Lördag - Melodifestivalen

Sitter just nu o kollar på melodifestivalen över svts hemsida. Men jag vet inte riktigt vad jag tycker... Det är ju inte särskilt bra egentligen :P Musiken är lika halvudda som vanligt o ibland undrar vad de tänker när de väljer ut bidragen. Men efter att man hört bidragen några gånger så brukar man hitta några favoriter iaf. Sibels låt lär de väl spela sönder på radion, o Pernilla Walhgren lär väl få massa röster bara för att hon är en Wallhgren. Men än så länge i kväll tycker jag nog att Anna varit bäst.

Årets programledare är ju lite halvudda också :P Måns tycker jag sköter sig ganska bra men jag är inge större fan av Kristin måste jag säga, jag älskar henne i vanliga fall, men i melodifetsival, neee jag vet inte. O kollar man på svts hemsida så är faktiskt Annika Lantz live kommentarer mycket roligare än programledarna :P Dra in henne nästa år vettja!

Några av kommentarerna från Annika Lantz som precis trillade in:

"Kristins hår ser ut som någon man skulle vilja ha i pulkan för att slippa få urinvägsinfektion"

"Blue-man-group från förra veckan har förökat sig. INVASION! TA SKYDD! RÄDDA SIBEL! HISSA UPP HENNE I VALFRI HYSKA!"

"Anna Bergendahl fick publiken att vifta m lysande morötter och Peter Jöback fick ballonger - hur delar man upp det där egentligen?"




Fredag - Yeaaahhh!

Det har varit en riktig lek o mys dag idag :) Snön har öst ner utanför fönstret o vi har inte kunnat komma utanför huset, så vi tog tillfället i akt för lite fotografering! Bilderna får ni se här nedan :)

Jag ska jobba mer eller mindre hela helgen. Mina värdföräldrar åker imorrn på semester, för o åka snowboard i Colorado i 4 dagar, så jag, o mor- o farföräldrarna ska hjälpas åt o ta hand om barnen. Imorrn ska jag hjälpa Andis mamma med barnen o jag ska även sova över där så jag kan ta hand om babyn när han vaknar under natten. Så natt o morgon passen till mig :P Jobbar sedan halva söndagen innan jag ska åka iväg o hämta upp Meike på flygplatsen. Ska bli så skönt o ha henne tillbaka New Jersey igen!

Jag är sedan ledig hela måndagen då jag måste plugga, då vi har midterms (terminsprov) i skolan nästa vecka. Usch o fy, men det ska väl gå det med! Sen har jag barnen på tisdagen igen :) Så ser de närmsta dagarna ut för mig!

Nu ska jag kolla på film o bara ta det lugnt innan det är dags för läggdags. Är helt slut efter en fullspäckad vecka!

Dagens bilder:























Torsdag - Did someone call 911?

Spendera tid med familjen Sawin/Grumet är aldrig tråkigt... Idag så fick vi exempelvis besök utav polisen :P

Idag var vi hemma hos min värdmammas föräldrar. Det var snöstorm ute men vi hade lyckats fly till deras hus innan den värsta snön kom, o satt nu bara o hade det skönt med trevligt sällskap.

Men så helt plötsligt ser mormor Barbara två polismän komma gåendes upp mot vårt hus. Hon skriker på Andi o säger att de säkert är här för o säga till henne o flytta på minivanen som står parkerad ute på gatan (trots att det är förbjudet i snöväder). Så Andi springer ut mot poliserna med bilnycklarna i högsta hugg, hojtar o försöker osammanhängande be om ursäkt för att bilen står parkerad på gatan o att hon genast ska flytta upp den på garageuppfarten. Poliserna kollar helt oförstående på henne o verkar mer tro att hon försöker fly ifrån dom än bara flytta hennes bil :P 

Men så frågar en utav poliserna, "Is everything alright madame? Someone called 911 from this house!?" Då visar det sig att Cameron (mitt 1 1/2 årig värdbarn) fått tag på hemtelefonen o ringt 911!!! O eftersom ingen sa något, o ingen heller svarade när de försökte ringa tillbaka så skickade de två polismän till vårt hus :P O grejen var att poliserna inte bara kunde ta Andis förklaring och ursäkt om att det var Cameron som ringt. Utan de var tvungna o komma in i huset o se till så att ingen hölls tillfånga :P Så de båda polismännen kom in, kollade till mig o Shane som satt o kollade på snövit, kollade in lite snabbt i köket o hälsade på alla som var hemma :P Kusin Sammi bjöd även in dom på köttbullar, haha.

O gud vad vi skrattade efteråt! Hela grejen isäg var väl ganska pinsam egentligen, o det var nog sista gången Cameron får komma nära en telefon :P Men ni skulle ha sett Andi "fly" från polisen, Barbaras oroliga min och Sammis stora leende frågandes om de ville ha köttbullar, haha. Thats entertainment!


Tisdag - Absolutely

Sjukstugan har idag fortsatt. Shane har fortfarande väldigt hög feber o även Baby Blake har börjat bli krasslig. Cameron mår bättre, väldigt mycket bättre. Det var en mindre chock o se honom springa runt, göra "happy hops", sjunga o bara vara så där superlöjlig som han kan vara. Men det var skönt o se att han var på benen igen.

Under eftermiddagen tog jag med mig Cameron till biblioteket, o det gick alldeles utmärkt, o vi hade det riktigt kul tillsammans. Men grejen är att jag alltid känner mig så himla uttitad!!! Det är som om folk väntar på att något ska hända, att jag ska klanta mig, eller att Cameron ska börja skrika som en galning. Bara för att jag är så ung?! Eller vad är det? Det känns som folk ställer sig frågor som, "Vad gör hon med en knappt tvåårig pojke? Är det hennes egen son?!" när de ser oss två. Visst, hör de mig prata så hör de ju att jag inte är här ifrån o många kan nog lista ut att jag är en nanny eller en au pair :P Men ändå. Jag känner mig verkligen utittad av de andra mammorna som är där med sina barn! Så hemskt! Jag lider verkligen med unga mammor! Hur orkar de med alla blickar egentligen?!

Nu ikväll blev det kickboxing på gymmet, o jag lyckades få med mig Andi ikväll också. O gå till gymmet har nog aldrig varit så roligt, haha. Vi var superflum när vi kom tillbaka o jag har nog inte skrattat så här mycket på hela veckan :P Saken blev ju inte bättre när min värdpappa hängde med på flummandet heller :P Jag har nog den knäppaste värdfamiljen ever, hahaha.


Dagens gamla dänga! Underbar!


Måndag - Say you'll be there

Just nu sitter jag på ett litet kafe bara några minuter ifrån där jag bor o bara njuter av o vara ledig på en måndag. Inte ofta det händer kan jag lova. Men min värdmamma har haft jättedåligt samvete för att jag jobbat så mycket den senaste tiden så därför har jag idag fått några timmar ledigt. Så nu sitter jag här med min jordgubbssmoothie o bara ha det skönt ;)

Dessvärre så är det inte lika roligt o lugnt hemma. Jobbade några få timmar på morgonen o Cameron är fortfarande sjuk o de senaste dagarna har nog varit mina äckligaste jobbtimmar ever. Ha ett ettårigt blöjbarn med ett aggressivt magvirus är inte det roligaste kan jag lova. Fy bubblan så vidrigt. Men det är ju egentligen inte ett dugg synd om mig med tanken på att det är Cameron som är sjuk o inte jag. Han har varit sjuk sen i torsdags o har fortfarande inte ätit ordentligt, eller fått behålla någonting. Vi har tittat på Pippi tusengånger o vi ligger bara i soffan, sover o myser hela dagarna. Han orkar inte göra något annat. O idag så hamnade han på akuten. Vi var rädda för att han blivit uttorkad, o mycket riktigt så fick han dropp o hela grejen när han kom till sjukhuset. De gjorde olika prover o allt möjligt, men det är bara ett ovanligt aggressivt matvirus som spökar. O om han inte börjar få i sig mer vätska så kommer han bli inlagd imorrn. O nu så har Shane fått riktigt högfeber också. Så det är en riktig sjukstuga hemma just nu. Hoppas bara bebisen klarar sig undan.



Söndag - An american date

Japp nu har jag testat på det också, hahaha. Hur det är o gå på en riktig amerikansk date :P

Igår när jag var o simmade så kom denna kille fram till mig. Jag visste lite vem han var, han jobbar som lifeguard vid poolen, o jag vet att han känner Meike lite grann. Han sa att han kände igen mig, o vi började prata lite så smått. O idag så bjöd han ut mig på en kaffe :P Så aaa, vi möttes upp för en kaffe, o gick senare på bio. Var trevligt, men ingen Emme-kille kanske :P Men aaa, nu har jag testat hur det är o gå på en typisk amerikansk date iaf, haha.

Förutom dejtandet har min söndag varit lugn. Blev Zumba på gymmet på morgonen. Så himla kul! O sen så var jag bara med familjen, tog det lugnt o hade det skönt :) Nu blir det sängen! Ha det bra Sverige!

Lördag - En update

Igår kväll efter jobbet så blev det utgång! Eller tanken var iaf att jag, Melanie o Verena skulle ut o dansa... gick väl sisådär :P Precis när vi skulle parkera bilen utanför klubben, ställde de fram en stor skylt där det stod "Club closed"! De var tydligen redan fullt inne på dansstället! Så jäkla surt o vi som hade peppat för en sista danskväll, då det Melanies sista helg här i USA, innan hon åker hem till Tyskland igen. Så det blev ingen dans för oss! Istället ringde vi runt lite, o hamnade tillslut på en bar tillsammans med Rohan, George o en gemensam tjejkompis till dom. Så kvällen blev räddad trots allt :)

Idag har det blivit väldigt lugnt... Lite för lugnt kanske. O det värsta är väl att hela denna vecka kommer att bli lugn. För inget folk är hemma! Alla är seriöst bortresta. Så jäkla tråkigt. Funderar till o med på att åka in själv imorrn till New York o gå på Titanicmuseumet som jag pratat om så länge. Men kul o göra det själv liksom :P Men aaa får väl se hur det blir. Oroar mig mer för hur jag ska överleva en hel vecka utan att ha Meike här. Usch o fy o blä, för andra människors semestrar :P


Fredag - Youtube

Cameron ar hemma sjuk idag, o vi sitter just nu o kollar pa massa youtube klipp. En utav Camerons favvis sysslor :P Han dansar o sjunger o vet exakt vilka klipp han vill se. En liten 1 aring till datanord :P Men jag har ganska kul jag ocksa. For det ar faktiskt ganska underhallande ^^


Animal!


Min o Andis favvis, haha.





Detta ar helt klart favoritvideon just nu. Cameron sjunger o dansar nar han hor denna, det spelar ingen roll om han har 39 graders feber, han dansar enda ;)


Underhallning!

Torsdag - Framtidsångest

Jag har framtidsångest... igen. Varför ska det vara så jäkla svårt egentligen???

I typ två veckors tid nu så har jag funderat på att förlänga mitt au pair år, då min värdfamilj vill att jag stannar kvar hos dom ett tag till. I sådana fall så stannar jag 6 eller 9 månader extra, alltså kommer jag inte komma hem förrän nästa år! Men det känns som en hel evighet och på nått sätt så känner jag mig ganska klar med au pair livet. Så efter mycket om o men har jag faktiskt beslutat att inte förlänga. (Jag kan nu se framför mig hur mamma hoppar upp o ner av glädje, haha)

Min värdfamilj har också sagt att jag mer än gärna får bo kvar här, hjälpa till några timmar i veckan, o sen plugga på college här. O visst, det låter lockande, men klarar jag inte av tanken att vara hemifrån ett halvår till klarar jag nog aldrig av 3 år som en hel utbildning skulle ta. Nee! Jag vill nog hem till Sverige trots allt!

Men då kommer problem nummer 2! Vad fan ska jag göra hemma?! Jag kommer hem i slutet av augusti, missar skolstarten precis, så att plugga är inte riktigt ett alternativ - I alla fall inte än. Jobb verkar det ju inte direkt finnas gott om hemma i lilla Kalmar, o på nått sätt så har jag inte "lekt klart än". Jag vill göra mer! Detta är min chans! Ska jag ut o resa, upptäcka nya delar av världen och hitta nya äventyr, så är det väl ändå nu?! Så nu sitter jag här o försöker komma på vad nästa steg är. Volentärarbete? Backpacking? Flytta utomlands o jobba där ett tag? Jag har seriöst inte en aning om vad jag ska göra! Är det nån som vet nått bra? Ett kul äventyr i en bra prisklass? För problem nr 3 är ju ändå pengarna :P

Men nu så idag så kom min värdmamma Andi på ett nytt förlag. Att jag gör klart mitt au pair år, åker hem, o är hemma i typ en månad o sen åker tillbaka hit på ett turistvisa, o bor hos dom i 3 månader för o sedan komma hem lagom till jul. O visst det låter bra, o jag hade mer än gärna spenderat mer tid med dem. Men är det de rätta???



Tisdag - En svensk tisdag

Tisdags inlägget får idag komma på en onsdag :P Bloggen har levt sitt egna lilla liv de senaste dagarna o inte riktigt funkat ordentliget, så nu får ni gårdagens inlägg istället :)

Tisdagen blev en riktigt svensk tisdag ;) Jag jobbade på som vanligt på förmiddagen o sedan så kom kusinerna Caca and Sammi över. Min värdmamma var o hämtade de stora barnen, så det var jag, kusinerna o baby Blake hemma. Så medan bebisen sov så gjorde jag o tjejerna middag - Svenska pannkakor! Mumma! Caca o Sammi hade aldrig ätit det innan, men det blev en stor hit. Självklart så blev pannkakorna lite lätt amerikaniserade, o det slutade med att vi åt dem med nutella, banan, jordgubbar, blåbär och florsocker på. Var tog jordgubbssylten o korven vägen liksom??? :P Men gott var det iaf!



Caca (Rebecca) o Sammi är sockersöta, o det är alltid lika kul när de kommer på besök. De är superintresserade o frågar alltid en massa frågor om Sverige, om hur jag bor hemma o hur olika saker heter på svenska. För någon vecka sedan nämnde jag att vi har en kungafamilj i Sverige, o efter det berättade deras mamma att de blivit galna i den svenska kungafamiljen. De har lärt sig namnen på alla i familjen, kollat upp familjteträd o läst massa om prinsessan Victorias bröllop :P O de frågar alltid om de får komma o hälsa på när jag är tillbaka hemma, o självklart får dem det!





Picture time!

Här kommer äntligen bilderna från veckan Bex var här!




Vi var mycket snälla o väckte upp Bex på onsdagsmorgonen ;)


Eftersom vi var insnöade hela onsdagen blev det mycket lek med barnen.


Shane o Cameron är helt galna i Pippi! Här sitter de (igen) o kollar på Pippi. Cameron älskar det, o Pippi är det enda som får honom sitta still i mer än 2 sekunder :P



På torsdagen fick vi gräva fram jeepen ur snön :P 


På färjan för o kolla på frihehetsgudinnan


Shopping, shopping... O bex trivdes mycket bra i Conversebutiken :P




"Jag är på semester - jag tar en cola!"


Restaurangen Stardust




Vi skulle ta kort framför Broadway teatern, då nån mysko snubbe kom fram o tyckte det var roligt o posa med mig :P


Mysko nr 1 o Mysko nr 2 på promenad i central park ^^






Amerikans frukost på Perkins Diner


Ny plånbok, o nya strumpor! Vi hittade en superkul butik på 5th avenue i NY, "little miss matched". Där hittade vi superroliga strumpor, som inte passar ihop :P I varje paket fanns tre strumpor, så man kunde missmatcha hur mycket man ville. Superkul! Fanns massa andra söta grejer där inne också, så det blir nog ett nytt besök snart.


Nytt armband och öronhängen hittade jag i en superkul smyckesbutik i Soho och ögonskuggepennor från Victoria Secret. Blev även en tröja från Forever 21 och en från Hollister. Inhandlade också en ny neccessär också den från Victoria Secret.


Så nu har ni fått maaaassssaa bilder! Hoppas att ni inte somnade under tiden ;)


Söndag - En liten tår

Nu har Bex åkt hem igen. Eller hon sitter rättare sagt på flyget tillbaka till Dublin. Känns mycket tomt utan henne, o jag hade mer än gärna haft henne kvar här i några dagar till. De fem dagarna vi hade gick alldeles för snabbt! Men det har också varit fem väldigt roliga dagar :) Mycket shopping, flummande o Mamma Mia var nog en utav de bästa höjdpunkterna. Imorrn får ni alla bilderna tänkte jag, o lite mer info om veckan som gått. Har ju inte blivit så mycket bloggande, men jag har varit upptagen med min flumboll ;) Saknar dig allra redan!!!




Lördag - We are still alive!

Jag lever! Men jag har varit lite lätt upptagen, o bloggandet har inte direkt varit på prioritetslistan de senaste dagarna :P Men jag o Bex lever livet här i lilla Jersey, o igår (o idag) blidde det New York! Underbart!

Tänkte ge en snabb update så här i farten, ska alldeles strax åka iväg igen nämligen. 

I onsdags var det SNÖ. Mycket snö. Så vi var insöande hela dagen, men det blev ett bra tillfälle för o leka med barnen, umgås med familjen o bara ta det lugnt. Bex försökte vända tillbaka på dygnet, men vid nio tiden kom jag, Andi o barnen ner där Bex sov med massa instrument, o väsnades alá Sawin stil ;) Shane bossade runt på Bex och Cameron hade kopplat in sötstilen o sjöng "All the single Ladies" o dansade :P Så allt var som vanligt.

Torsdag så hade vi shopping begär! Shopping på två stora olika mall, o lunch o massa snack där. Sedan var vi hemma o Bex fick möta moster Shara o kusinerna. Lång men mycket lyckad dag.

Fredag - NEW YORK! Vi åkte först färjan mellan Staten Island o Manhattan för o få se Frihetsgudinnan. Lika liten var hon denna gången, men ett måste när man är i New York för första gången. Sedan blev det shopping i SoHo. Det var första gången jag var där, men absolut inte sista. Hittade några helt underbara butiker där :P Sedan åkte vi upp mot Times Square, gjorde de typiska turistsakerna. O sedan gick vi på BROADWAY!!! Lite oplanerat så, men vi lyckades få de sista två biljetterna till Mamma Mia. Superkul var det, o säkert hundra gånger bättre än vad jag trodde :D

Idag blir det New York igen! O nu står Bex o stampar här bredvid mig så det är väl bäst att vi åker nu ;)


Tisdag - Besök!

Vet ni vad!!!???? Bex är här!!! Känns superhärligt, konstigt och underbart på samma gång!

Jag har varit helt superflum hela dagen o jag ville bara att klockan skulle slå tolv så jag kunde åka till flygplatsen o hämta upp henne! Körde alldeles själv till JFK aiport i New York, UTAN GPS! Så himla duktig jag är! Var lite lätt nervös över att köra på dessa gigantiska motorvägar med över 10 filer, med avfarten till höger o vänster o med tullar, broar o annat. Men jag klarade det! Var ganska lätt faktiskt :P

O gud vilken känsla det va o få se henne igen efter 9 månader. Alldeles för lång tid! Men nu är hon här! Vi har pratat nonstop o bara försökt catcha up för lost time. På vägen hem från JFK så åkte vi lite vilse dock, haha. Tog väl en extra 2 timmar o komma hem... ooops. Men så går det när det är för mycket vägarbete o GPS:er som inte är uppdaterade :P Så tack vare GPS:en fick vi ta värsta omvägen genom Queens, Manhattan o Brooklyn ^^

Jag sitter just nu o kollar på TV, medan Bex redan har gått o lagt sig. Jet lag ;) Men vi har hunnit o bli attackerade utav barnen o familjen, o äta middag på en liten italiensk restaurang o besöka en amerikansk matbutik :P Det ska tyvärr snöa igen inatt, så vi får väl se vad vi hittar på imorgonen. Beror lite på vädret. Förhoppningsvis kan vi ta oss till Newark för lite shopping :)

Måndag - Nosedive

Superbowl igår var mycket trevligt! Vi hamnade tillslut på en restaurang/pub där vi kollade på matchen, snackade massa o bara hade det allmänt trevligt. O kvällen avslutades med te o kakor hemma hos Antonio :P

Matchen i säg var väl inte superspännande. Men det roliga är att folk bryr sig många gånger mer om reklam pauserna än själva matchen! Jaa, det är faktiskt sant! Företag lägger ner otroligt mycket tid o pengar för o få ha så roliga o ihågkommande reklam inslag som möjligt under superbowl. Curt berättade att 30 sekunders reklam kostar 3 miljoner dollar, alltså ungefär 21 miljoner kronor, under Superbowl! Helt sjukt. O på radion imorse så diskuterade de inte matchen, utan de pratade om vilken reklam som var bäst o roligast :P I vanliga fall så är det kissepaus under reklampauserna, men under superbowl så är reklamen nästan det viktigaste! Lite små kul ^^

Idag har inte varit lika rolig tyvärr... Lille Blake trillade ur barnbilsstolen som han satt i uppe på köksbänken, o föll med näsan först ner på klinkersgolvet. Jag var inte där när det hände, men jag kunde höra hur Blake vrålskrek när han föll. Riktigt otäckt. Så vi fick ta honom till farbror doktorn då vi var rädda att han fått en hjärnskakning eller skadat käken. Men han klarade sig med ett blåmärke under hakan, ett på benet o en fläskläpp, stackarn. Så han har knappt ätit något på hela dagen, o varit på ett riktigt dåligt humör (skulle jag också varit om jag landat med huvudet före på köksgolvet) O inte nog med att han trillade, så har han även fått öroninflammation på båda öronen. Stackars liten. Men nu så sover han iaf, o jag har slutat för kvällen. Så jag ska alldeles strax åka till Zumban.

O vet ni vad!? IMORRN KOMMER BEX!!!!


Måndag - How to recognize an au pair

Den här listan är så klockren så att det är närmare pinsamt. Jag känner igen mig själv på lite för många punkter, haha.

You know you are an au pair in the USA when...

...you always introduce yourself with : 'Hi! my name is (your name), I'm from (country) and I have (amount of children you are taking care of) children!!'
...everybody is greeting you with a 'Hi.How are you!'
and you can't respond fast enough, so you say it first!

...the worst thing is, when the dad is working from home
...you know what a S'MORE is
...you spent all your money at the MALL and you still have nothing to wear
...you hate Dora, The Wiggles and Thomas
...you say silly instead of stupid
...you go to PLAYDATES
...you've seen more movies in one month than in your whole life at home
...you drive ove 30 minutes to a friend and you think it's not far
...you only have other Au Pairs as your friends
...you say 'like' and 'totally' every three words

...someone has asked you stupid questions like:
- 'do you have cars in your country?' - 'You don't have Valentine's day?' - 'Where is your country?'

...you don't think it's wrong to have cake AND ice cream
...you park as close to the store as possible so you don't have to walk even one yard too far
...you cherish moments of silence more than ever before
...you notice yourself saying 'GOOD JOB' a hundred times a day
...you wonder why you slept the whole night long so uncomfortable and you notice the next morning, you slept on a barbie, a lollypop, sandtoys etc.
...you're sure you don't want own kids within the next 100 years
...you know now exactly how difficult it was for your parents to have little kids and you feel like saying thanks for all you've done to your mum and dad every day

...you're ready to drink anytime of the day
...you start to love disney movies again and can copy every passage of them
...you've learned what it means to be patient
...you know that you should never SHAKE A BABY !!!
...you take a nap, after you dropped of the kids at school(after being up for just 2h :D)
...you are DRIVING to the busstop to pick up your kids, which is only 200 meters from your house.
...the kids call you mum cause you spend too much time with them...
...you think $160 every weekend just for shopping and coffee are not that much
...one cup of coffee doesn`t make you awake anymore, it just makes you alive

...you miss the good ol' days when you were able to go to the bakery and get real bread w/ real butter (not that American shit called bread..haha)
...you don't walk into the bank, you use the drive inn to get your money
...you use Purell instead of washing your hands
...instead of singing song from the radio your singing childrens songs

Söndag - Snow, Party and SuperBowl

Precis som vi trodde så kom det inte särskilt mycket snö. Vi fick några få centimeter här, medan södra Jersey fick uppemot en meter. Så vi hade tur ^^ Men ni anar inte hur detta land stannar när det snöar. Det är helt sjukt ibland. Skolor stänger, gym, bibliotek, butiker öppnar sent, alla vägrar o köra (något som kanske är bra men ändå), o hela samhället blir verkligen "snögalna". Det är helt sjukt. Skaffa vinterdäck säger jag bara!

Så igår när Meike var här, i väntan på att bli insnöade, så passade vi på att ta en lång sovmorgon. Gymmet öppnade sent pga. av snön så vid tvåtiden åkte vi dit o var duktiga! Gått på gymmet 5 gånger denna veckan, så lite duktig har jag varit! Men sen så behöver jag kanske inte nämna att jag ätit desto mer onyttigt :P

Men iaf. Efter att vi var på gymmet så var vi här hemma, Melanie kom över också, o vi började ladda inför kvällen! Party, party! Houseparty med en massa folk. Jättekul var det. Mycket nytt, trevligt folk, men vi mötte även några av de killarna vi varit ute o dansat med tidigare. Mycket lyckad kväll. Kom hem vid 4, o började jobba fyra timmar senare. Asbra kombination :P

Så är lite lätt sliten idag. Men idag så är det Superbowl. Asstor händelse i USA. Finalmatchen i NFL, amerikansk football. Folk träffas, har superbowl fester framför tvapparater o på pubar. Vet inte riktigt var jag ska kolla ännu, men vi ska kanske möta upp Antonio på den restaurangen han jobbar på, för o kolla på deras storbildsskärm där. Får se hur det blir. Men först, en tupplur!


Fredag - Snökaos

Med ett stort lass med glass laddar jag o Meike just nu för kvällen o morgondagen. De varnar för snöstorm igen, så istället för att vi ska sitta insnöade i varsit hus imorrn, så ska Meike sova här o vara hos mig imorrn. Jag tvivlar starkt på att det verkligen kommer bli "snöstorm", de sa de förra gången också o det kom 4 cm snö :P Men denna gång är vi beredda. Så nu sitter vi har med Ben and Jerry glass pch en hög med filmer redo. Låt snön komma!

Torsdag - Ett erbjudande

Har varit en väldigt lång dag, då det först blev college på förmiddagen, o sedan jobb, jobb, jobb o avslut på Starbucks. Alla tre barnen hemma o även kusinerna Caca and Sammi var över några timmar. Riktigt mysigt, men det är skönt när alla barnen har gått o lagt sig o det är tyst i huset igen :P

Vi har kollat på Pippi idag igen. Shane är besatt :P Men det är lite småkul o få introducera henne till nya, svenska saker. Nån som vet nått annat kul man kan lära eller visa dem? Jag måste även spela in när Cameron sjunger "Trollmorsvisan", så ni får höra det. Det är så gulligt :P

Men aaa, det jag egentligen ville säga med detta inlägget var att jag o min värdmamma pratade lite om min tid efter USA. Om Andi fick bestämma så skulle hon nog inte låta mig åka hem i augusti, så idag så fick jag faktiskt erbjudandet att stanna hos dem! Om jag vill så får jag jättegärna bo hos dem (gratis), jobba några timmar i veckan o sedan plugga här. Vilket erbjudande ;) O visst låter det lockande att bo kvar här o plugga i USA. Men jag vill nog ändå hem till Sverige. Jag är faktiskt ganska sugen på att börja plugga igen när jag kommer hem, o det känns som om ett år som au pair är ganska lagom. Mest av allt hade jag nog velat ta med mig hela min värdfamilj plus hela tjocka släkten tillbaka till Sverige, men det alternativet finns ju inte riktigt :P

Många har frågat om jag kan tänka mig att förlänga, alltså stanna i ytterligare 6, 9 eller 12 månader. O jag hade verkligen jättejättejättegärna spenderat mer tid med min värdfamilj. Men om jag förlänger så betyder det ännu mer tid hemifrån, o nån gång måste jag väl ta tag i mitt liv, o ta nästa steg :P

Men jag nämnde för Andi att med den utbildningen jag funderar på att ta hemma, så har de under sista året utlandsstudier som en valmöjlighet. Så jag frågade om jag kanske kunde få komma då istället. O jag var självklart välkommen ;) Så det blir kanske lite extra tid i USA då istället. Men aaa, vi får väl se hur det blir. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu... ;)

Onsdag - Inlägg 400

Vi har idag bott hos barnens farmor o farfar. Cameron var på strålande humör så vi lekte doktor, o hoppade runt som Tigger. Blake har upptäckt sin nya favvisgrej, hoppgungan ^^ Så han har varit en mycket snäll bebis o ha idag. Shane o andra sidan har varit mini djävulen själv. Okej, fy Emme, så säger man inte om sina värdbarn. Men denna lilla, väldigt söta tjej, kan ibland vara på det värsta humöret. Hon får meltdowns för allt. O specielt jag är hennes hatobjekt när hon är på dåligt humör. Mamma ska göra allt, så hon kan utan förvarning börja skrika på mig om jag försöker hjälpa henne med någonting. Hon vägrar o prata med mig, så frågar jag henne något, så blänger hon bara. Så om hon fick bestämma (som hon väldigt gärna vill, alltid) så skulle hon nog sätta mig på första, bästa plan hem till Sverige :P

Innan jag åkte hit, o när jag var i matchningsprocessen för o hitta en bra familj. Så sa jag att jag helst ville ha lite äldre barn. Inte typ 10+ men iaf över 2 då de är lättare o hantera. TRODDE JAG JA! De är de som är över 2 år som är svåra o hantera :P 

Nu sover alla barnen. Eller aaa, jag hör fortfarande Shane halvgråta uppe i sitt rum. Men jag o Andi har nu böjat ignorera henne :P Vi sitter just nu framför TV:n o kollar på Life Unexpected. En ny TV-serie, som jag kan rekommendera er :) Den lär väl dyka upp hemma i Sverige förr eller senare så.

O tack familjen Juneberg! Fick ert brev o barnens fina teckningar på posten idag. Så himla fina, hehe. Visade upp Olles teckning för Andi o hon tyckte den var så fin att hon tyckte vi skulle sätta upp den i köket ;)


Tisdag - Good and bad news

Curt har varit tillbaka i D.C i mindre än två dagar o helvetet verkar bryta ut här hemma :P Igår var det spyor o idag så bestämde sig vattenpumpen för o gå sönder :P Visst är det roligt! Så just nu kan vi inte använda något vatten, för allt vatten som används åker av någon lustig anledning ut i garaget :P Så i väntan på att allt ska fixa sig så flyttar jag, Andi o barnen till min värdfarmor o farfar. De är bortresta tills imorrn så vi ska bo hos dom i eftermiddag o i natt. Vi ska även vara barnvakt åt kusinerna i eftermiddag så det var sjukt bra taiming att allt hände nu. Eller inte :P 

And the good news! Bex kommer hit om en vecka!!!!!

Jag o lillkillen med de största ögonen ever längtar efter Bex!


Måndag - Magsjuke fobier

Vidrigt, vidrigt, vidrigt. Det är min sammanfattning av min måndag. Shane blev magsjuk natten till idag, så idag har det varit sjukstuga hemma hos familjen Sawin. O ni som känner mig väl, vet om hur seriöst livrädd jag är för maginfluensa o annat spyrelaterat. Så ni kanske kan tänka er vilken rolig dag jag har haft :P Tvättat händerna var tredje minut, försökt undvika Shane så mycket som det bara ha gått och knaprat vitpepparkorn :P Härligt, härligt.

Men tack o lov så spydde hon bara under 4 timmar eller nått, o resterande dagen låg hon likblek i soffan. Stackars liten. Pojkarna skickade vi iväg till farmor Roni, så mestadels av dagen var det jag, Andi o Shane hemma. Så under dagen har vi kollat på TV o bara försökt göra huset en spyfri zon igen. Fy fan vad vidrigt det är egentligen. Men trots att jag är supernojjig o skiträdd för att bli smittad, så har det gått ganska bra. När nån i familjen hemma är magsjuk brukar jag antingen flytta hemifrån eller låsa in mig på mitt rum :P Men det alternativet finns inte riktigt nu. Så jag hoppas, hoppas, att ingen mer blir sjuk. Men det är väl kanske o hoppas på för mycket.

Jag åkte till biblioteket med, för o hitta lite filmer till Shane. O jag hittade faktiskt Pippi på engelska! Så nu i eftermiddag har jag o Shane kollat på Pippi på de sju haven med sjukt dålig Engelskdubbning. Haha, lite småkul. Men det var kul o få se Pippi o "Mr Nilsson" igen :P

Söndag - New York

Idag har jag, Meike o Melanie varit inne i New York. Blev en mycket härlig men lång dag då vi var på the American National History Museum :) Mycket sevärt och sjukt stort. Nästan för stort :P Var helt slut efter att vi först gått över 40 kvarter uptown till museet o sedan var vi där i 4 timmar.

Efter museet så blev det middag på ett mysigt ställe på Colombus Avenue, och vi gick även på Flea Market! Som är en marknad, med både loppisgrejer, nya saker, möbler, massa smycken...m.m. Väldigt kul! Det är så otroligt mysigt när man hittar små "guldkorn" i New York, som man inte visste fanns, o som inte alla turister hittat ännu.

Dagens bilder:

 

 












Känner ni igen Dinosaurien från filmen "Natt på museet"? ;)

Vi hade en diskussion om Ross från Vänner. Vilket museeum var det han jobbade på? Nån som har koll?





Från Flea Market

Nehe! Nu ska jag sova, jobb imorrn igen jue!
Godnatt!