I am alive!!!

No worries! Jag lever o har det superbra! Ar i San Jose just nu, med nada tid, men allt ar super. Varit pa en helt underbar resort dar vi akte o snorklade o bara njot. Var igar o sag skoldpaddor som kom upp pa stranden for att lagga sina agg, o sedan en massa sma sota bebis skoldpaddor krypa upp ur sanden o ner mot vattnet. Sa coolt! Har maasssssa o saga egentligen men verkligen ingen tid. Varit massa aventyr iaf. Vi ska nu ut o ata middag och imorgon sa bar det ivag mot en vulkan.

Puss o kram!

Dag 8

Day number 8. And the statement is, "this week". So what am I doing this week? One very easy answer.  

Costa Rica :)


While in Costa Rica

Här kommer ytterligare ett litet tidsinställt inlägg - väldigt fiffigt det där ;) 

Tänkte bjuda på en liten mix av halloween party bilder! Tog en liten stund innan jag fick tag på alla men här några stycken iaf :)
























Dag 7

Lucky number 7 alltså. Sjunde punkten på min lilla lista (hoppas ni inte tröttnat allt för mycket redan :P) och idag är punkten "min bästa vän". Jag har flera nära vänner och många utav er förtjänar världens kärleksförklaring här. Men den personen som har funnits med mig under så många år, och som jag vet kommer finnas med mig i många, många år till är självklart min Bex :) Vi har varit långt ifrån varandra alldeles för länge med tanke på att jag bor här och att du bor i Dublinland. Men trots att vi bara har möjlighet att ses några gånger per år så har ingenting förändrats mellan oss. Älskar dig, det vet du!


Remember the time we wrote our names upon the wall






Dag 6

Dag 6 på listan alltså och jag måste komma på "min favorit plats". O när jag läste denna på listan så hade jag jättesvårt o bestämma mig. Det finns massvis av platser som jag älskar, men alla för olika anledningar. Central Park i New York låg definitivt i topp, men efter lite mer eftertanke så måste mitt svar bli Enerevet där vi har vår husvagn under somrarna.  För hur kan man klaga på havsutsikt, gott sällskap och en riktigt härlig sommarkänsla :)




Dag 5

Dag 5 pa listan och punkten, "min forsta kyss".

O har sa borjar vi bli valdigt personliga :P Men jag maste faktiskt vara sa pinsamt arlig och erkanna att jag inte kommer ihag min forsta kyss. Eller jag har liksom svart o satta fingret pa vilken som var den absolut forsta. Sjalvklart sa kommer jag ihag vissa handelser, forsta kyssen med en sarskild kille eller en kyss som betydde extra mycket. Men den dar forsta forblir ett mysterium.

Istallet sa far jag val valja ut en forsta kyss som var lite extra speciell. O denna var tillsammans med Philip, en tysk kille som jag foll pladask for precis nar jag kom hit till USA. Vi mottes pa au pair skolan och hamnade bredvid varandra pa tour bussen in till New York city. Vi spenderade hela dagen tillsammans i NYC och allting gick valdigt fort och vi kysstes forsta gangen uppe i Rockerfeller Center som ar en utkicksbyggnad i New York. Vi holl pa att ta kort tillsammans med staden nedanfor oss nar jag, klumpig som jag ar, lyckas danga till kameran i huvudet pa Philip, haha. (Visst later det romantiskt, haha) Men denna lilla sekund av att jag slanger till kameran i huvudet pa honom och av att jag tar ett steg narmare for att be om ursakt, sa tar han tillfallet att kyssa mig. Sa med New York under mig och i famnen pa en valdigt mysig kille, sa fick jag en lite extra speciell forsta kyss.




While in Costa Rica

Hej hopp! Nu ligger förhoppningsvis jag på någon nice strand i Costa Rica, oh så härligt! Men härom dagen så hittade jag lite nya smycken på forever 21 så jag tänkte bjuda på en liten sneakpeak på dem :) Hoppas allt är bra med er, och jag lovar att uppdatera så fort jag kan.

(detta är ett tidsinställt inlägg, om det var någon som blev lite snurrig i bollen)




Långt halsband med kamerasmycke. Ungefär 50 kr :)




Öronhängen för knappt 10 svenska kronor.




Rosöronhängen, för 1.50 dollar :)




Kort halsband för ungefär 25 svenska kronor.

Dag 4

Hej hopp och sa var det dag 4 pa min lista och darmed punkten, "i min handvaska".

Jag byter handvaska titt som tatt, eller iaf mest mellan kameravaska och handvaska, sa jag brukar faktiskt vara ganska duktig pa att stada ur den varje gang jag byter. Men i vanliga fall sa finner vi i min vaska;

Planbok, min alskade planbok som ar kopt fran Urban Outfitters.

Mobil, saklart. Min lille stenalders mobil som har overlevt bade New York och tre barn.

Nyklar. Pa min nyckelknippa hanger aven mitt gym- och bibliotekskort. Har har man namligen mojlighet att istallet for att ha ett gang kort i planboken fa ett litet kort som man kan hanga pa nyckelknippan. Supersmart :) 

Minttabletter och tuggummi. Har alltid Icebreakers med mig, och just nu ligger aven ett nytt tuggummi paket i vaskan med smak av Mint Chocolate Chip Ice Cream :P Det ni! Sa himla gott da det smakar precis som glassen :P

Nasdukar och vatservetter. Som sagt med tre barn sa gar jag ingenstans utan dessa. Ibland kan man aven finna blojor, snacks och pipmugg i min vaska :P

Vattenflaska. Alltid med!

Lipsyl. Detta med smak av Three Olives Vodka, hahaha. Fick det pa nagon bar som vi var pa i somras och det har faktiskt en god fruktsmak :P









Vad har ni i handvaskan??? (Far val riktas mot de kvinnliga lasarna ;) )


Onsdag - Nu åker vi!

Nu blir det full fart mot flygplatsen och Costa Rica! är panikslagen, forväntansfull och exalterad på samma gång :P Hoppas allt går bra bara, o att vi kommer fram till alla ställena o så. Kommer tillbaka till NJ den 5 december :) Lovar o forsoka blogga så mycket som jag bara kan, och jag har också en dros inlägg fardigskrivna som kommer att dyka upp under tiden jag är iväg.

Puss o kram på er, så hors vi snart! :)

Dag 3

Dag 3 pa listan och alltsa punkt, "det har saknar jag" :)

O eftersom jag rakar bo har pa andra sidan atlanten och langt borta fran familj och vanner, sa ar det kanske inte helt ovantat att jag saknar Sverige. Jag var forvisso hemma for inte sa lange sedan, 2 och en halv manad sedan ungefar :P (O nee for mig ar det inte lange langre, helt sjukt) Sa langtan ar ju inte alls lika "galen" som den var efter att jag varit hemifran i 13 manader.

Men det jag saknar med Sverige forrutom nara och kara sa ar det MATEN! Svensk husmanskost, tack! Det forsta jag borjade langta efter nar jag kom hit var otippat nog stuvade makaroner och falukorv :P At precis en tallrik med flingor, sa pa listan maste ju ocksa namnas "icke sonder sockrade flingor" och yoghurt som har nagon annan smak an jordgubb eller vanilj. Sa less pa det nu. Det finns massa goda smaker i sma forpackningar men alla 1 liters forpackningar ar vanilj eller jordgubb, and that's it. Plockgodis och riktigt brod suktar jag ocksa efter :P

O nu sa har i juletid (eller snart juletid iaf) sa langtar jag sa himla mycket efter en vit svensk jul! Ska bli sa underbart o fa komma hem i december och fira riktig jul. Can't wait :)






Tisdag - Nedräkning och dag 2

Imorgon så bär det iväg! Gud vad jag är taggad! 12 dagar i Costa Rica med förhoppningsvis mycket sol och många äventyr. Ska bli riktigt kul :)

Idag händer det inte så mycket. Ska alldeles strax hämta upp Shane från skolan och sedan så blir det mer packande.

Det är ju också dag 2 på min nya lista och därför punkten, "vad hade jag på mig idag". Inte något märkvärdigt alls, men sen så brukar jag aldrig bry mig heller när jag jobbar. Det som är smidigast och jag använder sällan smycken då de oftast blir attackerade utav barnen :P Men eftersom min kamera redan är nerpackad i min resväska så får ni bara en halvkass cam bild idag. Jag sitter nere i min källare och är lite lätt frusen så jag sitter just nu i en stor college hoodie som jag fått utav Andi ^^



Dag 1

Sa det ar val bast att vi drar igan direkt med listan :P Dag 1 alltsa, om mig.

Ehhh... lattaste punkten och jag vet knappt vad jag ska saga. Awesome!

Men aaa... iaf. Emelie Maria Linnea Svenneheim, var namnet :P Ar 20 ar och bor alltsa i vanliga fall i lilla Sverigeland (numera i Kalmar) tillsammans med mor, far, bror och syster men har sedan i juli 2009 bott i New Jersey, USA. Jag bor tillsammans med varldens harligaste vardfamilj och jag har verkligen kannt mig som en familjemedlem sedan dag 1. Under dagarna tar jag hand om 3 sma barn, Shane som nu ar 4, Cameron som ar vaaaalllddddiiigggtt 2 ar just nu och tar varje tillfalle i akt for att vara 2-ars trotsig och till sist "min bebis" Blake som nu ar 14 manader gammal. Jag trivs som fisken i vattnet och alskar narheten till New York, de harliga manniskorna och den blandade kulturen.

Jag har nog alltid varit en ganska duktig och forstandig tjejja med bada fotterna pa jorden. Har alltid blivit beskriven som glad, ambitios och ganska sa envis :P Ar valdigt familjekar och spenderar garna tiden med hela familjen hemma i Sverige och sjalvklart ocksa vanner och bekanta. O har sedan detta aret tillbaka blivit ganska sa resegalen :P Har alltid varit "pysslig" och gillat att vara kreativ sa i framtiden hoppas jag pa att fa ha ett kreativt och roligt yrke :)

Japp, sa ar det. Eller nagot i den stilen iaf ;)




Monday - Lista

Precis nattat alla tre barnen sa nu tankte jag att det antligen skulle bli lite tid for bloggandet :) Har forvisso varit en ganska lugn dag med lite jobb, packning och stadning utav kallaren, men nu sa ar det alltsa tyst o lugnt i huset.
Hade tankt att jag skulle haka pa den har listan som ganska manga bloggare lagt upp nu pa sistone. Kan kanske vara kul o lasa (eller inte, vad vet jag :P) Men da har jag lite inlagg som jag kan forbereda for tiden jag ar i Costa Rica, sa inte bloggen blir helt tom. Har aven gjort lite andra inlagg som ar tidsinstallda, sa det kommer dyka upp lite allt mojligt smatt o gott under tiden jag ar borta :) 

Den ursprungliga listan inneholl 30 punkter, och alltsa hela 30 dagar. Men det kandes alldeles for ambitiost, sa min lista fick bli 15 punkter lang. Kandes lite mer lagom :)



Dag 01 – Om mig

Dag 02 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 03 – Det här saknar jag

Dag 04 – I min handväska

Dag 05 – Min första kyss

Dag 06 – Min favoritplats

Dag 07 – Min bästa vän

Dag 08 – Den här veckan

Dag 09 – Mina drömmar

Dag 10 – Det här åt jag i dag

Dag 11
– Mina syskon

Dag 12 – Min första kärlek

Dag 13 – Min favoritfödelsedag

Dag 14 – Den här månaden

Dag 15 – Mina rädslor

Söndag - Fondue night

Kom precis hem efter en väldigt trevlig middag tillsammans med Meike, Mario och Kevin. Vi gick till en restaurang kallad "the melting pot", som endast serverar ditt eget val av fondue. Supermysigt! Man hade sin egna gryta mitt på bordet och så var det en fyrrättes middag som gällde med först dopp i ostsås, sedan en sallad, tillföljd av själva huvudrätten då vi själva valde vad vi ville doppa och i vilken olja och sedan så avslutades det hela med att vi doppade massa gott i mörk- och vit choklad. Mumsigt :) Vi satt i 3 timmar ungefär och gud vad mätt jag är nu :P
































Lördag - Dance day

Min lördag började tidigt. Alldeles för tidigt. Klockan 7 så kom barnen ner och väkte mig och tyckte det var superkul. Jag var måttligt road dock :P Men eftersom jag redan var vaken så hängde jag med familjen för o kolla på Shanes danceclass. Var väldigt mysigt och idag hade de "pyjamas dag" så de dansade ballett i pyjamas :P

Efter dansuppvisningen så mötte jag upp Meike för lite shopping och förberedelser inför Costa Rica. Som vi åker till på onsdag by the way. Can't wait! Men trots att jag ser jättemycket framemot att åka på lite semester så börjar jag verkligen känna att tiden rinner ifrån mig nu. Näst sista helgen i New Jersey idag, och när jag kommer hem från Costa Rica har jag knappa 10 dagar kvar med familjen. Uscha, det kommer vara 10 väldigt tårfyllda dagar.

Nu ska jag o Meike alldeles strax möta upp Mario o Kevin för o gå ut o äta på en fondue restaurang - spännande! Så vi hörs lite senare :)













Fredag - Harry Potter

Igar efter thanksgiving middagen sa fick jag o Meike ett litet ryck o bestamde oss for att ga och se premiaren av den nya Harry Potter filmen :) Sa klockan 00.01 var det dags (alla filmer har premiar pa fredagar har, sa thats why vi har premiar efter Sverige). O fy fasiken var mycket folk det var! De hade alla 12 biosalongerna oppna for filmen och det var smockat med folk. Vi hade bestallt biljetter innan sa det var lugnt, men det tog evigheter att komma in.

Men filmen var iaf valdigt bra :) En av de battre Harry Potter filmerna helt klart, och det kandes faktiskt som om de gick hyffsat efter boken, nagot som jag tycker ar jatteviktigt. O det kandes faktiskt som om det var ett bra val att dela upp den sista boken i tva filmer, det behovs for att gora historien rattvisa. Men det var en bra blandning av mycket spanning, action, lite romans och nagra tillfallen da man fick skratta. Sa absolut mer an godkand!

Sa nar vi kom ut fran biosalongen strax innan 3 pa morgonen sa stod det ytterligare folk och vantade pa nasta forestallning som skulle borja klockan 3.30. Men vem gar o kolla pa bio da?!

Sa jag fick knappa 3 timmars somn i natt :P Men det var det vart. Nu ska jag o Shane till simhallen en vanda, sa vi hors senare :)





Torsdag - Thursday

Tankte bara slanga in ett litet snabbt hej :) Far val se hur lang tid det tar o avsluta detta dock da jag har en liten Blakies har bredvid mig. Han leker med klossar och springer fram o tillbaka mellan hogen med klossar o mig for att antingen ge mig en kram, ge mig en kloss eller en blot puss ;) Han ar verkligen i varldens sotaste alder.

Hann inte blogga igar men jag har haft tva mysiga dagar med barnen. Inte nagot sarskilt som har hant egentligen bara en massa mys och busande. Nu eftermiddag sa blir det en lite tidig thanksgiving dinner hemma hos barnens mormor och morfar, sa det kan nog bli trevligt :) Puss o kram pa er!

Den har latens spelas just nu pa repeat :P O det ar ocksa sa har min vardmamma forestaller sig att svenska later, haha. Burste, burste ^^



Tisdag - En liten känsla

Jag har haft en släng av hemlängtan de senaste dagarna. Inte en sitta-och-gråta-jag-vill-bara-åka-hem-hemlängtan, utan bara en liten konstig känsla i magen. Hemskt nog så har jag mer eller mindre blivit van vid den där lilla känslan. Den dyker ju tyvärr upp titt som tätt trots att jag trivs som fisken i vattnet här. Men både igår och idag så har jag mer eller mindre varit inlåst i huset då jag varken haft barn o underhålla med mig med, eller någon bil. Så det är nog därför hemlängtan har kommit smygande. Vetskapen om att familjen hemma har flyttat har nog också bidragit lite till känslan, och självklart önskar jag att jag var där med dem. Var ett tag sedan jag pratade med dem också, så vi får väl snart försöka få ihop en skypedate. Vissa au pairer ringer hem till sina familjer varje dag. Vi har bloggen och skickar mail någon gång då och då. O så pratar vi kanske en gång i månaden :P Så duktiga är vi :P Men aja, det spelar ingen roll. Det fungerar bra. Men just nu skulle jag gärna vilja ha en stor mamma puss, en pappsen kram och mina underbara syskon här <3 








Tisdag - Philadelphia

I lördags så åkte jag, Meike, Mario och Kevin till Philadelphia som är en fin stad med mycket historia :) Vi försökte vara lite duktiga och faktiskt bry oss om all historia, men efter att ha sett the liberty bell och huset där the constitution skrevs så gav vi upp och insåg att det var ganska tråkigt :P Istället vandrade vi runt lite och satt i solen och bara tog det lugnt. Vädret var helt underbart så vi kunde till och med sitt i T-shirt en stund :) Senare på kvällen så gick vi och åt Philly Cheese Stakes, något som Philadelphia är välkänt för och det skulle tydligen vara jättegott. Vi var dock måttligt imponerade, men efter en heldag av vandrande så var det faktiskt helt okej :P  

På kvällen så åkte vi tillbaka till Jersey och mötte upp några kompisar på en sportsbar för o kolla in en boxningsmatch som killarna ville kolla på. Jag o Meike kunde care less of course, men med en rosa cocktail och lite tjejsnack så hade vi en trevlig kväll iaf :)

















































Måndag - 23 kg

Som ni säkert vet så är det 15 november idag, och alltså bara en månad kvar innan jag sitter på ett flyg tillbaka till Sverigeland. Så efter att barnen åkt iväg idag så fick jag värsta rycket och började städa ur mitt rum. Så en soppåse och en annan påse som ska lämnas till klädinsamlingen senare så var det lite mer ordning och reda :) Men det finns myyyycccket kvar och min resväska börjar se väldigt liten ut.

Har gått o blivit sjuk igen dock. Wiihoo. Känns som mitt immunförsvar har gått o blivit icke existerande på sistone. Jag som typ aldrig var sjuk innan. Men denna gången så är det bara en vanlig förkylning iaf, thank god.



Pratade med min Bex idag med. Var ett tag sen nu, men i december så syns vi hemma igen :)


Söndag - City update

I fredags var jag o Andi som sagt inne i New York och det var en superlyckad kväll :) Först så gick vi o åt sushi på en restaurang vid Union Square, något som var helt nytt för mig. Andi hade skitkul åt mig när jag försökte äta med pinnar, så pinnarna fick underkänt men sushin blev absolut godkänd :P

Efter maten så var det dags o gå o se showen Fuerza Burta, något som jag verkligen såg framemot. Andi hade sett showen 8 gånger innan så förväntningarna var väldigt höga. Men jag kan lova att jag inte blev besviken. Den var så cool!!! Det var väldigt surrealistiskt, så det är svårt o förklara var showen var om, men det var akrobater och dansare som gjorde hela showen till en stor fest. Man hade inga sittplatser utan publiken stod i ett stort rum där showen skedde och man var liksom delaktiga i showen.

Det häftigaste var nog när de hade fyra tjejer upp i taket liggandes på ett slags genomskinligt tak med vatten i (har visats bla. i melodifestivalen för några år sedan och i americas next top model) Så de gled runt i vattnet, dansade o gjorde allt möjligt, så himla vackert och häftigt. Sedan så hissade de även ned taket så publiken kunde samspela med dansarna, riktigt coolt.

Hela showen avslutades med ett stort party, musik, det sprutandes vatten och konfetti, skådespelarna dansade med publiken och jag o Andi hade det så kul. Jag hade seriöst ont i käkarna efter att ha skrattat så mycket under kvällen och vi hade en riktigt härlig kväll. Thanks Andi!















































Lordag - Snart

Lovar o beratta allt om gardagens tur till New York med Andi lite senare. Det blir lite bilder fran showen som var awesome! Sa himla cool! Sa det bjuder jag pa langre fram ;) Men nu sa bar det av mot Philadelphia. Ha en bra lordag allihopa och speciellt familjen dar hemma som idag borjar invadera var nya lagenhet :)

Fredag - B and E

Precis kommit hem efter en langpromenad med Blake. Han ar hemma fran dagmamman idag da han ar lite snorig och en massa tander pa G, sa han ar lite kinkig. Men sa fort jag fragade om vi skulle ut o aka i vagnen o sa gick han o hamtade sina skor och gick mot yttedorren :P Sa vi var ute i nastan tva timmar och passade samtidigt pa att gora lite arenden. Vi gick forst till Dunkin Donuts som ligger typ en halvtimmes promenad bort, sa dar blev det blabarsmuffin forst och Blake fick "springa och vinka" av sig lite. Det ar val inget mysigt o ga till Dunkin Donuts direkt men man tager vad man haver :P Vi gick sedan vidare till postkontoret och skickade ivag ett litet paket. O sjalvklart sa gjorde lillkillen nr 2 mitt inne pa det superlilla postkontoret, som sjalvklart var smockfullt nar vi var dar. Sa vi bjod pa lite harlig stank ocksa, haha. Stackars kunder ^^

Men nu sa ar vi hemma igen och lillkillen bokstavligen dok ner i spjalsangen och alldeles strax sa ska jag ocksa ta en tupplur :) Maste ju ladda infor ikvallen da jag o Andi ska in till New York :)  



Torsdag - Philly

Jag o Meike sitter just nu i min soffan o kollar på första Harry Potter filmen (vi måste ju börja ladda inför den nya filmen ;) ) och planerar inför helgen då vi ska till Philadelphia :) Är ganska illa att vi faktiskt inte varit där ännu då det ligger bara två timmar bort. Men på lördag så ska vi äntligen dit.

Håller också en tumme för brors flickvän Amanda och Stagg ikväll då det är den årliga rugbymatchen mot dieselbögarna från Kagg. En gång staggnist alltid staggnist ;)

(Berätta gärna sen hur det gick, och lycka till Amanda!)

Onsdag - A penny for your thoughts

Lång dag med mycket bus med barnen :) Började dagen med att ha pojkarna och åka på music class tillsammans med dem och Andi. Så mycket roligare o gå dit när Andi är med, haha. Idag så konstaterade vi att vi helt klart inte har en vanlig "hostmom -au pair" relation, då vi ibland kan vara så brutalt ärliga mot varandra och flumma som jag vet inte vad. Det är bara hon o jag hemma denna veckan så det blir mycket fnissattacker kan jag lova :P

Efter music så tog Andi med sig Blake till Gymboree medan jag o Cameron gick o köpte bagels som vi sedan åt ute i solen. Riktigt mysigt :) Cameron älskar att gå till the bagel store och vi är där så himla ofta att de som jobbar där känner igen oss. Ägarna har spanskt ursprung så de hojtar på deras brytning "Caameråån", varje gång vi kommer in, haha. O ibland så får han komma bakom disken och fixa sin egen bagel och vi kommer alltid där ifrån med någon gratis bagel och en klubba till Cameron. Inte undra på att han gillar det stället liksom :P






Under eftermiddagen så tog jag med mig Blakie-Blake ut på en långpromenad. Vi tog en sväng bort till Dunkin Donuts och Blake hade superkul både i vagnen och inne på D&D då han gick runt o vinkade till alla som var där inne, haha. Så söt. Han är i en sån himla mysig ålder just nu och varje dag så hittar han på nya saker. Han kommer verkligen bli en liten pajas när han blir större :P

Nu blev det här inlägget väldigt långt, men jag hade visst mer saker o berätta än vad jag trodde, haha. Men jag måste bara berätta att min kompis Adam är efterfrågad här hemma. Igår när Cameron lekte med en leksakstelefon så frågade jag vem han pratade med, o då svarade han glatt "Adam" :P Shane har också frågat efter honom och undrat varför han åkte hem. Hon har också frågat varför jag måste åka hem. "You don't have to go home E, your family is here with us", sa hon så sött idag :) Hon har också mycket funderingar över vem jag är, då några av hennes kompisar frågat om jag är hennes storasyster, och hon visste inte riktigt vad svaret var. Så idag kom hon framtill att jag kunde låtsas vara hennes syster tills det att jag åkte hem, för då kunde Sara o Linus få tillbaka mig, hahaha.

Onsdag - Brownies med pepparkaksdeg och vitchoklad

Jag måste till IKEA och leta upp lite pepparkaksdeg efter att jag hittade det här yummiga receptet på bloggen, acarolinas, idag. Ser det inte helt underbart gott ut?



bildkälla: acarolinas.blogg.se



Brownies med pepparkaksdeg och vit choklad

200 gr mörk choklad
200 gr smör
4 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
100 gr vit choklad
Valfri mängd pepparkaksdeg


Smält smöret i en kastrull. När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lite lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg/sockersmeten. Blanda sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa. Häll smeten i brownieform eller i en rund form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Hacka vit choklad och tryck ner i smeten. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i brownien. Gärna mycket ;) Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter.

Kyl ner och förvara gärna i frysen ett par timmar innan du skär upp den då den är väldigt kladdig :)


Tisdag - At the farm

Idag efter att Shane kom hem från skolan så åkte bara hon o jag iväg för lite eftermiddagsmys :) Vi åkte till en liten farm som hade massa olika djur man kunde klappa och en liten hölekplats. Shane var i extas och tyckte det var superspännande med en E och Shane utflykt. Vi hade först en liten picnic och sedan så blev det massa bus. Det var verkligen jättemysigt och det var kul o få ha lite kvalitetstid med prinsessan min :)






















Monday - Fuerza Bruta

Har precis nattat alla barnen, sa nu ar det valdigt tyst o lugnt har hemma :) Curt jobbar borta denna veckan o Andi ar pa nagot mote sa det har bara varit jag o barnen nu i kvall. Ganska mysigt faktiskt :)

Idag sa jobbade jag forst pa morgonen, gjorde de vanliga sysslorna som att ge barnen frukost, fixa Shanes lunch box och gora alla redo for dagen. Efter det sa blev det lite food shopping och snabbstadning då huset som sag ut som ett tredje varldskrig. Efter det sa passad jag faktiskt pa att mota upp Meike sa vi kakade lunch tillsammans och gjorde en liten shoppingrunda :) Sa nu ar faktiskt ytterligare tva julklappar klara!

Idag bestamdes aven att jag o Andi ska in till New York pa fredagkvall! Ska bli riktigt kul da vi ska ga och se en valdigt speciell show i the Village som Andi har pratat om sen den forsta dagen jag kom hit. Sa nu antligen ska jag ga o se den!




Söndag - It's a girl

Hej hopp o så var det söndag kväll igen.

Igår så blev det först shopping med Meike, men jag hittade ingenting. Letade efter julklappar, men utan resultat. Sen har jag problem nummer två. Jag måste hitta hejdå presenter till familjen, något som verkligen är skitsvårt. Min värdfamilj betyder verkligen hur mycket som helst för mig och jag vill på något sätt visa hur otroligt tacksam jag över allt de har gjort för mig. Jag har redan pysslat ihop ett minne till vardera barn (bilder på resultatet kommer senare), men är det någon som har något bra tips på vad jag kan hitta på mer???

Efter vår shoppingrunda så bar det faktiskt iväg till en baby shower, något som kändes väldigt amerikanskt :P Vi kände inte alls familjen som väntade barn, men vi hade blivit medbjudna utav Mario och Jose (som också ska med till Costa Rica by the way) då det var en jobbarkompis till dom som var gravid. Det var nog ingen direkt typisk baby shower (om man bortser från all crazy rosa baby dekoration och mängden presenter) då det var mer en spansk dansfest. Det var över 100 personer där och det blev en hel del dansande under kvällen :) Jag har pinsamt nog till och med träningsvärk i benen och höfterna idag :P Bilder kommer!




O i väntan på att jag ska få halloween bilderna från Meike, så kommer idag en sneakpeak med bilder lånade från Angeles :)








Fredag - Waazz up?!

Jag har hittat en ny kärlek i träningsdjungeln - nämligen Pilates :) Har testat på det några gånger nu och det är världens skönaste workout. Jag hatar (ja, verkligen hatar) yoga men pilates är riktigt kul. Var på ett pass idag med en sjukt härlig instruktör, något som gör allt så mycket bättre, och jag känner redan i ben och rygg hur vi gjorde konstiga stretchningar och plankövningar. Någon annan som har testat på det? Eller vet var man kan gå på Pilates hemma i lilla Kalmar? Friskis hade det nämligen inte.

Nu så är det soffan som gäller en stund innan jag ska åka och möta upp Meike. Vi ska åka och kolla på Mario och några killkompisar som ska spela fotboll. Efter det så blir det troligtvis en drinkrunda på Fridays eller något, så det kan nog på trevligt :)

Det här är den nya favvis videon här hemma. Ganska låg humor om ni frågar mig, men barnen tycker den är skitkul :P Cameron och Shane kan replikerna utantill och går runt och frågar varandra "Hi Banana, what ya doin'?" konstant. Även lille Blake har hakat på och går runt och säger "Waaazz uppp" hela tiden :P





Torsdag - Countdown

Gooosh, tiden bara rinner iväg! Imorgon är det redan fredag, vart tog veckan vägen liksom??? Idag är det också den 4 november, något som menas med att det är ynka 3 veckor kvar innan jag åker till Costa Rica! Wiiihoo! Vacation here I come! Satt o googlade lite bilder därifrån förrut och gud vad jag längtar. Ska vara borta i en och en halv vecka ungefär, och det ska bli riktigt härligt. Sen när jag kommer hem därifrån så är det bara 10 dagar kvar i USA innan jag måste ta med mig allt och åka hem till kalla Sverige igen. Hur det ska gå är ett mysterium dock. 23 kilo i viktgräns och saker som jag har samlat på mig under mer än ett år - good luck with that! Det hjälper ju inte heller att jag idag inhandlade ett par nya vinterstövlar. Jag får väl ha på mig dom på flyget hem, då de är väldigt tunga :P Men i år så har jag fasiken bestämt mig för att inte frysa tårna av mig. (Sen behöver vi ju inte nämna att jag inte ens tog med mig min vinterjacka hit, så frysa lär jag nog göra ändå ^^)

Nu blir det duschen nästa då jag är inte direkt luktar jordgubbar efter mitt Zumba pass. Puss på er!




Onsdag - What happened to 45 hours?

Det är inte särskilt mycket som har hänt idag. Jobbade lite under dagen då jag blandannat tog med Blake till Gymboree. Men annars så har det varit ganska lugnt. Andi tog med barnen till music class under eftermiddagen så då hade jag några timmar själv som spenderades på biblioteket och på starbucks. Det är nästan galet hur mycket fritid jag har fått på senaste tiden. Innan, alltså innan jag åkte hem en vända och under mitt "rätta" au pair år, så hade jag så mycket mer och göra. Nu så går även Blake hos dagmamman så nu har jag inte ens min bebis att ta hand om lika mycket. Så numera är det städning, tvätt och lite matlagning varje dag, medan jag bara har barnen på morgonen och under onsdagar och torsdagar. Lite annorlunda mot mina 5 heldagar i veckan som jag hade innan :P

Nu ska jag alldeles strax gå o lägga mig o sticka ner näsan i min otroligt bra bok, The Undomestic Goddess, så himla rolig :P





Tisdag - Jobb sökes

Finns det något som är så tråkigt som att skriva CV? Man känner sig ju helt dum när man ska prata bra om sig själv och typ berätta hur otroligt bra men är på allt. "Jag är så underbar. Snälla anställ mig!" Ehh... eller inte kanske. Men den 16 december så återkommer jag till svensk mark och då är jag i desperat behov av ett jobb! Mitt svenska konto börjar bli så tomt att det är närmare pinsamt. Uschaa. Flyttar hem efter ett och ett halvt år utomlands och jag börjar med en dejt med arbetsförmedlingen - yiiippeee.

Men om det är någon vänlig själ därute som vet någon som söker personal, snälla säg till! Jag är villig till att göra ALLT ;)

Tisdag - A new pair of darlings


300 kronor för ett par converse. Vad kostar de hemma nu förtiden egentligen? Hittade äntligen ett par jag tyckte var lite annorlunda men ändå snygga. Så de fick bli veckans inköp :) Mycket nöjd!

Måndag - No baby anymore

Precis nattat alla barnen, så nu är det väldigt tyst o lugnt här hemma :) Har haft alla barnen själv nu ikväll, något som inte händer allt för ofta, men det gick hur bra som helst.







Ni ska se hur stor min lilla baby Blake har blivit också. Han är ingen baby längre ;) Han har allra möjliga små saker för sig och han snappar upp ord och gester varje dag. Sedan han var ungefär 6 månader (är nästan 14 månader nu) så har vi lärt honom teckenspråk. Så himla smidigt då man kan förstå honom bra utan att han faktiskt kan prata :) Han kan "please", "thank you", "more", milk", "all done" och "please may I be excused" som vi använder efter att han har ätit. Men det sötaste är nog när han vill säga något, men ingen riktigt förstår honom, då viftar han som en lite galning och gör alla tecken samtidigt och hoppas att något ska vara rätt, haha.

Varje gång man ska ge honom mat så börjar han blåsa, (precis som vi gör på hans varma mat), men han har inte riktigt fattat att kall mat behöver man inte blåsa på :P Sedan så blåser han mer upp i luggen än framåt :P

Han kan säga "banan", som också är favoritmaten. Han älskar telefoner och nycklar. Varje gång han får tag på en mobil så tar han upp den mot örat (som han självklart missar) och säger "aaalo". O precis som sina syskon så har han börjat med att säga "Waaazzz uppp!?" :P

Han är världens sötaste när det kommer till att ge ut pussar o kramar. Han ger slängkyssar och springer ofta fram till en för att ge en stor blöt puss eller en stor kram. Idag exempelvis när Cameron vaknade upp efter sin tupplur så jagade Blake honom i jakt på att få kramar, då han tydligen saknat storebror väldigt mycket :)

Varje gång när han hör musik så börjar han rocka loss, haha. Det är verkligen så himla gulligt. Speciellt om han hör låter "Dynamite" så börjar han dansa som jag vet inte vad ;) Min sötis plutt!





Söndag - Happy Halloween

Halloweenfesten igår var så lyckad! Hade verkligen skitkul. Träffade massa kompisar som jag inte sett på ett bra tag samtidigt som man hade chansen och träffa lite nya människor :) Gick o la mig runt 6 i morse, så är lite lagom seg nu. Men det var det värt ;)

Bilder därifrån kommer, men så här såg jag ut igår kväll iaf.







Idag så har jag gått trick or treat med barnen :) Så himla mysigt. Fattar inte att jag missade det förra året. Men det är fasiken helt sanslöst hur mycket godis dom får! Herregud.

Här kommer en liten mix av bilder från dagen :)