Trunk or treat

Kom precis hem efter att ha varit på "trunk or treat" med familjen. Nu tror ni säkert jag fått hjärnsläpp, eller helt enkelt missuppfattat hela halloween grejen, när jag säger "trunk or treat" istället för "trick or treat". Men vi har faktiskt varit på kusinernas skola, där de annordnar en något speciell halloweenkväll på skolans parkeringen. Föräldrar har kommit dit med sina bilar, o i bilarnas baklyckor har man pyntat med en massa halloween grejer, o så har man maaassa godis i dem. Så alla barnen får sedan gå runt bland alla bilarna o gå "trick or treat". Supermysigt, o lite annorlunda mot den vanliga halloween traditionen då man går o knackar dörr. Barnen hade superkul iaf, o mycket godis blev det. Lovar bilderna imorrn!

Nu ikväll blir det faktiskt collegeparty! (Hur coolt låter inte det, haha) Det är halloweenfest på ett av universiteten i närheten, så dit ska jag o två kompisar. Superkul, o lite "förfest" inför morgondagens stora halloween kväll inne i New York City! Ska verkligen bli så coolt att få fira halloween inne i NY. Vi ska blandannat gå o kolla på en jättestor halloween parad som hålls inne i the village, ska tydligen vara otroligt coolt o maffigt, så jag hoppas på det :) Efteråt så kommer ett stort gäng av oss gå på en stor halloweenfest på the trump tower!!! Här ska det festas! ;)

Fredag - Collegekurser

Jag sitter just nu o kollar igenom collegekurser... o det är verkligen inte lätt o hitta någon kurs som jag verkligen vill o kan ta inför nästa termin. Det är nämligen så att alla au pairer måste läsa minst 6 credits under sitt år i här, för att fullfölja au pair programmet o för att uppfylla de visa krav som finns. O eftersom jag inte pluggat något denna terminen, så måste jag verkligen ta tag i det nu. Men jag vet inte vad jag ska välja! HJÄLP! 

Det jag funderar på är; Digital Photography, som är en nybörjarkurs. Men jag har ju faktiskt läst både, Foto A och B... så det kanske blir bara en massa repetition? Eller inte, med tanke på att vi nog egentligen inte lärde oss så mycket under dem lektionerna :P  

Sen har dem Psychology, något som jag tycker är jätteintressant, men det är samma sak där... jag har redan läst Psykologi A och B... Men det är kanske värt att ta den kursen ändå, eller läsa Child Psychology?

Sen finns det flera English courses, så som grammatik och engelska som ett andra språk. Men det känns lite onödigt (inte grammatiken kanske) då jag pratar engelska typ konstant any way. Men det finns även skriv o läs kurser i engelska, som låter lite mer lockande, men jag vet inte.

Sen finns det maaaassa andra kurser, allt från språk o dans kurser, till criminal justice o interior design kurser...

Jag är seriöst helt förvirrad. Vad tycker ni?! Tips, ideer, åsikter! Eller är det nån au pair som läser bloggen, som har nått bra tips? Jag behöver HJÄLP!


Dagens sötaste bild ;)


Första halloween bilderna

Här kommer de utlovade bilderna från igår, då jag o barnen tog på oss halloween kostymerna för första gången :) Shane var lilla sjöjungfrun, Cameron skunk, Blake giraff och jag fick vara nyckelpiga. Det var inte alltid så lätt att ta kort på de tre busungarna, då det var alltid nån som kollade bort, blundade, eller helt enkelt bara skrek :P Men både jag o Andi gjorde ett försök, så här kommer bilderna!



Shane


Cameron



Blake












Egentligen så har jag höga strumpor till klänningen, men efter som klänningen är så sjuuukt kort så fick det bli med svarta leggings till. Iaf när man är med barnen :P





Funny faces!


Torsdag - Ledig dag

Idag har jag varit ledig nästan hela dagen. Superskönt! Dessvärre har "the cleaning lady" varit här typ hela dagen, så jag har inte velat vara hemma. Så för att fly undan städerskan, så stack jag iväg o mötte upp Simone på gymmet. Vi gick på ett nytt pass som ingen utav oss testat innan, Body Sculpt. Riktigt jobbigt, men också väldigt kul :) Efter det så blev det lite shopping o lunch på mallet. Mycket härligt o jag är fortfarand proppmätt :P

Men var har barnen varit idag da? Jo, de har faktiskt varit på en liten halloween fest hos dagmamman. Så imorse åkte halloween kostymerna på för första gången! O gud vad söta dem blev! Shane var lilla sjöjungfrun, o var verkligen superstolt över sin klänning o sina matchande blinkande skor. Cameron var en liten skunk, haha. Så himla söt. O så lille bebis Blake var en liten giraff :) Så efter att vi äntligen fått på alla tre barnen sina kostymer, så var det dags för fototagning. Herregud... inte det lättaste kan jag lova. Men vi fick ihop lite bildbevis iaf. O halloween är ju egentligen inte förrän på lördag, så vi kommer nog lyckas få ihop lite fler bilder på dem.

Även jag fick dra på mig min halloween kostym, haha. Shane var supernyfiken på vad jag skulle vara, så jag fick ju ta o visa henne min nyckelpigeklänning. O ni skulle ha sett hennes reaktion när hon såg att jag var en ladybug, precis som flickan i hennes favorit bok. "oohhh so beautiful! You look just like ladybug girl!" Supersöt var hon.

Bilder kommer så fort Andi är hemma igen, då de finns på hennes kamera :) Nu blir det en runda till ett nytt Starbucks för o träffa lite nytt folk. Så jag hoppas på en trevlig kväll!


3 månader o 1 dag

Japp det är faktiskt sant. Jag har nu exakt varit i USA i 3 månader o 1 dag. Tiden går... men jag vet inte riktigt om jag känner "oj vad fort det har gått" eller "shit, bara 3 månader, hur ska jag klara mig i 9 månader till". För sanningen är ju helt klart, att man mår bättre o trivs bättre vissa dagar, medan vissa dagar är väldigt tunga o hemlängtan lite allt för stor. Men jag känner ändå att jag har läget under kontroll, trots att det är jobbigt att vara så här långt hemifrån. 

Visst, skulle jag otroligt gärna vara hemma i lilla Rockneby nu när Bex kommer o hälsa på, o jag hade mer än gärna kramat om mamma o pappa, spelat sinsgstar med Sara, tagit en kullanfika med klasskompisgänget, eller bara spenderat en filmkväll i soffan med bror o en stor påse godis. Ja tack, det hade jag gärna gjort! Men ändå så trivs jag väldigt bra här, så jag tror inte jag skulle ge upp allt här, bara för de där sakerna, som jag vet att jag kan få när jag kommer hem. För det känns som om jag nu har hunnit komma in i rutinerna här, o allting flyter så himla bra på med barnen. Om man bortser ifrån igår kväll kanske, då både jag o min värdmamma mer än gärna gått ut från huset o lämnat det kaos som var där inne. Men sådana dagar kommer också, det vet man ju om. O det är mycket jobb med tre småbarn. Om jag sa något annat, så skulle det helt klart vara en lögn.

Imorgon ska det bli väldigt skönt dock, då jag är ledig nästan hela dagen. Det blir o komma ifrån blöjbyten o kurragömma lekar, o ha lite egen tid med förhoppningsvis lång sovmorgon o en bra workout med Melanie. Alldeles strax så ska jag pysa till gabriels fontain för att käka lite mumsig glass (o förstöra mitt 2 timmar långa gymbesök idag) o snacka lite skit. Ska bli härligt. Imorgon lovar o jag att berätta allt om helgens halloween planer, o även lägga upp lite nya bilder. Så ha det så bra Sverige så länge, så hörs vi imorgon, o så ses vi om 8 månader o 30 dagar!

BTW! Grattis till morfar o Helena i efterskott! Massa grattiskramar från mig!

Onsdag - I think my old life was better

Mitt o Melanies "new life" startade i måndags. Vi var båda överrens om att vi skulle sluta småäta, äta kakor o annat gott o börja gå ännu mer på gymmet. Nu så skulle vi bli nyttiga!

Men vårt nya liv blev väl inte ritkigt som vi tänkt oss... Just nu sitter jag o äter pommes med massa ketchup (o hur bra är det egentligen??!!) Tänker att jag kan ju vara lite nyttig o slänga ihop en sallad till. (En sallad som resulterar i en halv paprika o några stackars halvskrumpna vindruvor...) Så det gick väl inte så bra.

Inget snack har slunkit ner ännu o gårdagens mat var ganska nyttig. Men gymmet har jag inte kommit iväg till ännu... Har jobbat mer eller mindre konstant de senaste dagarna, o har även varit utan bil. Så det där om att "gå mer på gymmet" har väl inte fungerat så bra än så länge. 

Mötte Melanie o de andra tjejerna igår för en pratstund på Starbucks. O frågade Melanie hur hennes "nya liv" hade gått. Varav Melanie suckar tungt o säger.... "i think my old life was better than my new life"...haha... så det var ganska skönt o höra att det inte bara var jag som fuskat :P

Så för att fortsätta vårt "nya liv" så ska vi ikväll träffas några stycken på ett super gott glasställe i närheten, haha :P

Bra jobbat Emme!







Äntligen Boston

Förlåt för att jag aldrig uppdaterade om Boston igår. Men när jag väl hade tid o lust att skriva, så hade de stängt ner blogg.se för nån serveruppdatering, så jag kunde inte skriva. Så helguppdateringen kommer nu istället!

Bostonresan var väldigt lyckad iaf :) Vi var egentligen 10 stycken tjejer från området som åkte, men 4 utav dem tjejerna åkte tidigare, så de höll sig för sig själva medan jag, Maria, Meike, Melanie, Jovana och Simone höll ihop hela helgen :) Namnen säger er troligtvis ingenting, men det var roligt att vi var ett gäng som kom från hela världen. Varje gång någon frågade var vi kom ifrån, så fick vi inte bara förklara att vi var au pairer i New Jersey, utan också rabbla upp att vi var från, Sverige, Serbien, Österrike, Peru och Tyskland. Ett riktigt internationellt gäng var vi alltså ;) O trots att vi är ganska olika som personer, hade vi väldigt roligt ihop!

På lördagsmorgonen åkte vi in till city, och gick en lång promenad/guidning kallad The Freedom Trail genom centrala Boston. Man fick helt enkelt bara följa ett rödmålat streck genom staden, där olika kända o viktiga platser, byggnader osv. var utmarkerade. Väldigt bra, då det gjorde att vi fick se det mesta utav Boston :) Vi stannade bland annat för lite lunch o shopping på Quincy Market o Fanhuil Hall, kollade in hamnen, såg de gamla o väldigt engelsk inspirerande kvarteren i norra delen av staden o fick även se flera historiska platser.

På eftermiddagen så mötte Emma (au pair tjej som bor i Boston, som jag mötte på väg till Au pair skolan) upp oss, o hängde med vårt lilla gäng. Det var verkligen superkul o få träffa henne igen, o medans de andra tjejerna gick på en mindre ishockey match ute vid Harvard Univeristy, så gick jag o Emma på en 3D film. O efter att vi varit supersnygga i 3D glasögon så åkte vi till ett shoppingcenter för lite kvällshopping o middag. Så tack Emma för en mycket trevlig kväll!

På söndagen så åkte vi först ut o kollade in Harvard University. Inte superspännande kanske, men vi flummade lite med våra kameror o tog en fika ute i en liten mysig park. Efter det så åkte vi till Fenway Park, den stora baseball arenan, där Red Sox spelar. O har ni någongång sett filmen, Fever Pitch, vet ni exakt vilken jag menar :P Så det var lite coolt att få ha varit där också, trots att vi inte gick in på planen, då det var ganska dyrt. Men vi fick en liten glimt av insidan iaf inne på en pub som låg under läktaren. Så efter lite baseball, blev det god kinamat innan det var dags att åka hemåt igen. Så framåt tolvslaget var vi hemma i Basking Ridge igen, trötta o flummiga men väldigt nöjda efter en lyckad helg :)


I väntan på bussen i Chinatown


På väg genom ett regnigt Boston, så följde vi det röda strecket, o hade Melanie som vår egna guide :P




Vi hade ganska roligt åt Simones val av sittplats :P


Jag o Emma i våra mycket vacka 3D glasögon


Emma


Jag


Harvard University


Vid en av Harvards många byggnader :)


Ett gäng galna fotografer ^^


I parken vid Harvard Square


Fenway Park






Jovana, Simone och Maria





O tillslut så bar det iväg hemåt :)


Måndag - Snart så

Nu är jag hemma igen efter en mycket lyckad helg i Boston o allt har gått tillbaka till det normala. Jag orkar inte rikigt skriva om helgen just nu, då jag är såååå trött. Jag vill bara krypa under täcket igen o sova bort hela dagen. Men just nu så sover Blake o barnen är hos farmorn, så jag tänkt faktiskt passa på o sova lite grann iaf. Så efter att jag tagit min tupplur så hinner jag förhoppningsvis ger er en bra uppdatering om helgen :) En massa nya bilder kommer också såklart! Men först... sova!


Fredag - Gröt med socker o lite mer socker

Sitter just nu o pratar med min lille Bex samtidigt som jag mumsar i mig dagens lunch bestående av mannagrynsgröt o hemmagjord jordgubbsylt :) Blake sover o jag väntar bara på att tvätten ska bli klar, så jobbandet just nu är ganska behagligt ;)

Blev Starbucks besök igår kväll, något som var trevligt, o det blev o säga hejdå till Katrin o mumsa kakor. Jag o Melanie planerar starkt att börja "our new lifes" på måndag. Då det lätt blir ganska onyttiga veckor. Min värdfamilj är väl ändå ganska duktiga på att äta nyttigt, jag o Andi gör ganska ofta kycklingsallad eller turkey sandwisches till lunch o middag. Men sen så är det så svårt o inte småäta... så jäkla farligt o ha små chocolate bars, nötter o salta pinnar hemma. Blir väldigt lätt att man går o småäter. Men som sagt, på måndag gäller det. Då är det slut på mummsandet, o så blir det ännu hårdare träning på gymmet.

Jag får se hur mycket jag kommer kunna uppdatera under helgen nu i Boston. Men hostelet vi ska bo på, hade ett stort datarum, så jag kommer nog kunna skriva lite iaf :) Om inte annat så får ni ha det så bra Sverige, så hörs vi när jag kommer hem igen!


Igår fick vi lite tomater från farföräldrarnas egna trädgård...storlek gigantisk...


Torsdag - Packar ner tankarna

Är hemma själv för en gång skull i dag... o gud vad tyst o lugnt det är. Ganska skönt faktiskt :P

Så just nu håller jag på att packa inför helgen, som ska spenderas i Boston. Hoppas på att det blir en lyckad helg :) Ska kanske även träffa Emma, som jag träffade på flyget hit till USA o sedan hängde med under tiden på au pair skolan. Hon bor nu i Boston, så förhoppningsvis kommer vi hinna träffas under helgen för en fika eller nått :) Vore riktigt trevligt o se henne igen iaf. Annars så har vi väl än så länge inte så jättemycket planer för helgen. Några av tjejerna vill gå whale watching, men jag tror jag skippar o hänga med på just det. Känns som bortkastad tid o pengar, om man inte skulle se några valar. O tydligen är chansen inte så jättestor så här års, så får väl se hur jag gör. Om inte annat blir det nog en hel del shopping, kanske ska vi gå till Fenway Park där Red Sox spelar o så kanske det blir middag o utgång på kvällen. Ska till Starbucks ikväll o träffa några av tjejerna, så då får vi väl göra upp lite planer tillsammans :)

Ikväll blir troligtvis också sista gången jag träffar Katrin innan hon flyttar till sin nya familj. Känns jättetråkigt att hon ska åka verkligen... men vi får försöka komma o hälsa på henne i Philadelphia, som inte ligger så jättelångt bort tack o lov... o så får vi försöka locka hit henne några gånger också. Men kommer faktiskt o sakna att ha henne här. Igår kväll var Katrin, jag, Melanie o Meike på ett supergott glasställe o åt massa glass såklart, o snackade massa strunt. Mycket flum blev det, o kvällen avslutades på Donkin Donuts. Mycket härligt. Men det kommer onekligen kännas lite tomt att träffa Meike o Melanie nu utan Katrin.

Nehe, nu måste jag återgå till packandet! Ha det bra så länge Sverige!



Can you smile Elvis???

Här kommer lite bilder från dagen då jag o Cameron var på Gymboree o lite bilder på vår lilla "mini Elvis", bebis Blake. Jag o Andi försöker desperat få bebisen att le, o ibland så får man ett litet leende. Men de flesta gånger när han försöker, så ser han ut som Elvis, då han bara lyfter ena sidan av läppen, haha. Så söt ;)



Det är väldigt fritt under "lektionerna" då barnen är väldigt små. Antingen så får man vara med o göra de små övningar o bus ledaren gör, eller så får man helt enkelt leka själv :)



Det finns massa klättergrejer, o små rutschekanor, allt för att de ska utveckla sin balans m.m.
Varje vecka har de också ett "tema" där de lär barnen nya utryck genom olika enkla övningar. Idag var det up/down o förra veckan var det in/out.



C är med o sjunger så duktigt ;)
Jag undrar egentligen hur många gånger jag har fått gymboree låtarna på huvudet...

"Jimbo the clown goes up and down, up and down. Jimbo the clown goes up and down, here at gymboree..."




Sen så får alla barnen sitta på en stor fallskärm, o så sjunger man o gör en massa under fallskärmen.
Här så blåser de små blåsbubblor över barnen, som de sedan får "poppa".


MINI ELVIS






Kan ni se Elvis likheten eller ;)




Onsdag - Party Jeepen

Jag tänkte bara slänga in en liten snabb uppdatering :) Ska alldeles strax åka iväg med Cameron till gymboree, o idag tänkte jag försöka ta lite kort, så ni får se hur det är. Men får se om jag kan dra fram kameran eller inte. Det beror lite på hur mycket folk det är, o hur Cameron sköter sig.

Efter Gymboree så blir det att ha hand om Blake o så småningom hämta Shane från skolan o ha hand om henne o Cameron under eftermiddagen. Kommer lätt jobba mina 45 timmar denna veckan... lätt suck på den... men aa... det är som det är. Får ta igen det under helgen istället.

Jag har också nu gjort klart min lilla bland CD som jag ska ha i bilen. Så nu ska jag o barnen rocka loss till Pippi Långstrump o härliga disneylåtar, haha. Det kommer o bli en riktig party Jeep ;)


Tisdag - Listan

I helgen kommer jag att kunna stryka ytterligare en grej på min "saker jag vill göra o se"-lista! På fredag bär det nämligen iväg till Boston! Ska bli riktigt kul, o denna gången är vi ett ganska stort gäng på ca 10 stycken tjejer som ska åka iväg tillsammans. Ska kanske även träffa min värdpappas yngsta syster Morgan, som jag träffade i somras, då hon pluggar där på Boston University. Får se hur det blir :)

Idag fick vi även mail om att vi har biljetterna till tv-showen Racheal Ray. Så spännande! Andi kommer troligtvis inte kunna följa med, då det är lite svårt att ta med bebisen, men jag, Andis mamma, o Curts mamma ska gå iaf :) O så får vi se om jag lyckas hitta nån kompis som kan vara ledig under en tisdag som har lust o hänga med!

Sedan kommer jag troligtvis kunna stryka en tredje sak från listan ;) Andi ska åka till Washington DC med barnen i slutet av November, o undrade om jag o några kompisar vill ha skjuts dit, för att sedan spendera helgen i Washington. Vore riktigt kul om det kunde bli av, så hoppas hoppas!

Så här såg listan ut för snart 2 månader sedan. Är faktiskt lite stolt över mig själv att jag redan efter tre månader i USA lyckats uppfylla några av mina önskningar (o lite till däremellan). Känns som en bra start på året :)

Avklarade önskningar:
Kansas City
Niagarafallen   
Kanada

Snart avklarade:
Gå på en TV-show inspelning  
Boston
Washington DC
             
Önskningar kvar:
Se en broadway musikal          
Miami
Kalifornien
Colorado o Grand Canyon


Måndag - En arbetsdag

Idag har varit en typisk arbetsdag :) Börjar kl. 7, då jag hjälper till att göra iordning barnen, fixar frukost, o ordnar allt inför dagens planer. Andi skjutsar sedan barnen till skolan eller farmor, (beroende på vad som är planerat för dagen) medan jag har hand om Blake. När Andi kommer tilbaka, så brukar hon antingen försöka sova lite eller ta en joggingrunda medan jag plockar iordning alla leksaker som finns utspridda i hela huset, städar i barnens rum, städar lekrummet o börjar med barnens tvätt samtidigt som jag har hand om bebisen. Sedan sticker min värdmamma till coachingjobbet, o tar då vanligtvis bebisen med sig, så då är jag själv hemma. Antingen så är jag ledig då, eller så blir det att göra klart tvätten, eller att åka o handla mat.

Idag så hann jag både storhandla, o pysa till gymmet. Mycket bra :) Börjar sedan jobba kl 5 igen då det är dags för middag o så småningom att lägga barnen. Ikväll var det inte det lättaste, då Cameron hade feber o var härligt gnällig, o bebisen hade jätteont i magen, då han precis börjat äta babyformula, o hans lilla mage är helt klart inte van vid det ännu. Så det var en lagom rolig kväll, o jag o min värdmamma åt middag 2 timmar efter att vi lagat den :P

Idag fick även min värdmamma räkningen efter att hon var på sjukhuset, då Blake föddes... o vill ni veta vad det egentligen kostar att föda barn på ett amerikanskt sjukhus, o sedan spendera 2 nätter där?

1500 dollar... alltså ungefär 10 500 kronor... herregud!


Vacker teckning, vackert leende ;)


Söndag - Glee

Vet inte riktigt vad jag ska göra av min kväll. Håller fortfarande på med tvätten, har redan varit på gymmet, orkar inte riktigt göra middag... Utan känner väl inte för att göra någonting alls förrutom att krypa under täcket i mjukiskläder o raggsockar o slöglo på Glee. Men borde väl egentligen palla mig ut i bilen o åka till Sanna för att få lite sällskap. Men tvätten är som sagt fortfarande inte gjord... men aaa... får se vad som händer.

Nej men usch vilket, tråkigt inlägg det här blev, superförlåt. Nu får jag ta o rycka upp mig!

Istället kan jag ju rekommendera den nya dramaserien Glee. Som börjat gå här i USA. Den borde dyka upp hemma också snart tycker ja. Nån som vet nått om det?? Min värdmamma älskar serien, o jag har precis börjat fastna. Serien är en härlig blandning av komediserie o musikalfilmer o handlar om the Glee club som är en musik o dans grupp på ett något udda high school. Serien har många härliga sångnummer, kanske inte en serie man gapskrattar åt, men den har definitivt flera härliga scener.

Checka in här!




Bildbevis

Här kommer de utlovade bildbevisen på vår lilla mini hårsalong. O även bilderna på den "nya" Emme. Känns lite annorlunda att vara brunett igen, o det blev något mörkt kanske, men är ganska nöjd iaf :)

Nu ska jag sova, efter en lång, men härlig, shoppingdag med Katrin o Meike. Godnatt Emme, o alldeles strax, godmorgon Sverige.


Vi började att färga Katrin, som skulle bli blond återigen :)
Observera att vi änvänder målarpenslar, haha.



Så här snygg fick man vara i väntan på den nya hårfärgen.



Jag innan "förvandlingen" började








O så här blev resultatet!


Lördag - Brunett igen

Om 23 minuter så är jag förhoppningsvis snygg brunett igen! ;)  

Jag, Meike o Katrin har haft mini salong hemma hos mig. Vi var alla tre o klippte oss idag, så nu ikväll har vi även färgat håret! Så nu lämnar jag den blonda klubben igen :) Hoppas verkligen det blir bra. Men det känns skönt att allt det slitna håret är borta, att luggen är lagom lång igen o att håret (förhoppningsvis) kommer bli snyggt gyllenbrunt. Hoppas, hoppas!

Lovar bilder lite senare!

Lördag - Bilproblem

För första gången på länge så glömde jag faktiskt o blogga igår. Lite förvånad över mig själv faktiskt. Pratade med familjen hemma igår, o det gjorde nog att jag kände att jag redan berättat allt, o inte direkt behövde blogga :P Men det var härligt o prata med dem igen. Det blir inte så ofta faktiskt att vi pratar, kanske en gång i veckan, max. Men min kära familj får ju läsa här på bloggen vad som händer o sker, så det är väl bara jag som vill ha uppdateringar från dem :P

Det blev en lugn dag igår, med snälla barn o lite shopping. Lyckades hitta en vinterjacka, som var liksom som 4 jackor i en... låter as konstigt, men det var super smart! För samtidigt nu så har jag en vinterjacka, en "leka med barnen jacka" o en jacka som är perfekt nu under höstrusket. Hittade även en skjortblus, så jag är mycket nöjd :) På kvällen sedan blev det lite impuls filmmys o massa onyttigt gott ;)

Snart så kommer Katrin o Meike o hämtar upp mig då vi ska till köpcentrumet. Hade ju tänkt o köra dit själv, men har ingen bil... något som jag egentligen ska ha under helgerna... så jag blev allt lite sur när jag hörde att Curt hade den. Men aa.. så är det o jag vet att mina värdföräldrar inte tycker om att de "låser mig hemma" o de försöker verkligen få det o funka. Men vi skulle verkligen behöva en tredje bil. Men senast som igår lät det som att Curt behövs nere i Washington DC igen, iaf för en vecka eller två. Så då har vi en tredje bil igen! Hoppas verkligen att det blir så :P


Örn!?

Idag när vi är hos mormorn så ringer vår städerska (som var hemma hos oss) o berättar att hon sett "en stooor fågel, i kalkon size inne i vårt garage!". Hon visste inte om den var kvar eller inte, men hon var säker på att det var en örn!? Herregud! Flyttade jag till ett ZOO eller??? Först hittar jag en orm i mitt rum, o nu har vi örnar i garaget! :P Haha... men aaa, iaf så öppnar hon garagedörrarna o låter dem vara så ett tag, o ihop om att fåglen (som tydligen var en örn :P) ska hitta ut på eget vis. Så när min värdpappa kom hem idag, så skickade jag o Andi ut honom i garaget, hehe. För vi vågade inte gå ut in case the eagle were there :P Så Curt (modig som han är) går ut i garaget med en kvast, haha... o typ bankar i väggen. Men ingen fågel där. Så vi antar nu att örnen hittat ut på eget sätt, eller så var det väl bara en stackars liten blåmes eller nått som hittat fel, haha.

Torsdag - Update

Precis som vanligt på torsdagar så är jag hos barnens mormor o morfar :) O denna gången så åkte inte familjen utan mig :P Det blev music class på morgonen o sedan bus hos mormor Barbara. Vi ska snart äta middag, pasta o riktigt goda köttbullar. Mumma!

Ikväll lär det bli antingen en runda till gymmet igen, eller en tur till Starbucks för o träffa de svenska tjejerna. Börjar faktiskt märka att de där timmarna på gymmet o framför Wii Fit börja ge lite resultat. Okej... jag är fortfarande långt ifrån i top form o har fortfarande både en mage o en rumpa :P Men jag har faktiskt inte haft ont i nacken eller haft problem med mina axlar under hela tiden jag har varit här! Så himla härligt.


Onsdag - Höstpromenad

Idag har det blivit mycket jobb... hade hand om en argsint Blake som absolut inte ville somna på förmiddagen o spenderade sedan resten av dagen tillsammans med Cameron. Så eftersom det var så himla fint väder så tog jag med mig Cameron ut i vagnen för en lite höstpromenad :)


Den snyggaste killen, i den snyggaste mössan ;)  


Som vanligt blev det massa bus...




O en hel del skratt...


Men jag lyckades också ta lite bilder på området där jag bor...


O precis i närheten av vårt hus finns en liten strand, o en sjö :)


Så dit gick jag o Cameron, o han hade nog mer än gärna kunnat tänka sig o bada...


Så här ser den lilla stranden ut :) O bakom finns en lekplats o party tält för fester som föreningen anordnar.


Utsikten från den lilla bron, som leder bort mot vår gata :)


O slutligen får man gå upp för den värsta backen, innan man kommer upp på vår gata... blir värsta workouten för mig varje gång jag ska dra upp vagnen här. Tänk bara hur jobbigt det är med dubbelvagnen ;)


Nu kommer listan!

Tänkte äntligen ge er listan om era/mina fördommar o tankar, om detta stora land kallat USA :)

För någon vecka sedan frågade jag er, om ni hade några saker som ni hört om amerikaner, eller om USA som ni ville ha svar på om det var SANT eller FALSKT. Observera, att jag är inge proffs, jag har bara varit här i några månader, o detta är bara min egna uppfattning efter  vad jag har sett o hört här. Sen så skiljer det sig självklart otroligt mycket från plats till plats... Lille New Jersey är inte alls likadant som Alaska eller Kalifornien, o alla människor är olika. Men jag tänkte ge det ett försök!

Men här är iaf några av sakerna ni frågade om :)


- Att allt är stort här i USA, bilar, hus, maträtter m.m.
Det stämmer absolut. Jag har väl dock börjat vänja mig vid detta, o tänker inte på det längre, men när jag kommer hem lär väl allt se pyttelitet ut :P


- Tror de att det går isbjörnar på gatorna i Sverige?
Jag har aldrig hört just den "klassikern" men många tror helt klart att det är svinkallt i Sverige o att vi knappt har någon sommar alls.


- Vilka kända svenskar känner de till?
Hmm... Jag har inte direkt testat folk i deras Sverige kunskaper, men de vet ju vilka ABBA är :P Många skulle nog känna till Björn Borg, Astrid Lindgren, Annika Sörenstam, Roxette, Zlatan, mfl. fast utan o veta att de är från Sverige. Däremot så hörde vi Danny spelas i en klädbutik här, o killen i butiken visste att han var från Sverige, o han hade även koll på Basshunter :P Så lite koll har de nog iaf.


- Älskar alla amerikaner svenskt glas eller är det något annat svenskt som är poppis? 
Jag skulle väl inte säga att alla gillar svenskt glas, men det är ju helt klart något som uppskattas av många.


- Är amerikaner stöddiga och störst och bäst i allt?
Jag vet inte om jag skulle kalla de stöddiga, men amerikaner är helt klart stolta över sitt land. O många amerikaner anser väl att de har "rätt" i många sätt, och kanske inte riktigt tar del av andra länders sätt o tänka som många länder i Europa gör. Men samtidigt är amerikaner otroligt öppna, o vana vid att folk kommer från olika kulturer.


- Finns det många sjukt feta människor.
 
Förvånadsvärt nej... Detta vet jag varierar otroligt beroende på var du befinner dig i landet. Men just här skulle jag vilja säga att det finns fler hälsofreak än sjukligt feta. Men självklart stöter du på de som är riktigt stora här också.


- Tror de att svenskar är lättfotade bimbos?
Hehe... jag vet inte riktigt. De tror definitivt att vi alla är blonda o blå ögda, o kanske något "dumma". Men att vi ska vara lättfotade är nog en stämpel vi fått tillsammans med det blonda håret :P Min värdmamma har snarare sagt att hon alltid haft den uppfattningen att svenskar är supersnälla, lugna o väldigt "neutrala".

- Är amerikaner så oallmänbildade som man fått höra?
Detta är självklart väldigt individuellt. Men generellt skulle jag vilja säga att amerikaner har inte så stor koll på resterande världen som kanske vi i Sverige här. Barnen lär sig otroligt mycket, väldigt tidigt. Men man lär sig mycket mer om USA o nordamerika, än vad man lär sig om europa eller så. 


Något annat ni tänkt på???  


Förändringar

Det har skett lite flrändringar här hemma... som ni kanske kommer ihåg skrev jag för nån vecka eller två sedan om hur min värdpappa haft lite strul på jobbet. Det har tyvärr fortsatt. Han har absolut jobbet kvar, men han behövs inte längre i Washington DC. Så numera jobbar han hemifrån eller från det lokala kontoret. För barnen o familjen i stort är det jättebra, då han kommer kunna vara hemma mycket mer. Men för mig innebär det bland annat att jag inte har en egen bil längre... o det suger rent ut sagt. Nu är vi 3 vuxna på 2 bilar (den 3:e var en hyrbil som Curt hade fått genom DC jobbet), så under dagarna är jag mer eller mindre fast här. Andi försöker ordna så att jag kan komma iväg på gymmet o så ändå, men att inte ha bil i ett land som detta är inte särskilt kul. Men aaa, det får gå ändå, o jag är o andra sidan väldigt glad över att han har jobb kvar överhuvudtaget.

En annan, lite roligare nyhet är att Andi o hennes bror ska börja träna för att vara med i ett stort race nästa år. O denna tävling ska hållas i San Fransisco den 31 juli... alltså ungefär vid den tiden då jag ska sluta jobba här, o antingen börja resa eller åka hem igen. Men igår så frågade Andi om jag hade lust att flyga över med dem till San Fransisco o sedan börja min semester därifrån :) O det vore verkligen supermysigt o avsluta mitt år här med några dagar i Kalifornien med min värdfamilj :) Hoppas verkligen det kommer gå!

Tisdag - Baby Bea

Jag har just nu hand om Blake o Shane då Andi är iväg o jobbar. Shane är hemma från skolan idag då hon har ögoninflammation, så just nu sitter hon o kollar på barnprogram. Lille Blake har jag i famnen, så därför lär väl detta inlägg ta dubbelt så lång tid att skriva än vanligt :P

Jag o Shane har idag kollat på bilder på min dator. Hon fick se mig i balklänning o tyckte jag var jättefin i min "prinsessklänning". Hon såg även några av killarna i deras kostymer o kallade dem prinsar :P Hon fick också se bilder på min familj. Fast hon förstår nog inte riktigt att jag har en mamma o pappa o syskon som bor jättelångt bort i ett annat land. För, för Shane så bor jag ju här, o är en del av hennes familj. 

Men mest intresserad var hon nog av bilderna på småkusinerna A, A, O, S och B. Att det var mina kusiner, o att de alla påminner om någon i hennes egen närhet gjorde att hon var supersöt o frågade vad de hette o  ville se bilderma om o om igen. Hennes små försök till att utala alla namn var väldigt söta o underhållande kan jag lova ;) Jag visade även filmklippen moster skickat på dem o hon ville kolla på dem flera gånger. Hon har även pratat om baby Bea nu i eftermiddag. Om hur bebisen inte tyckte om sin mat o som säkert ville ha en nappflaska istället :P Hon försökte även få Blake att skratta så som Olle får Bea att skratta i den ena videon, hehe. Men när Blake som bara är en månad gammal, bara grät, blev hon sur o frågade varför han inte skrattade som bebisen på datorn :P Så söt var hon, o Emelie var lite stolt över att få visa sina sötnosar från Sverige ;)  


Måndag - Tankar

Ibland så kan jag bara stanna upp o tänka, "gud vilken tur jag har haft,, att jag få vara med den här familjen".
För de är verkligen helt underbara. Jag o min värdmamma kommer jättebra överrens o har det riktigt kul ihop. Jag känner att jag kan berätta allt för henne, o hon är alltid öppen o ärlig mot mig. Min värdpappa är en utav de snällaste människor jag har träffat, o kanske en av de flummigaste också. Mina värdbarn är bedårande. Visst, vi har våra dispyter o det är mycket jobb med tre småbarn. Men att få höra Cameron ropa mitt nya mycket vackra namn, "Iiihii" o få mysa med Blake, o busa med Shane, är en utav de mest underbara saker som finns.

O det är väl just därför det känns så tråkigt, när man får höra om kompisar här, som hamnat i inte lika bra familjer... o som nu troligtvis kommer behöva flytta till en ny familj. Känns så himla tråkigt, men trivs man inte i familjen, så är det verkliegn inte värt att stanna kvar. Då är det bättre att ta sig igenom en re-match. Men samtidigt så känner jag mig så lyckligt lottad... jag hade verkligen sån himla tur i det stora "familje-lotteriet". För jag skulle inte vilja byta familj för allt i världen. Det spelar ingen roll hur slarviga de är, o hur många gånger Shane sätter sig på tvären, o hur många gånger Cameron är övertrött o supergnällig... det spelar ingen roll. De är min lilla "extra familj" o jag är så glad över att få vara här med dem.

Bilder från Sammis födelsedags kalas igår :)


Födelsedagsbarnet


Det var ett väldigt coolt ställe, med massa olika hoppborgar. Så barnen hade det superkul!








Fast det var inte bara barnen som hade det kul... :P


Jag, Andi o Andis bror Seth hade också jäkligt kul, haha :P


Söndag - flumkväll

Hade igår en supertrevlig kväll tillsammans med Katrin, Melanie o Simone. Tjejerna kom över till mig, o vi hade en mysig o väldigt amerikansk kväll med Pizza (som absolut inte få ätas med bestik) o med Donuts (från Dunkin Donuts såklart). Läsken dracks ur röda plast partymuggar (som alltid kan ses på amerikanska high school filmer) o så blev det att kolla på chic flicks. Väldigt trevligt o många skratt blev det!

Idag så är det meningen att jag o familjen ska iväg på barnkalas, då kusinen Sammy fyller år :) Vi ska tydligen vara på nått väldigt speciellt leklands ställe, kallat bounce you. Ska tydligen vara riktigt kul. Får se när det bar av dit, o hur resten av dagen kommer att bli.

Puss o kram på er Sverige!






Lördag - helguppdatering

Igår kväll blev det mysig hejdå middag med Louise, som lämnar au pair livet o USA imorgon. Jag, Sanna, Anna o Louise gick o åt på en restaurang där kocken lagar maten vid bordet där man sitter. Riktigt coolt :P O super gott. O det blev en riktigt trevlig kväll :)

Idag så bar det av till IKEA! Lycka! O det kändes nästan som om man var hemma igen :P Det var jag, Sanna, Katrin o tyska tjejen Melanie som hade kört till Newark för att uppleva lite svenskt, o få äta lite köttbullar ;) Alla namn på möblerna o sakerna, var fortfarande på svenska, lite coolt. O så hade det en avdelning med svensk mat... så underbart. Kommer lätt åka dit innan jul så vi kan få tag på Annas pepparkakor, glögg o lite julmust. Idag blev det lingonsylt inköp o även en flaska med fläderblomssaft då jag har saknat det något otroligt. Så snart blir det att äta fläskpannkaka med lingonsylt o ett stort glas med saft, så härligt ;)

Efteråt blev det en tur till det stora shoppingcentret i Newark, så där hittade jag en fin tubtopp :) Riktigt nöjd då jag hade en riktigt trevlig dag med tjejerna.

Nu ikväll så ska Melanie o Katrin kommer över hit för o äta lite pizza, o bara ta det lugnt. Ska bli kul :) Så jag har nu försökt städa upp här i källaren... trots att det inte går så bra när man har två småbarn springandes runt benen som vill leka o stöka ner igen :P


Anna, Louise o Sanna











Svenskarna kändes sig som hemma ;)





De hade allt möjligt svenskt, så nu vet man var man ska åka när man får hemlängtan ;)


Kakor!!!













Rachel Ray

Vet ni vad!? Jag ska gå o se Rachel Ray show! Andi har fått 4 biljetter till tv-showen Rachel Ray, som spelas in i New York, så vi ska dit o sitta i publiken den 3 november! Cool-poäng till mig ;)

Lovar o berätta vilket avsnitt det är, så ni får kolla om o när det sänds hemma. Men om jag kan, ska jag försöka få tag på klipp från det avsnittet vi är med i. Vet inte ännu vilka gäster som kommer den dagen, eller vad de ska prata om. Men jag ser verkligen framemot det!





Fredag - Ladybug

Familjen dök tillslut upp, klockan 7 på kvällen :P Så jag fick mer eller mindre en ledig dag! Härligt, härligt. Städade huset, var på gymmet o hade sedan en trevlig eftermiddag med Sanna. Vi åkte till the mall, var iväg o tog lite kort, var hemma hos mig o bakade o sen åkte vi även o köpte halloween kostymer! :D Så nu har jag (nästan) bestämt mig vad jag ska vara på halloween, jag ska vara nyckelpiga :P haha. Tänker inte visa er den riktigt än, utan ni får vänta tills det är dags ;) Men klänningen är väldigt söt iaf, då det är en tub klänning med en liten tyll kjol. 

På kvällen blev det en tur till Starbucks igen, träffade Katrin o en ny bosnisk tjej o en ny tjej från Österrike. O vi planerade lite inför vår lilla Boston resa :) Ska bli riktigt kul!

Idag hade varit jobb. Städat huset, gjort lite tvätt, skjutsat Cameron till dagmamman, handlat lite mat o just nu har jag hand om bebis Blake. Shane borde komma hem snart också, så då blir det bus!


Torsdag - Försvunnen familj

Vart tog familjen vägen???

När jag kommer upp idag, vid 8 (då jag ska börja jobba) så upptäcker jag att ingen är hemma. Bilen är borta, o huset är ovanligt tyst o lugnt. Var fasiken håller Andi o barnen hus? Jag har både sms:at o ringt henne nu, men hon svarar inte. Betyder detta att jag är ledig idag, trots att jag är "bokad" att jobba från 8 till 6???

Så nu sitter jag här istället, hade ju kunnat ringa Sanna o kanske hängt på till gymmet idag, men jag vågar inte riktigt lämna huset. För egentligen så ska jag ju ta hand om 3 småbarn o inte göra situps på gymmet... Men famijlen borde egentligen redan vara på väg till music class o mormor Barbara. Blir väldigt förvirrad, för i vanliga fall vill de alltid ha med mig dit, just in case Blake är vaken o vill ha uppmärksamhet. Men nu verkar det som om jag är lämnad hemma :P

Igår kväll så blev det en tur till Starbucks. Var ett tag sen sist jag åkte dit för att träffa det gänget som är där nästan varje kväll. Då jag på nått sätt gett upp det sällskapet, just för att tyskar inte verkar ha någon social kompetens what so ever när det gäller folk från andra länder. Men igår så visste jag att Melanie, Meike (typ de ända tyskar i det sällskapet som är riktigt trevliga, o faktiskt pratar engelska med oss hela tiden) o Katrin skulle vara där, så då tänkte jag att jag skulle ge det en chans igen, o få träffa lite folk :) Vi gjorde lite planer inför Boston resan. O just nu funderar vi på att åka o göra en Whale Watch - alltså kolla på valar. Vore lite coolt!

På lördag är tanken också att vi ska åka till Newark o gå på IKEA! Lycka! Emelie ska få sin efterlängtade Marabou choklad, sina köttbullar o sin lingonsylt! Mumma ;)

Lite nya bilder från Niagara fallen:








Fördomar?

Jag har en liten tanke... såg att en annan blogg-tjej som också är här i det stora (kanske lite konstiga) landet i väst, som hade skrivit om de olika fördomar o tankar vi har om amerikaner o USA. Saker som man hört, exempelvis att man alltid går med skor inomhus här o att alla amerikaner tror att svenskar är blonda o blå-ögda. Stämmer detta??? Så nu tänkte jag faktiskt ge er chansen att få era tankar o fördomar besvarade eller bekräftade! Vad har ni hört om USA, o är detta SANT eller FALSKT!? Fråga på... o så tänkte jag försöka göra en nya lista, utefter vad ni har hört om detta land o om vilka tankar o fördomar jag hade innan jag åkte hit! :)


Onsdag - Nya planer

Mötet igår var trevligt, lite nytt folk, o lite nya planer började smidas. Så nu är en ny resa inplanerad! Mellan den 23 o 25 oktober, ska förhoppningsvis jag o ett gäng tjejer åka till Boston! Ska bli riktigt kul, o så får jag åter igen göra en resa, som jag har uppsatt på min "saker jag vill se o göra i USA"-lista. Denna gången blir vi runt 8 tjejer som ska åka, varav en är svenska tjejen Katrin, så det ska bli kul :)

Igår kväll blev det även mycket bus med Shane. Härligare unge får man nog leta efter, haha. Igår så klädde vi ut oss (jag var självklart skitsnygg) o lekte Mamy o Baby. Blev dans i köket till Lady Gaga, o så dansade vi kycklingdansen i vanlig ordning. Även min kamera åkte fram igen, så nu finns det även bildbevis på hur snygg jag va :P Vi pusslade o självklart var vi tvungna att också bygga en ny koja i lekrummet o leka lite doktor. Men vad gör man inte för sina värdbarn ;)  








Tisdag - Au pair möte

Efter att jag tagit hand om Blake, mer eller mindre hela morgonen, är jag nu ledig :) Har dock ingen bil, så inge gym idag, så just nu sitter jag o kollar på gamla O.C avsnitt istället. Solen skiner ute, så tanken är att strax ta en liten promenix :) Blir kanske att ta med kameran också, för o försöka ta lite kort nere vid sjön. Om jag får till nått bra, så lovar jag o visa er dem senare!

Ikväll är det au pair möte hos LCC:n Lisa. Så då blir det att träffa alla au pairer som är här i området. Är ju alltid kul o träffa lite nytt folk, o nu så har vi fått 6 nya au pairer till vår grupp också. Så nu är vi typ 20 stycken. O det är bara de som åker med Cultural Care! Ganska galet hur mycket au pairer det finns här egentligen :P

Här är lite bilder på mina tre små barn, som Andi tagit!






Måndag - Halloween

Jag behöver er hjälp! Vad ska jag klä ut mig till på Halloween!? Börjar få lite lätt panik o beslutsångest. Som ni alla säkert vet tar alla halloween väldigt seriöst här, o därför vill man ju vara nått speciellt. Man kan hitta alla möjliga kostymer, så ha fantasi! Inga förslag är dumma, utan jag behöver alla tips o ideer jag kan få!

Shane ska iaf vara lilla sjöjungfrun, o vi ska även försöka hitta krabban Sebastian till Cameron o sen hitta en kostym till bebis blake, så han kan vara fisken Blunder. Vore lite kul ;) Jag o Andi planerar även att övertala Curt att han ska vara kung Triton, haha. Men där får väl galenskapet ta slut kanske :P

O förberedelserna innan halloween är redan i full gång. Igår när jag åkte hem från bion, så blev jag helt vettskrämd. För i en trädgård så hade dem placerat ut en massa skellett i marken, så det såg ut som om de klättrade upp ur gräsmattan - super läskigt för det såg så "verkligt ut". Men samtidigt riktigt coolt :P


Söndag - Fame

Precis kommit hem efter en supertrevlig eftermiddag o kväll med ett gäng tjejer på shoppingcentret. Det var jag, den nya svenska tjejen Katrin o de tyska tjejerna Meike o Melanie som shoppade loss. Jag hittad en tröja för 140 spänn, helt okej o perfekt för vardagsmys med barnen :)

Efter att vi ätit lite god mat o snackat pöjkbekymmer så gick vi på bio. Såg den nya filmen Fame. Riktigt underbar! Man ville verkligen dansa o bara sjunga efteråt, en riktigt kick fick man av den faktiskt :P Vet inte om den hunnit komma till Sverige än, men när den gör det - SE DEN! Hade väl önskat att den var lite mer detaljrik då händelserna gick ganska fort framåt, men alla dans o sång numrena var helt underbara. O så fick man ju se väldigt mycket av New York City också, blir helt uppspelt av det numera, haha. "Titta, där har jag varit!" hihi...




Pssst... Sara, du borde verkligen se denna. Ta med Emma!! 
 O mamma, pratade med Philip o bimbon verkade mer blåst än vad jag trodde, o allt har mer eller mindre löst sig! Massa kramar!


Söndag - Ärliga barn

Sitter just nu med bebis Blake i famnen, trots att jag egentligen borde vara på väg till shopping centret med några kompisar... men så blir det när man har små barn, man kan aldrig riktigt planera hur lång tid det kommer ta för mig att jobba. Men hoppas på att min värdpappa kommer hem snart så jag får pysa iväg. Lillkillen sover snart, så jag borde kunna smyga iväg snart.

Har haft en något känslosam förmiddag... men tack o lov för Jossan o Jasmin som var inloggade på MSN o kunde lugna ner mig lite, o även hjälpa mig att få ihop mina tankar igen. Tack <3 Även mamma kom till undsättning, så himla skönt, skulle aldrig klara mig utan hennes råd o uppmuntringar. Mamma vet alltid bäst, eller hur är det ;)

Mamma, pappa o bror fick även se lite av barnen i webcamen, o de visade väl upp sin söta sida. Jag frågade Cameron om han kunde slänga en puss till dem, men istället började han pussa på min laptop, haha. Så söt. De fick även höra hur ärlig Shane kan vara.. då hon sa till mig, har du den tröjan på dig idag.. jag gillar inte den, haha.. Tack! Men man brukar ju alltid säga att barn avslöjar alltid sanningen ;)

Lördag - Sovande barn som inte vill sova

Dagen började idag med ett ordentligt gympass tillsammans med Johanna o Sanna. Behövligt dock, för efteråt åkte vi o åt lunch, o vi åt säkert mycket mer kalorier än vad vi gjort av med under vår workout, hehe. Men gott var det ;) Sedan åkte jag o Sanna till Target som är en stor butikskedja som har det mesta, till bra priser. Så där hittade jag ett par bruna Uggs (dessvärre fake), men de kommer lät kunna hålla mig varm under vintern här :) Det blev även ett snabbt besök på shoppingcentret innan jag var tvungen att åka tillbaka för o jobba...

Hade hand om Blake under tiden resten av familjen var o badade i poolen som finns på gymmet. Sedan blev det även att jobba ikväll. Mina värdföräldrar ville ha lite egen tid, o gick därför ut o åt Sushi, medan jag var hemma med barnen. Cameron sov redan, men jag nattade Shane (utan större problem, till skillnad mot första gången jag lade henne, då hon skrek o grät i en timme o vägrade ta av sig klänningen o ta på sig pyjamasen...bara för att mamma inte var där...) o så hade jag även hand om bebisen. Mycket o göra, o Blake gav mig defintitivt en utmaning då han vägrade att somna, trots att han var supertrött. Få sluta säga att han alltid sover, för idag var det sista han ville :P Nu vill jag sova dock... har en sjuk huvudvärk som inte vill ge med sig...


UGGS! Hatade dem när de först kom, men gå i dem en gång... o du kommer älska dem ;)


Ändrade fredagsplaner

Efter att jag haft en ganska jobbig eftermiddag med mycket hemlängtan o mycket tråkigt jobb... så kändes det skönt att veta att fredagskvällen var planerad. Dock så blev det väl inte riktigt som vi tänkt oss, men kvällen blev helt okej ändå :)

En av de svenska tjejerna Louise, åker hem snart. Så vi andra hade planerat att ha en liten "avskedskväll" med henne innan hon åker tillbaka till Sverige. Vi hade planerat att "kidnappa" Louise, för att dra med henne ut, först för att bowla o äta middag, för att sedan dra in till New York o festa. Vi hade planerat allt, vi skulle säga till hennes värdföräldrar att hon var tvungen att jobba på fredagskvällen, så att hon skulle vara hemma, o sedan skulle vi lämna ett brev till henne där det stod vad hon behövde packa för kvällen - trots att hon inte visste vad hon skulle. Sedan skulle vi dyka upp utklädda till bovar, haha. O ta med henne ut.  

Vår lilla överraskning gick väl dock inte riktigt som vi tänkt oss, o det fick bli lite ändrade planer. Det blev tillslut inget New York, utan det blev istället bara en trevlig o rolig bowling runda, o allt för mycket mat på ett supergott kinaställe i närheten. Så trots att det inte blev någon utgång, så hade jag iaf en trevlig kväll! :) Så nu blir det sängen, o imorrn bitti ska jag, Sanna o Johanna till gymmet o träna igen. Duktiga små flickor är vi allt ibland ;)

Fredag - Paket med skratt o tårar

Blev så himla överraskad idag! För vet ni vad. I brevlådan låg ett paket från moster, kusinerna och mormor o morfar. Tack!!! Känns så underbart att få saker från er hemifrån. Tog dock inte många sekunder innan tårana kom... usch... gud vad jag saknar er!

Kusinerna Olle o Svante hade målat varsin teckning, så sött, så nu sitter de uppe på min vägg i mitt rum (tillsammans med vykortet från farmor). Saknar mina sötpojkar hur mycket som helst, o få se dem o lilla Bea som blivit så stor på bilderna o filmerna som moster skickat, var jättehärligt, samtidigt som jag då insåg hur mycket jag saknar dem! Uscha... kan inte sluta gråta.

O tack Helena för alla låtarna! Ska fixa en skiva att ha i bilen så barnen kan lyssna på dem varje gång de åker med mig i min bil. Uppskattar verkligen att ni skickar saker till mig, tack tack tack! O djungelvrål var precis vad jag behövde, för snart är godiset som mamma skickade slut ;)

Mormor o morfars brev var också så himla fint, tack! Saknar er så mycket. Saknar att bara få sitta med er ute på "ljugarbänken" i solen efter skolan o bara prata. Det känns verkligen som om det var evigheter sedan jag träffade er senast... O jag ska försöka baka receptet du skickade med, mormor, med Shane någon dag. Tror nog jag kan hitta alla ingredinserna här.

Jag trivs jättebra här, men usch vad jag saknar er alla hemma... Börjar märkas att man varit här i 2 månader nu. O det är 10 kvar... herregud hur ska jag klara det. Jag SKA klara det, men dagar som denna då minsta lilla sak som påminner om alla underbara man har hemma i Sverige gör att man börjar storböla, så känns 10 månader som en väldigt långt tid... men tack för att ni finns, älskar er <3

Torsdag - Valkomna

Sitter just nu hemma hos barnens mormor. Vi spenderar nastan alltid torsdagarna har, o lika sa idag :) Var pa en music class imorse med barnen. Ar ganska mysigt faktiskt, barnen far sjunga o dansa med till musik o sa far de aven spela o testa olika instrument. Hogljutt blir det o de gor val inte alltid exakt vad de ska gora, men det brukar ga enda :P

Alla har ar superpositiva till att min familj ska komma! :) Sa himla roligt o hora! Andi pratar redan om vad vi ska gora nar ni kommer hit, o hon har nu informerat slakten om att ni kommer. Andis pappa hade blivit jatteglad o tyckt det skulle bli supertrevligt med lite svenskar i huset. O han sa direkt att mamma o pappa garna fick ga ut o ata middag med dem nagon kvall om ni skulle vilja ;) De alskar att traffa folk fran andra kulturer o lander, o Andis mamma sa senast som idag att de garna skulle vilja besoka Sverige ocksa ;) Aven min vardpappas foraldrar har erbjudit er sangplatser dar, om det skulle strula ihop sig. O jag lovar, ni lar inte klaga over deras hus om ni far sova dar :P Sa familjen Svenneheim ar definitivt valkomna hit!