt vad det var med mig. Men det var skönt o få lite gjort. Jag sitter förvisso fortfarande i pyjamasen trots att klockan är tjugo i fem, men jag har hunnit skriva mer än hälften på sektarbetet. Sjukt härligt! Men får väl snart ta mig bort från den här stolen innan jag gror igen helt o fixa till mig lite innan Mamy o Dady kommer hem :)

På au pair fronten är det dock fortfarande lugnt. Skickade in polisregisterpappret o personlighets testet igår. Så nu är det fixat iaf :)

Dagens låt - I do not hook up

Onsdag - Working class hero

Sitter just nu o väntar på att grafiska ska börja. Redovisning idag, är inte särskilt pepp på det, men det är skönt att det äntligen är sista uppgiften nu. Märks verkligen att det är slutspurten nu men det mesta är klart :) Har "bara" sekten o svenska boken kvar. Så nästa fredag blir det att fira att betygen äntligen sätts! Kväll med tjejerna, riktigt härligt!

I dag i matsalen blev det "operation gömma Emme", lite små kul... men jag orka verkligen inte ta det mötet riktigt än. Så jag var väldigt tacksam över att tjejerna höll utkick för mig o skymde mig i kön ;)

Ikväll sedan blir det att fira mosters man som fyller år. Hoppas på att kunna ta lite kort med mig o barnen också, behöver lite nya bilder till Au Pair hemsidan. Det finns nämligen så att man kan göra en film om sig själv som sedan visas upp för värdfamiljen. Tänkte jag skulle börja med den nu i helgen :) Så behöver lite nya bilder o låna mosters filmkamera. Vet inte riktigt vad jag ska säga i filmen. Känns så konstigt att sitta o prata om hur bra man är men får väl hitta på något. Samtidigt som man inte vill vara precis som alla andra o bara sitta o prata om varför man vill vara Au pair. Så om det är någon som har några bra o lite orginella ideér, hjälp mig!! ;)

Datumet till uppföljaren på Twilight, New Moon, är nu bestämt! Längta riktigt mycket till november nu ^^ Håller just nu på att läsa den tredje boken i serien, o jag är verkligen helt fast. Så jag vet en sak jag ska göra i USA iaf - gå på bio =P  

Dagens låt - Working class hero, Green day


Tisdag - Firefly

Hej hopp o så var det tisdag :)

Exakt en vecka sedan jag blev intagen till Cultural Care Au Pair o jag väntar ooootåligt på mailet om att de har funnit en familj till mig. Så därför hoppade hjärtat över ett slag eller två när jag nu öppnade mailen o upptäckte ett mail från CC!! Men dessvärre var lyckan kort. För lika fort som jag slutat andas upptäckte jag att det bara var reklam... Det borde vara förbjudet eller nått att få skicka reklam till de som väntar på en match, herregud. Man går dag ut o dag in o bara hoppas på att man fått ett mail o så får man mer eller mindre en hjärtinfarkt när ett mail finns där, men som inte är DET mailet... suck.

Aja, det är väl bara o vänta. Vet inte alls hur lång tid det tar innan man får sin första match, men än så länge har det ju inte gått så lång tid. Så än så länge tillhör jag inte dem många blivande au pairerna som kollar sin mail 24/7... eller bara nästan iaf ;)

Jättekul också o få kommentarer från folk man inte känner som också ska åka iväg till USA! Superkul, så om ni väl hittat hit, släng gärna in en kommentar eller så! =D

Dagens låt - Firefly, Cyperns bidrag Eurovision, jättesöt låt. Dessvärre kunde sångerskan absolut inte sjunga live, så därför gick det skit för dem i tävlingen. Men den inspelade varianten är hur söt som helst!


Måndag - Real World

Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men jag börjar faktiskt bli riktigt orolig över USA-resan. Hela tiden har jag varit supersprallig o hur förväntansfull som helst. Men det känns som om mitt huvud börjar komma ikapp mig... o jag är så orolig över hur jag kommer överleva ett helt år utan allihop här hemma. Ett helt år, det är en julafton, en massa födelsedagar, ett antal utekvällar med tjejerna, 365 dagar att vakna upp till utan min familj, en hel sommar utan mysiga dagar på Enerevet o utan möjligheten att träffa o se småkusinerna växa upp... Hur ska jag överleva egentligen? För det finns ingen möjlighet att jag kan åka hem någon vecka o sen åka tillbaka igen. Utan jag är helt enkelt fast där under ett helt år. Visst mamma, pappa o syskonen kommer förhoppningvis kunna åka över nån gång. Men vad är en eller två veckor om man är van att ha 52 veckor tillsammans varje år? O hur ska jag o Bex överhuvudtaget kunna träffa varandra, hon har sitt liv i Dublin o jag lär ha mitt i USA. Vi träffas alldeles för sällan redan nu, o hur kommer det bli sen då??

Jag vet att jag troligtvis kommer att få uppleva en massa nya saker istället än att få se tråkiga vanliga Kalmar jämnt. Men tänk om jag inte pallar allt jag måste göra? Jag kanske inte trivs i familjen, jag kanske bara kommer att ha hemlängtan, barnen kanske är jättejobbiga o jag vet inte hur jag ska hantera det? Sjukt mycket snurrar i huvudet just nu o den där glädjen, superspralligheten och alla drömmar känns så väldigt långt borta. Jag hoppas bara att den kommer tillbaka snart så att jag kan känna att jag verkligen tar rätt beslut i att åka. 

Dagens låt -  Real World, The All American Rejects

Söndag - The worrying kind

Konstigaste inlägget från mig själv var nog definitivt igår.. haha.. jag är som jag är. Jag är rädda över att ni får ta det ;)

Var uppe redan klockan sex imorse, skjutsade in mamma o pappa till tåget, då de åker till London idag. Lite avis är man allt, men de firar 20-årig bröllopsdag i veckan så de förtjänar väl lite tid för sig själva =P O det märks verkligen att mina kära föräldrar inte är vana vid att vara ute o resa, o framför allt inte flyga. "Emme, ska man låsa bagaget?" "Emme får jag har med mig en handväska också, trots att jag har handbage?" "Emme får jag ha en termos med mig i handbagaget?"... Emme, Emme... Märks det att det var ett tag sedan de flög senast, eller vad ^^
 
Så nu är barnen Svenneheim hemma själva fram till på torsdag :) Mamma var väldigt oroliga att vi skulle glömma mata katten o allt möjligt, men jag tror vi ska överleva. (Både vi och Doris). Linus var snarare mer sur över att de inte åkte över helgen, så han hade kunnat dra hem lite kompisar nu när det väl var föräldrafritt =P Men, men det ska nog gå bra o jag har tillgång till bil hela veckan, gött mos jue!

Dagens låt - The worrying kind, med Maia Hirasawa, härlig tolkning av The Ark.  

Lördag - Ingen kommer undan

Oooohhh! Finns det något som är så irriterande som inbrottssäkra förpackningar!? Okej, att saker ska vara barnsäkert, men hallo att behöva plasta in saker till tusen är väl bara så onödigt! Har suttit i en tjugo minuter nu o bara försökt bryta upp förpackningen till mitt nya UV-filter till kameran. Så sjukt irriterande! Dagens I-landsproblem, jag vet men ni måste väl ändå hålla med mig om att detta en av de mest irriterande saker som finns?? Så den dagen jag är rik, smart och har otroligt mycket fritid kommer jag ändra på detta! Så det så!


Dagens låt - Ingen kommer undan


Fredag - MMMpop

Tänkte att jag bara skulle göra ett litet snabbt blogginlägg :) Ska alldeles strax åka till kusinerna Axel o Alma, ska vara barnvakt under kvällen. Eller det var iaf tanken från början men min moster är nog en av de mest virriga personer jag känner så nu visste de tydligen inte till 100% om de behövde någon barnvakt =P Hahaha.. låter bra va. Men aa de skulle kanske ut ikväll iaf, för mosters man, Stephens, kusin från Kanada skulle tydligen komma ikväll, så de skulle kanske dra med honom ut o visa Kalmar ^^ Hur kul det nu kan vara för nån som bor i en stad som Toronto i vanliga fall men men. Så jag lär få snacka lite engelska ikväll iaf, alltid kul så det ser jag framemot :) Hur det blir med barnvakten är kanske en annan sak men men, får träffa kusinerna lite grann iaf. O jag o moster skulle försöka börja gå igenom deras foto så vi snart kan fixa ett album till mormors 70-årsdag, precis som vi gjorde till farmor. Så vi får kanske nått gjort ikväll iaf :)

Dagens låt - MMMpop, okej kanske inte världens mest sofistikerade låt. Men vad fan har man fått spotify av brodern så får man väl passa på o leta upp de go o glada 90-tals dängorna man sjöng för full hals när man var si så där tio år ;)

Torsdag - Swim

Har precis varit på debatt i aulan inför EU-valet riktigt intressant, samtidigt som jag om möjligt nog blev mer förvirrad än vad jag var innan =P Men jag o Adam hade det kul iaf, vi lyckades gissa vem som var moderaten efter ca tre sekunder... killen i skjort, pullover och slips och bakåtslickat hår. Nehe, har vi fördomar om folk eller??? Sen var det ganska roligt att sitta o diskutera folks retoriska förmåga. Vissa var onekligen bättre än andra medan vissa nog läst på föööör mycket om retorikens alla konster. Men intressant iaf och det gjorde att vi slapp två timmars lektion med ;)
 
Igår så fick jag hem alla ny papper från CC. Tänkte jag skulle gå igenom dem lite mer nogrannt ikväll o börja svara på några av de tusen frågor som måste besvara innan man kan få ett amerikanskt visum och det är verkligen hel konstiga frågor. Får skriva ner några åt er sen, så kommer ni nog förstå exakt vad jag menar ^^ Sedan blir det att skicka in för att få ett internationellt körkort, för att få ett utdrag ur polisregistret o läsa igenom den stora handboken för Au Pairer. Sedan är det bara nu att vänta på det magiska mailet, "You have a match" som troligtvis kommer nu de närmsta veckorna. Ska även göra en video med mig själv o lägga upp på mitt inlogg så familjerna kan kolla på den. Kul... eller inte... jag har läst media i tre år, men är det något jag suger på så är det nog tyvärr rörlig bild.

Dagens låt - Swim

Onsdag - Waiting

Bra och dåliga lärare? Var finns egentligen gränsen för vad som är bra och vad som är dåligt?
SP06E har idag sett den gränsen. Vi har en ny lärarkandidat i naturkunskapen och jag förstår verkligen inte varför han har valt att bli lärare! För han är så blyg och han piper framme vid tavlan och mumlar som om han vore rädd för att vi skulle hoppa på honom. Herregud... trodde verkligen jag skulle somna förra lektionen då han hade genomgång i en timme... stackarn.  O jag tycker verkligen synd om honom, har han verkligen ingen som ha vågat säga till honom att han är helfel för yrket han försöker utbilda sig inom! O jag tror många av er som som läser detta (trots att ni inte är så många ;) ) känner igen sig i detta problem... Dåliga lärare.

Har grafisk design nu o det finns inget o klaga på när det gäller denna läraren iaf :) Men jag är klar nu i stort sätt så jag hoppas på att kunna få åka hem snart. Ikväll sen blir det att kolla på syster som har teater uppvisning.

Dagens låt - Waiting, The rocket summer


Tisdag - Handens fem fingrar

Cultural Care Au Pair ringde precis. Jag är antagen till programmet! Emme är glad =D

Dagens låt - Handens fem fingrar, jättesöt ganska gammal ballad av Lisa Nilsson.

Söndag - Måndagsbarn

Klockan börjar närma sig elva, o jag funderar på att gå o lägga mig snart. Jag o Becky sov förvisso till tolv idag, så jag kan väl inte direkt påstå att jag är trött =P Var inte hemma förrän 3 igår natt nämligen, så sovmorgonen blev ganska lång. Vem hade någonsin kunnat tro att rocknebybor på 35+ skulle orka hålla på o dansa så länge... inte vi iaf ^^ Men cykelfesten var lyckad o vi hade en hel del att göra och hade riktigt trevligt, trots att jag iaf inte hade några fötter kvar efteråt. Men men det är väl sånt man får ta antar jag. Var om inte annat väldigt skönt o få lite pengar för besväret, det är verkligen välbehövligt just nu! Det är ju faktiskt bara en månad kvar till studenten idag ;)

Har varit duktig idag med o tagit korten till slutarbetet i foto. Skönt o vara klar! Ska bara skriva den där hemska loggen över hur man har tänk o hur man gjort.. o blaaa blaa bla. Men det blir veckans uppgift :)

Ja just det! Maria från Cultural Care Au Pair ringde idag med o min ansökan är nu helt godkänd :) Så imorrn ska den skickas iväg till Stockholm. Det händer verkligen nu... känns lite overkligt faktiskt, eftersom det här är något jag funderat på o velat i så många år. Känns lite knasigt =P


              


Linus tyckte det var roligt o få plåga syrran. Medan Sara o Daniel var jätteduktiga som gulligt kärlekspar :)


Dagens låt - Måndagsbarn (kanske hade passat bättre på just en måndag.. men aja, det är ju måndag om exakt 51 minuter ändå)

Lördag - Memory Lane

Memories! Jag o Sara var nere källaren idag o rotade efter några temuggar jag fått, som mamma ville låna till middagen de skulle ha på kvällen. Så Sara o jag tog oss an uppdraget att gå ner i förrrådet för o leta bland alla dessa kartonger där våra gamla och framtida liv finns ner packade. Jag har nämligen fått allt möjligt genom åren som "ska vara bra att ha när man flyttar hemifrån"... o då menar jag verkligen allt möjligt! Vi lyckades finns hela 10 (!!!) lådor som var mina med saker som var nerpackat efter vi gjorde om mitt rum o saker som jag har inför min egen lya. Vi fann lådan med alla vinglas o dricksglas jag fått av mormor, den jättesöta servisen av små kaffekoppar jag fått av farfar sen jag var ett år, som jag troligtvis aldrig kommer använde med tanke på att ingen använder serviser med rosa små blommor och guldkant längre... Sen har jag tydligen fått handdukar, bestik, broderade dukar, lakan, salladsbestik, grytlappar, en julduk, tallrikar, kaffemuggar, nån jättekonstig broderad födelsedags duk.... jaa usch.. typ allt! Har även en "start box" där det mesta finns samlat, allt från kastruller, skärbrädor till smörknivar och pajformer. Så jag är redo! Låt vuxenlivet komma, eller nått ^^

Men det som nog var roligast att finna igår var nog ändå min låda med samlade saker från mitt gamla rum. Hittade bilden på mig, Bex, eller Becka som hon faktiskt fortfarande kallades då och Sofie. Det är första kortet vi tog i min webcam i vårt datarum. Det är världens sämsta kvalite på kortet men gud vilka minnen det väcker! Helt galet, det var som luften gick ur mig när jag såg kortet som väckte så många känslor. Kommer ihåg det som om det var igår, men ändå känns det som det var under ett helt annat liv som vi satt nere i datarummet i våra sovsäckar och spelade The sims till klockan 4 på morgonen... Skit var tiden går o hur vi alla hinner ändras på vägen. Jag menar, jag hittade ett gammalt brev jag fått av min gamla danspartner Mattias där han avslutade brevet med "Tack o hej leverpastej!" Hur länge sen var det inte man ens tänkte på att använda den frasen! Herregud...

Så för att koppla till mitt gamla jag, så kommer jag avsluta mitt blogginlägg med den gamla dängan...

TACK o HEJ LEVERPASTEJ!


Torsdag - Any day now

Sitter i skolan o är något uttråkad. Vi har fått en ny uppgift i median, helt okej faktiskt men jag måste ta mina kort innan jag kan gör något mer. Vi ska iaf göra en logga o reklam kampanj för "antimobb.se" o jag tror jag har fått ihop en helt okej logotyp än så länge iaf, men tror det kommer fungera ännu bättre sen med bilderna. Hoppas på det iaf ^^

På Au Pair fronten är det lugnt än så länge iaf, har inte hört något mer än att de ska ha ringt till min mentor igår =P

I eftermiddag blir det en snabb runda på stan innan det blir att åka hem för o plugga... Jag vet... jag har seriöst inget kul liv!

Men i helgen sen så blir det mys med Becky o sen ska vi iväg o hjälpa till på cykelfesten som moster arrangerar i år igen. Så då blir det lite småjobb, ska nog bli helt okej :) 

Dagens låt - Any day now


Onsdag - White Horse

Sitter i skolan just nu. Har inte lektion förrän vid två, men är inne för att hjälpa min honey med lite plugg. Så snart ska vi sätta igång o försöka fixa hennes Kina arbete. Får se hur det går :)

Ikväll blir det att fira farmor som fyller 70, ska bli mysigt. Bara den närmsta släkten kommer med smörgåstårta o en jättefin överraskning :) Hoppas verkligen hon kommer gilla vår present. Vi har nämligen fixat en fotobok med en massa bilder på oss barnbarn o på farmor då och saker som är viktiga för henne. Den blev verkligen jättefin :) Det tog sjukt lång tid o göra den o det var mycket bilder som skulle skannas in så vi får väl hoppas att det var värt allt slit ^^

Längtar till den 5 juni!!

Dagens låt - White horse av Taylor Swift, jättefin låt :)


Tisdag - Walk away

Tisdag o jag är ledig hela dagen :) Riktigt härligt, trots att jag kommer behöva plugga hela dagen, men men.. Försöker just nu leta reda på en bra bild som jag kan analysera i historia. Men det är riktigt svårt o hitta något bra! Vad söker man efter på google liksom, "Bra o gripande bild som kan göra min historia lärare nöjd o ge mig ett MVG... TACK!" Tror inte det skulle fungera direkt.. men börjar snart få tomt på ideer att söka efter. Nån som har något bra förslag på en bra bild att analysera??

Cultural Care Au Pair ringde igår o de hade fått in min ansökan o tyckt den var jättebra! Härligt, hon var helt kär i mina kollage, o sa att det var det finaste hon hade fått någon gång :) Blev väldigt glad! Så vi snackade iaf lite om ansökan, fixade några smågrejor, som mitt avresedatum som nu flyttats lite till den 17 augusi istället. Så hon ska nu ringa runt till mina referenser denna veckan, sen skicka ansökan till Stockholm, som ska kolla igenom den, för att sedan skicka den till Boston :) O väl i Boston kommer jag börja bli matchad med familjer!

Förlåt jag vet att jag snackar konstant om USA nu för tiden.. men kan seriöst inte låta bli =P

Dagens låt - Walk Away


Fredag - America's Suitehearts

Så var valborg över o det är 1 maj... skit var tiden går egentligen! Det är snart bara en månad kvar till studenten. Känns overkligt faktiskt.

O att USA kommer närmre o närmre är också helt galet! Lämnade in alla mina ansökningspappren igår, så nu är det klart iaf :) Blev faktiskt riktigt nöjd med fotokollaget o kollaget till barnen, det personliga brevet hade väl kanske kunnat ha varit lite bättre men men ;) Känns skönt att det är gjort (den första delen av den här sjuuukt långa proccessen) o att jag snart kommer att få börjas matchas med familjer :)

Men börjar samtidigt blir riktigt orolig över om jag överhuvudtaget kommer att få åka... Varje dag läser man om den är helt galna svininfluensan o om att allt fler insjuknat på alla möjliga ställen i världen, därav även USA... lite lätt panik över det faktiskt... Visst det är inget som säger att den även skulle kunna spridas till Sverige hur lätt som helst, men att åka till ett av de länderna där den börjat blossat upp, kanske inte är det smartaste. Visst nu låter jag som värsta hypokondriken, som tror att hon fått svininfluensen så fort hon känner sig lite hängig, men så är inte fallet... Inte än iaf =P Men jag menar, det är ju faktiskt inte omöjligt att de kommer att bli förbud att åka runt hur som helst nu, bara för att alla är så rädda för den här epedim. Men aaa.. det är väl bara se hur alltid kommer o gå nu. Det är ju inte förrän efter sommaren som jag åker. Men att behöva ge upp min American Dream för nån jävla influensa känner jag inte för ett dugg!

Fotokollaget :)




Kollaget till barnen :)



Dagens låt - America's Suitehearts, Fall out boy