Lördag - Ett gott skratt förlänger livet

Om ett gott skratt verkligen förlänger livet så har jag nog förlängt mitt liv med några år ikväll. Vinkade precis av mina värdföräldrar som är på väg till deras halloweenfest, o det var en syn kan jag lova, hahahaha.




Japp, det är en UPPBLÅSTBAR strutskostym. Har jag nämnt att jag bor i USA?




DJ Lance Rock från barnprogrammet Yo Gabba Gabba.



Nu ska jag hoppa in i duschen o börja mig redo för party, party! Vi ska till en kompis som har en fest i sitt hus där vi känner väldigt många utav dom som kommer, så dit ska vi först. Sedan är vi också bjudna till en annan stor fest av en annan kompis (men där vi inte känner så många), så vi kommer försöka åka dit också innan natten är slut :) Är verkligen så peppad! Jag låter som en kråka när jag pratar och är väl egentligen inte frisk nog för o festa. Men halloween här vill man bara inte missa. Men med lite alvedon och ingen alkohol så ska jag nog överleva natten jag med ;)



Fredag - Friday

Pencilin is the shit ;) Känner mig nästan som en normal människa idag - med betoning på nästan. Men imorrn så ska jag fasiken komma ur pyjamasen och försöka komma tillbaka till civilisationen. Så trots att jag inte är 100% så blir det halloween fest imorgon kväll, det får ju inte missas ;) Dock så missade jag "trunk or treat" som hålls på kusinerna Caca o Sammis skola där de har en mini trick or treating på skolans parkering, då den var ikväll. Lite synd för det är verkligen jättemysigt. Men på söndag så ska jag gå trick or treating med barnen iaf, ser verkligen framemot det då jag faktiskt inte hann göra det förra året då jag firade halloween inne i New York.

Lite sent men här kommer iaf bilderna från förra helgen då jag o Meike tog hand om Caca o Sammi :)




Jag o Sammi spelade Monopol



Hur ska jag överleva utan mint choclate ice cream hemma i Sverige???



Pyjamas Party!



Vi gjorde vår egen pizza :)





Torsdag - Stadsbor

Vi har fått vårt hus sålt! Pratade med mamma förut idag och det är nu äntligen klart :) Det har varit lite segt o få det sålt då det varit väldigt många hus till salu i den lilla byn vi bor i. Men nu så kan flytten verkligen börja. Så den 15 november flyttar vi in till stan :)

Andra nyheter antar jag är att jag har halsfluss. Cameron blev sjuk igår och fick feber, så idag var de med honom hos doktorn och då visade sig att han hade halsfluss. Så när de kom hem igen så checkade min värdmamma mig också, oh japp, samma sak. Så strax ska Meike komma över med en stor dos Pencilin åt mig som min "värdmoster" har fixat till mig då hon har ett eget apotek och kan typ allt om sånt där :P Känns lite konstigt att inte gå till en doktor först men jag är lite lätt desperat, I am so done with this! Så nu hoppas jag på att jag kryar på mig snabbt och att jag kan fira halloween i helgen som tänkt.


Onsdag - day 2

Andra dagen med en dejt med soffan. Mår apa så jag har knappt rört mig alls idag. Har bara legat i soffan hela tiden och kollat på TV och TV-serier på nätet. Men blir jag inte frisk snart så kommer jag inte har några serier kvar o kolla på. Har redan kollat igenom Greys Anatomy, Desperate Housewives, Glee, Ensam Mamma Söker och NCIS. Någon som har något bra tips på vad jag bör se next? För just nu känns det som om jag kommer spendera allt för många dagar här nere i "grottan".

Känns som det här har blivit någon klagar blogg men jag lovar att old me kommer försöka skriva lite roligare inlägg snart.

Tisdag - Sjukling

Sjuklingen Emme här. Är sjuk för andra gången på mindre än en månad... så himla kul. Mår verkligen skit och har knappt varit uppe ur "grottan" idag. Så just nu ligger jag i soffan med en stor kopp Kalmar te och försöker inte röra mig allt för mycket då verkligen varje liten kroppsdel gör ont. Till och med att skriva här är fasiken plågsamt. Usch!

Så om det blir dåligt med uppdateringar så vet ni varför, men jag hoppas, hoppas, att febern har försvunnit tills imorrn för så här dåligt har jag nog inte mått på år och dar

Monday - Bad karma?

Varfor hander alltid sant har mig???

Igar nar jag kom hem fran Meike runt halv elva pa kvallen sa upptacker jag sjalvklart att ytterdorren ar last och jag har INGEN nyckel. Jag ar alltsa utelast! Kul. O javligt klantigt!

Sa eftersom det ar sa pass sent sa har Andi o Curt redan gatt o lagt sig, men jag ringer dom sisaadar 100 ganger iaf, i hopp om att nagon utav dom ska hora sina mobiltelefoner. Vi har namligen ingen hemtelefon sa jag kan inte ringa pa den och vacka hela huset. Vi har heller ingen fungerade dorrklocka at the moment, sa jag stod o knackade pa dorren i 20 minuter istallet... utan resultat alltsa. Sedan sa borjar jag smyga runt hela huset i hopp om att hitta altandorren olast eller mot formodan hitta min "aldrig upplasta kallardorr" upplast. Jag kande mig seriost som en tjuv som smog runt mitt eget hus for att gora inbrott.

Jag borjar sedan ringa Meike som en tok, i hopp om att hon inte somnat annu och darfor kan hjalpa mig med en sangplats for natten. Men sjalvklart sa svarar hon inte. O vid det har lagret sa borjar jag seriost fundera pa att sova i bilen. Men hur kul ar det i svinkalla oktober natten liksom?! Men tillslut sa ringer Meike mig tillbaka och jag slanger mig i bilen for att aterigen kora den 30 minuter langa bilfarden tillbaka till hennes hus.

Men nu sa ar jag iaf tillbaka hemma :P Jag korde tillbaka klockan 7 imorse for att hinna hem innan jag skulle borja jobba. O denna gangen sa var dorren upplast ;)

Söndag - Girly weekend

Hej hopp! Liten snabb update sa här i farten :) Jag är just nu hemma hos Meike där jag spenderar helgen. Vi har hand om tjejerna da deras föräldrar är iväg denna helgen. Igar sa gjorde vi först chocolate chip pancakes tillsammans, sen blev det o skjutsa tjejerna till dansskolan, där de spenderar sjukt mkt tid btw. Rebecca dansar 22 timmar i veckan, helt otroligt da hon bara är 12 ar gammal. Sa under tiden de var där sa akte jag o Meike o shoppade :) Blev en fin liten vardagsklänning och jag blev mycket nöjd. Dock sa börjar jag undra hur jag ska fa plats med allt i resväskan hem :P

Efter dansen sa blev det pizza med Sammi innan det var dags o aka hem där vi alla satt i pyjamas i soffan, kollade pa film och käkade massa glass. Can't complain about that ;)

Lite bilder fran helgen kommer när jag är hemma igen :)

Fredag - Höstlek

Mix av gårdagens bilder kommer nu istället :) Jag hade barnen under dagen och sedan på eftermiddagen kom Meike över med tjejerna. Det blev massa bus och höstlek utomhus. På kvällen hängde jag med Meike hem, för o hämta upp Jeepen som äntligen har blivit fixad, och för att hänga hemma hos henne en stund. Det blev lite Greys Anatomy och lite tjejsnack. Så när jag väl kom hem så var jag alldeles för trött för att blogga, så därav lite seg uppdatering.











 






Blake har verkligen hunnit bli så stor. Han är en helt ny liten person :) Hans nya grej är att han går och hämtar Shanes sparkly cinderella skor o så går han o sätter sig på första trappsteget på trappan upp till övervåningen där vi alltid tar på barnen skorna. Väl där så vill han att jag sätter på honom skorna och sen sparka han av sig dom och skrattar som jag vet inte vad. Detta är tydligen väääldigt roligt, så här kan vi sitta i flera minuter :P













Bilrace :P







Vi lekte glasskiosk :)




O eftersom vi är i USA så hade kiosken också drive through :P




Blake skippade glassen och gav ut pussar istället ;)






















O tillslut en bild på the babysitters :)


Torsdag - I'll give you one minute

Jag hann inte blogga igar, jobbade hela dagen och pa kvallen sa blev det Starbucksbesok med Meike. Idag sa far bloggandet vanta tills senare ikvall. Det blir ocksa en liten mix av bilder som tagits pa barnen. Men jag tankte bara skriva o saga att jag lever, just in case someone was woundering ;)

Tisdag - I thought there were only one?

Priset för dagens härligaste kommentar går idag utan tvekan till min tvååring Cameron...

Imorse så kom barnen tillsammans med Andi ner och väckte mig och killarna som sov i källaren. Jag o Adam hade inte förvarnat Jacob och Robin om att de skulle komma, så vi fick oss ett ganska gott skratt :P Barnen var superexalterade då de verkligen älskar när vi har besök här. De spelade med alla möjliga instrument och förde ett härligt väsen strax efter sju på morgonen. Barnen hade inte mött Jacob o Robin innan då de kom hit sent i igår natt, så de hade inte sett dom innan. Så efter att vi alla var mer än vakna och efter att barnen gått upp på övervåningen igen så kollade Cameron upp på Andi och frågade fundersamt, "Three Adams???" 

Hahahahahaha.



Måndag - Wegmans

Efter endast 3 timmars sömn (fråga mig inte varför, jag var dödstrött men kunde ändå inte sova) så blev det idag lite jobb på morgonen. De vanliga måndagssysslorna o så där :) Jag o Adam gjorde sedan lite ärenden och åkte o handlade mat för familjen. Där så mötte vi världens trevligaste kassör. Han seriöst berättade halva sin livshistoria, o inte på ett irriterande och mysko vis, utan var riktigt trevlig. Killen var från sydafrika, men amerikansk medborgare, hans bästa vän var svensk och han hade också flera gånger varit i Sverige. Han var också bög och pratade väldigt öppet om detta, ganska kul :P O nu när jag loggade in på facebook, så hade han addat mig, hahaha. Jag brukar ju alltid säga att amerikanare är så öppna och lätta o prata med och att jag har ett större kontaktnät här än vad jag hemma. O idag kändes det som om killen i matbutiken var ett ganska tydligt tecken på detta :P

Nu slappar jag o Adam i soffan. Sista gången i den här soffan troligtvis. Imorgon så bär det av mot Sverige igen för honom, och jag kommer alltså få sitta själv här o kolla på "Kungarna av Tylösand" och "How I met your mother". Lite ledsamt faktiskt. Kommer bli väldigt tomt.

I natt så ska vi hämta upp Robin och Jacob som ska stanna här tills flyget går imorrn. O Andi o barnen har redan planerat vilka instrument de ska använda imorgon när de väcker dom ^^ Stackarna.





Nu är också halloween kostymen beställd. Lite oväntat så blir det indian i år. Så här ser klänningen ut iaf och ni får väl tänka bort de snygga benen, de förstorade läpparna och brösten för o få en någolunda rättvis bild :P

Söndag - Shopping

Idag har det blivit shopping. Hittade en ny klänning som egentligen nog inte är så "Emme" men som jag fastnade för iaf, och med lite smycken kan den nog bli en ny favorit. Blev också en lite annorlunda skjorta :) Båda köpta på Heritage 1981 som är en Forever 21 butik med en twist eller vad man ska säga :P De har mycket roliga, lite mer unika och en hel del retro inspirerade klädesplagg. En liten favvis :)

http://forever21.com

Så eftersom flera (läs Jasmin ;)) har begärt att få se lite inköp då och då, så kommer har lite amatör bilder på några utav inköpen från den senaste veckan :P












 




Nu ska det bokas flyg till Italien! Dock så verkar Ryanairs hemsida hata mig. So much fun.


Söndag - New York City

Igår så var som sagt jag, Adam, Meike och Mario inne i New York City. Vi var ganska duktiga på att visa upp New York för Adam och gick runt i flera timmar för att visa Chinatown, Soho, The Village, Frihetsgudinnan, Wall Street, Little Italy, Brooklyn Bridge och Washington Square Park. Mycket vandrande som sagt ;) Men vi hade en mycket trevlig dag. På kvällen så mötte vi upp Robin och Jakob för o äta lite middag innan det var dags för Broadway showen West Side Story. Som vanligt levererade broadway, men jag måste säga att jag inte var lika imponerad över denna showen som jag har varit över några av de andra som jag har sett. The Lion King och American Idiot är fortfarande starka i toppen på listan :)









Blåsigt i battery park med utsikt över frihetsgudinnan



Little Italy



Washington Square Park










Redo för West Side Story







Saturday - Miss you





Do you remember?


Fredag - Mycket kan hända

Ja herregud det är mycket action som händer här i lilla Basking Ridge. Hör o häpna. (Mycket ironiskt... suck) Men nu ikväll när jag o Adam skulle tillbaka hem från att varit ute o ätit middag och kollat på bio, så startade självklart inte bilen. (Oh ja, det var mitt fel. Jag hade glömt o stänga av lysena) Bilen var helt enkelt stendöd och det var tomt på parkeringen och klockan var halv elva. Vi hade heller inga startkablar i bilen som vi körde. Awesome.

Så jag börjar gå igenom i mitt huvud vilka personer jag kan ringa, och vilka som skulle kunna veta hur man hanterar ett par startkablar. Jag ringer självklart först Curt o Andi, men ingen svarar. Vi har heller ingen hemtelefon, så jag kunde inte direkt ringa hem och väcka dem. Ringer några andra kompisar, men inget svar. Ringer Curt igen som då äntligen svarar! Så han kommer (igen) till undsättning och räddar mig på en parkering. För pinsamt nog så hände detta för ganska exakt ett år sedan, fast då var det med Jeepen, och kvällen slutade med att jag blev stoppad av polisen, hahaha. Men vi kom hem och det var ju inte så farligt iaf. Denna gången slapp jag ju faktiskt polisen.



http://ellijan.blogg.se/2009/august/can-i-see-your-license-miss.html#comment 

Fredag - West Side Story

Det blev inget New York idag heller. Adam är fortfarande krasslig men iaf på bättringsvägen. Så imorgon blir det New York igen! :) Vi ska först ta en runda runt downtown och sedan på kvällen så blir det broadway, wiiee! Lite ändrade planer dock, så ingen Phantom of the Opera men istället så blir det West Side Story som tydligen också ska vara bra :) Så dit ska vi imorrn tillsammans med Meike o Mario. Det blir väl också o möta upp Adams två kompisar som just nu är inne i NYC, så det ska bli kul o få se dom med :)






Nu ikväll blir det bio och den nya filmen om Facebook, "The Social Network". Den har fått massa bra recensioner så vi hoppas på det bästa. Men innan dess så blir det nog soffan. Jag ska försöka boka mina biljetter till Italien till nyår också. Något som inte har visat sig vara det lättaste. Så om det är någon som kan låna ut en soffa i Malmö för mig o sova på den 29 dec så får de gärna säga till :P


Torsdag - Famous E

Igar sa var jag pa gymboree med Blake. I vanliga fall sa brukar Andi ta honom dit och jag brukar ta Cameron men idag sa bytte vi alltsa och jag tog med mig Blake till lekstallet. O nar vi kommer in i salen sa halsar en annan mamma pa lille Blake, precis som om hon kande igen honom. Men jag har aldrig sett henne forut. Men sa kollar hon upp pa mig och utbrister - men du maste ju vara Andis omtalade nanny!!! (Hahaha, Eeeh Va?!, sager mitt forvanande ansikte.) Men kvinnan fortsatter att prata och berattar att Andi och hon ar gamla vanner och har barn i samma alder och att Andi alltid pratar sa gott om mig. O att mamman var lite avundsjuk pa Andi for att hon hade mig som hjalp. Andi hade tydligen ocksa berattat hur mycket hon saknade mig nar jag var ivag och nu forstod ju da mamman att jag var tillbaka. "Ohh da maste Andi vara glad", sa hon o sa sprang hon ivag efter sin bebis som krypit ivag till andra sidan rummet.

Jag (fortfarande lite chockad) fortsatter leka med Blake och smaprata lite med nagra andra mammor. Sen halsar en annan mamma pa Blake och sager att hon kanner igen bebis men inte "mamma", sa da berattar jag att jag ar Blakes nanny. Och detta hor da en annan mamma som star bredvid oss och som seriost hojtar till av forvaning, "Men ar det DU som ar Andis underbara nanny som hon gommer i kallaren!!?" O i sin tur sa hor nagra andra kvinnor detta, och da sager de ocksa valkannande att "jaha men dig har vi ju hort sa mycket om!"

 Hahahahaha. Ar jag valkand pa det har stallet eller vad?!

Onsdag - Ipad update

Just nu sitter jag o skriver pa Andis nya iPad. Tihi vilken rolig leksak! Lite jobbigt med stavningskontroll program pa engelska dock men an sa lange ar ju det har ganska unerhallande :P Barnen alskar den ocksa och sitter o kollar pa YouTube clip varje morgon vid frukostbordet. Vi har inte riktigt forstatt oss pa alla finesser annu, men Cameron ar riktigt haj pa det har! Tvaaringen liksom :P

Idag blir det jobb, o sa far vi ser vad som hander i eftermiddag. Igar var det meningen att jag o Adam skulle in till New York igen, men Adams forkylning har blivit varre sa igar lag Han har hemma med feber... Stackare. Men pa fredag blir det troligtvis New York igen och kanske ocksa en svang pa broadway for o se the phantom of the opera :)



Måndag - Monday

Hej hopp och så har ytterligare en dag gått här i USA. Idag så har jag jobbat mestadels utav dagen, så jag o Adam har busat med barnen och bara tagit det lugnt. Efter jobbet tog vi en sväng till köpcentrumet och gjorde lite inköp :) Jag hittade två tröjor på forever 21, så jag är mycket nöjd :) På vägen hem stannade vi för lite mexican dinner och food shopping för familjen. Vi fastnade också i ett riktigt regnoväder! Det åskade och blixtrade samtidigt som regn och hagel bara öste ner. Och precis när vi stod vid ett trafikljus så fick hela gatan strömavbrott ^^

Jag pratade med mamma idag med. Oh ja det är en stor nyhet :P För idag så upptäckte jag att det faktiskt var 3 veckor sedan jag pratade med någon från hemifrån :P Visst så läser familjen bloggen och vi har skickat något mail någongång men vi har inte hörts över telefon på 3 veckor. Så idag kände jag mig lite som en dålig dotter med lite hemlängtan, så då var det skönt o få prata med mamsen en stund :)
















Söndag - 2012

Vi har precis kommit hem efter en heldag med familjen Grumet/Rudner/Sawin :) Har varit väldigt trevligt, och det var kul o vara med på Sammis birthday party då det faktiskt är lite annorlunda mot ett vanligt svenskt barnkalas. Efter kalaset som var på ett sport center, där de hade ett mixat pool och idrottskalas, så åkte vi hem till Sammi för presentöppning och middag med familjen. Supermys.

O min värdfamilj har pratat om o komma till mig i Sverige 2012!!!!! De har alltid sagt att de vill komma till Sverige. Men nu har Andi seriöst pratat om att komma och göra det triathlon som hålls i Kalmar varje år, och häromdagen så nämnde hon det till Curt och hans svar var helt enkelt - Självklart! O idag så pratade även Andis brors familj om att komma 2012! Så nu börjar folk faktiskt prata seriöst om att åka, och jag vet om att fler i släkten även vill komma över :) Skulle vara så coolt om de kunde komma och hälsa på i sommar-Sverige! :D



 





 

 











Söndag - 10-10-10

Just nu sitter jag o Adam här o snorar och hostar i kapp. Vi har båda två blivit riktigt förkylda, så himla kul... Idag ska vi iaf ta det lite lugnt och sedan gå på barnkalas för kusin Sammi. Så det kanske inte blir så lugnt iaf med 25 galna ungar och en stor släkt :P

Igår så tog vi det ganska lugnt också. Tog en liten mini shopprunda och sedan så jobbade jag några timmar under eftermiddagen och kvällen då mina värdföräldrar var iväg på "light the night" som är en välgörenhetstillställing för cancer. Så de var där för att supporta "Team Seth" och min värdmammas bror. Det hade varit riktigt lyckat och under de här veckorna innan den här "light the night" så har Team Seth själva samlat in 23000 dollar, alltså runt 160 000 kronor! Helt otroligt och de var den grupp som samlat in allra mest pengar. Så under tiden de var där så hade jag hand om Blake. Men när lillkillen hade somnat så lagade jag o Adam mumsig köttfärsås och spagetti och sedan kom Meike o Mario över för o ha middag med oss. Vi åkte också o åt glass på ett jättegott glassställe här i närheten :)

Här kommer bilderna på Cameron och Blake när de busade runt i sina halloween kostymer :) Kom ju på att jag lovat att lägga upp dom.



















Fredag - NYC

Idag så har jag o Adam varit inne i New York :) Jag försökte visa upp staden genom att göra lite typiska turistgrejer, så vi gick först o såg the flatiron building, gick upp längs 5th avenue där vi såg empire state building, biblioteket, chrysler building m.m. Vi gick sedan till Time Square (självklart om man är i new york för första gången) och gick sedan upp till Central park där vi tog en Starbucks fika i gräset och strosade runt lite. Väldigt mysigt iaf och vädret var helt underbart! 23+ och strålande solsken - i OKTOBER!

Vi hade parkerat bilen på New Jersey sidan, vid staden kallad Hoboken, så på vägen hem så gick vi längs Hudsen River och kollade ut över New Yorks skyline i mörkret. Så maffigt. Kan aldrig kolla mig mätt på den utsikten.



The flatiron building



Empire State Building

 


Jag o Adam på Time Square








Starbucks fika i Central Park








Chrysler Building




Empire State Building








NYC skyline, midtown...




och downtown :)


Torsdag - Welcome to America

Nu så är Adam här :D Jag hämtade honom igår på La Guardia airport i New York så lilla Emme körde återigen genom New York och denna gången så körde jag igenom Manhattan.... läskigt! Men det gick bra, lite nervösis var jag allt, och nu tror jag har kört i nästan alla delar av centrala New York. Har bara harlem kvar tror jag, haha. Men det var så himla kul o få se honom! Jag fattar fortfarande inte riktigt att han är här :P

Idag så har vi umgåts med familjen :) Barnen väkte Adam a lá Sawin stil imorse, sedan satte Andi både mig o Adam i arbete innan vi åkte o hämtade Shane o pojkarna som varit i skolan och hos farmorn. Sedan så fick inte Adam en lugn stund för vi skulle över till mormor o morfar där det blev middag och litet födelsedagsfirande för kusin Sammi som idag fyller 8 år :) Men det var riktigt mysigt och det är alltid kul o få visa upp min amerikanska familj som betyder så otroligt mycket för mig.




Adam o Shane hade en show ute i trädgården :P Det blev också lite "små grodorna" runt trädet som fick vara midsommarstång.


























Födelsedagsbarnet Sammi




På vägen hem så stannade vi för o ta lite kort vid det här huset, som har världens coolaste halloween dekoration! :) De har skelett som kommer krypandes upp ur deras gräsmatta! De började ha skelleten för några dagar sedan, men då kunde man bara se kroppsdelar sticka upp ur gräsmattan. Någon dag senare hade några klättra upp och allt fler hade börjat dyka upp. Idag när vi körde förbi där hade ett gäng kommit upp ur jorden och bildat en pyramid, haha. De hade denna dekorationen förra året också och då slutade det med att de hade alla 13 skelett staplade på varandra samtidigt som de balanserade på pympor. Riktigt coolt!












På facebook så har ägarna till huset en grupp som heter "13 skeletons" och där finns bilder från varje dag där man kan se hur skeletten förflyttar sig, om det är någon som är intresserad av att ta en titt :)




Onsdag - C is for Cookie

Ska alldeles strax hämta upp Adam på flygplatsen!!! :D Ska bli riktigt kul o ha honom här i några dagar. Får se hur länge han tycker det är kul dock med min helgalna värdfamilj :P Andi o Shane har redan smidit planer på att komma ner o väcka hos med instrument imorgon bitti. Så kommer man på "semester" hit så får man inte räkna med någon sovmorgon :P

Dagen har varit fullspäckad och många bilder har tagits men efter som jag är lite på språng så hinner jag inte lägga in dom nu. Men det kommer imorgon :) Vi klädde iaf Cameron och Blake i deras nya halloweenkostymer och fick oss ett gott skratt ;) Mycket söta bilder på Elmo och The Cookie Monster kommer snarast alltså. När Shane kom hem från skolan så målade vi pumpor också, så det har blivit mycket halloween förberedelser. Shane ska vara en "fairy princess" som hon kallar det, min värdmamma har någon superudda (men rolig) kostym där man rider på en struts, hahaha, och min värdpappa ska vara "DJ Lance Rock" som är en filur från barnprogrammet Yo Gabba Gabba. Kommer bli så kul o få se hela familjen :P





Cookie Monster, från Sesame Street :)




Elmo :) Som Cameron ska vara.

Oh just det ja!!! Det glömde jag berätta också! Shane o Cameron var för några månader sedan med på en audition för inspelning av en Sesame Street DVD :) O idag kom filmen och både Cameron och Shane är med i den! :) Så himla gulligt. De har inga repliker eller så, men man ser dom klart och tydligt då Shane står o målar och Cameron har som roll att peka på en fyrkant, hahahaha. Låter aslöjligt men dom är med iaf ;)




O så DJ Lance Rock :P Kan ni tänka er Curt som den här gubben eller, hahaha.

Tisdag - What's in it for me?

Duktiga lilla jag har idag tagit tag i mitt studentlägenhetsletande! (Långt ord det där. Ska det ens sitta ihop?) Tanken är att jag ska börja plugga Media kommunikation och PR i Jönköping i augusti, så nu har jag äntligen börjat sätta upp mig på lite olika bostadslistor. Får väl se hur det går. Vem vet, jag kanske till och med hinner och ändra mig och struntar i Jönköping helt o hållet. Någon som har nått o säga om staden förresten, för jag har ingen aning!? Bra studentstad? Fin/ful? Är det någon som känner någon i Jönköping som är färdig pluggad till sommaren så får de gärna säga till också!

Just nu sitter jag o letar jobb för fullt på arbetsförmedlingens hemsida... japp, så kul har jag det. Men någon gång så måste jag ju börja ta tag i mitt liv efter USA. För tiden rinner iväg och snart så är det 16 december och jag är hemma igen utan jobb eller planer. Har lite lätt panikångest faktiskt.


Måndag - Halloween decorations

Idag så hade jag o Andi uppdrag Halloween decoration! Vi flummade runt i sex olika butiker för o hitta den rätta dekorationen för vårt hus :) I vanliga fall så brukar inte vi dekorera huset, men i år har Shane pratat oavbrutet om de andra husen och deras dekorationer. Så vi bestämde oss för att göra något också :) Inte för att det blev något snyggt tema, utan det blev istället någon udda mix av dekorationer, hahaha. Vi ska också måla pumpor som barnen plockat, så de ska också ställas ut. Men barnen var supernöjda iaf och väldigt exhalterade, så mission completed!

Help wanted! Vad ska jag vara på halloween???







Bilderna blev inte så snygga då det regnade, så jag tog bara bilderna lite snabbt med en plastpåse delvis över kameran :P



Japp, jag bor i amerika och då har vi uppblåsbara pumpor i trädgården :P

Söndag - Comedy Club

Igår så blev det först en shoppingrunda med Meike. Wiee!!! Lönedag och det tar två sekunder innan den börjar försvinna sakta men säkert från ens konto ^^ Det blev iaf en ny väska, en top och ett gäng nya armband - mycket nöjd :)

På kvällen så gick vi ut och åt med Mario och Kevin, supertrevligt! Och efter det så gick vi faktiskt på en comedy club! :) Det var första gången för mig, men det var riktigt kul faktiskt. Killen som stod för underhållningen den kvällen är blandannat känd från TV-kanalen Comedy Central och har varit med i ett gäng olika TV och radio program och han var riktigt rolig. Jag o Meike skrattade så vi grät till och med :P Killen heter Robert Kelly om det är nån som undrar, och han var riktigt härlig!

Idag är det lugnt dock, får väl se vad jag hittar på :)

Ohh just det ja!!! Adam kommer hit på onsdag!!!


























Söndag - Gröna amerikaner

Långt inlägg om amerikanskt klimattänk (eller snarare bristen på det)... :)

I fredagskväll så gick jag o Meike på bio och såg en ny komedi kallad "Easy A" :) Meike skulle skjutsa sina tjejer till dansen och under tiden de hade danslektion så passade vi på. Jag körde alltså hela 45 minuter for o kolla på en film :P Hemma så hade man ju aldrig gjort det, då tycker man ju att 15 min med bil är "långt". Men här så finns det inte samma gränser på något sätt. Amerikaner har heller inte alls samma gröna klimattänk som vi i Sverige faktiskt har. Det är ofta man ser folk lämna sina bilar på tomgång när de går in i matbutiken och de kommer vanligtvis inte ut efter en minut eller två, utan snarare 20 minuter efteråt.

Mina värdföräldrar (och många föräldrar med dem) kan istället för att ta in sina sovande barn från bilen, låta dom sova i bilen - med motorn igång. Så istället för att öppna alla dörrar eller helt enkelt bära barnet till sin säng så låter de bilen och AC:n vara igång i en timme när barnet sover. Galet om du frågar mig. Och eftersom det är mot amerikansk lag att lämna ett barn själv i en bil, så måste man alltså sitta i bilen med barnet under hela tiden. Om Cameron eller Blake somnar i bilen när jag har dom, så lyfter jag alltid över dom till sina sängar. Båda somnar 99% utav gångerna om igen, och vänjer man dom vid detta, så är det inget problem. Många föräldrar kör också rundor med sina barn i bilen - bara för att få dom och sova. Häromdagen så var Andi sen hem efter att ha varit på Gymboree med Cameron, och jag frågade varför, hade det hänt något på vägen? Men tydligen så hade Cameron somnat i bilen, typ precis när Andi svängt in i vårt bostadsområde. Så istället för o köra hem, så hade hon kört runt på måfå i över en timme (!!!) bara för att Cameron skulle få sova.  

Amerikanska vägar är heller inte särskilt "miljö vänliga". Först o främst så finns det alldeles för lite kollektivtrafik och alternativ till bilen. Men till skillnad mot Sverige så finns det typ inga rondeller och de har mycket mer stoppskyltar istället för väjningspliktar (som är mycket bättre då man inte behöver starta bilen från stillastående). De har många fler trafikljus, och de är SÅ sega! De har inte censorer i marken som märker av om någon bil kommer, utan de går på tid. Alltså så slår de om i ordning, inte i ordning efter var det finns bilar. Så du kan alltså bli fast vid ett rödljus kl. 4 på morgonen, trots att du är den enda bilen där!



Torsdag - House for sale

Nu så är vårt hus officiellt till salu. Idag så kom bilderna upp på nätet, och den 10 oktober så blir det visning. Konstigt! Jag har suttit o kollat på bilderna på internet säkert hundra gånger, för jag fattar det inte riktigt. Det där är ju VÅRT hus, vad gör det där med massa hus som vill byta ägare? Det finns väldigt många minnen kvar i det där huset, och att det inte ska vara vårt längre när jag kommer hem, känns ganska udda. Jag är samtidigt peppad över att få flytta, starta något nytt och äntligen få slippa leva efter busstidstabellen. Men som Bex skrev i ett litet meddelande jag fick, vi har ju studsat på studsmattan i min trädgård, sjungit singstar på övervåningen och dansat till Tomas Ledin på min altan under tidigare dar, och att inte kunna gå "byrundan" längre tillsammans kommer bli konstigt. Inte för att någon utav oss har bott hemma på ett bra tag, utan bara för att om vi har kvar huset så skulle vi tekniskt sätt fortfarande kunna göra de sakerna. Men nu så ska jag o familjen alltså bli stadsbor och jag o Bex får hitta nya saker och hitta på, och bygga upp nya minnen :) So here we go!


http://www.pontuzlofgren.se/beskrivning.aspx?guid=3QDQ2HBHN33FHP9O&typ=CMVilla