Tisdag - Svenskt begär

Idag var min mor ledig så vi passade på att åka in till stan med moster och två av mina kusiner. Jag fick se det nya modehuset för första gången... måttligt imponerad... och så tog vi en vända på mitt älskade IKEA. Ojoj så svenskt ;) O det är mycket nu som man saknat som man passar på att göra. Mycket gäller mat såklart och idag på Maxi så slängde jag i risifrutti, leverpastej och kalmar korv i varukorgen. Jag fick också avnjuta min första riktiga GB-glass för året :P Imorrn så måste jag även ta en runda till godisbutiken Tokiga Ture och få lite plockgodis och framförallt lakrits!

Men sen så finns det ju vissa saker som jag inte har saknat med Sverige... exempelvis städningen :P Jag har seriöst inte använt en dammsugare eller en dammvippa på 13 månader. Här i Sverige så måste jag ju också packa mina matkassar själv och tanka bilen själv :P Inte finns det drive throughs överallt heller. Gud så slö man hunnit o bli egentligen, haha. Men trots att man bor i bilen o att jag trodde att jag gått upp ett antal kilon, så fick jag på mig alla mina gamla kläder som låg kvar här i Sverige. Så nu kan jag avnjuta mitt lösgodis lite mer ;)

Nehe nu blir det singstar debut med systeryster!



I miss camp Ryan! I promise that I will post the rest of the pictures from my trip soon!

Måndag - Första dagen i Kalmar

Idag har jag träffat min underbaraste, underbara Adam! Ni anar inte hur mycket jag har saknat honom! Det var så kul o få se honom idag, o vi var båda lite lättade över hur lite vi förändrats under den här tiden. Allt var ju som vanligt ;)

Vi gick först o hälsade på vår gamla skola stagg! Så himla kul! Träffade nästan alla våra gamla lärare. O det kändes nästan som om tiden stått still, allting var ju som när vi lämnade det. Men samtidigt så måste jag ju säga att man har saknat staggskorridorer allt för mycket ;)

Vi gick sedan o lunchade tillsammans och försökte berätta allt som vi ännu inte hunnit berätta för varandra. Ett år går förvisso fort, men det kändes som om vi hade massa o prata om. Vi gick även och tog en glass och tog en liten promenix. Precis som på gamla goa tiden ;)

Sen så ska ju faktiskt Adam komma o hälsa på mig i oktober i USA! :D Ska bli så himla kul!

Söndag - Welcome home

Det är ju knappt så jag förstår det själv, men jag sitter faktiskt hemma i min soffa hemma i lilla rockneby igen! O allt ser verkligen precis likadant ut. Ingenting har ändrat sig typ :P Det är som om tiden har stått still. Men det känns konstigt men också väldigt skönt att vara hemma igen, trots att det bara är tillfälligt för tre veckor. O det är såklart underbart o få se alla igen!

Igår så fick jag möta mamma, pappa o syster för första gången i Stockholm - Lycka! Vi spenderade dagen i storstaden och på kvällen så gick vi faktiskt på TV-inspelning :) Vi såg TV4s nya lördagsunderhållning Dansfeber, och det var riktigt kul. O det var väldigt kändistätt. Sara fnissade och skämtade om att hon skulle gå på samma toalett som Anna Book och att hon aldrig skulle tvätta rumpan mer, haha. (Jaa, det är typ så låg vår humor är i vår familj)

Idag så bar resan hemåt igen. Så idag så fick jag se mitt lilla rockneby. O ja, det känns ännu mindre nu än vad det gjorde för 13 månader sedan :P Till middagen så gick vi ner till moster med familjs hus, där överraskande nog moster nummer 2 med familj och mormor o morfar väntade. Så härligt o få se dem igen!!! Kusinerna Olle och Svante hade också gjort en egen liten "välkommen hem" skylt till mig, så gulliga. O jag hade en riktigt mysig första kväll hemma igen :)











Fredag - Sweden!!!

Jag är hemma i Sverige igen! Jag kan inte fatta det! Jag går runt som i en liten bubbla och är helt förundrad över att folk pratar svenska, haha. Jag är verkligen i nått hel galet chocktillstånd. Allt ser ut som vanligt fast ända inte liksom :P Allt är mindre, thats for sure och precis som jag såg saker som var bättre hemma i Sverige när jag först kom till USA så stör jag mig nu på säker här som inte är som "hemma" i USA :P Jag har tydligen också glömt bort hur man pratar svenska, haha. Jag tanker pa engelska, och ibland så trillar engelska meningar ut ur min mun, utan att jag tänker på det ^^ Råkade prata engelska med en kassörska och var tvungen o fråga på pressbyrån om de fortfarande sålde telia refill kort för 100 kr eller om dom hunnit ändra det :P Jag blev lite lätt dumförklarad, haha.

Jag är just nu hos min gums Jasmin här i Stockholm och imorrn ska jag se mammi, dadi och systeryster :) Jasmin hämtade upp mig på Arlanda och sen åkte vi över till Kista för lite middag och shopping. So nice to be back but I miss my American family already. Var ganska jobbigt o säga hejdå igår kväll och det var med gråten i halsen jag kramade om mina tre småbarn... usscchaaa. Men vi ses ju snart igen. Redan den 22 september landar jag på amerikansk mark igen. Men nu ska jag bara njuta av Sverige :D

Torsdag - Blakies first step


Onsdag - Snart Sverige, snart!

Imorgon så bär det av mot Sverigeland igen! Jag fattar det inte riktigt. På fredag så kommer jag få se min sötis Jasmin på Arlanda och på lördag får jag se min underbara familj igen! Ska bli så härligt! Jag kommer sedan spendera lite mer än tre veckor hemma i R-by och Kalmar. O jag måste erkänna att det är med lite blandade känslor som jag ska krossa atlanten igen. Det ska bli underbart o få se alla men samtidigt så känns det väldigt konstigt o åka hem. O jag är livrädd över att hinna bli uttråkad, haha. Hemskt, jag vet. Men sant. So you guys better have time to entertain me ;) Tack o lov så kommer min Bex hem under några dagar också, så kommer jag få krama om henne också. Så underbart! Annars så hoppas jag på att ha mycket tid över för o hälsa på farmor och bara sitta på enerevet med mormor o morfar. Längtar verkligen efter det.

Idag så var jag o Andi med barnen tillsammans med mormor Barbara och kusinerna Caca o Sammi på The Crayola factory. Mysigt och jag försöker verkligen spendera så mycket tid som möjligt med barnen just nu :) Hann även träffa Sanna ikväll igen, och återigen säga hejdå till henne. Hoppas verkligen vi kan ses hemma i Sverige igen.

O så tänkte jag bjuda på lite San Francisco bilder idag :)  




Union Square :)



Jag, Steffi och Rebecca.



The trolley



Vi såg Lombart street, känd för o vara så brant att den har blivit USA:s "kurvigaste väg".



Vem behöver gymmet när man kan gå upp och ner för dessa backar???







Alcatraz



Sjölejon vid Pier 39 :)



Vi vandrade uppför telegraph hill o efter det var vi helt döda och somnade i solen istället och glömde bort o kolla på den vackra utsikten som vi kommit för :P



Men tillslut så vaknade vi till liv igen ;)



Vi hade fixat bussbiljetter till en bustour som man kunde hoppa av och på hur mycket man ville. Superbra och vi fick verkligen se alla sevärda delar av San Francisco.



Vi åkte sedan över vackra Golden Gate Bron :)



O så här snygg kan man se ut då, haha. Det var lite lagom blåsigt ^^







Känner ni igen vyn? ;)






Vi gick runt i det något udda, men härliga gamla hippie området Ashbury Heights som hade mer än en weed shop :P










Tisdag - Hollywood

Såå... tillbaka till Californien. Mycket tjat om detta, haha. Sorry about that ;)

Vår andra dag i Los Angeles så åkte vi först till Rodeo Drive, den väldigt exklusiva shopping gatan där de flesta utav LAs kändisar shoppar. Det var även där Julia Roberts (försökte) shoppa loss i filmen Pretty Women. Vi såg även hotellet där Roberts och Richard Geres karaktärer bodde :) Väldigt fint hotell, med en väldigt fin toalett, haha.

Vi åkte sedan en sväng i Beverly Hills och genom Hollywood Boulevard. Vi stannade där för o gå längs Hollywoods walk of fame, alltså gatan med alla stjärnor i trottoaren. Det var kul o få se, och vi fick även en skymt utav Hollywood skylten, men det var inte så speciellt som jag hade hoppats på att det skulle vara.




Rodeo Drive






Shopping vid Rodeo Drive



The hotel














Steffi och Michael Jacksons stjärna :)





Dagen efter LA så åkte vi vidare mot San Diego. Några av oss spenderade dagen på Sea World, medan några av oss slappade på stranden istället. Jag höll till på stranden. Väldigt härligt :) Dock så blev jag bränd av en stor brännmanet. Inge kul :P Den var brun och verkligen skitstor och det gjorde ont som ***. Min italienska kompis gick o frågade en utav livvakterna om det var ofarligt, och om det var något vi kunde göra mot det eller så. O när han kom tillbaka så sprang han mot mig o tjejerna som var kvar på stranden. Så då trodde vi att jag var lite lätt döende eller nått, haha. Men det gick bra och jag överlevde jue ;)

På kvällen i San diego så gick vi hela högen ut o åt på Hard Rock Cafe. Väldigt trevligt!

















Efter San Diego så bar det av ut i öknen. Det stod seriöst skyltar där det stod "No Service the next 100 miles", så vi var verkligen ute mitt i ingenstans :P Vi åkte till Joshua Tree Park, som är en väldigt annorlunda men fin nationalpark. Där gjorde vi en liten vandring och sedan hade vi en picnic :)


















Så här åkte vi runt hela resan :) Mycket flum blev det i bilen och mycket snack om vilken musik som var bäst :P Loic och Richard sjönga alltid för full hals till låten "Beautiful monster" och den blev tillslut "Camp Ryans" egna sång :P


Tisdag - Home sweet second home

Det var verkligen underbart o få se mina tre små barn igen när jag kom hem i söndags. Jag saknade dom något otroligt när jag var iväg i California. Man tror inte att mycket kommer o hända med dom på ynka 18 dagar. Men visst gör det det. Min bebis, lille Blakie Blake hann till o med lära sig o gå! Han tog oväntat sina första steg i fredags (japp jag missade det...) och nu så har han bara fortsatt o fortsatt. Han har inte riktigt fått kläm på det än, och går bara fem steg i taget ungefär. Han blir skitglad när han lyckas stå upp själv. Han fnissar och seriöst hoppar upp och ner :P Supersött. Så trots att jag missade de första stegen så är jag glad att jag är hemma här i några dagar o få se honom lära sig. Det är verkligen hur gulligt som helst.

Alla tre barnen var jätteglada när de fick se mig komma hem i söndags. Jag fick hundra kramar utav Shane, samtidigt som Cameron mest hoppade upp och ner o hojtade "E, E, E" hela tiden :P Blake kände igen mig utan problem, o allt har mer eller mindre gått tillbaka till det normala. Min svenska kompis Sanna (som bodde här innan) är även o hälsar på i statena igen, så henne träffade jag igår. Verkligen superkul o få se henne igen!

Nu ska jag återgå till min otroligt roliga sysselsättning - Packning!



Lille Zac Efron som vi kallar honom numera. Eller Justin Beiber, då han har samma frilla som dem :P







Hans nya skor som han fått utav mig.






Memories for life

Jag vet knappt var jag ska börja. Min lilla roadtrip genom California, Nevada och Arizona har verkligen varit händelsefull. Jag åkte tillsammans med ett litet galet gäng från England, Tyskland, Australien, Frankrike, Belgien och Italien. Vi hann bli som en liten minifamilj då vi tillsammans med vår härliga guide Ryan spenderade all vår vakna tid tillsammans. Vi körde runt i en van med låtar som "beautiful monster" och "gewinner" i högtalarna och vi körde hela 2600 miles together. Vi har campat under hela resan (förutom i Las Vegas då vi äntligen hade hotelrum) och på kvällarna har vi lagat mat tillsammans, festat och bara hängt vid lägerelden. Så himla mysigt har det varit!










 


My tentmate Celine









Fun in the van








Innan jag mötte upp resegruppen så var jag tillsammans med två kompisar, Steffi och Rebecca i San Fransisco. En väldigt vacker men ack så kall stad ;) Separat inlägg om SF kommer!

Vi började vår resa genom att åka ner mot Big Sur, längs den otroligt vackra route 1. Serpentinvägar och en otrolig utsikt utöver vattnet. Vår första camping natt var närmare katastrofal då vi hamnade på en campingplats utan elektricitet och rinnande vatten sent på kvällen när det regnade. Vi kunde inte ens laga riktig mat den kvällen :P Men vi höll modet upp och fortsatte vår resa mot Santa Barbara där vi stannade för o ha lunch på stranden.


Vackra Big Sur













Picnic i Santa Barbara





Vi hamnade sedan strax utanför Los Angeles där vi spenderade två dagar. Första dagen så åkte några utav oss till Universal Studios, som verkligen var hur coolt som helst! De hade några helgalna attraktioner med 3D bergochdalbanor och det var riktigt häftigt att se de olika "ministäderna" som de använder i olika filmer och TV-serier. Vi fick blandannat se Desperate Housewives Wisteria Lane som var full med vackra hus, men också många plastblommor :P Vi såg little Mexico och den vilda västern som hade dörrar och fönster som var mindre än vanligt bara så att alla cowboys skulle se större o coolare ut. Vi besökte också Whoville där Grinchen höll till, såg riktigt maffiga King Kong i 4D och vi fick se några riktigt coola special effekter!





 








En gång så åkte vi in i en tunnelbana station, som helst plötsligt började rasa samman. Det kom vatten forsandes ner från ena sidan, samtidigt som hela vår vagn skakade och taket föll in. Det började brinna, och en stor tankbil kom in emot oss. Riktigt coolt! Det var som o vara med i en actionmovie, haha.



Wisteria Lane



Whoville



The set till filmen Världarnas krig, där de faktiskt tagit in ett riktigt flygplan och "kraschat det".



Vi åkte sedan till Venice Beach, also called the muscle beach. O jag tror jag aldrig sett så mycket udda folk samlat på ett och samma ställe, haha.



Vi åkte även över till Santa Monica










Fortsättning följer! Jag vet att det blir otroligt långa inlägg just nu, och många utav er orkar säkert inte läsa allt. Men som jag sagt innan, jag skriver inte här bara för er skull, utan väldigt mycket är för mig. Så därför blir det ganska mycket just nu då jag gärna vill berätta om varje ställe vi besökte. Men orkar ni hänga på, så blir det mer bilder senare :) Bla. från Beverly Hills, Hollywood och Grand Canyon.



What happens in the van, stays in the van

Jag är hemma i New Jersey igen! :D Ni ska få hela uppdateringen om min resa, som har varit hur bra som helst! Verkligen helt underbar. Mött massa härliga människor och sett så många fina platser. Bildbevis kommer också såklart! Men nu ska jag faktiskt vara så tråkig o gå o lägga mig, trots att jag mer än gärna berättat allt för er nu. Men jag är verkligen helt slutkörd. Så imorrn kommer California uppdateringen :) Puss o kram så länge!



Las Vegas Baby!

Jag ar just nu i Grand Canyon och var trip ar verkligen hur bra so helst! Jag vill inte att det ska ta slut. Vi har hunnit bli som en liten familj. Vi har nu varit vid beachen i San Diego, varit vid Joshua Tree (riktigt maffigt men varmt som attiken!) varit ute i oknen vid Lake Havasu (spelling?) sovit under stjarnorna, haft camp fires bredvid skorpioner och skallerormar och igar sa kom vi till Grand Canyon. Hur coolt som helst! Vi sag solnedgangen och igar sa vandrade vi ner. Sjukt jobbigt, men sa vart det. O idag sa bar det av mot Vegas!!! Sa excited! Vi har en bokad party buss och vi kommer aaaaannnntliiigggeeen fa sova i riktiga sangar.Gd sa harligt ;)

Saknar er alla, o onskar att jag kunde uppdatera oftare, puss!

California!

Wiiieee!!! Internet for forsta gangen idag pa flera dagar. Jag ar i San Diego just nu o allt ar toppen! O det ar inte bra forsta gangen idag som vi ar pa en camping med internet... det ar ocksa forsta campingen som har electricitet :P De forsta tva campingplatsena var katastrofala, men vi holl modet uppe iaf! Gruppern som jag aker med ar underbar och vi har superkul tillsammans. Vi har sett manga saaaaaa fina platser. Jag alskar verkligen California.

Hoppas jag kan uppdatera snart igen :)

Fredag - San Fransisco

Forsta intrycket av San Fransisco - Sa jakla kallt!!! Belive it or not, men det ar ynka 17 grader har. Jag som trodde jag akte till vastkusten for lite varme o sol, men inte. O detta ar normalt for deras sommar, det blir typ inte varmare. Bbrrrrr!

Vi landade igar eftermiddag och hade lite tid att kika runt, kolla downtown, se deras klassiska sparvagnar, de typiska husen och de alla hoga backarna. Folk som bor har maste verkligen ha riktigt valtranade lar och rumpor. Dessa backar ar inte o leka med! Men staden ar valdigt fin iaf :D

Idag sa gjorde vi jattemanga turistgrejer :) Vi har fixat bussbiljetter till en busstur, som man kan hoppa av och pa hur mycket man vill. Sa idag akte vi over Golden Gate bron, freezing cold men valdigt vackert. Vi gick o strosade i hamnen, sag sjolejonen som o vilade pa bryggorna, vi sag Alcatraz och sa klattrade vi aven upp till en hogutkiksplats. Alldeles for manga trappsteg var det upp, men det var vart det ;) Vi har aven sett de gamla "hippie kvarteren" med flower power butiker och butiker dar de faktiskt saljer mariana. Vi akte aven forbi kvarteret dar TV-serien "Fullt hus" spelades in :) O lite annat dar emellan :) Nu ska jag hitta tillbaka till mitt rum pa hostelet har o ga o lagga mig. Ladda infor en fullspackad morgon dag. Hoppas allt ar bra med er!


Onsdag - 9 timmar

Om ynka 9 timmar så går mitt flyg mot Californien! Hihihi så härligt!

Idag har alltså varit min sista jobbdag på ett bra tag och min värdmamma har börjat få lite lagom panik över att jag ska åka iväg. Men hon ska "leka" mamma under dessa veckorna som hon säger, och försöka ha alla tre barnen hemma själv :P Shane tyckte inte att jag skulle åka, och gav mig en stor kram som skulle räcka hela min "bacation", som hon sa. Men tack o lov så är ju detta bara ett litet hejdå for now, o familjen ska nog klara sig gallant när jag är borta. Jag har lovat att uppdatera dom så mycket jag bara kan o skicka sms o påminna Andi med alla de saker som jag vanligt påminner henne om, "Do u have your phone? Diaperbag??? Do u have Shanes dolly Charlie? And most important, do you have all 3 kids???" :P Det är ungefär så det brukar låta här hemma. Jag är mer nanny åt henne än barnen ibland ;)

Min värdpappa skämtar hela tiden om att Blake ska lära sig o gå under den tiden som jag är borta. (Trots att jag o Blake har kommit överrens om att han inte får ta sina första steg utan att jag är där ^^) Så eftersom han börjat öva allt mer och blivit allt stadigare, så fick han idag sina allra första skor utav mig. Jag var nämligen den som upptäckte hans första tand, o enligt nån tradition så måste denna person ge barnets första skor :) Så idag fick han ett par ursöta svarta Converse!

Nu blir det sängen och nästa gång jag skriver så är jag i San Fransisco! Godnatt!




I mean... how will I be able to not miss this!? 


 






Tisdag - Uppladdning

Idag så ringde min underbara sötis mamma mig!! Ihh så glad jag blidde! Eller aaa, min första fråga var typ, "vad vill du, vad har hänt?!", hahaha. Jag blir verkligen supernojjig varje gång någon hemifrån ringer mig på min amerikanska telefon. Jag tror varje gång att någon har varit med i en olycka eller att huset brunnit ner eller nått. Men tack o lov så var det bara en liten svensk familj som ville prata med sin dotter som råkat rymma iväg till USA ;)

Min dag har bestått utav packning, packning, packning. Jag är superladdad inför Californien och jag tror jag har det mesta med mig nu :) Väskan är iaf full :P Mamma frågade idag vilka ställen jag kommer besöka, så jag tänkte jag slänger in en liten karta här på resan som jag ska göra. Jag kommer o vara borta mellan den 5 och den 21 augusti, som om det är lite upp o ner med uppdateringarna så vet ni varför :) Men jag ska försöka skriva så mycket som jag bara kan.



Måndag - Stuck in a moment

Om bara två dagar så drar jag vidare till Californien, Las Vegas och Grand Canyon. I'm so excited! Så detta har varit min sista helg i New Jersey för ett tag. Lite sorgligt såklart och det kommer vara jobbigt o inte få se Meike förrän i september igen.

Födelsedagsfesten i lördags var både rolig o jobbig... så tack o lov så blev min söndag bättre :) Jag följde med Jairo till en Colombian festival. Jag kände mig otroligt fel placerad, men jag börjar bli van :P Vi åkte sedan över till hans chef och hans familj (vi var där för några veckor sedan) och hade en lugn o mysig kväll ute på deras terass.

Idag har jag varit hos Jario hela dagen. Vi har inte gjort någonting dock :P Jag fick riktigt hög feber sent igår kväll o mådde verkligen skit, och febern kom o gick idag också, så vi har bara slöat hela dagen lång. Men det är skönt med sådana dagar också. Jag må inte känt Jairo särskilt länge, men dessa fem veckor utan honom kommer att bli jobbigt.

O här kommer en liten mix av bilder från helgen :)



Kanelbullebak



























Colombian Festival















Lordag - Last NJ weekend

Som vanligt blir det dalig uppdatering under helgen, forlat!

Gardagen var mycket lyckad! Jag hade pojkarna sjalv hela dagen men det gick hur bra som helst. Vi akte pa gymboree pa formiddagen och sedan at vi bagels till lunch i solen innan vi akte hem o tag en tupplur alla tre. Gud sa bara ;) Min vardmammas kompis svangde forbi for o kolla laget o se om jag behovde raddas efter att ha jobbat i snart tva dagar i strack. Men hon upptackte snabbt att hon inte behovdes o akte hem igen :P

Pa eftermiddagen kom kusinerna Caca o Sammi over sa jag fick fyra barn istallet ^^ Men tjejerna ar alltid mysiga o mota sa vi bestamde oss for o baka kanelbullar hela hogen. O de blev jattegoda! Sedan kom Meike och kusinernas mamma over for lite gemensam middag, valdigt mysigt :) Sedan sa var jag done! Farforaldrarna hamtade pojkarna och jag o Meike borjade ladda for att ha lite folk over. Sa framat kvallen kom ett gang av vara kompisar over och vi hade en mycket trevlig kvall!

Idag sa akte jag o Meike over till Jairo och hangde vid hans kvarterspool tillsammans med Jairo saklart men ocksa hans kusin Diego :)

Just nu sitter jag o Meike o vantar pa Jairo och Mario, sa att vi kan aka till Antonios birthday party :) Sa det ar the update so far! Imorrn blir det troligtvis Queens med Jairo da han ska aka o halsa pa ett gang gamla kompisar, sa da ska jag ocksa hanga pa. Sa om jag har tid blir det picture time imorrn :)




Jag vet inte om ni kan se detta men det ar varldens gulligaste video som Meike gjort till mig om vart ar har tillsammans. Vi bada bolade nar hon visade den for mig, haha. I will miss u like CRAZY!!!!

http://www.facebook.com/profile.php?id=610116716&v=photos#!/video/video.php?v=417739296681&ref=mf