Party Pictures!

Här kommer äntligen bilderna från de senaste festkvällarna :) Vet inte riktigt ännu vad som händer denna helgen. Men det blir nog nån runda till bion och lite shopping. Som vanligt typ :P

Jag har precis kommit hem från sista dagen av college, och lunch i cafeterian med ett gäng kompisar. Ska alldeles strax åka o hämta upp kusinerna från skolan o sen ska jag hjälpa till med alla barnen hemma hos mormorn. Sen blir det gymmet som vanligt ikväll :)



















The Colombian Party













Äckliga, svettiga men också väldigt lyckliga :P


Onsdag - Go Blakie, Go!

Har haft en supermysig dag med barnen idag. Jobbat närmre 12 timmar så jag är verkligen helt död nu, men det var det värt ;)

Det är Shanes födelsedag idag, så imorse så fick hon sin present från mig, "a box of projects", alltså en låda full med massa pyssel. Så när hon kom hem från skolan så gjorde hon, jag o Cameron olika projects. Var riktigt mysigt trots att jag virrade runt som värsta hönsmamman o försökte hålla de båda sysselsatta samtidigt som jag försökte rädda både bord o väggar från glitter o lim. Men det gick ganska bra tillslut :) Cameron var superstolt över sin Puppet-Monkey och Shane var helt lyrisk över sin dinosaurie som hon gjorde i lera. Riktigt kul faktiskt.

Jag har också lärt barnen en ny svensk sång! Vi har sjungit "I ett hus i skogens slut" hela eftermiddagen o de älskar det! De kan alla rörelserna nu, men sången är det väl lite värre med :P Cameron sjunger på trots att han inte riktigt kan än, medan Shane är mer försikigt. Men hon har nynnat på sången hela kvällen nu och hon har även bett mig lära henne "Camerons song", som är Trollmorsvisan. Så den kan hon nästan också :)

Shane hade tydligen också bett min värdmamma o sjunga en svensk sång vid läggdags, bara för att jag brukar göra det, hehe. Men Andi sa bestämt att hon skulle överlåta svenskan till mig :P

Lite bilder från dagen:


Shane visar upp sin puppet-hund medan Cameron visar upp sin puppet-monkey.











Cameron försöker lära baby Blake hur man kryper, samtidigt som jag ligger bredvid på golvet med leksaker o hojtar tillsammans med Cameron, "Go Blakie, Gooo! Go Blakie Go!" :P


Han är nära, men än så länge så vaggar han bara fram o tillbaka på alla fyra. Men det är kanske bra det, för så fort han lär sig så kommer jag få dubbelt så mycket jobb :P


Tisdag - College

Sitter just nu o pratar massa strunt med Bex på skype. Japp, det är sånt jag håller på med när jag jobbar :P Men Baby Blake sover så jag passar på o sitta här en liten stund ;)

Jag kollar igenom lite festbilder också. Men jag har inte riktigt bestämt mig än hur mycket jag vågar visa er, haha. Det är väl inte så farligt egentligen, men lite rensning behövs nog göras innan de publiceras här :P

Idag har det so far blivit jobb o college. Är inne på sista veckan av skola innan slutproven, o det känns lite ledsamt faktiskt. Trots att lektionerna inte varit superkul så har det faktiskt varit ganska kul o vara tillbaka i skolan. Vi tog lite bilder idag också. Vi har inte direkt det finaste klassrummen o vi har sånna där fula små bänkar där stolen sitter fast i bordet. Men vi har kul iaf :)

zzZXZqfffff<<bbvvvvg <--- Blake har vaknat o sitter nu i mitt knä o har precis upptäckt det roliga med ett tangentbord. Oj nu fick han in nån konstig inställning också, haha.

Några college bilder! :)



Jag o Meike samåker varje gång, så här är vi i bilen before class.




The parking lot, very interesting, I know :P












Break in the sun :)






Monday - Moss o annat elande

Jag har precis lagt Cameron for hans eftermiddagslur. O den var verkligen behovlig idag. Lillkillen har namligen opereras idag. Det ar inte sa allvarligt egentligen, men eftersom han konstant har oroninflammation sa har de idag tagit bort hans polyper o satt in tubs i oronen. Det gick jattebra, framst for att Cameron ar sa himla van att ga till doktorn. Han ar inte det minsta radd, han hade inte ens sagt ett pip nar de tog bade blodprov o satte in dropp. Sa duktig! Sa nu tankte jag fixa med lite tvatt o annat smatrakigt innan liten vaknar igen. Jag maste ocksa flytta mig fran den har datorn snart, innan jag dor av stanken. Det luktar sa fruktansvart illa i vart kontor just nu. O vill ni veta varfor? :P Det ligger namligen en dod mus i vaggen!!! Sa himla vidrigt, men vi kan inte fa bort den utan istallet kommer vi fa sitta har i stanken tills den blir en liten mumie som min vardmamma fint beskrev det :P Mysigt va!



Söndag - The news

Jag skrev igår att jag säkert skulle vakna upp någon gång på eftermiddagen. O det gjorde jag verkligen! Jag vaknade upp klockan fyra! Det är nog ett personligt rekord! Men nu är jag bara sur på mig själv för att jag har "förstört" hela min dag o nu vänt på hela dygnet. Kommer inte bli lätt o gå o lägga sig nu ikväll, o sedan börja jobba kl. 6. Men aja, så är det. Jag fick ju sova iaf :P

Men igår när jag var i New York, så ringde min värdmamma Andi mig. O hon hade pratat med sin syster Shara om vad hon skulle göra för att få mig att stanna kvar här i USA lite längre. Andi vet om att jag funderar på att stanna i ytterligare 3 månader, men eftersom min närmsta kompis Meike inte kommer vara kvar så tar det emot lite. Men då så hade Andi o Shara kommit på idén att Meike ska få jobba som au pair för Shara och hennes två barn! Shara har aldrig haft någon au pair innan, men de skulle verkligen behöva en. Så nu så erbjuder dom Meike att jobba för dom under några månader, så att Andi ska få behålla mig, haha. O grejen är att om Meike väljer att stanna (något som låter lockande för både henne o mig!) så kommer hon troligtvis få bo här hos mig. Shara har inte något extra sovrum, så jag o Meike skulle i så fall få vara roommates i 3 månader. O det vore verkligen superkul o få spendera ytterligare 3 månader med henne här! Trots att jag är lite rädd för att vi lär ta död på varandra om vi ska dela rum, haha. Men grejen är att om vi båda är här under november, så ska vi troligtvis åka på en veckas semester med killarna till Costa Rico!!! Ahhh! Det vore verkligen så himla kul!

Men ingenting är bestämt. Vi måste fortfarande prata om alla detaljerna o se om det ens är möjligt för Meike o stanna. Men det låter onekligen lockande ;)

Här kommer de första få festbilderna jag har fått! Resten kommer om några dagar. Men det här är bilder från förra helgens fest :)









Den svenska vodkan, haha.



Lördag - eller aaa, egentligen söndag

Klockan är strax efter fem på morgonen o jag undrar vad fan jag gör uppe. Kom hem för tio minuter sedan men istället för o slänga mig direkt i säng så fastnar jag här, bara för att jag känner att jag "måste" blogga. Jag har verkligen seriösa problem :P

Men dagen o kvällen har iaf varit superlyckad! Har haft så himla kul. Var först inne med Meike i New York City, shoppade och bara hade det allmänt mysigt. När vi kom hem igen så fick vi ett samtal från "killarna", alias Mario o Gustavo, som var redo för utgång och colombia party! Så vi hängde självklart på, och jag har nog inte dansat så här mycket på år o dar. Mer spanska rytmer åt folket säger jag bara! Det var verkligen fullt med folk (jag o Meike var de enda icke spansktalande) och vi dansade konstant. Det var hur kul som helst!

Ska försöka flörta till mig bilderna nån dag också så ni får se dom. O sen när jag vaknar upp idag nån gång på eftermiddagen, så ska ni få en rolig och mycket spännande nyhet! Men det blir som sagt senare, för nu måste jag sova! Puss o kram!

O det är väl så här man ska dansa sen när man lärt sig salsan ordentligt ;)


Fredag - Sverige vs USA

Här kommer ytterligare ett inlägg där jag tänkte samla ihop punkter på saker som skiljer sig mellan Sverige och USA. Det dyker alltid upp lite udda saker i vardagen som man lägger märke till ocn nu tänkte jag då dra ihop lite nya punkter. Får väl se hur det går med tanke på att jag är så jäkla trött och har världens värsta träningsvärk o bara är allmänt grinig :P

- En utav sakerna som är annorlunda o som jag blir "mobbad" för här, är att jag är den enda i familjen som äter med kniv o gaffel. Amerikaner äter i regel med händerna eller med bara gaffel. Man dukar inte ens fram knivar till alla. När man har kniv så använder man den endast till o dela maten, inte liksom o äta med den :P Detta gör också att många inte äter all sin mat tillsammans. Alltså så äter man exempelvis upp all pasta före man ens börjar äta köttfärssåsen, om ni förstår vad jag menar :P

- I Sverige så är det mot lag att prata illa om andra företag i reklamer, men här är detta lagligt. Vissa reklamer som visas på TV går bara ut på att bevisa att man är bättre än sina konkurenter, och man får nämna dessa konkurenter vid namn. Något som är förbjudet hemma i Sverige. Här är ett exempel:





- Det finns flera skillnader i kostnader här. Mobilabonemang och gymkort är mycket, mycket dyrare här och såklart också skola och sjukvård. Något som är helt sjukt. Men är det något som är defintivt billigare så är det bensinen! Här kostar en gallon (3.78 liter) i Jersey runt 3.70 dollar, alltså 26 kronor. Detta innebär att literpriset ligger på 6,80 kronor. Lite skillnad på de 13 (!?) kronorna en liter bensin kostar hemma nu.

- För några veckor sen så fick jag höra om en väldigt udda grej de har här. Om man är släkt eller bara kompis med någon som är polis så kan man få ett särskilt kort, som kan ge en väg ut om man hamnar i trubbel. Tex. Om du blir stoppad av polisen för fortkörning, så kan du komma undan böter om exempelvis din pappa är polis. Så tekniskt sätt du kan du hitta på det mesta och slippa undan tack vare dina kontakter. Du kan även få "uppgraderade" guldkort för o slippa undan värre straff. Nån som vet hur detta fungerar i Sverige?

- De skickar alla till court, alltså typ tingsrätten för ingenting. Du kan behöva gå till court för en ynka parkeringsbot eller för vanliga fortkörningsböter. En kompis fick böter för ha glömt sitt kökort hemma, men genom att gå till court coh visa upp sitt körkort så slapp han att betala sina böter. Men dock så måste man istället betala courtavgifter istället... så frågan är vad som är bäst egentligen.

Torsdag - Busy busy

Jag som trodde jag skulle få det lugnt o skönt nu när mina värdföräldrar är iväg o när barnen är hos olika barnvakter... men så har ju inte riktigt varit fallet :P Efter att jag var på college idag så åkte jag o hämtade upp kusinerna Caca o Sammi på deras skola och sedan hjälpte jag till hemma hos mormor Barbara med alla barnen. Så idag har jag varit allas au pair :P Jag körde sedan mina barn till farmorn där de skulle sova i natt och var barnvakt åt dom innan farmor kom hem. O det var likadant igår, körde runt som en galning från hus till hus med olika bilar och skjutsade fram o tillbaka. Men det är kul o ha lite o göra :)

Efter att jag lagt barnen så var jag o Ola så himla hungriga att vi åkte förbi Burger King på vägen hem, mycket gott ;) O nu sitter vi bara här o slöar i varsin ände av soffan.

Några få bilder från igår då jag hade barnen på morgonen. De satt alla i Baby Blakes säng o läste böcker o hade morgonmys :)










Hann inte ta så mycket bilder innan kameran dog men men :P

Onsdag - Photoproject

Det är nästan midnatt och jag borde verkligen sova. Men eftersom jag var uppe vid klockan 4 imorse då Blake vaknade så var jag så trött idag att jag gick o la mig en stund. En "stund" som slutade i en 2 timmar lång tupplur, så nu har jag hur mycket energi som helst :P Asbra, jag vet.

Men dagen har varit både lång o fullspäckad. Var uppe som sagt redan kl 4 för o ge Blake välling och sedan vaknade de stora barnen strax efter 6. Så ingen sovmorgon här inte. Shane åkte till skolan, och jag hade babyn en stund innan jag tog med mig Cameron till Gymboree. Sedan så åt vi lunch tillsammans med Ola på ett litet ställe i närheten. Hade sedan några timmar off innan jag åkte över till farmorn för o hjälpa henne med mina barn plus två utav småkusinerna. Så det var fullt hus.

Efter att jag lagt barnen så åkte jag iväg till gymmet och gick på ett willpower and grace pass. O fy fan vad jobbigt det var! Det är som att göra pilates och yoga, fast i högre tempo liksom :P Man tränar också barfota så det blir en hel del balansövningar. O jag känner redan nu vilken träningsvärk jag kommer ha imorrn. Trodde mina ben skulle ge vika när jag gick ner för trappan förut. O hur fan blir det imorrn då!

Just nu sitter jag o gör klart mit fotoprojekt till skolan. Så idag får ni bilderna som kommer vara med i det. Ett fototema på New York och sedan ett fototema på mina tre busungar :)


 















































Tisdag - One more time, please!

Nu har jag Sverige besök igen :) Hämtade upp Ola idag på tågstationen samtidigt som jag hämtade upp barnen hos dagmamman. Shane har tyckt det varit jättespännande med en ny person i huset och tränat på att säga Ola hela kvällen :P Väldigt gulligt.

Nu har också mina värdföräldrar åkt till Las Vegas så denna veckan kommer att vara lite uppochner. Hade alla tre barnen själv plus kusinerna nu ikväll, fullt hus men det gick bra. Vi var ute o lekte en stund och kollade sedan på princessvideo. Det blir alltid lite pusslande med att lägga alla tre barnen och få allt att fungera men Shane var på så bra humör att det gick utan problem. Vi sjöng (läs jag) svenska sånger innan läggdags o hon kollade väldigt storögt på mig och bad mig sjunga om och om igen. Hon är så himla söt.

Nu blir det sängen, annars lär jag aldrig orka ta hand om alla barnen imorrn. Godnatt!



Mina sötispojkar uppklädda i sina påskkläder. Har fortfarande inte visat er dom men nu kommer lite bilder iaf!

Jag har fortfarande fixat dom i photoshop som ni kankse ser :P Man ser de galna gänget bakom kameran som försöker barnen att skratta fortfarande :P

 





Tisdag - I have made up my mind

Jag har bestämt mig. Eller aa, nästan iaf :P Jag har bestämt mig för att efter att jag är klar här i USA, så kommer jag att åka hem (runt den 27 augusti) vara hemma några veckor, sedan återvända hit. Jag vet om att det är en nyhet för några, men efter att jag funderat fram o tillbaka så har jag nu mer eller mindre bestämt mig för att komma tillbaka till min amerikanska familj här och jobba hos dom under ytterligare 3 månader. Det blir bara tre månader på grund av att jag bara vill åka hit på ett turistvisa, och då får jag bara vara här i tre månader. Sen så blir det också perfekt tidsmässigt för då hinner jag komma hem lagom innan jul :) Så då kan jag få fira med alla hemma igen som vanligt! Sen så har jag då tid o börja plugga i januari igen, eller vad jag nu vill hitta på. Så aa det är tanken just nu iaf. Min värdmamma gjorde nån halvudda segerdans när jag berättade för henne att jag ville stanna lite extra, haha, så de är glada över mitt beslut iaf.

 Nu får jag väl bara o vänta o se hur familjen där hemma reagerar, bli inte arga, snälla ;)



Måndag - Ett missat samtal

Jag hade precis lämnat av barnen när jag upptäckte att jag hade ett missat samtal från min pappa på min mobil. I vanliga fall så ringer de aldrig på min amerikanska mobil så mitt hjärta stannade när jag såg pappas nummer på skärmen. Nu har någon hamnat på sjukhuset tänkte jag, vem är död?! Jaa herregud, det var många sjuka tankar som hann komma upp i mitt huvud innan jag lyssnade på röstmeddelandet som min käre far hade lämnat. Tack o lov så var det inte så allvarligt, men jag tror att vi i framtiden får komma på ett bra system för att ringa mig utan att jag får en hjärtattack :P

Pappa ringde för o berätta att en vän till familjen är fast här i New York på grund av vulkanutbrottet på Island och han var i lite behov av hjälp då alla hotell är överbokade av strandsatta turister. Så efter lite mailkontakt och en väldigt, väldigt snäll värdfamilj så är det bestämt att jag ska få besök imorrn. Ola ska få bo här tills allting ordnar upp sig och förhoppningsvis kommer han kunna flyga hem till Kalmar snart :)

Men timingen är bra iaf för imorrn så åker mina värdföräldrar till Las Vegas och barnen kommer att fara fram o tillbaka mellan olika barnvakter, så det kommer vara en ganska lugn vecka :) Känns skönt. Men samtidigt kommer det bli tomt att inte ha hela högen hemma.

Mycket snack jag vet, o lite bilder men så blir det idag! Godnatt!


Söndag - Birthday party

Efter fotbollsmatchen idag (som för övrigt var kul o se trots att killarna förlorade ganska stort :P) så blev det birthday party för mina två värdbarn Shane o Cameron som nu i april fyller/har fyllt 4 och 2 år :) Vi hade maaaaassa folk över, tror vi var runt 40 stycken. Men det var väldigt trevligt och alla verkade ha väldigt kul. Det var mixat barnkalas och vuxenkalas som vi alltid säger hemma :P Vi hade satt upp massa dekorationer, det var ballonger överallt, massa mat och en stor hög med presenter.

O här kommer lite bilder från kalaset!











Ute på vårt "deck" så hade vi en såpbubblor maskin och våran hoppborg uppe, något som var väldigt uppskattat :)







Födelsedagsbarn nr 1



Födelsedagsbarn nr 2



Pizza, snacks o cupcakes stod på menyn :)






Tjejligan











Så mycket folk som det var i min källare idag, har det nog aldrig varit :P



Födelsedagsbarnen sjöng o uppträdde från deras favoritfilm Annie :P






Nu blir det definitivt sängen för mig, jag är verkligen helt slut!
Godnatt :)


Söndag - When it's calling for you

Klippningen igår blev som förväntat inte särskilt lyckad. Jag menar vem klipper en lugg när håret är blött egentligen? Det tog också bara en halv timme för henne att tvätta mitt hår, klippa det och styla det. Säger inte det ganska mycket om hur bra det blev? Näee, usch o fy. Sista gången jag klipper mig i det här landet :P

Efter besöket hos frisören så blev det shopping tillsammans med Meike, och som vanligt så kom man där ifrån med några shoppingpåsar. Vi gjorde oss sedan redo för fest på kvällen och det blev en riktigt kul kväll :) Man träffar alltid massa nytt folk och igår på festen var det extra härlig stämning. Natten spenderades dock på golvet i en kompis tvättstuga, haha. Inte det bekvämaste stället o sova på kan jag lova :P

Alldeles strax ska jag o Meike åka iväg o kolla på när hennes pojkvän Mario och våran gemensamma kompis Gustavo ska spela soccer. Ska bli kul o det var ju faktiskt ett tag sen man var på en fotbollsmatch :) Får väl se hur pigga killarna är efter gårdagen dock :P Sen i eftermiddag blir det fullt hus då vi ska ha födelsedagskalas för Cameron o Shane. Så vi hörs senare! Puss o kram!



Samstag - Deutsch für alles!

Jag sitter just nu hemma hos Meike o allt ar väldigt forvirrande med en tysk dator :P Hon är just nu i duschen da vi precis kommit hem fran gymmet.

Dagens plan är att äntligen fa klippa haret! Ska bli riktigt skönt o fixa till det igen, trots att jag seriost hatar att ga till frisoren har. Man har ingen koll pa vilka som ar duktiga och var man bör ga och aven pa de bästa ställerna verkar de inte ha en susning om vad de haller pa med. Men priserna kan man inte klaga pa iaf. Vanligtvis betalar du efter hur duktig din frisör är, alltsa beroende pa hur mycket utbildning hon eller han har. Men runt 50 dollar, alltsa 350 tycker jag iaf ar ett helt okej pris.

Efter vart besök hos frisören sa blir det lite shopping och sedan sa blir det troligtvis fest ikväll :) Det är tva fester pa G, sa vi ska väl lyckas komma iväg pa nan utav dem iaf.

Vad har ni för planer för helgen? :) Vad händer o sker hemma i Sverigeland, vad missar jag :P


Fredagstips

Behover ni tips pa en bra film till fredagskvallen? Se Paranormal Activity! Jag vet att jag namnde den i bloggen for nagra veckor sedan, efter att jag da sett den for forsta gangen. Den ar riktigt jakla laskig och helt klart en annorlunda skrackfilm. Den handlar om ett par som tror att de blir hemsokta av en demon, sa de satter upp kameror i huset och gor allt for att bevisa att det ar nagot som lever i deras hus. O det ar verkligen ingen tvekan om att det ar "nagot" dar som vill gora dom illa. Filmen kan ocksa rekommenderas till dem som intresserade av andar, eller for dom som helt enkelt ar grymt skeptiska till att det finns nagot "pa andra sidan". Nu hittade jag trailern ocksa, sa den far ni har!



Torsdag - En rosa promenad

Min dag började med college och tillhörande cafeteria lunch med Meike :) Var mycket trevligt, och det var även kul o bara sitta o kolla på allt konstigt folk som går på denna skola. Ibland är det verkligen ingen tvekan om att man befinner sig i USA :P

När jag kom hem så hade jag hand om min 2 åring Cameron. Jag frågade honom om han ville gå ut o åka i vagnen då det var väldigt fint väder ute, och han älskar i vanliga fall att åka i vagnen. Men nej nej! Lillkillen har nämligen börjat bli stor och hans fantasi här helt otroligt supergullig just nu. Så han ville istället ut o gå med sin lille gosedjurshund som han av någon väldigt lustig anledning döpt till Bob, hahaha. Så jag och Cameron tog med oss Bob ut i den lilla rosa dockvagnen för en runda runt kvarteret. O det var verkligen supermys. Cameron gick runt o puttande på den rosa lilla vagnen och vinkade glatt till alla som åkte förbi. O det var nog en ganska rolig syn :P Sen lekte vi ute i trädgården innan vi gick in för middag och bad-time. Lyckad dag med andra ord!


Torsdag - En kändis jue!

Jag läste precis ett mail jag fått av en kompis, där en utav hennes frågor var "har du stött på nån kändis än?". O då kom jag ju på att jag glömt o berätta för er vem vi såg inne i New York förra helgen!!! Elaine Hendrix! Namnet säger säkert er (eller mig) inte särskilt mycket, men vi kände mycket väl igen henne när vi såg henne på en uteservering längs 7th avenue. Hon har varit med i massa olika TV-serier (Vänner, CSI...), och ett antal lite halvknäppa filmer. Men vi kände först o främst igen henne från "Föräldrarfällan" där hon spelar den irriterande nya flickvännen till tvillingarnas (båda spelade av Lindsey Lohan) pappa.

Jag har tidigare också stött på en utav domarna i tv-programet, "So you think you can dance". Men annat än de har det faktiskt varit ganska dåligt med kändisar :P


Onsdag - Varför ska det vara så svårt o komma på en rubrik?

Det blev aldrig natt inlagg igar, jag vet. Jag loggade in pa blogg.se sakert hundra ganger men enda sa blev det inte nagot inlagg. Aja sa ar det. Igar var som vanligt iaf. Kusinerna Caca o Sammi kom over pa eftermiddagen sa vi bakade chokladbollar. Var valdigt kul. Barnen alskade att fa gegga o vara tillatna att bli kladdiga och slicka pa fingrarna. Och goda chokladbollar blev det ocksa.



Just nu sa jobbar jag :) Jag har haft barnen hela dagen sa det har varit full rulle. Just ni sover de tva stora barnen middag och baby Blake har jag i knat. O genom att tyda hans valdigt konstiga late, sa gissar jag pa att han bajsar, hahaha.

Jag o baby Blake har redan sovit dock :P Han var gnallig, overtrott och vagrade sjalvklart sova forrut, sa jag satte mig i gungstolen och sjong for honom. O efter typ 10 minuter sa sov bade bebisen och jag, haha. Sa nar min vardmamma kom hem efter att hamtat Shane pa skolan, sa hittade hon varken mig eller Blake. Hon skickade ner de stora barnen i kallaren, for att "saga till mig att de var hemma". Men nar Andi kom ner i kallaren sa upptackte hon att barnen lekte rovare i mitt badrum och typ vant upp och ner pa alla mina saker och att jag inte var dar :P Men tillslut sa hittade de oss i bebisens rum, bada tva sovandes, for jag hade inte hort ett ljud nar de kom hem. En trott au pair ar det idag :P

Aja.. nu ar friden slut! For det luktar valdigt illa har inne just nu :P Blojbytardax!






Måndag - En snorig sådan

Jahapp.. så sitter man här o snorar i sin ensamhet. Det är så roligt o vara sjuk! Min förkylning har blivit värre igen så nu är jag inne på min tredje vecka av näsdukar, advil och halstabletter. Wiieee så kul jag har det!

Som ni märker är humöret på topp idag. Känner bara hur icke inspirerande o roligt detta inlägget kommer o bli :P Dagen har iaf varit lugn. Jobbade bara några få timmar, så jag passade faktiskt på och åka till Meike och snacka massa skit ute på verandan. Supermys, o det var ju en hel del vi hade o prata om efter att vi varit ifrån varandra i två veckor. Mycket hinner o hända ;)

Men under de här två veckorna som familjen varit här så hann vi ju med ganska mycket shopping. O bara för att jag ska vara en sån där "moderiktig duktig bloggerska" och följa min älskade gums Jasmins vanliga order så kommer här lite bilder på de ny inköpen!












The great adventure

På torsdagen så åkte hela högen till Six Flags som är ett stort nöjesfält med blandannat världens högsta och snabbaste bergodalbana. Ingen utav oss vågade åka den då den går i hela 206 km/h och är 139 meter hög, men vi åkte mycket annat och hade en väldigt lyckad dag :)








Vi blev mycket blöta o fina efter att ha åkt typ "flum ride". Jossan o pappa stod på marken och genom nån konstig automat så lyckades de spruta extra vatten på oss. Mycket snällt ;)



På fredagen så var det systers födelsedag! Så då åkte vi in till New York och åt på restaurangen Stardust som har servitriser som showar o sjungar. Riktigt kul! O då sjöng även happy birthday till Sara.









Söndag - Ledsen i ögat

Det har varit en riktigt jobbig dag idag... för idag så åkte familjen hem till Sverige igen. Visst, det var inte alls som förra gången vi var tvugna o säga hejdå, men det var återigen väldigt jobbigt. Men nu är det iaf bara 5 månader kvar innan jag kommer hem. Så i slutet av augusti får jag se alla igen.

Jag har varit ganska nedstämd hela dagen, men min värdfamilj har varit så underbar. Min snart 4-åriga tjej Shane kom in till mig förut o sa så sött att jag inte behövde vara ledsen, för hon var ju där, så jag inte behövde vara ensam. Så himla gulligt. Även mina värdmamma är omtänksam som vanligt o hon fanns där när jag kom hem efter att ha vinkat av familjen. Hon åkte även iväg till Starbucks o köpte mitt favvis-kaffe som en liten "pigga upp mig grej". Cameron kom förut ner o gav mig sitt tåludd, haha. Så även han försöker väl vara lite snäll :P

O här kommer äntligen bilderna från Washington!



Jag framför the Capital Building






The washington monument









På onsdagen var vi på zoo :)






Shopping, shopping!



O såklart maaasssa glass i värmen!

Lordag - Sista kvallen

Idag har varit sista dagen med familjen har i USA, for imorrn sa aker de alla tilbaka till Sverige. Kanns valdigt, valdigt konstigt och ocksa valdigt ledsamt. Tva veckor har gatt alldeles for snabbt! Fjorton dagar tillsammans pa ett helt ar ar helt klart alldeles for lite. Men vi ses ju snart igen, jag har ju faktiskt bara 5 manader kvar har i USA (nagot som jag har lite latt panik over :P)

Idag sa jobbade jag forst pa morgonen och det marktes faktiskt att jag inte sett barnen pa nagra dagar. Fick flera bamsekramar utav Cameron, och Shane ville gosa hela tiden. O jag kanner verkligen hur mycket jag har saknat dem, trots att jag bara varit ivag under nagra dagar (inte for att jag klagar, det har varit valdigt kul med familjen och semester tackar man val aldrig nej till) men saknar jag dom efter fyra dagar sa vet jag inte hur det ska ga ner jag ska lamna dem for gatt... uscha hemska tanke...

Efter att jag jobbat akte vi ivag o shoppade, och ater igen gick vi crazy. Nu ikvall har vi bjudit alla pa middag har hemma hos mina vardfarforaldrar. Min amerikanska familj, Andis foraldrar o sa klart min svenska familj. Later sakert askonstigt men jag ser det verkligen som om jag har tva familjer :P Vi hade det jattetrevligt o nu ligger vi svenskar i soffan o bara paser efter att ha atit alldeles for mycket. Sa nu ar det val bast att jag gar o joinar dom! Puss o kram pa er! (Oh aaa, jag vet att ni fortfarande inte fatt alla bilder, men det kommer!)

New York pix

På måndagen så åkte vi in hela gänget till New york :) Vi gick runt o strosade i Central Park och på kvällen gick vi på broadway. Vi såg disney musikalen Mary Poppins o den var faktiskt riktigt, riktigt bra! Skådespelarna var helt underbara och några utav dansnumrena var otroliga. Scenen var speciellt väldigt häftig.











Vackra syster





Fullkomligt normala....





Subway på röda trappan på Time Square


Jersey City pix

Jag känner hur mycket jag ligger efter med bloggandet. Det är konstigt hur stor del bloggen är av mig egentligen, men jag saknar den faktiskt när jag inte hinner skriva eller lägga upp det jag vill. Men nu har jag en hög av inlägg som väntar på att bli skrivna och hundratals bilder som väntar på att bli uppvisade. Så det lär väl nu ta mig så si där 3 veckor innan jag har kommit i fatt :P

Men här kommer iaf lite bilder från i söndags då jag o familjen var i Jersey City, på Ellis Island (ön dit alla emigranter kom på 1900-talet) och var o hälsade på frihetsgudinnan. Det var iaf strålande väder och Jersey visade upp en utav New Yorks finaste sidor. Det var mycket intressant o åka till Ellis Island, och ännu mer spännande med tanke på att vi har släktingar som emigrerade hit till USA i början av 1900. Vi åkte också över för o se frihetsgudinnan på lite närmre håll, och det var väldigt coolt. Jag har bara sett henne på långt håll innan, och alltid tyckt hon är ganska ointressant o liten ^^ men det var roligt o se henne på nära håll denna gång.

O grattis till syster som fyller hela 14 år idag! Grattis grattis!



Hela familjen i Jersey City framför NYC


Ellis Island


Dady and I, do we look alike?










Torsdag - Pinnen, parken och dammen

Jag är hemma igen o jag håller just nu på o ladda upp alla bilder som tagit de senaste dagarna, o de några stycken kan jag lova :P Så inom snar framtid ska ni få massa bilder från påsk, New York, Jersey City och såklart Washington :)

Washington var jättevackert och vi hade två mycket mysiga dagar. O det var verkligen helt otroligt varmt! Jag fattar inte att det är 30 grader o strålande sol i början av april. På tisdagen var vi o kollade på vita huset, de olika monumenten, the capital building och "pinnen, parken och dammen" som vi kallade washington monumentet :P Vi har gått o gått o gått, och däremellan ätit mycket glass i solen :P På onsdagen var vi på ett stort zoo och shoppade sedan i Georgetown som var ett mycket mysigt shopping område, allt väldigt annorlunda mot New York som familjen tidigare fått se.

Nu ska jag kolla på alla bilderna, så jag snart kan ge dom till er ;) Puss o kram!




Do not feed Obama

Nu beger vi oss mot Washington DC! Vi ska halsa pa Obama som broder sager ;) Men storstaden verkar bjuda pa sommar iaf, det ska bli... hall i er... over 30 grader idag o imorrn!!! Underbart! Vi har tyckt att vi har haft supervader innan med runt 22 grader varje dag. Men nu ska vi stekas! Ha det bra, sa hors vi senare!

Lördags bilder


Vi käkade vår lunch inne i bilen istället, för att det var svinkallt ute vid stranden :P


På väg till stranden


Vaddå? Är det kallt?


Den "normala" syskonskaran



Är det "sommar" så är det!

Lördag - Yo yo, o de då va!

Det har varit dåligt med uppdateringar... jag vet. Men som ni kanske förstår har mitt schema varit fullt :) Men dagarna rullar på allt för fort och en vecka med familjen har snart redan gått. Igår var vi inne i New York hela dagen. Såg Ground Zero och kollade i kyrkan bredvid som är som ett litet museum om 9/11. Vi gick sedan till Brooklyn Bridge, shoppade i Chinatown och i Soho. På kvällen hade vi en liten födelsedagsmiddag för Linus o Cameron. Supermys. O jag var verkligen helt död sen på kvällen. Somnade i soffan allt för tidigt. Men jag har också åkt på en hemsk förkylning. Idag är det bättre men jag har inte kunnat prata ordentligt på 4 dagar. Alla har haft väldigt roligt åt mig :P

Idag så har det varit strålande väder så vi tänkte att vi skulle åka ner till havet vid Jersey Shore. Men det var svinkallt där! Det slutade med att vi åt vår medhavda matsäck i bilen :P Men trots dåligt beach besök har vi hunnit med att gå på Zumba, äta massa glass och ikväll ska vi på bio. Det har också blivit mycket flummande! Vår nya GPS vän Patrik och Linus nya favvisutryck "Yo, Yo, O de då va" har tillfört till många skratt attacker ;)

Här kommer gårdagens bilder!


På tåget till NYC











Gänget utanför the court house





En superrosa butik i Soho, en utav mina nya favvisar ;)








Blake i sin nya sverigedräkt :)
















Lovar att ni får dagens bilder snart! Men nu ska vi åka på bio. Med pappas "svenska körning" här så är det väl bäst att vi åker nu så vi inte kommer försent eller åker vilse ;)

Torsdag - Day 4

Torsdagen har blivit shoppingens dag! Jag var först i skolan innan jag mötte upp familjen på köpcentrumet. O de shoppade loss ganska rejält. Alla börjar nog bli lite oroliga över hur det ska gå med eventuell övervikt på flyget hem :P Jag hittade iaf ett par skor - lycka! På kvällen var vi bjudna på middag hos min värdmammas föräldrar, så då fick familjen träffa resten av familj nummer 2 :)

Imorrn blir det födelsedagsfirande och New York City! Så grattis till Bror och Cameron som fyller år imorgon!



Hela gänget!



Kusinerna Rebecca o Sammi fick en skvaller tidning om kungafamiljen :P De blev jätteglada då de har blivit väldigt intresserade av den svenska kungafamiljen. Så söta.


Mormor o morfar fick två glassaker från Kosta Boda från oss :)



Mama Sweden, Papa Sweden and Iiihh!


Jag vet att de blir mycket tråkigt snack om vad vi gör under dagarna nu. Men det får ni ta ;) Just nu sitter vi o kollar på film i min källare. Sällan det är så fullt mina soffor som nu :P Men det är supermys o ha alla här!

Onsdag - En dag i Iiihhs liv

Det har varit ytterligare en lyckad dag idag :) Lite lugnare, o lite torrare men ändå väldigt bra. Vi bestämde oss för o vara hemma idag, och ge min familj chansen o se hur en "vanlig" dag ser ut för mig. Så först på morgonen hjälpte Sara mig o jobba. Hon fick följa med o lämna Shane på skolan, efter förfrågan, (eller ska jag säga tvång?), från Shane :P Jag drog sedan med mig kusin Jo, mamma o syster till gymboree med Cameron. Var mysigt o visa dem vad vi gör där. O under tiden var pappa, kusin Je och bror barnvakt åt bebisen. Ingen semester här inte, haha.

Sedan åkte jag o hämtade Shane på skolan, så då fick några familjemedlemmar följa med igen. Shane var på ett riktigt härligt (läs hemskt) humör, så hon o jag hade en liten lätt fight när vi kom hem :P Men efter att Sara gått med på att läsa henne en bok innan läggdags så var allting bra igen ;) Vi bakade sedan kärleksmums som vi ska ha på fredag då vi ska ha ett litet födelsedagsfirande för både Cameron o broder. När min värdmamma kom hem igen smög jag o familjen iväg för lite shopping, innan vi mötte upp Andi o Cameron för lite glass. Mumma!

Här kommer lite bilder från både igår o idag. Har inte så mkt, då vi använt olika kameror, men ni får lite iaf ;)






Familjen inne på NYC bibliotek


Eftersom regnet öste ner utanför fick vi ta kort framför Empire State Building o Chrysler Building inne på Toys R us istället :P


Jag o Cameron på Gymboree