Söndag - Sex and the City

Precis kommit hem efter en heldag med Meike. Så skönt o ha henne tillbaka! Vädret har varit super idag, så vi passade på att åka till poolklubben som min värdfamilj tillhör :) Riktigt härligt. Vi avslutade sedan dagen med lite Sex and the City 2 och jag måste faktiskt hålla med filmkritikerna... Den var tyvärr inte särskilt bra :S Det hände ju knappt ingenting! Jag tyckte det var ingen riktig story, det var mer som ett utdraget SATC avsnitt med lite extra humor. Så njaaa lite besviken måste jag erkänna att jag är.

Imorrn så är det Memorial day här i USA så väldigt många är lediga och denna helgen är liksom startskottet på sommaren. Så jag o några kompisar ska förhoppningsvis till beachen imorrn eller iaf njuta av det fina vädret :) Ska jobba lite på morgonen men fick resterande dagen off. Så himla snällt, THANKS ANDI!












Lördag - New York

Har haft en underbar dag i New York idag! Jag o Tina hade det supermys när vi gick runt o strosade i Soho, The Village och längs Hudsen River. Vi hittade verkligen de sötaste kvarteren, de mest klassiska husen, den gulligaste marknaden och en solig Washington Square Park där vi kunde svalka fötterna i fontänen. Verkligen helt perfekt! Det var så skönt o komma bort från de allra typiska turistkvarteren, och se mer de klassiska sidorna av New York. Önskar bara att jag vetat om alla dessa platser när familjen var här, de hade verkligen uppskattat det.

Senare på kvällen gick vi o såg broadway musikalen American Idiot (japp, vi fick våra biljetter tillslut) och den var riktigt bra! Inte så bra som The Lion King som jag såg för några veckor sedan, men absolut en sevärd musikal! Härlig musik, riktigt bra skådespelare och ett jäkla drag! Kommer lyssna sönder Green Day låtar i veckor framöver nu ;)

Bilder!




Starbucks!






Vi gick längs en "strandpromenad" bredvid Hudson River, väldigt mysigt!



Gay Street i Greenwich Village.



Det fanns massa små söta butiker, restauranger och bageri.



På marknad :)



"Save your seat at the subway". Kladdiga godispapper, läckande kaffemuggar och intorkade tuggumin. Alla fake! Lägg på sätet brevid dig på bussen, tåget eller på tunnelbanan och du är garanterad att få sitta själv :P



Washington Square Park :)






Jag o Tina :)



Fredag - Utekväll

Jag skrev detta inlägg igår kväll men glömde visst att publicera det :P Så ni får det nu istället!

Lite oplanerat så blev det ikväll en väldigt lyckad utekväll. Min finska tjejkompis Susanna ringde o frågade om jag ville hänga med en grupp tjejer ut till en uteservering som ligger här i närheten. O självklart ville jag det! O tack vare mitt fina rosa plastkort, som ingen amerikan verkar kunna tyda, så blev det även lite häng i baren trots att jag egentligen inte är 21 :P Men några utav de andra tjejerna som också skulle komma hade inte lika tur, så de kom inte in. Så det slutade med att det bara blev jag o Susanna, men vi hade det supertrevligt iaf :) Sen så råkade vi också stöta på Mario o Gustavo mitt i alltihop, så vi hänge ihop med dom istället :) Kändes lite annorlunda att inte vara ute med Meike, men imorrn så kommer hon hem efter sin semester igen - lycka! Jag har förvisso överlevt mer än väl utan henne dessa två veckor, men det ska bli kul o ha henne tillbaka i NJ igen.

Pictures!





 


Fredag - American Idiot

Jag har något utav en telefonskräck men idag så tror jag att jag mer eller mindre ha tvingats o bota den :P Imorgon ska nämligen jag o Tina (kompis från österrrike) åka in till New York för o se den nya Green Day broadway showen "American Idiot". Ska bli superkul o jag ser verkligen framemot det :D Men eftersom detta var ett ganska sent påhitt så har jag inte hunnit boka biljetter förrän nu. O showen är imorrn! Lite lätt panik på den, med tanke på att E-ticket inte finns och jag kan inte bara hämta upp biljetterna vid kassorna. Utan jag har helt enkelt köpt biljetter utan att egentligen ha biljetterna. Lite skrämmande :P Men iaf! Så jag har nu fått ringa till det företag som sköter allt, förklara mitt problem, lämna uppgifter, o sedan ringa vidare till någon som ska fixa biljetterna åt mig. O jag som inte ens tycker om att ringa efter pizza hemma ska göra detta :P Det spelar liksom ingen roll att jag är tjej o borde älska o prata i telefon och att jag faktiskt jobbade som telefonförsäljare ett bra tag. Jag hatar fortfarande o prata i telefon :P

Men nu efter ett antal samtal så ska jag få hämta upp mina biljetter på ett hotels restaurang i New York imorrn :S Känns lite lagom udda men tydligen så gör de så här hela tiden. Killen jag pratade med skulle lämna dom hos bartendern där o så får jag hämta upp dom. Jag har företagets nummer, killens nummer och de ska vara ett pålittlig företag, så jag hoppas allt går bra. Men jag måste erkänna att det känns lite pirrigt :P  


Torsdag - Good girl

För o "fira" min 10 månader i USA så har jag faktiskt varit ledig idag! Helt underbart skönt. Jag jobbade några få timmar på morgonen, men efter det var det bara lille jag hemma :) Så jag passade på att ha lite egen tid genom att gå till gymmet, sitta ute på altanen o läsa i solen och göra några ärenden. O jag har faktiskt fått en hel del gjort. Det enda som skippades var väl städningen av mitt rum, men det får väl bli en annan dag :P Men nu är iaf allting fixat inför resan till Californien. Jag har haft lite strul med mitt bankkort så jag fick gå till banken o sedan ringa o fixa med betalningen med organisationen. Men nu är det klart! Jag hittade äntligen en ny kameraväska (som förvisso visade sig vara för liten, men jag hittade en iaf, haha) då jag är verkligen i behov av en ny. O nu i kväll så mötte jag upp min finska kompis Susanna för en kaffe. Supertrevligt o ett bra slut på en lyckad dag :)

Just nu sitter jag o övar på en massa körkortsfrågor. Jag har sagt i månader att jag ska ta ett New Jersey körkort, men nu fasiken ska det bli av! Så plugg, plugg, plugg! Sen blir det godnatt, godnatt, godnatt :) 





Bara för att Bex la upp den här urhärliga, gamla dängan, på sin blogg idag, så var jag tvungen o göra samma sak, haha. Allt för "the old time sake" ;)

Torsdag - 10 months

Plötsligt slog det mig. Det är den 27 maj idag. Alltså så är det 10 månader sedan jag lämnade svensk mark idag! Herregud!!! Var har tiden tagit vägen?!

Jag hade verkligen panik innan jag åkte hit... hur skulle jag överleva ett helt år hemifrån... o aaa, det kändes verkligen som en hel livstid utan Sverige och alla där hemma. Men nu med 10 månader bakom mig säger jag bara: Ha! Ett år är ingenting! Det går verkligen så himla fort. För innan man anar det så är ens tid slut! Om bara 2 månader så är jag officiellt klar med mitt au pair år o det är ganska skrämmande faktiskt. Igår var man den "nya tjejen" och idag är man halv amerikan :P O tydliga tecken på det är väl mitt beroende av jordnötssmör, det faktum att gå en kilometer känns som en mil så darför tar jag bilen överallt, jag är översocial mot allt o alla (även mot personer jag aldrig mott) och att jag har slutat äta pizza med kniv o gaffel.

Så grattis till lille mig idag för o ha klarat 10 månder in the United States! Cheers!









Onsdag - Bamboozle show

Nu är biljetterna beställda :) Den 26 juni blir det konsert!



Tisdag - Så kan det va!

Det har blivit en ganska "svensk tisdag" idag :) Jag jobbade som vanligt under dagen och till middag gjorde vi svenska pannkakor. Mumma. Vi spelade sedan kubb tillsammans med kusinerna Caca o Sammi. Det gick väl sisådär med tanke på att både Cameron o Shane var med, men kul var det iaf :P Baby Blake var passande nog också klädd i sin supersöta sverige dräkt ;)

Shane sa idag också att när hon blir stor så ska hon komma till Sverige o hälsa på min syster Sara :P Så jag frågade när det var. När är hon stor liksom? When I'm 9 sa hon glatt och började rabbla upp fler personer hon skulle hälsa på i Sverige. Så himla söt :P Hon säger också att hon kan prata svenska, o tillskillnad mot förrut då hon vägrat säga något på "svenska", så började hon rabbla massa påhittade ord igår när jag frågade henne om hon kunde :P Väldigt gulligt.

Nu blir det alldeles strax sängen, ska bara kolla klart på Polisskolan först tänkte jag, haha. Lite töntigt, jag vet, men jag brukade älska dom filmerna när jag var mindre :P

Lite bilder!














TACK FARMOR för det fina vykortet! Kusinerna Caca o Sammi fick varsin utav bokmärkerna o de tyckte de var jättefina. Sammi ville visa dom i skolan på fredag då de har "show and tell", så det var uppskattat. Imorrn ska jag visa dom för Shane också. Så tack så mycket! Saknar dig!


Söndag - Letters to Juliet

Idag blev det födelsedagskalas för min värdpappas farmor som fyllde 90 år :) Så det blev tårta med hela familjen Sawin, mycket trevligt :) Efteråt så mötte jag upp den nya svenska au pairen My och en annan au pair tjej från österrike för lite shopping. Det var första gången jag mötte den svenska tjejen men vi hade en trevlig eftermiddag. Senare på kvällen gick vi också o såg Letters to Juliet. Väldigt söt film, men inte alls så bra som jag hade hoppats på. Lite för "över söt" och förutsägbar, men det blir väl lätt så med typiska kärleksfilmer :P

Nu blir det sängen o ladda inför en långmorgon dag! Godnatt!




Lördag - Kubbspel

Kubb är officellt nu ett populärt sommarspel i USA :P Idag så hade vi min värdpappas släktingar över på brunch och efter att vi ätit massa gott så spelade vi kubb! Min moster o hennes familj gav det till min familj när de var här på besök och nu har det klassiska svenska spelet blivit introducerat till ett gäng amerikaner också. O de älskade det! Alla sa till mig efteråt hur kul de tyckte att de var och frågade massa frågor om Sverige m.m. Väldigt kul. Så tack familjen Juneberg för en bra present ;)

Efter brunchen stack jag iväg till gymmet innan jag hängde med till min värdmammas brors hus. Meike är bortrest i två veckor, så jag känner mig lite lätt ensam. Är ju van att alltid ha henne nära, eller iaf bara 10 minuter bort. Så jag har frivilligt jobbat lite extra idag. Men det har varit trevligt och min värdfamilj är i något av en familjekris just nu, så alla försöker ställa upp och stötta varandra.

Imorrn så ska jag dock möta upp en ny svensk tjej som precis flyttat hit, och sedan möta upp en annan kompis för o gå på bio. Så min helg ska nog bli räddad iaf, trots saknaden av Meike.




Shane bossade runt på min värdpappas släktingar idag :P Hon hade en utav sina shower o alla fick en egen "suprise". Stackars släktingar!






Fredag - Ett barns tankar

Har varit en riktigt bra dag idag. Duktiga små barn (trots att Blake vägrade o sova) och just nu så är Meike över här hos mig. Mycket och ingenting har hänt, o det känns som jag hade massa o berätta om :)

Vädret har varit super idag så jag o Blake satt ute på altanen o lekte med vår "bubbel machine". Blake stortrivdes o hade mer än gärna ätit upp alla bubblorna. Väldigt gulligt, bilder finns nedan. Jag åkte sedan o hämtade upp Shane på skolan o hon har haft de roligaste funderingarna idag :P 4 år och det är mycket som snurrar i huvudet. I bilen hem så sa hon att inte vara en "good listener" yesterday, yesterday and yesterday. But tomorrow and today she would be :P Väldigt uppskattat tyckte jag. Hon berättade också att hon kunde prata svenska, haha. Men bara när hon är ensam - såklart. O att hon suttit på toan o sjungit Pippi Longstocking på svenska, men att det var väldigt "difficultly hard" som hon sa, hihi.


 


Vi har också lyckats fånga min lilla besökare! Väldigt äckligt med en liten död mus så min värdpappa fick ta hand om den. Barnen var med o slängde den, men jag vet inte om det var särskilt smart. För Shane frågade mig efteråt om det verkligen var en riktigt mus eller bara en låtsas. För om det var en riktig varför pratade den inte? Så jag fick ju försöka förklara för henne att den var död, o att små möss inte hörde hemma inomhus osv. Men då frågade hon bara om den grät när den fångades eller om det gjorde ont? O vad svarar man på det egentligen? :S  

Nu ska jag försöka väcka Meike som somnat i soffan här bredvid mig o go to bed :P Godnatt!







Fredag - Nar liten sover

Har antligen fatt baby Blake o somna, inte det lattaste kan jag saga, men han var sa trott att ogonen gick i kors :P Sa nu sitter jag har, lite latt uttrakad o kollar pa bilddagboken. Var valdigt, valdigt lange sen jag var inne dar. Sa jag maste saga att det ar ganska underhallande o kolla igenom gamla bilder och aven lasa gamla kommentarer. Hittade gamla citat ifran nar jag, bror, syster och kusinerna Josefine och Jessica spelade Alias, ocksa kallat Med Andra Ord. Spelet dar man far ett ord som man ska forklara for sina medspelare utan att avsloja det ratta ordet. O allt detta pa tid. Vi spelar detta ganska ofta nar vi traffas, och nagra av dessa kommentarer kommer vi nog aldrig bli forlatna for :P


Jessica: Vad är det uppe i himmelen som regnet kommer ifrån?!

Linus skriker ut: ÄNGLAR!


- Sara har under spelet försökt förklara ordet bosättning för Jessica och Linus, fast det gick inte så bra och tiden hinner rinna ut...

När Linus för höra att det var ordet bosättning hon hade försökt förklara säger han:

Du hade ju kunnat säga att Napoleon bosatte sig i Amerika eller nått.. dah...



Jossan: Vad får man om man blandar svart och vitt!?

Emelie: Lila!!


Linus: Det här är Sara!?

Sara själv säger: Jobbig!

Jossan skriker: Fjortis!

Det ord Linus försöker förklara är Seg...



Jessica ska försöka förklara ordet ko, för Linus och Sara.

Jessica: Djur man får mjölk ifrån?!

Linus: Mamma!





IQ:n ar alltid hog hos familjen Svenneheim...







Torsdag - Emmes Zoo

Jag tror jag ska öppna en djurpark. Helt seriöst! Vi kan kalla det Emme's ZOO och barn kan komma hit o kolla på alla möjliga sorters djur. Igår så hade vi både en RÄV och en TVÄTTBJÖRN i trädgården. O imorse så hade vi en vild KALKON utanför köksfönstret! Herregud! 

O för inte mer än fem minuter sedan så sprang en liten MUS förbi mig här där jag sitter i min källare!!!! Så vidrigt! Jag sprang upp till mina värdföräldrar som satt uppe i soffan o kollade på TV o bara skrek ut, mouse mouse! Haha. Visst den var inte särskilt stor, men de är ju äckliga ändå! Så nu har jag o min värdpappa satt ut små råttfällor överallt. O vi har jordnötssmör som lockbete. Lite småkul.

Tidigare har jag också haft en ORM i mitt rum (typ andra veckan i USA så hittar jag en svart liten orm i min matta, härligt!) och vi har precis som de flesta i New Jersey gott om RÅDJUR här. Så om ni inte vill besöka Andi's o Em's bed and breakfast kan ni alltid besöka Emmes Zoo :P Alla är välkomna!



Kurt/Svante/George... ja "min" orm fick många namn efter sitt besök i min källare.


Torsdag - En trott au pair

Jag sitter just nu hemma hos min vardmammas foraldrar, sa darav saknaden av de dar bokstaverna jag just nu inte kan skriva :P Men jag maste bara fa skriva av mig lite!

De senaste tva dagarna har varit ganska jobbiga. Jag kanner verkligen hur mitt talamod har sjunkit till botten. Jag vet verkligen inte varfor, men jag borjar marka att min talamod ar langt ifran sa bra som det var nar jag kom hit. Men det ar val det som hander efter att man varit au pair i 10 manader snart. Men bara smasaker gor mig narmare vansinnig. Som igar nar jag kommer in i Shanes rum och seriost allting som funnits i byralador och pa hyllor ligger pa golvet. Klader, leksaker - allt! O vem ar det som far stada allt? Jaaa inte ar det hon iaf.

Shane har tydligen ocksa bestamt att det ar "I hate E week" sa hon vagrar lata mig hjalpa henne med saker, hon ar riktigt uppkaftig eller sa ignorerar hon mig totalt. Allt tills det att jag blir galen... Oja, det ar de harliga sidorna med att vara au pair :P Fok sager ju att au pairer skaffar egna barn cirka 10 ar senare an vad de tankt innan de blev au pairer, o det kan nog ligga mycket i det, haha. Sjalvklart sa finns det bra stunder ocksa, men ibland sa kanner jag bara for o kasta in handduken. Eller i alla fall lasa in barnen pa deras rum. De skulle nog behova det once in a while ^^

Problemet ar bara att jag vet inte riktigt vart gar gransen gar pa hur mycket jag far skrika pa dem. De ar ju trots allt inte "mina barn" och det ar ju inte min uppgift att uppfostra dom eller ge dom nya regler som inte deras foraldrar ger dom. Men hemma sa var det ju langt ifran okej att slanga saker over axeln eller ata kakor innan middagen. Lekte man med nagot sa var man ocksa tvungen att lagga tillbaka det innan man borjade leka med nasta grej. Sjalvklart sa foljde vi val inte alltid detta, men reglen om att "plocka undan efter sig" fanns ju iaf!

Tisdag - Start a bed and breakfast?

Jag ligger just nu i sängen med laptopen på magen ^^ Har varit fullrulle hela dagen så det är först nu jag fått lite tid över för bloggen. Har haft baby Blake hela dagen, o trots att det varit jobbigt att jobba när man känner sig halvkrasslig o febrig så har det gått bra.

Nu ikväll så blev det en runda till Starbucks för o träffa Meike. Vanligtvis går vi alltid o tränar tillsammans på tisdagar men idag blev det en white chocolate mocha istället :P Inte lika nyttigt, men risken kändes ganska stor att jag skulle dö av andnöd om jag försökte mig på gymmet idag. Vanligtvis går jag o tränar 5 gånger i veckan, så att inte få träna på en vecka gör mig lite smått galen. Men antar at det är väl bättre o vänta ut förkylningen...

Moster med familj åkte hem idag. Lite sorgligt. Men nu är det bara 3 månader kvar innan jag kommer hem, så det kändes inte lika jobbigt att säga hejdå denna gången. Min värdmamma tyckte att det blev tomt efteråt och frågade om jag inte hade några svenskar jag kunde skicka hit på besök då alla var ju så trevliga :P O hon tyckte det var så kul o ha folk över :P Så är det nån som känner för lite semester i Jersey o i New York kan ni ju alltid höra av er till Em's and Andi's bed and breakfast, haha.



Måndag - Last day

Sista dagen med Junebergs idag då de sorgligt nog åker mot Florida och Disnetworld imorgon bitti. Vi spenderade dagen tillsammans med min amerikanska familj och gick på ZOO, lagade middag och spelade kubb. En väldigt lyckad och rolig dag :)

Tänkte inte skriva så mycket mer utan låta bilderna tala sitt tydliga språk :) Godnatt på er!















A red panda















Cameron matade Bea med sin pasta, så sockersöta!












Kubbspelande







500 inlägg!

500 inlägg har det hunnit bli sedan jag startade bloggen den 10 februari för två år sedan. En ganska lång tid egentligen för inte så många inlägg. Men sen när jag kom hit till USA så har det ju blivit några fler :)

O här i min ursköna soffan sitter jag varje dag o bloggar!









Söndag - Circle of life

Man märker verkligen att ni blir otåliga när jag inte uppdaterar under en dag eller två, sidvisningarna i statistiken skjuter i höjden :P Men det har verkligen inte funnits tid för bloggande. Så jag ber om ursäkt för dålig update!

Men vår helg har iaf varit super! Vi var i New York både igår och idag, o har hunnit se allt möjigt. Igår var vi uptown såg time square, gick o strosade lite på en marknad och Junebergs var uppe i utkicksbyggnaden "Top of the Rock" medan jag o Bea tog en vända i central park. Väldigt mysigt :)

Igår kväll gick jag o moster Helena också på musikalen "The Lion King" och den var helt otroligt bra!!! Finns inte ord för o beskriva hur magisk, mäktig och underhållande den var. Det bästa jag sett! Jag kom på mig själv flera gånger att jag satt i förundran med öppen mun och kunde inte riktigt tro det jag såg var sant. Kostymerna och kulisserna var helt otroliga och man fick många gånger fundera starkt på hur de lyckats gestalta de olika djuren och naturen så bra. Verkligen en "must see musical"!

Idag så blev det New York igen :) Vi gjorde downtown, och gick i Soho, Chinatown, Little Italy, såg tjuren vid Wall Street, åkte färja mellan Staten Island för o se frihetsgudinnan, gick i battery park och massa annat. En väldigt lyckad dag alltså. Jag har dock dragit på mig en mindre rolig förkylning, så nu måste jag verkligen gå o lägga mig innan mitt huvud sprängs i tusen bitar. Men ni får några av bilderna nu tänkte jag, så hörs vi imorrn igen!






Den "levande" dinosaurien inne på Toys R us underhöll killarna under en lång tid :P



Överallt i New York kan man hitta personer som står utklädda till diverse barnfigurer och killarna gillade detta väldigt mycket. Svante var helt galen och skrek "stanna vagnen" när han fick syn på Kakmonstret på gatan och sprang fram o kramade honom (trots att inte vet vem Kakmonstret är, och utan att någon sa något) :P Han jagade också i fatt Elmo som gick framför oss på väg till färjan. Han kramade verkligen varenda figur han såg :P



 




Central Park



Bea somnade i vagnen.....



..... så jag passade på att njuta av det fina vädret (och utsikten) i gräset i central park med gatumusik i bakgrunden. Kan det bli bättre ;)




Moster Helena framför Time Square i väntar på the lion king :)














Litet break i battery park




Sötistjejen nummer 1, med New York kepsen bakochfram.



Mellanmål i väntan på färjan








Fredag - Day 2

Sitter just nu här i soffan o har supermys med lille Bea. Hon har fått tag på min telefon o sitter här o pratar för sig själv, så himla gulligt. Denna lille söta tös har verkligen det roligaste ordförådet ever, haha.

Man märker nu hur himla mycket man har saknat småkusinerna. Bea är ju en helt ny person och trots att hon inte sett mig sedan hon var 6 månader så sken hon upp som en liten sol när hon såg mig för första gången igår, o hon är inte rädd ett dugg. När hennes mammas frågade var Emelie var, så tvekade hon inte en sekund utan pekade o skrattade mot mig. Tror pojkarna har saknat mig också ganska mycket då de följer efter mig, vill leka hela tiden och speciellt Svante har varit extra mysig. Han vill hela tiden hålla hand och vi har skuttat igenom hela vår shoppingrunda idag :P

Vi har idag tagit det ganska lugnt, shoppat ganska mycket :P Umgåts med familjen, alla barnen lekte kurragömma tillsammans och de sjöng blinka lilla stjärna på engelska allihop. Väldigt gulligt. Imorrn blir det New York och The Lion King på kvällen, can't wait!






Pizza lunch på mallet












Bea ville också dansa när Shane hade en show för oss :P




Bea ville också lukta på de spelande plastblommorna :P




Sen blev det pyjamasparty!


.... Nu ringde Meike o med o sa att de är några som ska iväg o gå på Hooka Bar. Så aa det är väl bara o ta på sig nått snyggt o ge sig ut :P Vi hörs imorrn!


Torsdag - Fullt hus igen!

Nu så är de här! Det blev en lång väntan och fjärilarna var ganska många innan familjen Juneberg äntligen dök upp! Men det var så underbart o se dem igen. O barnen har verkligen hunnit förändra sig. Jag kände att jag lät som en gammal tant när jag sa saker som "nej men gud så stor du har blivit!", men det var ju sant :P

Jag visade dem runt i huset innan vi åkte för o hälsa på alla som var hemma hos min värdmammas föräldrar. Så ingen vila här inte :P Jag var ju som tidigare sagt lite orolig över hur alla barnen skulle leka, men det gick hur bra som helst! De var jättegulliga mot varandra och de lekte för fullt.

Just nu sover hela gänget o jag ska gå o lägga mig snart också. Barnen har varit jätteduktiga men var riktigt, riktigt trötta när vi kom hem. Inge kul med jetlag. Vi får väl se hur tidigt alla vaknar upp imorrn bitti :P

Dagens bilder:








Svante o Shane lekte en massa tillsammans. Något som funkade superbra trots att de ibland stod o kollade på varandra som stora frågetecken o pratade på respektive språk :P



Min värdfamilj tyckte att Olle var lik min bror Linus och att de alla såg ut som riktigt svenska barn :P



Andi bestämde sig för att också klättra upp i trädet. Något som resulterade i att hon inte kunde komma ner, o satt o ropade "Ring brandkåren tanten har fastnat i trädet!", haha.



Svante försökte hjälpa Cameron nå trädet, så himla söta.













Olle o Sammi lekte tillsammans, o räknade till 3 på svenska varje gång de kastade bollen :P





Godnatt från Emme och Junebergs!


Torsdag - Waiting...

Jag tror jag ska ga upp i taket snart! Jag ar sa himla forvantansfull/lycklig/spand o helt galet sprallig just nu! Klockan ar strax efter tva har i Jersey, sa alltsa har Junebergs landat for tva timmar sedan. Sa de kan nu komma nar som helst!!! Jag blir helt galen av att vanta! Jag klarar knappt sitta still o just nu forsoker jag fa ut min energi genom att spela roj :P O jag kan beratta att det inte hjalper ett endaste dugg. Utan just nu vill jag bara ha besok!

Onsdag - 104, 105 eller kanske 106

Tänkte bara slänga in en snabb update då jag alldeles ska gå o lägga mig o tagga inför morgondagen, då moster med familj kommer! Ska verkligen bli så underbart kul. O min amerikanska familj ser framemot det också! Ska bli riktigt kul o se hur barnen kommer kommunicera på två olika språk med varandra. Speciellt intressant lär det bli o se hur Shane kommer försöka bossa runt på småkusinerna, haha. Hon är så himla envis o får hon inte som hon vill så kan hon bli riktigt sur, så vi får väl se hur detta kommer o gå :P Min värdmamma ser också fram emot att äntligen få träffa svenska småbarn, då hon av någon lustig anledning fått för sig att svenska barn är som små änglar :P Vi får väl se vad hon tycker efter dessa 6 dagar ;)

Jag har också bestämt mig när jag kommer tillbaka till Sverige igen! Igår så skickade jag in tre datum som jag kan tänka mig åka hem till au pair organisationen, så nu väntar jag bara på att de ska boka flyget. Så jag kommer hem antingen den 24, 25 eller 26 augusti! Inte alls långt kvar! Herregud!!!!!

Min värdmamma berättade också idag att hon haft en hemsk madröm. Hon hade drömt att jag åkte hem :P Hon hade vaknat upp gråtandes, haha. Så himla sött.

Nu blir det sängen. Godnatt Sverige! Vi syns om 104, 105 eller 106 dagar.




Tisdag - Baby Blake 8 months

Lille baby Blake har lärt sig o krypa! Eller krypa o krypa... han har ett väldigt speciellt sätt o ta sig framåt :P Han ställer sig på alla fyra o så slänger han sig framåt på magen. Det ser nästan ut som om han försöker göra break dance tricket, snake :P Väldigt gulligt! Samtidigt som han nu är så mycket mer rörlig o man kan definitivt inte sätta honom på ett ställe på golvet o förvänta sig att han ska vara kvar på samma ställe 3 sekunder senare.

Han har också börjat dansa! Varje gång han hör musik eller man sjunger för honom när han sitter ner, så vaggar han fram o tillbaka med det största leendet ever. Jättesött!

Jag o min värdmamma hade mys med Blake idag o passade på o ta lite kort på charmtrollet, som precis fyllt 8 månader :)

















Måndag - Lacrosse Game

Nu ikväll så åkte jag o min värdmamma o kollade på ett riktigt duktigt high school lag spela Lacrosse :) Det var första gången jag såg lacrosse, så Andi var jättesnäll o förklarade alla reglerna och hur spelet gå till. O det var faktiskt riktigt kul o titta på! Inte alls som american football då det är action i två sekunder o så stannar spelet, utan det var mer likt fotboll eller handboll. Lite mer action :P

Det udda är dock att dam lacrosse och herr lacrosse är HELT annorlunda! Andi har själv både spelat o coachat tjejer i Lacrosse, men ändå så har hon knapp koll på hur herr lacrosse fungerar. Det är som två skilda sporter. I dam lacrosse så är det förbjudet med kroppskontakt och man har bara munskydd och glassögon på sig. Medan killarna spelar med både hjälm och kroppsskydd. Man spelar med olika sticks, offside reglerna är annorlunda och frikasten är annorlunda. Lite småkul att samma sport kan vara så annorlunda egentligen. O vem bestämde egentligen att tjejerna var tvugna att spela i små kjolar och killarna i full skyddsmundering? Ganska udda.











Måndag - Lion King

Jag ska äntligen få gå o se musikalen The Lion King på broadway på lördag =D Ser verkligen framemot det! Jag o moster ska dit, så det ska bli hur kul som helst.

Ikväll ska jag o min värdmamma troligtvis också åka o kolla på en lacrosse match! Har aldrig sett det innan o nu så spelar ett riktigt duktigt tjejlag här i närheten, så vi ska troligtvis kolla på den ikväll om vädret tillåter :)

A sneak peak!



Söndag - Keep your head up

Det har rent ut sagt varit en riktig skithelg. Inget kul har hänt, o jag har haft hemlängtan typ hela tiden.

Blev lugn filmkväll med Meike i fredags då jag jobbade lite under kvällen så vi var hemma. Lördagen blev också lugn med lite shopping under dagen o under kvällen var jag hemma själv. Lugnt o skönt, ja. Men också jävligt tråkigt. Än är inte min söndag över så jag håller fortfarande hoppet uppe. Ska träffa en kompis snart, så då hoppas jag att mitt humör vänder. Men o andra sidan, det händer ju inte så mycket hemma i R-by heller, så det spelar väl egentligen ingen roll om jag sitter här o är uttråkad eller om jag sitter hemma i Sverige. Men just nu hade jag inte tackat nej till en mysig söndag med familjen. Usch för hemlängtan!

Vill också skicka över en stor kram och massa pussar till min underbara mamma på mors dag idag! Älskar dig!








Fredag - Det perfekta botemedlet

Det perfekta botemedlet for hemlangatan maste nog anda vara den har hemsidan: http://www.missingsweden.se De har allt! Marabou choklad, Felix ketchup, blandsaft, parlsocker, knackebrod, snus, Kalles kaviar... ja typ allt man kan sakna i matvag nar man bor utomlands! Jag fick veta om hemsidan genom blogg.se o nar jag klickade in mig dar, kandes det som om jag hade kunnat bestalla hur mycket saker som helst! Det finns aven hemsidan: http://candyfromsweden.com/ som bara saljer smagodis! Himmelriket for manga da det verkligen inte finns natt battre en svenskt plockgodis! Nu har jag forvisso lovat mig sjalv att inte ata natt godis, men nar jag kommer hem till Sverige igen da ska det smaskas :P



Torsdag - E, there are bugs out here!

Det har blivit ytterligare en lång dag idag. Alla tre barnen var hemma så jag o min värdmamma försökte vara så påhittiga som möjligt för o underhålla våra tre busungar hela dagen. Men det gick faktiskt ganska bra! Jag o barnen pysslade på morgonen, och Shanes födelsedags present "a box of project" har varit en stor hit! Hon sa till o med idag att hon ville ge en box till hennes jämnåriga kusin när han fyller år. Så jag tror faktiskt jag lyckades denna gången ;)

Vi åkte sedan på music class och åt lunch på Mcdonalds.

Efter det så åkte min värdmamma o jobbade så jag var själv med barnen. Jag försökte få mig med dom ut i det fina vädret, men det var inte lätt kan jag säga! För igår när Shane o Cameron var ute o lekte på altanen så klagade Shane hela tiden på att det var små knott överallt (alltså typ ett litet ensamt knott). Så idag var hon så superlöjlig o sa att det fanns ju bugs (insekter) utomhus, så hon ville inte gå ut, haha. Hon är verkligen ingen utomhusperson :P Häromdagen när hon o Cameron lekte ute så hörde jag dom plötsligt skrika o gråta båda två. Så jag sprang ut för o se vad som hade hänt. O hittar då de båda barnen gråtandes o pekandes på en liten humla typ tre meter ifrån dom, haha. Så njaaa. Utomhusmänniskor är dom inte direkt :P

Men tillslut så fick jag ut dom iaf! Vi spelade baseball, cyklade o ritade med vägkritor. Vi målade hela familjen på vår garageuppfart, väldigt kul :P Shane o Cameron bestämde vad alla skulle ha på sig, hur jag skulle rita och hur de olika familjemedlemmarna såg ut.

Fina va? :P


Tjejligan. Det var viktigt att Shane hade klänning o E långt hår. O mamma Andi skulle bestämt ha byxor o T-shirt :P



And the boys! Cameron fick tuppkam, och Baby Blake bebiskläder. Pappa Curt skulle självklart vara längst, o ha väldigt lite hår som Shane sa :P

Onsdag - En lång dag

Jag har precis kommit hem efter att ha spenderat tre timmar på gymmet. Gick först på pilates i en timme, sen sprang jag på rullbandet i en halvtimme efter det blev 1 o en halv timme Zumba. Jag är död!

O mitt uppe i allt så har jag idag jobbat hela dagen. Vädret har varit helt otroligt så jag har försökt o vara ute så mycket som möjligt med pojkarna idag. Vi har lekt på altanen och jag tog även med dom ut på en långpromenad i dubbelvagnen. En utmaning med tanke på var vi bor. Inte det lättaste o putta upp vagnen för de här backarna kan jag lova. Min kropp kommer verkligen vara i strejk imorrn :P Men det har varit en lyckad dag o nu blir det alldeles strax sängen!









Tisdag - The Princess and the Hat Boy

Jag måste verkligen sluta blogga så här sent! Det är som om huvudet är en stor marshmallow o jag har verkligen helt glömt bort vad jag tänkte skriva om! Men så är det.

Dagen har varit bra iaf! Besökte college för sista gången idag då vi skrev det sista provet. Inget A+ kankse, men det gick nog ganska okej. Åkte sedan hem o för o jobba, men Blake var väldigt snäll o sov i tre timmar :P Så även jag somnade en stund på soffan innan det var dags o åka iväg o hämta de andra två på dagis.

Vädret hade varit jättefint, tills dess att jag skulle hämta barnen! Det började blåsa som jag vet inte vad, o regnet öste ner. Var riktigt otäckt faktiskt. Det hade fallit ner en jättestor gren tvärsöver våran väg, så jag blev tvungen o springa ut o flytta den innan jag kunde köra vidare o det enda jag kunde tänka på va "Nu dör jag! Nu kommer jag få ett träd i huvudet o bli morgondagens rubriker!"  O tanken på att en utav våra grannar förra året fick ett träd rakt igenom hela huset, gjorde det inte bättre. Men jag överlevde!

Väl hemma igen så kom kusinerna över o vi hade en mysig kväll. Shane o Cameron hade en show som de så fint kallade "The Princess and the Hat Boy". Mycket underhållande kan jag lova :P Sen blev det gymmet o nu så sitter jag här! Japp, det var min dag det! O här kommer lite bilder :)



The Princess and the hat boy










Jag försökte ta kort på alla tre barnen, men som vanligt var det omöjligt...






Måndag - Nothing can stop me now

Jag har nu bokat mina flygbiljetter till San Francisco! Tihi! Det är nästan så att jag svävar runt på små moln idag ;)

Började dagen med en hemsk hemlängtan (något som var väldigt länge sedan) men efter lite snack med syster på msn så gick det snabbt över. Tänk att bara ett litet hej kan göra så mycket. Sen gick mitt humör bara uppåt! Bokade biljtterna till Californien, kollade upp lite nya konserter och peppade bara inför sommaren. Det ska verkligen bli den roligaste sommaren någonsin. Jag o USA. En superbra match ;)

O snart så kommer moster med familj hit också! Ska verkligen bli så himla kul o få se dem igen! Lillkusinerna kommer ha hunnit bli så pass stora att jag nästan får börja kalla dom storkusinerna istället :P När jag åkte hemifrån så var Bea bara 6 månader, så henne lär jag väl knappt känna igen nu efter dryga 9 månader. Herregud, tiden går så himla fort!



Familjen Juneberg förra sommaren, bara några dagar innan jag åkte hit.


Söndag - Weekend

Jag vet om att det blivit dålig uppdatering i helgen. Jag har väl egentligen ingen bra ursäkt, jag har bara inte känt för det :P

Gårdagen var lugn iaf :) Jag o Meike gjorde lite shopping, njöt av det superfina vädret (30+!!!!) och gick på bio. Vi såg "The back up plan" med Jennifer Lopez o den var riktigt rolig faktiskt. Typisk romantisk komedi som är lite lätt förutsägbar, men den hade också flera riktigt roliga scener då vi skrattade så vi kiknande. Så den kan jag rekommendera!






Idag så började jag dagen med en lång sovmorgon o sedan satt jag ute på vår altan o läste ute i solen. Så himla härligt! Fattar inte att det är sånt här sommarväder redan nu.

Framåt eftermiddag så mötte jag upp Meike, för o åka o kolla på killarna som spelade fotboll. De spelar inte i något seriöst lag eller så, det är mer som korp fotboll. O vi känner oss alltid så himla blonda o väldigt felplacerade när vi är där :P Men det är kul ändå :) O efteråt gick vi ut o åt middag. Supermys!

Nu blir det alldeles strax sängen o så tänkte jag visa lite nya movies som är på G! Godnatt!



Verkar intressant!





Typisk romantisk tjejfilm!

 

Komedi!

 


Lesson learned

När jag kom hem från gymmet i onsdags kväll och loggade in på facebook så får jag se detta stå på min profil;

Emelie Svenneheim "loves my host parents. They are the greatest people in the whole world. How did I ever get so lucky to live with the most amazing people!!!! How am I ever going to live without them????? 

Men det är inte jag som har skrivit det! Utan det är självklart min värdmamma som har gjort det! Jag skrattade så jag höll på o dö när jag såg det. O jag förstod att jag måste ha glömt o logga ut från min facebook när jag lånade hennes dator tidigare under dagen. Kommentarna som trillade in sedan var om möjligt ännu roligare (de är alla från "min" amerikanska släkt) o jag har verkligen lärt mig en läxa. Logga ALLTID ut från Facebook! :P