Lördag - Kändisar o filmer

Just det! Lovade er också en recension av filmen vi såg igår, When in Rome! Väldigt bra faktiskt! Mycket rolig o en film man blir så där äckligt kärleksfylld av. Det var nästan så att man svävade på rosa moln när man kom ut ifrån biosalongen :P Men på ett bra sätt :P Den var väl typiskt förutsägbar, precis som alla romantiska komedier är. Men en film som man absolut kan se flera gånger, eller iaf hyra på ICA nån fredagkväll! 



Jag måste också se denna när den kommer nästa vecka! "Dear John". Boken är väldigt bra, så jag har höga förväntningar. O författaren Nicholas Sparks (The notebook, A walk to remember...) har ju lyckats innan så!





Denna film, "Valentines Day" kommer här den 12 februari! O det är ett MÅSTE o se den! Massa kändisar o bra skådespelare, o lite "Love actually" känsla över den. Längtar!

O by the way! Jennifer Gardner är med i Valentines Day, o det är faktiskt så att min värdpappa var barndomskompis med Jennifer Gardner! Snacka om coolt! O Curts föräldrar får fortfarande julkort o så från Jennifers familj :P O varje år så måset de skriva "Please do not show the press" på baksidan av kortet. Ganska hemskt egentligen. Men aa. så är det o vara kändis.

Kolla in trailern här;



Lördag - En losers lördag

Min lördag har inte varit särskilt spännande. Hade en lugn o slapp förmiddag, o mötte sedan upp Meike på gymmet. Vi tog massa tid för oss själva, satt i bastun o bara snackade skit. Mycket härligt. Fortsatte sedan eftermiddagen o kvällen hemma hos mig :) Blev bjudna på fest, men är man under 21 så kommer man inte så långt, så vi satt faktiskt hemma o pluggade. Haha. Herregud vilka losers vi är :P Men vi har grammatikprov på tisdag så vi var faktiskt duktiga ett tag o gjorde lite nytta. Men när Curt kom hem o såg oss sitta med läxböcker kl. 8 en lördagkväll började han skratta o nynna "loosers, looosseers" haha. O vi kunde väl inte göra så mycket annat än o hålla med :P

Senare kom Melanie över också, så då blev det ännu mera tjejsnack o bara massa flum. Mycket härligt. Det tråkiga är bara att Melanie nu har bokat sin biljett hem... om bara tre veckor lämnar hon USA livet, trots att hon har 6 månader kvar, precis som jag. Men efter bekymmer med familjen o saknaden efter pojkvännen o livet hemma så har hon nu bestämt sig för o åka hem. Kommer bli tomt utan henne.

Men imorrn så blir det New York iaf! Ska bli härligt! Kan nog aldrig få nog av den staden. O imorrn så har Melanie fått välja vad vi ska göra, så vi ska gå på American National History Museum, eller museet som ni kan se i filmen, En natt på museet :P Många har rekommenderat detta o sagt att det är så otroligt coolt, maffigt o stort. Så det ska bli kul faktiskt. Hoppas på att vi hinner med lite shopping också ;)

Nu så är det läggdags! Puss o kram på er!

Fredag - Besök

Idag är det bara 11 dagar kvar tills Bex kommer hit!!!! Fattar det verkligen inte! Saknar henne något otroligt o det ska bli så underbart o få hämta upp henne på flygplatsen o få ha henne alldeles för mig själv i 6 dagar. Det var alldeles för länge sen vi sågs nu!

Det är även bara 2 månader kvar innan familjen kommer hit! 2 månader, det är ingenting! Jag o Andi har börjat smida på massa planer för vad vi ska göra under de två veckorna som ni är här. Ni kommer inte få en lugn stund :P Andi har satt er alla på att vara barnvakter så att hon kan vila upp sig, haha ;)

Några av planerna som jag kan avslöja redan nu är:
Andi ska fråga hennes bror om han kan fixa några ishockey biljetter till Pappa o Linus. Suprise, suprise ;)
Jag ska så dra ut Jossan o dansa, du kommer inte undan ;)
Alla som kommer hit ska bli introducerade till Gabriels Fountain, världens bästa glasställe. Familjen Svenneheim kommer bli som galna där inne.
Andis föräldrar har bokat mina föräldrar en av lördagskvällarna, för dans o middag på Long Island. (O mamma få inte panik de vet om att ni inte är proffs på att dansa eller prata engelska)
Andi kommer seriöst attackera min bror. Hon har redan börjat stalka honom på facebook, haha.
Självklart ska vi in till New York! Ska visa er allt o lite därtill. Staden som aldrig sover, helt underbar!

Nu ska jag pysa iväg. Ska möta massa folk på Starbucks (yes, vi au pairer bor mer eller mindre på Starbucks) för o sedan dra till bion. Ikväll blir det o se "When In Rome". Ny romantisk komedi :) Recension får ni imorrn eller nått!

Puss o kram!


Fredag - En självklarhet?

Jag har gått o funderat (igen) på lite skillnader mellan USA o Sverige. Vi hade nämligen häromdagen en diskussion om säkerhet i en utav mina collegeklasser. Vi pratade om skolskjutningar, o om vi skulle behöva mer säkerhet när det kommer till att skydda barn o tonåringar. O jag kan direkt säga att säkerheten men framförallt oron att det ska hända något är mycket större här. Exempelvis så har många skolor regler vid lämning och upphämtning av barnen. Något som vi självklart har hemma i Sverige också, men det känns defintivt som de är mycket mer petiga här än hemma. Varje gång jag lämnar eller hämtar Shane på skolan så måste jag registerar mig, o skriva in i en bok, vilken tid jag lämnade/hämtade henne o vem jag är. Första gången jag gjorde det fick jag även visa legitimation och Andi var tvungen o informera alla om vem jag var, innan jag kunde hämta upp henne. Om barnen är större, så får du inte gå in i skolan, utan alla föräldrar får vänta utanför i sina bilar i en lång bilkö, o sedan så har de ett särskilt system för o hämta upp barnen. Allt för att vara säkra på att barnen går hem med rätt person o inte en främling.

Många barn åker skolbuss. O jaa, de åker med de där knallgula o mycket fula bussarna som man alltid ser på TV :P Men de har också ett väldigt bra system med dessa bussar, som jag tycker vi också skulle behöva hemma i Sverige! När bussen ska lämna av barnen någonstans, så behövs ingen särskild busshållplats. Utan bussen stannar, blinkar, o fäller ut en stoppskylt. O när detta sker så måste alla bilar, i båda riktningar stanna ett visst avstånd bakom eller framför bussen. När alla bilar har stannat så släpper busschauffören av barnen, o barnen kan lugnt o säkert gå av bussen o över gatan. Det spelar ingen roll om det är en hårt trafikerad väg barnen bor vid, de kan komma hem säkert iaf. Något o tänka på Sverige? Då man mer än en gång läst om ilskna föräldrar i Barometern som klagar på att deras barn blir upphämtade vid 90 vägar.




På vissa lekställen/restauranger, som Chuck e Cheese, så får du o barnen en likadan stämpel när ni kommer in. O så kollar dem när ni går därifrån att rätt barn går där ifrån med samma person som de kom in med :P Ganska smart faktiskt.

Men o andra sidan så är vi inte alls lika rädda i Sverige, eller oroliga över att våra barn ska bli kidnappade. Visst det händer, men det är inte alls lika vanligt som här. Jag menar, det är olagligt i USA att lämna sitt barn själv i bilen, du kan hamna i fängelse för detta. Hemma så finns det nog mer än en förälder som någongånng låtit sitt sovande barn sitta kvar i bilen på garageuppfarten (självklart utan risk att de dör av sommarhetta eller förfryser i januarivädret). Men det är för att vi litar mer på att vi lever i ett lugnt o bra samhälle. Här skulle du aldrig exempelvis lämna ett barn ute i trädgården sovandes i vagnen som vi kan göra hemma. Aldrig.

Men frågan är; Är vi i Sverige för oförsiktiga när det gäller att skydda våra barn mot främlingar? Eller är USA helt enkelt ett "farligt" land som behöver ta till mer försiktighetsåtgärder? Åsikter, synpunkter?

 


Torsdag - Isbana

Just nu så ska jag egentligen vara i ett klassrum på Raritan Valley College men istället så sitter jag här med en liten Blake knät. Det är nämligen så att det snöar ute, inte särskilt mkt egentligen men tillräckligt för att vägarna ska bli isbanor. Andi försökte tidigare att åka med Shane till gymnastiken. Men de kom inte så långt då de åkte kana o snurrade ner för den stora backen. Lyckligtvis gick allting bra, de körde väldigt sakta så. Men Andi var ganska skakis när de kom tillbaka hem. Men en utav våra grannar hade inte lika tur. Han kanade ut o hamnade i skogen, men det var väl ändå tur att några av träden stoppade honom annars hade han nog hamnat i sjön. Så aa. Inge college för mig idag, för jag totalvägrar o ens försöka köra i det här vädret. De stora vägarna är säkert okej, men det svåra är att komma ut ifrån vårt kvarter, för här är det isbana. På radion har de rapporterat om flertalet bilolyckor, så jag är faktiskt ganska glad över att jag sitter inomhus :P Kommer fortfarande ihåg hur jag o Andi gled sidles i Jeepen ner för backen på nyår, o det känner jag inte för o göra igen!

Så istället blir det o stanna inne med barnen idag. Hela familjen är hemma, så vi får väl se vad vi hittar på :)

6 månader

Idag är det precis 6 månader sen jag lämnade Sverige. 6 månader känns kanske som en lång tid att vara borta från familj o vänner. Men 6 månader går verkligen fort. Jag fattar inte att jag bara har ett halv år kvar här innan jag måste packa mina väskor igen o säga hejdå till alla här. Det var sjukt plågsamt o säga hejdå till alla hemma i Sverige, men hur kommer det då bli o säga hejdå till USA? När jag åkte hemifrån så visste jag att jag skulle komma tillbaka, jag skulle få se alla snart igen o att det bara var ett tillfälligt litet hejdå. Men när jag lämnar USA, så är det verkligen hejdå. Jag kommer aldrig kunna komma tillbaka o se det igen precis som jag lämnade det. Alla kompisarna som man har här nu, kommer att vara borta. Min lilla extra familj kommer självklart vara kvar, men om några månader kommer den ju inte vara "min" längre. Jag kommer absolut åka tillbaka hit. Ingen tvekan om saken. Men alla som man träffat här, alla au pair kompisar, college folk och andra människor man mött på vägen kommer inte att vara kvar, alla kommer vara tillbaka i sina hemländer. När jag lämnade Sverige så visste jag att jag skulle komma tillbaka o allt skulle vara mer eller mindre likadant som när jag lämnade det. Men att lämna USA o mina småbarn kommer vara en helt annan utmaning. O jag vet. Det är ytterligare 6 månader kvar innan jag ens behöver bekymra mig om detta. Men tanken har slagit mig flera gånger. Hur ska jag kunna säga hejdå till "mina" barn???

Men dessa 6 månader som nu har gått har varit 6 månader äventyr. Jag ångrar inte en sekund att jag tog steget o åka hit. Alla som tänkt tanken att åka till USA som au pair. Sluta tänk! Åk, åk, åk! Det är så värt det. Visst man har vissa dagar som är jobbigare en andra, men livet är inget dans på rosor. O de där jobbiga dagarna är så pass få, att äventyret som man har där emellan är så pass mycket större.


Tisdag - Pictureday

Efter att jag varit på college idag så hämtade jag upp Curt o Cameron som fått punktering på två däck. Vet verkligen inte hur min värdpappa lyckades med det men men :P Så jag fick ta hand om pojkarna medan mina värdfröräldrar fixade med bilen. Cameron total vägrade o sova, trots att han vanligtvis inte klarar av hela dagen utan en tupplur. Men det skar genom min själ när han skrek, grät o ropade "Ihiiihii" i över en halvtimme innan han somnade. Så himla plågsamt. Men han förlät mig efteråt o vi busade på som vanligt ;)

Kusinerna Caca and Sammi kom över tillsammans med min värdmammas kusin Kayla. De var här under kvällen, o vi spelade kort, bakade snickerdoodles och flummade med kamerorna. Shane o jag var fotograf, mycket vackra kort blev det ^^

Nu senare ikväll blev det au pair möte på Starbucks, så nu är månadens möte avklarat. Nästa månad ska vi troligtvis åka iväg på "snow tubing"! Fun, fun!

Här kommer dagens bilder:
















Sawins next top model :P


Måndag - Levande död

Jag har varit som en vandrande zombie idag. Har varit så otroligt trött, så jag knappt vetat vad jag ska göra av mig själv. Men barnen har varit iväg mestadels av dagen, o tur är väl det, för annars är jag rädd att jag somnat i soffan o glömt bort o ge dem mat eller nått :P

Men istället för o ha barnen så åkte jag först o storhandlade. Men grejen var att jag knappt klarade o hålla mig vaken i bilen dit. Livsfarligt jag vet, men genom att ha radion på högsta volym och svinkallt i bilen, så lyckades jag hålla mig vaken. Men när jag väl kom fram till Wegmans, så var jag så trött att jag somnade i bilen! Så jag satt i bilen på parkeringen i typ tjugo minuter o sov, haha. Men en powernap o maaaassssaa kaffe gjorde susen. För när jag kom tillbaka från mataffären så gjorde jag all tvätt. Något som tog typ evigheter. Var även så himla duktig o rensade ur hela Shanes garderob och hennes gamla byrå (o det är ingen liten garderob som hon har). Packade ner alla kläder som hon växt ur, sorterade massa kläder som hon fått av kusinerna och organiserade om hela hennes garderob. Kände mig lite duktigt faktiskt! Men jag antar att det var koffeinet som hjälpte mig o få den lilla energin :P För efteråt var jag helt död igen. O det är jag fortfarande. Men har inte haft tid o ta nån tupplur heller, då läxorna måste fixas inför morgondagens college, barnen skulle hämtas hos farmorn och nu ikväll så måste jag dra mig till gymmet. Plågsamt, men också väldigt behövligt!

Så det är väl bara o ta sig i kragen o inse att sova, det bör man verkligen göra!

Söndag - 24 januari

Idag har det varit min riktiga födelsedag så att säga ^^ Vaknade kl 10 av att Shane o Cameron stormade in i mitt rum. De sjöng "Happy Birthday", spelade trummor och väsnades så mycket de bara kunde :P Att jag hade en lätt baksmälla från gårdagen gjorde ju inte oljudet mer trevligt kan jag ju lova. Men jag älskar mina små barn, även om de är väldigt duktiga på att väsnas ;)

Så efter att jag skjutsat Meike hem, så tog jag det bara lugnt hemma. Pratade med Bex o mammsen och umgicks med familjen, alltid lika mysigt. Sen på eftermiddagen så åkte vi över till Andis föräldrar, där släkten väntade för ett gemensamt "Grattis till studenten för Kayla och Grattis på födelsedagen till Em" - kalas. Mycket trevligt! Curt o Shane hade bakat en mycket fin tårta, så det fick jag med idag ;) Vi pratade mycket om gårdagen o om alla helgalna skämt som de dragit på LIPS, om min finfina reaktion när jag steg in på restaurangen o faktiskt fattade att jag kände det där helgalna gänget som flinade, vinkade o tog kort på en mycket förvånad Emme.

Efter kalaset, så åkte jag till Colorado Cafe, som är ett country place här i närheten. Det var ett stort au pair möte där, så mötte upp massa kompisar där o vi testade på linedancing och kareoke. Mycket kul o det är alltid roligt o träffa både nytt o gammalt folk :)








Tack för alla födelsedagskort! Det värmer alltid så himla mycket när man ser ett litet brev eller ett vykort med sitt namn på. Saknar er alla <3


An awsome night

Jag vet knappt var jag ska börja. Födelsedagsfirandet igår var så himla underbart. Massa, massa tack till min underbara hostmom Andi som hade fixat allt, o tack till alla som gjorde mitt 20-årsfirandet oförglömligt!

Andi hade bjudit med mig in till New York för o äta middag. Så vi tog tåget in till NYC, flummade asmycket o hade oss. O så gick vi till en resaturang kallad LIPS. O jag visste om att denna restaurangen var helsjuk, då Andi pratat om klubben för flera månader sen. Så jag vet lite lätt nervös faktiskt :P För på denna restaurang så är alla servitriser DRAG QUEENS!!! De showar, sjunger, jag allt möjligt galet med publiken o drar de mest helsjuka skämt som finns.






Så när vi kommer in på den superglittriga o rosa restaurangen så pekar Andi in mot lokalen, mot de fullsatta borden. O jag fattar seriöst ingenting. Jag frågar "Vad pekar du på? Den stora mannen med bröst o knallrosa kjol? Vårt bord? Var?" Men sen så går det upp ett ljus för lille mig! Vid ett av långborden sitter ett gäng av mina kompisar, andis syster, kusin och två av hennes superhärliga kompisar!!! Aah!!! Jag såg säkerligen asrolig åt, då jag först är ett stort frågetecken o sen börja hoppa upp o ner o pecka o skratta :P Jag blev verkligen så himla överraskad! Jag hade mina misstankar om att Andi skulle göra nått galet på min födelsedag, men att hon skulle dra ihop en överraskingsfest på LIPS, trodde jag verkligen aldrig! O en av de roligaste överraskningarna var att min svenska kompis Katrin var där!!! Hon flyttade ifrån oss i Basking Ridge, o bor ni i en annan familj. Men Andi hade lyckats o få med även henne till New York! Så himla kul.

Så efter att jag lugnat ner mig lite o fått höra om deras helgalna försök till o hålla allt hemligt, så började de showas på restaurangen. Vi skrattade så vi tjöt, o det var verkligen så helsjukt allting! Helt priceless! Jag fick även fin krona o fick ett kort med mig o en av servitriserna :P Det var verkligen så himla lyckat alltihop.

















Efter NY så gick vi tjejer ut o dansade igen på en av de spanska klubbarna. Riktigt kul! O gårdagen kommer för alltid vara oförglömlig!

Thank u so much Andi for everything! I had such a fun night! Best birthday ever ;)


Födelsedag!

En kväll o minnas, thats for sure! Klockan är snart fem på morgonen, o jag o Meike har precis kommit hem igen. Helgalen kväll verkligen, på väldigt många sätt! Men också så himla underbar! Berättar allt när jag vaknar, nån gång på eftermiddagen eller så :P

O grattis till "lilla" mig. 20 år! Herregud, det börjar gå ut för!

Lördag - New York middag

Igår efter jobbet så kom Melanie o Meike över till mig. Vi hade inga särskilda planer för kvällen, så det blev Wii spelande o flummande i min källare. Även min värdmamma Andi var med ett tag o spelade Mario Party :P Hon o Melanie utmnade varandra o det var blodigt allvar, haha. Men aaa, kul hade vi det. O med Andi som underhållning så blir det aldrig tråkigt.

Efter en liten stund, kom ytterligare tre tjejer över o vi övergav Wii spelandet mot massa snack och så lekte vi galenpanna, haha. Var evigheter sen jag gjorde det sist, men det var riktigt kul. O det blev en lite annorlunda fredagkväll.

Nu ikväll så ska jag faktiskt in till New York med Andi! Hon ska bjuda mig på födelsedagsmiddag inne i city! Ska bli riktigt kul o jag ser framemot kvällen. Det var meningen att vi skulle ha gått ut på en klubb efteråt också, som bara spelar gammal 80- o 90tals musik, något som både jag o Andi gillar. Men det visade sig visst att klubben stängde för bara några veckor sedan, så nu får vi väl se vad vi hittar på. Men jag är peppar inför kvällen o det ska bli kul o få gå på en av Andis favoritrestauranger. Utvärdering av kvällen får ni imorrn :) O imorrn är det även min födelsedag! Herregud! Jag börjar bli gammal... 20 år redan. Firandet sker väl framför allt ikväll, men imorrn så ska vi även till ett stort au pair möte på Colorado Cafe, så det blir lite extra som händer iaf :)

Nu ska jag återgå till o leka hund o affär ;) Ha det bra Sverige!

Fredag - En kärleksuppdatering

Jag vet att många av er har frågat om vad som hänt mellan Philip o mig. I vanliga fall hade jag absolut inte nämnt något om detta i bloggen. Men allt är så annorlunda när man är här o på nått sätt så har jag slutat o bry mig om att ha bloggen privat. Jag vet ju mer eller mindre vilka som läser, o ni har på nått sätt "varit med från  allra första början". Från au pair skolan i New York då jag råkade (verkligen råkade, råkade) träffa en kille o bli lite allt för kär. Hur vi fortsatte o hålla kontakten, trots att vi bodde i helt olika delar av det här stora landet. Ni fick läsa om hur min weekend var hemma hos honom i Kansas och ni fick lite information tiden efter det.

Men nu.

Bara så ni vet.

Så är den lilla kärlekshistorian slut.

Inga hard feelings. Inge bråk o inga tårar. Utan ett gemensamt beslut. Allting är egentligen frid o fröjd, men aaa. Vid ett annat tillfälle, i ett annat land, i ett annat liv så hade det kanske kunnat bli något ännu bättre. Men som sagt inga hard feelings and life moves on ;)

Torsdag - Trevlig, otrevlig?

Idag har jag funderat på hur olika människor är. Hur man blir bemött av nya personer, och hur personer från olika länder behandlar främlingar. För det finns verkligen en skillnad! Amerikaner är vanligtvis så himla trevliga mot nya människor. Här behöver man inte vara "tråkig svensk" utan här får man faktiskt prata med personen som sitter bredvid en på tåget, man får prata med kassörskan i mataffären och det är faktiskt tillåtet att vara trevlig. Som när jag var på Subway idag o käkade lunch. Jag var där själv, i väntan på att min nästa lektion skulle börja, o satt därför o pluggade. O under den halvtimmen så pratade jag med tre olika främlingar. O här finns det liksom inget fel med det. En av männen som jobbade där kom fram till mitt bord o lättsamt började prata med mig. Frågade om boken som jag läste var bra, var jag pluggade, vad jag gjorde här i USA o lite annat. O när jag gick så hojtade han "Nice to meet you miss, hope to see you here again soon!" Så himla trevligt o detta händer typ varje dag.

Samma sak hände på gymmet för några veckor sedan. Jag höll på o göra situps på en stor yogaboll när en man gick förbi. Men istället för o vissla o kolla upp i taket, så börjar mannen prata med mig, om olika sätt man kan göra bra övningar på yogabollar. Så gubben (jaa, det var en gubbe, säkert 60+) hämtar ytterligare en boll o börjar visa mig nån ny övning, som en av de yngre killarna hade lärt honom på gymmet, haha. Lite udda situation, men iaf! Han var supertrevlig o jag tyckte det var riktigt omtänksamt o snällt av honom. I Sverige är vi rädda för o sitta bredvid någon på bussen, o man ska helst bara bryr sig om sitt eget och det är nog inte många som skulle erbjuda sig o visa främlingar hur man gör "kissande hunden" på en yogaboll, thats for sure!

Men visst, tolka mig inte fel. Det finns många underbara o väldigt uttåtriktade svenskar också. Men generellt sätt så kan man se en väldigt stor skillnad. Samma sak är det mellan exempelvis tyskar och brasilianare. Tyskar är tysta, håller sig gärna för sig själva, medan brasilianare är raka motsatsen. De kramar om dig, kysser dig på kinden, trots att ni kanske möts för allra första gången.




Men däremot har jag inte riktigt vant mig vid än att folk kallar en, miss, madame och Mrs här. Visst, jag kallar andra Mr, Mrs, professor, sir m.m. men jag själv känner mig såååå gammal när någon kallar mig madame :P Kommer nog aldrig vänja mig vid att folk har "titlar" här o att man inte riktigt får tilltala folk med deras förnamn. Det är verkligen en omställning.

Men vad tycker ni? Är vi svenskar, gråa, tråkiga och rädda för o prata med folk vi inte känner? O borde vi i Sverige också vara mer hövliga, o kalla lärare, äldre och personer vi inte känner för, herr, fru, fröken eller vad det nu kan vara?


Torsdag - Raritan Valley College

Har varit en sån förjävlig o stressig dag idag. Hade college imorse, så efter att jag jobbat på morgonen så var det dags för reading and discussion kursen. Allt var frid o fröjd... o sedan började helvetet. Kom seriöst aldrig i från skolan! Var där vid halv tio, o kom inte hem förrän 5 timmar senare. O då behövs det kanske nämnas att lektionen i säg är bara en timme lång. Utan istället virrade jag runt i skolan, fixade student ID, gick till the bookstore (som självklart inte hade den boken som jag behövde), fixade ett nytt lösenord till mitt inlogg och framför allt så försökte jag byta min grammatik kurs som jag har på kvällen, till en annan grammatik kurs som är på morgonen istället. Men det var verkligen lättare sagt än gjort. Jag skickades mellan instutioner, letade efter lärare som inte var där när de skulle vara där, skrev på papper och letade efter kursnummer. Jaa, gud vad kul jag hade det ^^ Men aaa, på måndag får jag förhoppnings veta om jag fått byta kurs eller inte :P

Efter att jag äntligen kom ifrån skolan, så var jag hemma i typ en halvtimme innan jag stack iväg igen, för en snabb workout på gymmet. O direkt efter gymmet så blev det o åka tillbaka till skolan igen för o ha min andra lektionen för dagen. Känns som jag knappt hunnit andas alls. O nu så är jag bara hemma o mellanlandar, ska slänga i mig lite chickenlasnga, mumsilimums, o sen blir det o möta några av tjejerna på Starbucks. Jaaa.. gud ja. Vila kan man ju göra när man blir gammal ^^

Onsdag - En ond bebis

Klockan är just nu halv tre på eftermiddagen o jag är helt slut. Började jobba klockan sex imorse, då jag hade alla tre barnen under tiden mina värdföräldrar var o tränade. O jaaa, jag vet. De är helt galna, jag fattar verkligen inte hur någon orkar stiga upp klockan fem på morgonen för o gå till gymmet, simma eller för o ut o springa.

Men det blev en ganska lugn morgon trots allt. O tack o lov så vaknade inte alla barnen samtidigt. För då brukar det bli 100 gånger värre. För då blir det o byta blöjor, klä på barnen, borsta tänderna, busa o hålla alla tre barnen på gott humör samtidigt :P

På gott humör är däremot det sista Blake har varit på idag. Superarg har han varit på mig. Gallskrek så fort jag satte honom i stolen för o mata honom, vred o skrek när jag försökte ge honom en flaska istället o han blev skitförbannad så fort jag satte mig ner med honom eller stod still i 2 sekunder.... herregud. Liten ond bebis jag har fått tampas med idag kan jag lova. Vet verkligen inte vad som har varit felet. Nu sover han iaf, så förhoppningsvis vaknar han på bättre humör. För snart så ska jag o familjen åka till en fotostudio. Barnen ska bli fotograferade, o tydligen så ska de ha nån "special vecka" just nu där barnen ska bli fotograferade med ett specielt tema. Blir nog superbra! Tänker inte avslöja för er än vad temat är, utan det får ni se sen när vi får hem bilderna ;)

Ikväll blir det starbucks med ett gäng kompisar, o sen blir det definitivt sängen tidigt!

Tisdag - Tårtkalas

Första dagen av college idag. Kan väl erkänna att jag var lite lätt nervös när jag virrade runt i den gigantiska skolan o inte riktigt visste vad jag skulle förvänta mig :P Lite annorlunda mot Stagg kan jag lova. Det är säkert 3 gånger så stort, o här är det inge tjafs om parkeringstillstånd då det finns över 7 parkeringsplatser, haha. Men det är väl en del av hela grejen, att det inte ska vara som hemma. Att man ska få uppleva ett amerikanskt college :)

Läraren i reading kursen är superhärlig o det verkar finnas ett gäng härliga personer i den klassen, så jag ser verkligen framemot den kursen. Kommer nog kunna lära mig ett o annat där också, trots att jag kan märka att nivån är lite låg för min smak :P Grammatikkursen är sööööömnpiller dock. Träffade en trevlig tjej som satt bredvid mig o vi pratade en hel del, men det var väl de enda roliga som hände där ^^ Läraren är ganska dryg o tråkig. Så jag funderar på att byta till Meikes grammarclass, som är på samma nivå som min, bara vid en annan tidpunkt med en annan lärare.

När jag kom hem från kvällskursen så väntade en liten överraskning :D Kusinerna Caca and Sammi, deras mamma (andis syster) Shara och deras kusin från Kalifornien var hemma hos oss. O helt plötlsigt så börjar de alla sjunga "happy birthday" o så kommer Shara fram med en mumsig peanutbutter and chocolate cake med ett mycket fint Ariel ljus på, haha. Så himla sött av dem. Så det blev ett litet tårtkalas o för tidig födelsedagsfirande. Mycket mysigt o jag tyckte det var väldigt snällt av min "värdmoster" o tänka på lilla mig ;)






Måndag - I know a girl...

Varit en härlig dag, inte jobbat så mycket :P Jag älskar mitt jobb, absolut. Men det är skönt med lite extra fritid ;) Så idag hann jag pysa iväg till gymmet med Meike, trevligt o massa tjejsnack som vanligt. Blev middag hemma hos min värdpappas föräldrar och efter middagen så har jag den här mycket vackra, hemmagjorda sången på huvudet :P Ett påhitt från min värdpappa o Shane ^^

I know a little girl named Shane
Her dad is very handsome
Her mom is insane
She likes icecream
Cameron likes cake
Now we are gonna go and see Jane and Kate
And eat some mac and cheese on a plate 
She sometimes says thanks
and always please
So can I have some maaaac and cheeseeeee...

Ganska söt liten sång, men efter att vi sjungt den tusen gånger så är den inte så söt längre :P

Imorrn så är det dags för min första lektion på college! Ska faktiskt bli kul o på nått sätt så längtar jag tillbaka till skolan (hur det nu är möjligt). Så imorrn blir det först english reading course, och sen blir det grammatik på kvällen. Ska nog bli bra. Hoppas bara att det är lite kul folk i klasserna o bra lärare :)

Såå.. nu har ni fått dagens inlägg. Förlåt, typ det tråkigaste ever, men jag är alldels för trött för o ens försöka vara kreativ :P Godnatt!


Söndag - The Jets

Började dagen med en väääldigt lång sovmorgon. Behövligt kan jag lova ;) Sen åkte jag o hämtade upp Steffi o Meike, för o åka o shoppa skor. O jag hittade ett par underbara "uppgraderad blomskor"! Det kommer troligtvis ta mig veckor innan jag kan gå i dem ordentligt, men så fina o bekväma som dom var, gjorde att jag inte riktigt kunde låta bli :P O så klagade man ju inte heller på priset, 35 dollar, alltså runt 250 kronor! Men Emme + 10 cm meters klack, har nog aldrig varit en bra kombination egentligen. Men det ska gå, haha.

Efter shopping satte vi oss på en bar i Morristown o kollade på american football. Kan det bli mer amerikanskt egentligen? Men eftersom några av kompisarna bangade så blev det ganska drygt efter ett tag, (American football kan hålla på i uppemot 3 eller 4 timmar), så vi såg bara halva matchen. Så istället för o sitta på baren så åkte vi till Burger King :P Men det var trevligt det också.

Det var min söndag det! Nu blir det sängen!


Söndag - En riktig danskväll

Klockan börjar närma sig halv fyra på morgonen, o jag har precis kommit hem efter en så sjukt rolig utekväll. Lätt en av de roligaste utgångarna här i USA. Så därför är jag faktiskt så snäll att jag uppdaterar redan nu (trots att jag borde sova) så att ni har något nytt o läsa när ni vaknar upp :)

Jag o fyra andra au pair kompisar åkte till två killars lägenhet. Superhärliga killar o så småningom började det trilla in folk. En blandning av folk men de flesta var sydamerikaner, o vi tjejer hade en heldel ögongodis, haha. En av killarna seriöst skulle kunna vara stand-in för Robert Pattinson! Inget fel med hans utseende kan jag lova, haha. (Frida! Det var en sån Frida-kille, så det inte var sant! Tänkte på dig när jag såg honom ;) Fy bubblan vad du hade dreglat efter honom, hihi)

Men det var riktigt härlig stämning o när klockan slog 11 så började vi röra oss utåt. Vi gick till en klubb/bar bara några minuter från killarnas lägenhet. O detta var återigen ingen vanlig dansklubb o definitivt inget halvboring KM, utan här var det drag ;) Det var samma stuk på denna dansklubben, som på den vi var vid för några veckor sedan. Men här var musiken mycket mer mixat, visst det var mycket latinomusik o "vicka på höfterna tills dem går ur led"-musik. Men också R&B, rock och de spelade faktiskt några riktigt härliga 50-tals låtar. Sån musik som får mig att önska att jag kunde jitterbugga, och dansa rock and roll. Men det var så jäkla kul! O vi tjejer öste järnet, så himla kul o det är så mycket roligare att dansa i par, o faktiskt dansa med killar som vet vad de gör! (Jossan, jag ska så dra med mig dig ut när du kommer hit!) Varför finns det inga sånna här ställen hemma!? Vi dansade tills svetten lackade o sen blev det en kortare efterfest hemma hos killarna.

Jaa... vad mer kan jag säga... Det var en riktigt lyckad kväll helt enkelt. Nu blir det sängen!


Meike o Jag hemma hos mig under vår "mellanlandning"


Lördag - Frihetens dag

Mellanlandar hemma just nu! Vi håller på o göra oss iordning för o åka till några killars lägenhet :P Har varit o shoppat idag med ett gäng tjejer o nu ikväll efter att vi varit ute o ätit middag så kom vi alla framtill att vi MÅSTE göra nått ikväll. Det är lördag! Frihetens dag! Vi är fria från babyspyor, trotsiga 6 åringar, tonåringar som vägrar o lyssna och bajsblöjor. Det måste ju firas ;) Så därför ska vi nu iväg o möta ett gäng som Steffi känner. Får se hur kvällen utvecklar sig, men vi har iaf planer, alltid något :P Vägrar o sitta på Starbucks eller hemma en lördagkväll, thats for sure.

BTW! Ni är ju helt galna! Vad är det för "Gift dig med Adam hysteri" going on bland kommentarna? Haha. Jag trodde att jag skrev att jag saknade min VÄN adam, inte pojkvän Adam ;) O Becky jag lovar att jag inte ska sno honom ifrån dig, han är din vid 70 årsålder ;)

Fredag - Lycka!

Precis pratat med Adam!!! Min dag är räddad! Nej, min vecka, min månad, mitt år är räddat! Så himla underbart o bara få prata en liten stund, se varandra i webcamen o aaah! Jag finner inte ord för hur mycket jag saknar dig!

I vanliga fall hade jag säkert lagt upp nån fin bild, men just nu så har jag faktiskt inga bilder alls på datorn :P Min värdpappa ska göra nått hukospokus med min dator, så den ska tömmas. Så förhoppningsvis kommer jag ha windows 7, mer minne och en snabbare dator när han är klar :)

Idag blir det jobb som vanligt o senare ikväll blir det o träffa lite kompisar igen. Melanie, Meike och en ny tjej, Lisa var över här igår o det har blivit två rundor till Starbucks denna veckan. Men det är skönt o ha lite planer även efter jobbet o under veckorna. Men nu i helgen blir det shopping och kanske ett biobesök. Imorrn så ska jag o Meike visa Lisa shoppingcentrumet och introducera henne till våra shoppingfavvisar :P Får se om det blir bio ikväll eller hur det nu blir. Känns som jag jämnt går på bio här :P Men nya filmer kommer ut så mycket oftare här än vad det gör hemma. Det är nästan alltid en ny film varje vecka. Så har man tråkigt en fredag eller har brist på annat en söndag, så är det ganska härligt o gå på bio. Denna helgen blir det troligtvis Leap Year. Nån gullig typisk kärleksfilm :)

Smoothie

Jasmin frågade vad det var i min supergoda smoothie i dag. O den var inte så himla avancerad, utan en mix av;

1 banan
1 dl frusna blåbär
1 dl frusna jordgubbar
1 persika
Vaniljyoghurt
Lätt mjölk
Proteinpulver med vaniljsmak

O så är det bara o mixa ihop! Supergott blir det iaf. Mängden mjölk o yoghurt får du testa dig fram med, då det beror lite på hur tjock du vill ha den. Sen behöver du självklart inte ha i proteinpulver om du inte ha nått hemma. Men om du har jordnötssmör, så kan jag starkt rekommendera en klick av det i smoothien också ;)


Torsdag - Jag har slut på rubriker

Min torsdag har so far varit väldigt bra :) Jobbade i morse, o det var faktiskt skönt o få jobba som vanligt. Tre barn o händerna fulla. Men jag har till o med saknat o leka hund, borsta barnens tänder o fixa frukost på morgonen. Har inte blivit så mycket sånt de senaste veckorna då min värdpappa varit hemma. Men i morse så var Curt o tränade så det var bara jag, Andi o barnen hemma. Precis som vanligt :) Visst det är kul o ha Curt hemma också, men att få virra runt med barnen på morgonen, fixa lunch o åka med Cameron till Gymboree kommer bli kul igen i februari då han går tillbaka till jobbet.

Efter att alla barnen var påklädda så åkte hela familjen iväg till mormor o farfar, o Emme har en ledig dag :) Mycket skönt. Så jag har hunnit o träna, göra riktigt god (o nyttig) lunch, bestående av en riktigt mumsig Smoothie. Supergott! Nu ska jag iväg till Melanie som också är ledig. Blir nog en långpromenad ute i solen o sen en runda till köpcentrumet. Kan nog faktiskt bli en riktigt bra dag ;)


Onsdag - Livet efter detta

Jag sitter här med min jordgubbsyoghurt o kollar efter högskoleutbildningar i ett tomt hus. Jaa.. så kul kan man ha det. Men efter att jag o Jasmin idag pratade om "vuxenlivet" och om valet - plugga eller jobba? Så har jag på nytt börjat fundera på vad jag ska göra när jag kommer hem till Sverige igen. Men jag vet inte alls. Hade jag varit rik hade jag säkert tagit nån ascool jorden runt resa, men nu så är ju tyvärr inte fallet så. O just därför så sitter jag nu här o letar utbildningar. 

Jag kommer förhoppningsvis hem i typ mitten av augusti, så frågan är ju om jag hinner hem innan skolstart o allt. Men om jag inte gör det, så får det nog bli o joina resten av studenterna i Kalmar o leta jobb. Jiippiiee, arbetsförmedlingen, here I come! Inte så kul kanske. För jobb verkar ju onekligen inte växa på träd hemma i Sverige just nu. Så därför är kanske pluggandet ett bättre alternativ. Men vad ska man plugga da??? Så sjukt svårt. Nån som vet nått bra, har några tips, åsikter eller vad det nu kan vara? Hittade en utbildning i Jönköping, som låter väldigt intressant faktiskt. En Media och kommunikations utbildning med inriktning PR och marknadskommunikation. Men hur kul är Jönköping egentligen??? Ska jag byta ut New York mot Jönköping. Fy bubblan så tråkigt. Men o andra sidan, hur kul är Kalmar i jämförelse :P

Men aaa vi får väl se hur det går. Man måste ju anmäla säga innan april om man vill plugga till hösten... så det är väl tyvärr läge o bestämma sig snart. Men jag vill inte ritkigt att "verkligheten" ska komma i kapp mig. Inte än iaf ;)

Tisdag - Släkten Steve

Jag visade mina värdföräldrar idag bilderna som moster Carina skickade med i paketet jag fick igår. Visade hur vår tomte såg ut, då amerikaner inte får träffa jultomten. Sen pekade jag även o försökte förklara vilka alla är :P Hela tjocka släkten, vilka kusiner som är syskon till vem o vem som är mormor o vem som är moster, m.m. O så är det ju alltid lika roligt o försöka o få dem o uttala allas namn :P Pappsen Uffe, har alltid varit en favvis, en riktigt tungtwister för amerikaner ^^ Men sen så idag så pekade jag ut moster Helena o hennes man Håkan som ska komma hit o hälsa på i maj. O pappa har nog fått competition :P "Håkan" är det nya svåra namnet. Eller som Andi sa, "Why can't you all be named Steve or something", haha. Så nu har Andi bestämt att Håkan ska få ett smeknamn. Nån som har nått bra förslag ;)

Men moster Helena har faktiskt redan ett mycket fint smeknamn. "The crazy aunt", haha. Jag kommer verkligen inte ihåg varför Andi började kalla henne detta, men jag antar att det var för att jag sa i början att Andi påminde mig om Helena ibland. O eftersom Andi själv är helgalen så fick Helena smeknamnet The Crazy Aunt ;) Men det är ganska smidigt :P Är så mycket enklare o förklara när Andi har nicknames på alla o kan ha mer koll på vem som är vem.

Min bror Linus är en av Andis favvisar o retas med :P Hon säger jämnt när vi pratar om min familj att hon ska flumma massa med honom när han kommer hit. Så Linus (o ni andra) bör förbereda er menalt innan ni får träffa min lilla extra familj ;)


Måndag - En dag i mängden

  • En helt vanlig dag.
  • En jollrande/skrikande bebis som vägrar o sova, men som är ganska söt ändå.
  • Två barn som springer nakna genom huset o skriker "naked coming".
  • Ett berg av tvätt som ska vikas o hängas in i garderoberna igen.
  • Bebis+barnmat = kladdigt.
  • Slagsmål med hemmafruarna i matbutiken.
  • Vickande på icke existerande snygga höfter på gymmets Zumba class.

Jaa... det är väl typ så min dag sett ut idag :P Shane o Cameron har varit iväg nästan hela dagen, förutom nu ikväll då det blev badtime. Något som alltid resulterar i att de båda två springer nakna genom huset samtidigt de tjuter av skratt o skriker "naked coming". En ganska rolig syn, haha.

Har tagit hand om Blake mestadels av dagen, o vi har även börjat ge honom barnmat. Kladdigt är det kan jag lova, men lillpysen verkar tycka det är gott, trots att jag måste säga att det ser otroligt osmakligt ut.

Sen blev det som vanligt o städa lite, tog hand om tvätthögen som var om möjligt ännu större än vanligt. Blev o inhandla veckans mat, så jag har idag trängts med hemmafruarna inne på Wegmans :P

Sen nu ikväll så blir det Zumba igen!

O just det!!! Ett stort tack till familjen Beke! Tack så himla mycket för det fina jul/födelsedags paketet :) Både tröjan o armbandet var super! Sjukt snygga! O det svenska godiset uppskattas mycket ;) Hoppas att ni har det bra hemma i kalla Sverige. Saknar er!



Andis pic of Cameron


Minnen

Sitter o kollar igenom gamla blogginlägg som skrevs för hundra år känns det som. Riktig nostalgi o läsa dem fakiskt :P Men samtidigt lite ledsamt. Stagg känns så himla långt borta, det känns som det var evigheter sedan vi hade tjejkvällar med alldeles för mycket cider och det känns som om det var evigheter sedan jag var på en riktig släktmiddag. Men tiden går fort. 5 månader i USA redan, om två veckor fyller jag 20 och det har redan gått 7 månader sedan vi tog studenten. Men för att "fira" detta så tänkte jag lägga ut lite guldklimpar från tidigare blogginlägg. Kan inte riktigt låta bli liksom ;)

24 juli 2009

Goodbye partyt var riktigt mysigt. Var så otroligt glad över att nästan alla hade kunnat komma o att jag fick spendera en jättemysig kväll med mina underbara. För ni är verkligen underbara. Utan er hade jag inte överlevt de senaste tre åren, o utan er skulle jag inte heller klara det år som ni ligger o väntar framför mig.

Jag tror ni knappt förstår hur mycket ni betyder egentligen... Det var verkligen hemskt över att få säga hejdå till er igår. Vi visste om att vi var tvugna att krama om varandra en sista gång innan vi skulle skiljas åt, men ingen utav oss ville riktigt sluta den där sista kramen. Eller egentligen var det ju inte den sista kramen, utan bara en kram som skulle räcka väldigt länge.

22 juni 2008

Det blev midsommarfirande nere på Enerevet med Christian, Jossan, Adam, Robin, Svante och Rebecka. Lyckad kväll med många skratt :) Började kvällen med en mindre laglig biltur ner till husvagnen där vi satte igång evighetsgrillen... Men med lite hjälp av Svantes proffsigt manliga grillkunskaper så fick vi mat allihopa.. Även Adam ;) Satt ute och åt medan vi väntade på regnet som tur var "gick runt oss"... Sedan flyttade vi in i förtältet där vattenpipan och många skratt kom fram :) Där emellan han Adam ta ett dopp, snurra och så kallat "decka" innan de blev hämtade av SysterTaxin senare under kvällen. Medan jag o Jossan sov över i husvagnen och vaknade sent på lördagsmorgonen sedan.. Var duktiga o städade innan vi åkte hem till min soffa och en mindre bra film =P Sedan på eftermiddagen bar det av till Farmor och den årliga midsommarmiddagen. Var trevligt som vanligt, dock kom vi fram till att vi var riktigt kassa på krocket - gräsmattan var så bucklig att klotet bara rullade tillbaka varje gång man väl lyckades träffa det ;)

18 maj 2009

Jag vet inte riktigt vad det är med mig, men jag börjar faktiskt bli riktigt orolig över USA-resan. Hela tiden har jag varit supersprallig o hur förväntansfull som helst. Men det känns som om mitt huvud börjar komma ikapp mig... o jag är så orolig över hur jag kommer överleva ett helt år utan allihop här hemma. Ett helt år, det är en julafton, en massa födelsedagar, ett antal utekvällar med tjejerna, 365 dagar att vakna upp till utan min familj, en hel sommar utan mysiga dagar på Enerevet o utan möjligheten att träffa o se småkusinerna växa upp... Hur ska jag överleva egentligen? För det finns ingen möjlighet att jag kan åka hem någon vecka o sen åka tillbaka igen. Utan jag är helt enkelt fast där under ett helt år. Visst mamma, pappa o syskonen kommer förhoppningvis kunna åka över nån gång. Men vad är en eller två veckor om man är van att ha 52 veckor tillsammans varje år? O hur ska jag o Bex överhuvudtaget kunna träffa varandra, hon har sitt liv i Dublin o jag lär ha mitt i USA. Vi träffas alldeles för sällan redan nu, o hur kommer det bli sen då??

3 mars 2008

Sthlms helgen blev väldigt lyckad, så himla skönt att komma ifrån lilla Kalmar o bara vara Emme :) Blev mycket shopping, älskar mina nya skor, vill bara använda dem nu, nu nu! Men nej nej, för det är blött och trist ute! Men har idag min poppop tröja iaf, "A litte bit Corny" jättesöt om du frågar mig ;)
Jag o bex flummade typ järnet hela tiden, o Sussi och Ida var inte sämre dem :) Jättehärligt gäng att åka med.. Bilder finns på bilddagboken, fjortisvarningar många gånger men men - Vi hade kul! På bussen hem däremot så var det nog fler än en passagarare som störde sig på oss. Fyra övertrötta flummiga tjejer är inte roligt sällskap på en buss i sex timmar.. Men men, vi bjöd på den ^^ Trots att herr. snubbe bredvid säkert listade ut vilka vi var.. så struntar jag i det! För jag hade en jättebra helg o ingenting uppe i mitt lilla huvud ska förstöra minnena..

1 augusti 2009

LOVE IN NEW YORK. Igar var nog den mest underbara dagen som jag upplevt pa otroligt lange. Jag vet att jag hade lovat alla att INTE falla for nagon under mitt ar har. Jag skulle inte stalla till det for mig sjalv o jag skulle absolut inte gora detta ar jobbigare an vad det redan ar. Anda sa lyckas jag falla pladask. O det var langt ifran meningen att jag skulle falla sa hart som jag gjorde. Men det gick verkligen inte att gora nagot at det. Kanske var det utsikten av en av de mesta haftigaste staderna i varlden som gjorde mina ben alldeles skakiga. Eller sa var det helt enkelt killen som rakade sta dar brdevid mig som gjorde mig knasvag. Men hur eller hur, sa foll jag. O vi foll bade tva. Det hinner alltsa ta 4 dagar innan jag har lyckat stalla till det for mig sjalv o bli helt galet kar i en kille pa mindre an 24 timmar. O jag skojar inte. (jag vet att min mamma kommer far hybris nar hon har om det, men som sagt, det var verkligen inte meningen) For jag skojar inte nar jag sager att jag lyckas falla for denna sa himla harliga kille pa mindre an 24 timmar. O detta som jag skriver nu, vet jag ar nagot av den mer privata typen, men jag kan inte riktigt halla detta for mig sjalv. For igar var nog en av e mesta romantiska dagarna jag nagonsin varit med om. 

For spanningen var sa galen mellan oss, har nog aldrig upplevt nagot liknande tidigare... O jag kande mig som om jag gick runt i nagon "cheesy" romantisk komedi nar jag gick bredvid Philip pa gatorna i New York, eller nar vi satt helt ensamma pa marmor trappan under stjarnklar himmel. Som sagt, det kandes helt overkligt, sant hander ju bara pa film, right? O detta later sakert sjukt sliskigt o nagot overkligt, but I guess it's New York...


Söndag - Princeton

Nu är jag hemma igen efter en mycket trevlig dag i Princeton. Skolan och campus var väldigt vackert, och den lilla staden var väldigt söt, och inte alls så amerikansk. Skolbyggnaderna var otroligt vackra, och det påminde lite om England eller Skottland. Var nästan lite Hogwards- (alltså Harry Potter för er som inte är insatta) känsla över det hela :) Så vi gick bara runt o strosade, snackade massa skit o drömde oss bort lite. Att få plugga på ett av USA bästa college hade ju verkligen inte varit fel ;)

Vi gick även på art-museumet som finns på Campus, o det var väldigt stort och faktiskt riktigt intressant. Vanligtvis är jag inget vidare fan av sådana museeum men detta var ett av de bättre jag besökt :)

Efter det gick vi bara runt i Princeton, och satte oss sedan för o äta på ett litet mysigt cafe. Mycket mysigt och det var en väldigt lyckad dag. O Melanie var väldigt nöjd då det faktiskt var hennes födelsedagsöverrasking :)

Nu blir det film!














Sunday - I'm still here!

I'm alive, I promise! Sorry for not writing yesterday, but sometimes you have the time, but not really something to write about. Yesterday was calm. The cousins Luke and baby Maddie was here. Supercute as always and it was a full house with 5 kids running around. Or, maybe I should say that 3 kids were running, 1 have just learn to walk and baby Blake didn't do that much at all :P

Melanie was here during the afternoon and the evening. Very nice and we took a long walk outside again. It's so nice to have someone again that likes longwalks and talking, talking, talking. Because if its something I really miss, then it would be Bex and our long walks in R-by, when we could talk about nothing, and everything. Good old times ;) So having company here, is very nice, but i guess nothing can beat "the rabbit and the walrus" ;)

Now I'm on my way out again. I'm meeting Melanie and Meike for our daytrip to Princeton. It's only  one hour away, and I drow past the university this summer, but it's gonna be nice to see it more closely this time. It's suposed to be very nice and some really nice old buildings :)

I'll write later when I get back! And then I promise I'll give the update in swedish ;)

Fredag - Graciös?

Har blivit en ganska lugn dag idag, jag kan ju inte direkt påstå att jag klagar över att min värdpappa är pappaledig ;) Nu ikväll så blir det skridskoåkning. Jag o ett gäng tjejer ska försöka dra oss till sportsarenan och vara lite graciösa. Hur det nu ska gå ;) Egentligen så hatar jag mer eller mindre skridskoåkning, får alltid så himla ont i fötterna. Men aja, det är alltid kul o träffa lite folk o göra nått annorlunda. Så det blir nog bra :) Får se om vi åker hit sen efteråt för o bara slappa o snacka massa skit eller vad det nu kan tänkas bli.

Annars är helgen inte direkt planerad. Föhoppningvis blir det Princeton på söndag, om vädret tillåter vill säga. Kanske bowling imorrn, med en annan grupp kompisar. Shopping hade varit trevligt också, men aa som sagt vi får se vad det blir :P

Klippet som är den stora snackisen just nu i USA. Brudparet har till o med varit med på godmorning america o andra morgon program (lite som nyhetsmorgon). Jag, Andi o Cameron satt o skrattade ganska gott åt det :P Tydligen så kom de på idén bara några minuter innan bröllopet. Något som resulterat i att de är nu Youtube kändisar :P


Fredag - Funderingar...

Har haft världens konstigaste känsla i magen idag. Ni vet än sån där "någonting dåligt kommer o hända snart"-känsla. Lite läskigt faktiskt. O trots att jag försöker komma på vad det är som har tyngt ner mig hela dagen, så verkar jag inte kunna sätta fingret på det. Det är inte hemlängtan. Det vet jag hur det känns, det kan jag lova. Det är en annan slags längtan, längtan till något annat, som inte finns här NJ eller hemma i Sverige. En längtan som jag själv inte vet hur jag ska hantera.

Men hela dagen så har jag gått o väntat på det där samtalet. Just det där sms:et, eller just det där mailet som kommer ge svar på min magkänsla. Men än så länge - ingenting. Men det är kanske just det som är felet. Samtalet kommer aldrig. Det efterlängtande sms:et som säger "allt är bra, allt är som vanligt igen" dyker aldrig upp i inkorg på mobilen. Inte heller internet verkar vara ett tillräckligt starkt band mellan oss just nu.

Jag vet. Svammel o åter svammel. Men jag har bloggen för o skriva av mig. O idag så är det svammel inombords. Inget vettigt alls. Så det får ni helt enkelt stå ut med, o orkar ni läsa så gör ni.

Dagens citat

Jag o min värdpappa sitter o äter middag. Det är bara vi två hemma då resten av familjen är hos mormorn o morfarn. Min värdpappa gillar o vara i köket o idag har han testat o göra bakad potatis för första gången på väldigt länge. Så av den anledningen så börjar vi prata om potatisar. Vi börjar prata om vad vi äter hemma i Sverige, då Curt hört att man äter väldigt mycket potatis. O visst det är väl sant, säger jag, men vanligtvis så kokar vi vår potatis. Varav Curt utbrister helt förvånat;

What!! Kokar ni er potatis! Det är ascoolt jue, hur gör man då!!?

Hahaha.

Torsdag - Önskelista

I början av mitt år här (har redan hunnit varit här i 5 månader, herregud!) så satte jag upp en önskelista på vad jag vill se och göra under min USA tid. Lite utav det här jag ju hunnit med, såsom Boston resan och se Niagarafallen. O trots att bara vara här är kanske äventyr enough så vill jag självklart se o upptäcka så mycket som möjligt. Tid o pengar stoppar en tyvärr många gånger, men om min o Meikes resa i sommar blir av så vore det helt underbart. Att få upptäcka San Fransisco, Los Angeles, Grand Canyon och Las Vegas vore ju verkligen inte helt fel ;)







Men idag när jag o Melanie var ute o gick en lång promenad o bara snackade massa så började vi fundera på vad vi vill göra den närmsta tiden. Philadelphia har länge stått på listan, då vi vill åka o hälsa på vår gemensamma kompis Katrin. Så det blir förhoppningsvis av nån gång nu i januari. Jag vill också se Washington DC, men det får kanske vänta till våren, men det är absolut ett måste! Jag o Meike har även planer på att dra med oss Melanie till Princeton, som en liten födelsedagspresent. Så kidnappning för Princeton besök blir det snarast. Jag skulle också vilja ta typ en långhelg i Miami, vore väldigt härligt. Chicago vore kul o få se också, och till sommaren så vill jag åka ner till Atlantic City, som ligger här i New Jersey men som är känt för o vara "mini Vegas". Hmm... jaa listan skulle nog egentligen kunna bli gigantisk. Jag menar fick man drömma så skulle jag ju gärna vill åka till Hawaii, Mexico, Colorado, Bahamas... jaa som sagt, listan skulle kunna bli väldigt lång ;)


Torsdag - Hitt på nått

Det blev ingen shoppingrunda, så nu sitter jag här uttråkad till tusen o vet inte vad jag ska göra av min dag. Är ledig hela dagen så då borde man ju kunna hitta på nått kul. Men har inga planer förrän tills ikväll då det blir Starbucks med ett gäng kompisar. Men fram tills dess... nada. Har ringt runt bland några kompisar men ingen är hemma eller är ledig. Såååå sjukt tråååkkigt. Pratar med Bex just nu, så hon underhåller mig förtillfället, men sitter jag i den här soffan så mycket längre är jag rädd för att jag ska gro fast totalt. Gud! Tänkte först att jag skulle ta en runda till gymmet men efter att jag gjorde två pass igår kväll efter varandra så är min kropp i strejk. Kan knappt röra mig, haha.

Oh nu ringde Melanie tillbaka! Lekkompis till Emme kommer om en timme. Min dag är räddad :P

Onsdag - Emmes nya lekkamrater

I förra veckan så besökte min värdmamma o barnen några av Andis gamla elever, som hon tidigare coatchade i simmning. O då berättade hon tydligen om mig. Den lite lagom knäppa svenska tjejen som leker hund och teparty med hennes barn hela dagarna :P O tjejerna som hon besökte är i min ålder, så de började fråga en massa frågor om mig. Mellan frågor om vad jag har hunnit se här i USA o vad jag gör på helgerna så kom även frågor som "har hon trädskor" upp, haha. Jag vet verkligen inte var amerikanare får alla dessa galna uppfattningar om svenskar ifrån :P

Men iaf så bad tjejerna Andi om att få träffa mig. Så idag var två av tjejerna över för o se hur vi bor, träffa barnen och även se den "mystiska svenska tjejen". De var jättetrevliga båda två så imorrn ska jag troligtvis hänga med Ellie och Charlotte o shoppa. Vore kul, så jag hoppas det kan bli av. De pluggar på college just nu, men är hemma ungefär en vecka till innan de åker tillbaka. O de hade tydligen även sagt till Andi att de ville dra ihop ett riktigt party så jag skulle få se hur man verkligen festar i det här landet, haha. Så aaa. vi får väl se hur det blir. Shoppingrunda först låter bra kanske ;)

Tuesday - English Update

AND THIS IS FOR ALL THE AMERICAN READERS!
I know that my hostmom Andi and my hostdad Curt and their relatives sometimes take a look in here. Andi most of the time get frustraded because everything is in swedish ;) But she still likes to look at all the pictures. So I was thinking, that i will, a couple of times a week (when i have time and energy) write in both english and in swedish. My hostfamily see me all days, and they normaly hear about everything anyway, but it could be fun for you to acctually know what i'm writing here! I'm not gonna translate the swedish text word by word, because it would probably just sound strange. But if something special happends or if there is a more special day, then I promise I'll give you an update as well.

Todays update :)
I'm acctually gonna start this with being boring, haha. Nothing special happend today :P Sorry. I've been working and the cousins and grandma Barbara and grandpa George came over. Always fun, and it's nice to see everybody. Eventhough George normally falls asleep after 2 seconds on the coutch (i can't belive how he can sleep in all the noice, but he's the master in sleeping, haha) Caca and Sammi is supersweet, likes to talk a lot, haha. But it's always fun to meet them.

But now I'm off to bed! Good night New Jersey, Good morning Sweden!

Tisdag - Swedish Update

Är precis på väg till sängen. Är verkligen helt slut! Har jobbat hela dagen då jag tagit hand om babyn, gjort lite food shopping och lekt med Cameron o Shane. Sen kom kusinerna över en stund och nu har jag precis kommit hem efter att ha tränat. Kickboxning blev det idag, o imorrn blir det.... träningsvärk :P Mormor Barbara och morfar George var över en stund också idag när de lämnade av flickorna. O just nu så önskar jag att jag var George, haha. Han är verkligen en mästare på att sova. Det tar två sekunder sen så sover han i soffan. O det spelar liksom ingen roll om barnen leker marching band, o spelar trummor och sjunger i örat på honom. Inget kan väcka denna man, haha. Önskar att jag kunde vara så också.. fast då hade jag nog somnat allt för lätt på jobbet ibland ;)

Nehe, nu måste jag sova. Så tråkig är jag!
God natt New Jersey, godmorgon Sverige!



Efter begäran från min syster, så kommer här en bild på klänningen som införskaffades i förrgår ;)

Måndag - Svensk musik

Varför gå alltid "viljan att blogga" i vågor. Vissa veckor så kan jag längta till bloggen, o skulle säkert kunna skriva 5 inlägg per dag. Men just nu så undviker jag o blogga fram till sent på kvällen, då jag känner att jag måste skriva :P Så jag ber om ursäkt redan nu för sena inlägg. Men förhoppningvis kommer blogglädjen tillbaka snart ;)

Idag har allt varit som vanligt. Blev jobb, gymmet och nu sitter jag o Andi o kollar på The Bachelor. Vet inte varför egentligen, då jag inte ens gillar serien, men i brist på annat så har man väl inte så mkt till val :P Vi har också diskuterat musik idag och speciellt svensk musik som är populärt här. Vi zappade förbi repriser av American Idol, o då sjöng en utan tjejerna en abba låt. O det roliga är att Andi vrååålhaatar abba :P Hon klarar inte av deras låtar, hon är lika alergisk mot abba som jag är mot Tomas Dileva ungefär :P O saken blev ju inte bättre när hon fick veta att Abba faktiskt var från Sverige :P Men däremot så älskar hon Roxette. Hon lånade min ipod i morse då hon skulle ut o springa, då hon lyckats tvätta sin egna ipod i tvättmaskinen. Mycket smart ;) O hon var helt överlycklig över att jag hade dem på min ipod då hon säkert inte lyssnat på Roxette på hundra år :P

Men vilka fler svenska artister kan amerikaner veta om??? Jag har hört Amanda Jensen och Danny faktiskt spelas här, båda två i en klädbutik. Men de är inte direkt populära. Men läser man på Aftonbladet så ska tydligen Agnes vara superpoppis här. Eeehhh... eller inte! Har aldrig hört henne spelas här, varken på radion eller ute. Så jag vet inte om aftonbladet hittar på en massa eller om det är bara jag som totalmissat henne :P  



Söndag - The lovely bones

Just nu så läser jag en sån otroligt bra bok, The Lovely Bones av Alice Sebold. Den är så bra, att jag faktiskt måste skriva om den här :P Det var min värdmamma som tipsade mig om den, då hon själv älskar den. Den är annorlunda. Det är den verkligen, men från första sidan så har den mig i ett järngrepp. Har inte hunnit läsa så mycket ännu, men tydligen så ska den bli ännu bättre efter de allra första kapitlena :P


My name was Salmon, like the fish; first name Susie. I was fourteen when i was murdered on december 6, 1973.



Så börjar boken om Susie, som från sin egen himmel följer hur hennes familj hanterar hennes försvinnande och hur hennes mördare försöker dölja alla spår. Boken är riktigt vackert skriven, och den berör så himla mycket samtidigt som den är spännande. Kan verkligen rekommendera den. (Wallett o Jossan läs denna! Ni brukar alltid tipsa mig om bra böcker, o jag är helt övertygad om att ni skulle älska denna!)

Som vanligt så ska boken vara så mkt bättre än filmen, men här är trailen till filmen iaf;



Lördag - Ett litet beroende

Idag har varit en ganska lugn dag. Blev först en väldigt lång sovmorgon, lite snack med Bex o annat folk hemifrån. Alltid lika härligt. O det är bara en månad kvar nu innan Bex kommer hit. Lycka!

Efter massa skype så tog jag en vända till köpcentrumet. Hade väl egentligen inga pengar o shoppa för, men ändå så lyckas man komma därifrån med något. Idag blev det en klänning, pyjamasbyxor och legging, så jag är riktigt nöjd!

Men tyvärr så är jag inte bara beroende av shopping :P Just nu så sitter jag o spelar Zoo World på Facebook. Jag seriöst hatar hur man blir beroende av Facebookspel :P Se bara på Farmwille. Hur många slösar inte massa timmar på det varje dag? Helt sjukt. Men nu så sitter jag här o kan inte slita mig. Beroendeframkallande!!!

Madame Tussauds

Jag känner verkligen att jag ligger efter med bloggandet! Har fortfarande inte skrivit om gårdagen, alltså om nyårsdagen som var i fredags. Dagen spenderades iaf inne i NYC. Jag o Meike var morgonpigga till skillnad mot resten utav gänget så vi gick runt i greenvillage och tog en kaffe på starbucks i väntan på att alla skulle vakna. När vi väl lyckats få upp alla så gick vi till Madame Tussauds! Riktigt kul var det o se faktiskt, o det har länge varit ett utav de museum jag velat besöka. Jag o Meike flummade ganska rejält med kameran o här nedan bjuder jag på några av de väldigt många bilderna vi tog :P
















Pictures!

Här kommer lite bilder från NYC!


Massssaaaa folk var redan där när vi kom vid halv fyra tiden. Vissa hade varit där sen kl 5 på morgonen... helt sjukt!

Kalla och kissenödiga var vi, men glada ändå :P


Donuts!


Gott Nytt År Sverige!










Nedräkning, o The ball drop!


HAPPY NEW YEAR!


New Years Eve

Jag vet att jag inte uppdaterade igår, men va onekligen lite upptagen då det var nyårsafton! Men det är en nöjd Emme som sitter här, så här dagen efter.

Efter att jag jobbat på förmiddagen bar det in mot New York City. O fy bubblan vad jag var taggad! Time Square here i come! Så efter att jag tagit mig till hostelet och faktiskt klarat o hitta överallt själv, så mötte jag upp Meike o ett gäng kompisar som pluggar i Boston. Första gången jag mötte dem, men alla var jättetrevliga :) Vi begav oss mot Time Square (med resten av new yorks befolkning kändes det som) och fick faktiskt hyffsade platser.

Jahap, så väl där var det bara o vänta. O vänta, o vänta. I lite mer än 8 timmar stod vi i kylan i väntan på att klockan skulle slå tolv. Men trots att det var minusgrader o regnade så frös jag faktiskt inte en enda gång. Vi underhöll oss med att käka munkar (som tydligen är nån tysk tradition, fast då ska det helst vara berlinare), leka lekar, dansa till musiken, prata massa strunt o tjoa. Men trevligt var det iaf :D Vi såg tyvärr inte så mycket utav scenen, men vi kunde iaf höra och se på storbildsskärmen, Jennifer Lopez, Nick Lachey, Daughtry, några ur musikalen Hair och alla de andra som uppträdde och hälsade på under kvällen. Självklart så firade vi lite extra också när klockan slog 6, då det var nyår hemma i Sverige/Tyskland/Schweiz.

Men trots att det var en lång väntan o mycket jobbigt att stå upp i 8 timmar, så var det så himla magiskt vid tolvslaget. Väldigt svårt o beskriva egentligen. Men när tusentals människor samlas i en av världens häftigaste städer, o tillsammans räknar ner till tolvslaget, för o sedan bada i konfetti när hela USA ser på från TV-sofforna är riktigt maffigt. Själva huvudgrejen är the ball drop, alltså att den stora lysande bollen, faller under de resterande 60 sekunderna på året för o representera det nya året. Väldigt svårt o förklara. O trots att vi valde att byta ut glitterklänningarna och champangen mot långkalsonger och donuts så var det en riktigt häftig kväll!




Hittade äntligen ett videoklipp från Time Square så ni iaf får se lite hur det var! Happy new year everybody :) Mina bilder kommer snart!