Onsdag - Chokladbollebak

Idag har det blivit jobb hela dagen. Inte för att jag klagar för jag har faktiskt saknat att umgås med barnen. O onsdagar är en av de dagarna då jag har barnen mycket själv, o får mycket mer ansvar, något som jag gillar. Så idag efter att jag hämtat Shane på skolan, så gjorde vi chokladbollar. Att försöka göra det med en 3-åring o en 1-åring är väl mer eller mindre au pair självmord, men det gick riktigt bra! Shane älskade att gegga o hjälpa till, medan Cameron tyckte det var allra roligast att äta :P Det blev väl inte de vackraste chokladbollar jag har sett o köket såg mer eller mindre ut som ett kakao-paradis. Men vi hade kul, o det är huvudsaken ;)

Så när barnen strax vaknar upp efter deras eftermiddags lur, så blir det att smaka de kladdiga små "bollarna". Men Shane var stolt över vad hon hade lyckats gjort, så då är även jag stolt!

Onsdag - Ett litet bröllop

Idag kollade Cameron igenom mina värdföräldrars bröllops album. O man kan verkligen kalla deras bröllop för bröllop, herregud... Andi berättade lite om det... o de hade 280 (!!!) gäster. Hon ville egentligen ha ett litet bröllop, men Curt ville absolut ha ett stort bröllop, så så fick det bli - på ett villkor att Andi inte behövde fixa med allt innan. Så hela bröllopet gjordes upp av Curt o Andis mamma. Andi själv valde bara ut sin klänning, sina skorna - som blev ett par vita sneakers, haha. Hon hade 10 tärnor o Curt hade lika många (vad heter den manliga varianten?? Hjärnsläpp!) o hela bröllopet hölls på typ en jättestor herrgård. O de hade Homer o Marge Simpson på toppen av deras bröllopstårta, hahah. Sååå passande, kan jag lova :P Fast Andi är nog mer Homer o Curt är mer Marge, haha.


Svenska känslor

Man märker verkligen hur mycket man saknar barnen när de inte är hemma. Jag mötte dem inte på hela helgen då jag var iväg i Kanada, o så hann jag aldrig träffa dem igår. Först nu i eftermiddag fick jag se mina sötisar igen o då märker jag verkligen hur mycket jag hatar att vara utan dem. O jag tror faktiskt de saknat mig också, för så fort Shane kom hem så sprang hon ner till mig o skrek, "suprise" o ville direkt leka fashionshow o baby. Men jag klagar verkligen inte, för både hon o Cameron är mina solstrålar o jag är så glad över att jag får spendera tid med dem.

Nu sover de båda två (Blake är dock fortfarande vaken) så just nu sitter jag o kollar på "Ensam mamma söker" o gud vad jag gillar det programmet, haha. Jag bara sitter o ler hela tiden, o kan inte annat än skratta åt alla roliga kommentarer. O så älskar jag att de spelar en massa härlig svensk musik genom hela programmen. Man blir så glad av det på nått sätt :P O att få se "sommarsverige" gör mig helt varm inombords. Så lite saknar jag väl Sverige trots allt, men bara lite ;) För allra mest saknar jag er såklart. Men utan min underbara familj här (som förvisso aldrig städar o gör mig många gånger galen) så skulle jag aldrig överleva.

Så för att bota min lilla hemlängtan ska jag nu se nästa avsnitt av Ensam mamma söker o bara känna riktig "Sverige känsla"!


Tisdag - Familjebesök

Sitter just nu o pratar med mamsen. O nu är familjens resa hit bokad! Den 28 mars dyker familjen upp tillsammans med kusinerna Josefine o Jessica. Ska bli så himla härligt, o nu har jag verkligen nått att se fram emot :) Ska försöka komma på vad vi ska göra under de 14 dagarna de är här bara. Men det ska nog gå bra!

Är ledig idag också, så idag på morgonen blev det en tur till gymmet igen. Tränade idag tillsammans med Johanna. Jag missar alltid när hon o Sanna tränar då jag alltid jobbar runt 9 tiden, så jag får nästan alltid träna själv på eftermiddagen. Men idag så fick jag lite sällskap iaf :)

Eftermiddagen idag blir nog lugn här hemma. Hela huset ser ut som ett bombnedslag o jag har såååå lust att städa upp alla leksaker, plocka iordning i köket o få detta hus att se ut som ett hus igen. Men jag jobbar inte, så varför ska jag göra det egentligen? :P Blir nog bara att plocka ur diskmaskinen eller nått, för jag är ju faktiskt inte anställd för o städa, utan för att ta hand om barnen. Men denna röra gör mig galen snart...

Vad skulle hända?

Vad skulle hända egentligen?

- om min värdpappa förlorade sitt jobb?

Det värsta är att jag börjar bli orolig för att han kanske kommer att göra det... Curt jobbar på Microsoft, o tidigare har de haft något stort uppdrag till the goverment. Men nu, så har de visat sig att regeringen inte har pengar att ge Microsoft för det arbete de har/skulle ha utfört. O därför så har uppdraget lagts ner... o min värdpappa o 50 andra har alldeles för lite jobb att utföra. Så hela förra veckan o denna veckan kommer min värdpappa att jobba från det lokala kontoret här, då han inte behövs just nu i Washington. O därför har jag varit ledig hela dagen idag, o jag kommer även att vara ledig hela tisdagen...

Jag vet inte alls vad som händer... Curt försökte förklara det för mig, men jag vet inte riktigt vad det innebär. Det enda jag vet är att Microsoft inte har fått pengar för att betala min värdpappa o de resterande 50 arbetarna för deras vanliga arbetstimmar. O därför jobbar de alla nu mycket mindre än vanligt, o därför är Curt hemma mycket mer, då han inte behöver åka till Washington DC. Jag vet inte alls vad det innebär ekonomiskt för min familj eller någonting. Jag vet inte ens om det har påverkat min värdpappas lön ännu. Men vad skulle hända om han nu måste gå ner i tjänst, eller om Micrsoft kommer att bli tvugna att sparka folk??? Vad händer om min värdfamilj inte kommer att ha råd att ha kvar mig? Tanken slog mig idag... o den gör mig riktigt rädd. För jag vill verkligen inte byta familj. Ska jag göra detta au pair året, så vill jag ju vara här o ingen annanstans. För jag tror ärligt talat att jag kommer åka hem om jag inte får stanna kvar här. (Få inte panik nu, det är ingen som sagt nått om att det finns en risk för att jag inte kommer att få stanna kvar. Men tanken har slagit mig... o det är inte riktigt nån som har bekräftat den, eller sagt att den inte stämmer) Men jag hoppas bara att det är en tillfällig svacka för Micrsoft, o att min värdpappa snart kommer att vara tillbaka som vanligt. Så att allt kan gå tillbaka till det normala, o så att min klump i magen kommer att försvinna...

Måndag - Niagara fallen

Nu är jag hemma! Kom hem igår natt efter en väldigt lång buss resa hem från Niagarafallen. Tack o lov så fick jag ledigt idag, så jag hann sova igen alla de timmar som man missat under helgen. Men det har varit en väldigt bra helg :)

Det var jag o fyra andra tjejer som på fredagkvällen åkte norrut mot Kanada o Niagarfallen. Kom fram runt 8 på lördagsmorgonen efter en 10 timmars bussresa. Vi hade bokat rum på ett hostel några minuter ifrån niagarafallen, o trots att det var ett nergånget hus o inte världens lyx så var det riktigt bra. Ägaren var superhärlig o väldigt snäll, o gav oss tillgång till dusch o frukost när vi kom dit, trots att vi inte skulle få checka in långt senare. O sen så hade han en massa tips o bra idéer på vad vi skulle göra av vår dag vid Niagarafallen. 

Vi gick till den lilla turiststaden o kom tillslut fram till floden o Niagarafallen. O det var verkligen riktigt coolt! Väldigt maffigt o otroligt vackert. Vi köpte varsit "adventure pass", då vi fick tillgång till att åka längs floden, se en väldigt häftig o "verklig" film om fallen, gå bakom fallen och självklart också åka med Maid of the mist, båten som åker in mot fallen. O blöta blev vi, det kan jag lova! Men det var kul :)

På kvällen, efter att vi gjort alla turist sakerna o hade riktigt ont i fötterna, gick vi ut o åt tillsammans :) Det blev även en drink o lite dans på en av klubbarna. Kvällen blev inte så lång dock, då vi alla var helt slut efter en lång resa o efter att ha gått hela dagen.

På söndagsmorgonen blev det först lite shopping o sen bar det hemåt igen!


The Lyons hostel


Niagara fallen :)





Hela gänget








Båten vi åkte med, Steffi har bilderna från det, så dom får ni se senare :)


Så har het var man, haha

 






Wet shoes and bananas

Sitter just nu pa vart lilla hostel i Kanada! Vi ar bara nagra minuter ifran niagarafallen o den lilla turiststaden/kvarteret som finns. Sitter o ater min "frukost" bestaende av banan o muffin. Hela dagen igar var blot! Kollade pa niagara fallen saklart, o det var faktiskt riktigt coolt! Men uppdateriongar nar jag kommer hem! Puss!

Fredag - If you wanna be my lover...

Är just nu ledig, men tänkte berätta lite om dagens upptäckt - Zumba!

Nu på förmiddagen så lämnade jag först av Cameron hos dagmamman o stack sedan till gymmet. Mötte Melanie som skulle gå på ett Zumba pass, samtidigt som jag ändå tänkt träna, så jag hängde på henne o testade på Zumba. Med henne var också Meike, en annan tysk tjej, som jag bara träffat nån enstaka gång innan o Katrin, en ny svensk tjej :) Trevligt o få träffa dem, o även att testa på Zumba. Var väl inte super jobbigt o inte super kul eller. Men går man på det några gånger så kan man nog faktiskt lära sig alla dansstegen o ha riktigt roligt! Jag upptäckte väl dock att jag är stel som en pinne, o att mina höfter inte alls är så snygga att röra på :P

På vägen hem så lyssnade jag på radion som vanligt. Älskar verkligen radiokanalerna här. Det finns så mycket o välja på o de spelar så mycket mer varierat! Det är allt från gamla 80-tals låtar till senaste hitsen. O det är inte bara idol-deltagare o söta små popsångerskor som spelas. Utan det är allt från Geroge Michael, Blink 182 till härliga R&B låtar och Jesse McCartney. Man kan få höra det mesta!

Så när jag åker där i min lilla söta Jeep idag så börjar de självklart spela Spice Girls..! Så härligt! Sjöng för full hals o dansade med såklart (så gått det går samtidigt som man kör) o bara njöt av att vara här. Så himla härligt - på ett ganska konstigt sätt. Hur mycket känslor kan komma av en gammal Spice Girls låt egentligen :P Men aaa, ibland känns allting så himla bra helt enkelt ;)

Nu så blir det att ta hand om Shane o Blake. O sedan ikväll - KANADA!



Fredag - English, please!

Något som jag irriterar mig något otroligt på, är när man sitter ett gäng kompisar från olika länder, o några insisterar på att jämt prata sitt hemspråk...

Nästan varje gång jag är med gänget som möts på Starbucks (inte det svenska kompisgänget) så pratar tyskarna tyska med varandra, medan vi andra som är från Mexico, Sverige o Frankrike får sitta själva o antingen försöka fatta vad tyskarna pratar o skratta om, eller helt enkelt ha våra egna konversationer på engelska. Men det gör mig så jäkla arg att de tyska tjejerna 90% av tiden pratar tyska. Tycker faktiskt det är väldigt ohyffsat att sitta o skratta om något, när resterande i sällskapet inte förstår vad de skrattar åt.

Detta hände igår (igen) när jag var på Starbucks med dem. O jag måste bara ta ut min ilska på någonting! Har redan beklagat mig för min värdmamma. Men att få ilskt skriva av sig, kanske hjälper mot surheten. För jag tycker bara att det är så taskigt att göra något sådant.

Vi alla kan prata engelska, så det är ju långt ifrån det som är problemet. De är bara så jäkla bekväma. Melanie, som är en tysk tjej som kom hit samtidigt som mig, satt bredvid mig igår o var så himla snäll o översatte vad de andra tjejerna pratade om. Men det ska hon ju verkligen inte behöva! För de andra kan mer än väl prata bra engelska själva. Blir bara så jäkla sur. O jag tror att det faktiskt är en av de största anledningarna till att det är inte alls lika kul att hänga med detta gänget, som med andra som är mer öppna o vågar ha konversationer.

Förlåt att jag låter så sur o arg, men jag lovar att försöka vara mer positiv i nästa inlägg. Om det går :P


Torsdag - Packning

Håller just nu på att packa inför helgen. För imorrn eftermiddag bär det av till Kanada o till Niagara fallen! Härligt härligt. Packningen i säg är väl inte särskilt rolig o jag ser väl inte heller så mycket framemot att spendera närmre 20 timmar på en buss denna helg. Men vaddå, hallå?! Jag ska ju faktiskt till Kanada på minisemester. Här ska vi inte klaga! Utan nu ska vi se allt positivt. O hoppas på att allt med buss, tåg o annat fungerar bra.

Så jag kommer redan nu be om ursäkt för eventuell dålig uppdatering under helgen. Ska försöka skriva innan jag åker imorrn, men det lär bli o jobba nästan hela dagen, så vi får se :) 

Nu ska jag mysa lite med lille Blake som för en gångs skull är vaken. Så min värdmamma ska få en chans att sova lite när jag har bebisen o när barnen är iväg :)

Onsdag - "Ihiiis" dag

Idag har varit en hektisk men mysig dag :)

Började vid åtta tiden imorse då jag o Andi lämnade av Shane vid skolan. Hon visade mig runt o visade hur allt fungerade, då det var jag som skulle hämta upp Shane på eftermiddagen för första gången. O jag kan väl inte säga att jag var annat än lite nervös över det, då jag visste att jag skulle behöva lägga både ett åringen o Shane inför deras tupplur efter skolan, något som speciellt Shane inte gillar.

Efter att vi lämnat Shane tog jag med mig Cameron till Gymboree o det var roligt o mysigt som vanligt :) Lillkillen somnade i bilen på vägen hem efter att ha sjungit "Old Mcdonald" konstant i baksätet. Ska försöka spela in det nån gång, för han är så söt min lille lillplutt. Han har även börjat säga Emelie nu. Hahah.. eller just nu är det mer ett läte av "Ihhii" som ska föreställa mitt namn, men ändå :P Shane försökte även igår att säga Svenneheim. Hon frågade nämligen vad mitt "Sawin namn" var, alltså efternamn ^^ O hon lyckades faktiskt säga det ganska bra efter bara andra försöket, lite skillnad mot mina värdföräldrar som fortfarande har stora problem med det :P

När Cameron sedan vaknade så gjorde jag svenska pannkakor (äntligen, varit sugen på det i flera dagar!) medan han fick äta lite pasta o kolla på mini TV:n i köket. För än så länge har jag inte lyckats få honom eller Shane att testa på någon svensk mat, så han fick äta sin pasta idag igen :P Hann även prata lite med familjen där hemma o Jasmin. Visade upp bebis Blake i camen o även Cameron vinkade o slängde några slängkyssar :P

Sen blev det att hämta Shane på skolan! O det gick sååå sjukt bra! Så lättad :P Det var absolut inga problem. Vi lekte lite kurragömma när vi kom hem o sen så var det inge problem när de skulle gå o sova middag. Städade undan lite i huset o sedan kom min värdmamma hem efter att ha varit o jobbat. Så nu är jag ledig! O ikväll blir det troligtvis att träffa några av de svenska tjejerna igen :) Ha det bra Sverige!

Onsdag - Say cheeeeesseee

Vad händer om man ger en 3 åring en kamera o ett stativ? Jo man får 150 bilder på allt möjligt o ett gott skratt!

Igår så hittade min värdmamma ett litet rese kamerastativ som varit instuvat i någon garderob. Jag har tidigare pratat om att jag vill köpa ett litet stativ, då det är enklare att få bra bilder under kvällen o natten om man har det. Så därför så fick jag låna det. Lycka! Ska bli jätteroligt att få testa det inne i New York nästa gång. 

Men aaa... när Andi gav mig stativet så fick Shane (min 3-åriga tjej) syn på det o blev genast nyfiken o frågade var det var. Så jag visade henne att man kunde sätta kameran på det o sen ta kort med kameran stående. O då ville hon ju självklart testa att ta kort. O efter att hon tagit ett kort var hon fast...! Hon älskade min kamera.

Så Shane börjar nu ta kort på mig, lillebror Cameron o allt möjligt hon kunde finna runt omkring sig. Hon var så söt! Hon började att ta kort på mig nere i min källare där vi lekte, men snart så hade hon sprungit runt i hela huset med stativet o kameran. Gud vad jag skrattade åt henne... Hon lyckades självklart inte ta särkilt bra bilder, då alla var i stativets lilla minihöjd på 40 cm o hon kunde inte riktigt se något i kameran, så hon lyckades inte alltid rikta kameran rätt. Men ibland så fick hon till det faktiskt, hahah. Hon bad alla att göra "funny faces", något som vi självklart gjorde till hennes förtjusning. O hon jagade runt efter Cameron o bad honom säga "cheese" konstant. Det var så gulligt! Visst jag var lite nervös över att min älskade kamera var i en tre-årings händer :P Men det gick ju bra ändå, o Shane o resten av familjen fick sig ett gott skratt. O Em fick 150 nya bilder på sin kamera ;)








Den lilla fotografen ^^



FUNNY FACES!!!





Min värdpappa Curt, hahaha


O min värdmamma Andi :P


Shanes funny face ^^


Hon lyckades till o med att få bebisen att göra "funny face" :P


O så Cameron när han säger "eeeiise"

Har ett antal bilder till, kan jag lova, på allt möjligt i huset. Allt från min dusch, Camerons rumpa, Shanes lekhäst "Horsie-Horsie" till min värdpappas ben o garderobsdörrar. Men tänke bespara er den plågan, haha.


Tisdag - Jersey körkort?

Jag o Andi har pratat om att jag ska ta ett New Jersey körkort. För just nu så håller försäkringsföretaget på om att de ska betala en massa extra för att jag ska kunna köra bilen (trots att de sa att det inte behövdes i början)... så allt är väldigt struligt. Men därför så funderar jag på att ta ett amerikanskt kökort för att underlätta allt. O visst vore det lite coolt att ha ett amerikanskt körkort också ;) O det är absolut inte lika dyrt o krångligt som det är hemma i Sverige. Jag kommer "bara" att få göra ett teori test för typ 15 dollar. Sedan hade det ju varit bra o ha en amerikansk legitimation. För alla ser ut som frågetecken varje gång man visar sitt fina lilla rosa körkort :P Men jag vet inte riktigt. Kan väl inte påstå att jag är jättepepp på att försöka ta mig igenom en teoribok på engelska. Men det är kanske värt det?

Vad tycker ni? Ska jag försöka plugga körkortsteori igen o satsa på att ta ett amerikanskt körkort? Eller låta mina värdföräldrar fixa allt med försäkringsbolaget o slippa plugga?

Sverige vs. USA

Hela tiden man är här så tänker man på hur olikt detta land är mot Sverige. Inte på ett negativt sätt, utan det är bara intressant att se hur vi gör hemma i Sverige o hur saker o ting fungerar här i USA. Så jag tänkte faktiskt göra en traditionell "blogg-lista" på saker som skiljer detta gigantiska land mot Sverige. Jag skulle säkert kunna utveckla denna lista varje dag, då man alltid upptäcker nya saker. Men här är en början iaf!

Allt är större i USA. Sverige är självklart sååå mycket mindre än USA. O inte bara till storleken o till invånarantalet... utan allt är verkligen STÖRRE här. Bilarna, husen o för att inte tala om vägarna (är så stolt över mig själv att jag klarar köra här med 8-filiga motorvägar o kluriga korsningar). Även storleken på matpotioner o förpackningar i butiker är så mycket större. En mellanläsk på Mcdonalds är som en stor hemma i Sverige, o istället för att ha 150 ml i shampoo flaskan har man 400...

Gratis toaletter - glöm femmorna o tiokronorna för att gå på dass. Här är det gratis ;)

Säger inte sitt namn i telefon... Ingen gör det typ, inte som vi gör i Sverige då man nästan alltid svarar med, "Hej det är Emelie" eller liknande. Här är det endast hej som gäller o så får man gissa vem man pratar med :P

De packar kassarna åt dig! När du är o handlar mat eller på något supermarket, så packar kassörskan kassarna åt dig. Väldigt bekvämt o smidigt. Men samtidigt - hur svårt är det egentligen o göra det själv? ^^

Rondeller existerar knappt här. O reglerna om hur man kör i dem är också olika. Ibland har de som kör inne i rondellen företräde (som i Sverige) o ibland ska de som är inne i rondellen lämna företräde till de som ska in i rondellen. Det finns även ibland stopskyltar eller trafikljus mitt inne i rondellen. Väldigt förvirrande.

Du får köra mot rött om du ska svänga höger i en korsning. En väldigt bra regel faktiskt. Hoppas bara att man inte gör det när man kommer tillbaka till Sverige, haha.

Poliser finns överallt. Så det är inte så konstigt att man åker fast här inte :P Det är även så att om din bil skulle gå sönder o du blir ståendes längs vägen, så ska du bara sitta kvar i bilen (låsa dörrarna) o vänta på att polisen kommer.

Kundvagnen behöver du inte lämna tillbaka efter att du har använt den, utan du ställer den helt enkelt bara på parkeringsplatsen.

Låser inte bilen eller huset. Japp... det stämmer. Många familjer låser inte huset när de åker hemifrån (vi gör det oftast) o många låser inte sina bilar heller. Jag låser exempelvis aldrig min Jeep, något som Andi aldrig gör heller. Känns ganska kontigt faktiskt med tanke på hur hög kriminaliteten är här o hur många "crazy people" det finns.

Måste ge dricks till alla som har gjort en tjänst till dig. Så man ska alltid lämna ca 10-15 procent i dricks på restauranger, till frisören, taxichauffören, i baren, när du får pizzan leverarad... m.m. De har även skatt på nästan allt, så du vet nästan aldrig hur mycket du ska betala när du kommer fram till kassan. På prislappen står orginalpriset, men sen så tillkommer alltid en viss procent.  

Du överlever inte utan bil. För det finns verkligen inte mycket till kollektivtrafik här. O när du ska åka någonstans som ligger en halvtimme bort så ligger det "nära". Självklart finns det hundratals drive throughs så om du skulle vilja så skulle du kunna överleva utan att stiga ur bilen också ;)

 


Måndagsbestyr

Idag har jag jobbat nästan hela dagen - trots att barnen knappt varit hemma. Blev lite lek på morgonen med barnen innan de åkte iväg till farmor o farfar. Sedan åkte jag o storhandlade, phuuu... kom ut med en hel del matkassar efteråt kan jag säga. Andi var iväg o coachade under dagen, så under tiden hon var iväg hann jag tvätta lite av barnens kläder, plocka iordning i barnens rum o städa lekrummet. För detta hus ser verkligen ut som ett bombnedslag efter helgen med leksaker o kläder överallt... bara för att jag inte jobbat o städat upp efter barnen. Undrar egentligen hur det såg ut innan jag var här överhuvudtaget :P

Tog sedan hand om lillplutten Blake medan Andi tog en liten tupplur innan vi åkte iväg till the grandparents för att hämta upp barnen o äta lite middag. Så nu är jag hemma igen... supermätt, sittandes i mjukisbyxor framför TV:n / datorn. Har väl inga direkta planer för kvällen, utan planerar att ha en lång TV-date med nya avsnitt av One tree hill o Gossip girl ;) Härligt, härligt.


Jag o lille Blake. Ni ser även halsbandet jag fått av Philip :)


Söndag - Med ett leende

Gårdagen i New York var riktigt lyckad o mysig. Åkte in med Johanna o Louise o bara gick runt o strosade, tog massa kort, o var riktigt turistiga. Vi gick längs 5th som är gatan med de riktigt fina butikerna, så som Prada, Gucci m.fl. Gick runt o bara njöt av solen o stämningen i Central Park. Var första gången jag var där, o det var verkligen supermysigt. Gatumusikanter lite överallt som spelar härlig musik samtidigt som man känner solstrålarna smyga sig in genom trädtopparna, samtidigt som man kan skymta New Yorks Skyline i bakgrunden. Riktigt coolt är det faktiskt.

Var o såg bron i central park, där alla möjliga par har träffats o gjort slut på i antalet filmer... såg minnesmärket för John Lennon, "Imagine" o bara njöt av att ha trevligt sällskap. Ibland är det konstigt hur man kan känna "att man känt någon i evigheter" trots att man bara känt varandra i några få dagar. Men det var verkligen jätteroligt att vara med Johanna o Louise. Synd bara att de, så som de andra svenska tjejerna jag träffat - åker hem snart... känns riktigt surt faktiskt.

Men efter en runda i Central Park begav vi oss upp mot Time Square igen... gick förbi en marknad o lite annat smått o gott. Sedan så fick vi för oss att vi skulle åka o se "triangel huset" som jag kallar det, för jag glömmer alltid vad byggnaden egentligen heter :P Men vi tog tunnelbanan ut dit iaf... men upptäckte när vi kom dit att vi hade typ bara hade 10 minuter på oss innan vi skulle träffa Johannas två killkompisar, Anton o Viktor som just nu var i New York. Så det blev att ta lite kort o sen bar det tillbaka till Time Square där vi mötte upp killarna. Kändes ganska konstigt att man stod mitt i centrala New York med 3 andra Kalmarbor. Ibland är världen verkligen liten!

Vi gick sedan o käkade hela gänget innan vi gick ut igen på NY-gator. Åkte till the meat packing district där Anton o Viktor bodde, kollade in läget där o såg de väldigt fina kvarteren som finns där. Riktigt coolt. O jag kan fortfarande inte riktigt fatta att jag är här! På andra sidan jorden o just nu skriver om hur jag spenderat min dag i New York City. Pinch me someone? För det är helt jäkla coolt att man verkligen är här!


Empire State Building





New Yorks bibliotek, där Carrie o Big ska ha gift sig i Sex and the City filmen























Älskar verkligen denna bilden!


Viktor, Johanna, Anton o Louise


Lördag - Härlig dag i staden

Klockan är 20 över 2 på natten... o jag skriver blogginlägg istället för o sova. Tror seriöst det börjar gå utför för mig. Är nog lite för beroende av att få skriva av mig. Men det är faktiskt väldigt skönt o bara få kladda ner några rader varje dag bara för att få reflektera över sin dag eller skriva om något nytt som hänt. Men just nu är jag så trött att jag knappt kan hitta rätt tangenter på tangentbordet. Så sova borde väl egentligen vara o föredra :P 

Men jag har precis kommit hem efter en helt underbar dag i New York. O det är väl säkert därför jag är så trött som jag är. Men jag har verkligen haft en toppen dag. Lovar o berätta mer imorrn när jag vaknar o visa maaasssa bilder. Jag o de två svenska tjejerna Louise o Johanna tog nämligen väldigt mycket kort idag o i kväll inne i New York City. Vi var blandannat o gick i Central Park, helt underbart. Sen mötte vi även 2 svenska killar som också är från Kalmar (snacka om att världen är liten ibland) som är här o jobbar i några dagar. Var ute o åt middag med dem o åkte sedan ut till the meat packing district, väldigt fint o mysigt o tog en massa bilder... o aaa... mer uppdateringar imorrn bitti som sagt. Nu blir det sängen!


Fredag - Pumps o hårspännen

Gymboree var supermysigt imorse o min lillpöjk skötte sig gallant. Efteråt så satt jag o Cameron på en parkbänk utanför, åt lite snacks, o bara hade det mysigt i solen. Cameron fick sedan springa av sig o vi busade lite innan vi åkte hem till Andi o bebisen igen. Väl hemma så var Andis kompis på besök med sin bebis så då blev det att hänga med dem, fixa lite mat o busa lite mer med Cameron.

Idag fyllde även min värdpappa år. Något som inte märkts alls då vi inte firat honom eller någonting :P Shane målade en födelsedagsteckning and that's about it :P Inte direkt som hemma, då vi alltid försöker fira lite grann iaf o bjuda över släktingarna. Men inget party planerat här inte!

Började också fundera på idag om min "lillpojk" inte är så "lillpojkig", haha... idag så tog Camreon på sig mina högklackade skor som han hittade i garderoben o försökte gå runt med dem, haha. En ganska så söt o rolig syn :P Han gillar även att ha hårspännen i håret precis som storasyster o föredrar att leka mer med dockorna än med bilbanan som han har... Ett varningstecken kanske? ;) Nä.. skojja bara. Men det var lite roligt när jag nämnde för min värdpappa att Cameron gått runt i pumps o frågat efter hårspännen. För svaret blev, schh.. sånt skojar man inte om, hahah.

Ska nu pysa över till svenska tjejen Louise o Kalmar tjejen Johanna, för lite fredagsmys. Ska väl även försöka dra ihop lite planer för helgen, för just nu är ingenting direkt planerat. Ha det bäst!


Fredag - Gymboree

Just nu sover pojkarna, men alldeles strax ska jag o Cameron åka till Gymboree. Får se vad han säger om att mamma inte följer med denna gången. Men jag tror nog att det ska gå bra :) Det är riktigt mysigt o gå med honom på Gymboree, han är verkligen superkul. Men det är lite svårt att förklara vad gymborre är (tror inte det finns i Sverige). Så därför kan ni kolla in här vad det är jag utsätter min ettåring för ;)

http://www.youtube.com/watch?v=-4SPWqsFRlw&feature=related

Torsdag - Niagarafallen

Idag kom mina visapapper! Så lättad! För det betyder att jag kan hänga med till Kanada o Niagarafallen nästa helg med ett gäng tyska tjejer. Ska bli riktigt kul. O jag ser framemot att få bocka av Niagarafallen på min "att se o göra under mitt år i USA"-lista. Det blir bara ett besök under helgen, o vi lär spendera riktigt mycket tid i en buss. Men ändå, JAG SKA TILL KANADA! Cool-poäng till mig ;)

Igår blev det en snabb shoppingrunda, hade riktigt trevligt med Sanna o Johanna. Är ganska skönt att få prata svenska en stund o bara koppla av. Hängde med Sanna hem, o vi bara slappade framför Americas Next Top Model o pratade strunt. Härligt härligt.

Dagen har spenderats hos Andis mamma. Härligt o lugnt. Eller lugnt o lugnt... Familjen Grumet är säkert en av de konstigaste (men härligaste) personer man kan hänga med, haha. Inte många som är normala där ;) Vi var även med barnen på en music class på förmiddagen. Barnen får spela massa olika instrument, dansa o bara ha kul till musik. Var väl inte den bästa ledaren, men barnen hade iaf en rolig stund.

Alldeles strax blir det en runda till Starbucks. Var ett tag sen jag träffade tjejgänget där, så hoppas på att många dyker upp ikväll :)

Onsdag - Mumma

Idag har jag känt mig lite extra duktigt svensk. Jag gjorde en riktigt god köttfärssås med pasta till lunch. Så gott att få äta något som påminner en om Sverige! För det är verkligen inte samma sak att äta deras "red sous" som de har tillsammans med sin pasta. Inte alls lika gott. Så om jag haft lite svenskt lösgodis nu så hade min dag blivit klassad som perfekt ^^ Men nu ska jag inte sitta här o bli tjockare än vad jag redan är, haha. Utan jag tänkte faktiskt palla mig till gymmet. Efter det så blir det en sväng till Shoppingcentret med Sanna o Johanna :) Får se om jag även åker till Starbucks ikväll. Ha det bra Sverige!


Onsdag - lillplutt o jag

Sitter just nu med lille Blake i famnen. för en gångs skull är han vaken :P Så nu har han blivit uppvisad i camen för Jasmin o syster. Lillkändis ;) Andi kommer hem snart o då ska vi till gymboree med Cameron :) lovar med uppdates efter det! puss!

Idolnojja

Sitter just nu o kollar på tv4.se, o kollar in de senaste idolavsnitten. Antar att det är idolfeber hemma, o jag kan faktiskt inte annat än sakna det. Men tack o lov så finns ju faktiskt internet ;) Dock så sitter jag o stör mig något otroligt på hur deltagarnas engelska är... suuuucckkk... inte för att jag är något proffs själv. Men eftersom att man nu hela tiden är runt amerikaner o riktigt hör hur det ska låta. Så gör några av svenskarnas uttal mig helt galen. Herregud...

Pratade med Philip precis, o tydligen hade hans värdbarn blivit jätteledsna när han berättade att jag åkt hem. De hade frågat efter mig när de skulle gå o lägga sig o när han sa att jag åkt hem, började de båda gråta.. så sött. Så nu var han tvungen att lova pojkarna att jag skulle hälsa på dem igen ;)

Vad är det mer jag missar hemma i Sverige? Vad händer o sker? :) Uppdateringar, please!

Tisdag - Staggnist

Igår kväll så åkte jag iväg för o träffa lite svenska tjejer på ett starbucks i närheten. En av tjejerna har precis kommit hit, så det var första gången jag träffade henne igår. Men precis när jag ska gå fram o presentera mig, känner jag igen henne! Jag kunde inte riktigt komma på varifrån... men det visar sig att hon är från Kalmar, gick ut från samhälle på stagg ett år innan mig, o så bor hon nu 15 minuter ifrån mig. Ibland är världen verkligen liten! O det visar sig också att det finns ytterligare en Kalmar tjej i området. Vet inte riktigt vem hon är eller så, men iaf. Lite coolt är det :P Johanna ska dock bara vara här i 3 månader då hon jobbar i en familj som hon kände sedan innan. Men jag blev iaf väldigt förvånad när jag kände igen henne igår :P

Idag har jag hunnit jobba lite grann... tvättat lite av barnens kläder. Tog hand om Blake by myself när Andi skjutsade Shane till skolan... o alldeles strax borde hon vara tillbaka med pojkarna efter ett gymboree pass. Så då blir det att leka med Cameron, hjälpa till med lunchen o ta hand om Blake. O det är verkligen supermysigt att ha Blake här. Igår så satt jag i soffan med Blake o Cameron ville hela tiden komma fram o pussa på honom. Shane älskar att hålla honom o Cameron blir skitsur om man lägger Blake någonstans där han inte kan se o peta på honom. O jag kan väl inte säga annat att jag också hela tiden vill vara i närheten av lillen. Bland det mysigaste som finns är när Blake somnar på ens axel eller bara ligger o tittar med sina stora ögon i ens famn. De stunderna är verkligen helt underbara...


Mina småpojkar


Kansas City

Nu är jag hemma igen! Förlåt för dålig uppdatering, men jag har varit en aning upptagen ;) Spenderat hela helgen med Philip i Kansas City. O det har varit en riktigt härlig weekend!

Jag vet inte alls hur jag ska förklara den för er... för samtidigt som det var en otroligt rolig och mysig weekend så är den något av det privata slaget, o otroligt svår att återberätta. Men jag lovar att försöka!

Jag landade på torsdagskvällen o möttes av en väldigt flummig o glad Philip. Var så glad över att få träffa honom igen!

På fredagen så åkte vi in till downtown. Philip hade en av sina många överaskningar planerade, så nu tog han mig upp i en av de högsta byggnaderna som hade en utkiksplattform (precis som byggnaden Rockefeller Center i New York där vi först kysstes), o stod där uppe o kollade ut över Kansas City. Inte lika häftig stad som New York onekligen, men iden var väldigt gullig :) Sedan åkte vi hem o lagade mat tillsammans, "Philips special pan" som blev riktigt mumma!

Efter lite god mat, åkte vi iväg till ett av shoppingcentrumen i närheten. Flummade en hel del där :P Innan det var dags för överraskning nummer 2. Philip tog mig till ett jättemysigt kvarter, med massa restauranger, små butiker - ett helt klart väldigt romantisktställe. Var par överallt typ :P Vi åt middag o hade en väldigt mysig kväll. Massa bilder finns nedan!

På lördagen åkte vi o shoppade i ett väldigt speciellt kvarter o tog det lugnt hemma. På kvällen åkte vi iväg till Philips värdbarns grandparents, då vi var bjudna på middag dit, då barnen spenderat natten där :) Hade en trevlig middag o så tog jag o Philip med oss barnen hem. Så söta hans pojkar var! Helt kär i dem båda två. Efter att vi busat o lekt lite sa Garrett, "You are kind of beautiful", kind of är hans älsklingsuttryck, haha. Bennett sa, "I like you to the moon and back 48 times" o en massa andra söta saker. De var verkligen supermysiga båda två.

Söndagsmorgonen började tidigt då Philips värdbarn vaknade redan vid kl 6 o ville ha vår uppmärksamhet. Blev frukost, massa bus o tillslut lyckades vi få med pojkarna till mataffären för o inhandla lite saker för dagens lunch. Vi åkte sedan in till ett av shoppingcentrumen hela högen. Kändes ganska konstigt o gå hand i hand med Philip o ha pojkarna springandes runt omkring sig. Vi såg säkert ut som en liten minifamilj eller nått, o flera personer log åt oss när vi gick förbi :P Men det var en väldigt mysig dag (precis som alla andra). O hela helgen var väldigt lyckad! Har nog inte skrattat så mycket på jag vet inte hur länge, så nu längtar jag bara tills då vi kan ses igen!

Här kommer lite bilder! (OBS, vi är inte alltid normala!)






































Torsdag - 6 i familjen

Nu är lille Blake hemma :) Han och Andi kom hem från sjukhuset för några timmar sedan. O det är så mysigt att ha en liten bebis här. Skulle lätt kunna sitta o kolla på honom hela eftermiddagen :P Än så länge verkar han vara en väldigt väldigt snäll bebis. Han säger inte ett knyst. Enda gången han verkar skrika är när någon byter blöja på honom, but that's about it. Så om jag har tur, så blir han ett väldigt lätt barn att ta hand om :)

Om några timmar så åker jag till Kansas City för att spendera helgen med Philip. Känns lite konstigt att åka härifrån nu, med bebisen o allt. Men än så länge är hela släkten involverade o springer fram o tillbaka i huset hela tiden för att hjälpa till. Så jag tror att de ska klara sig ganska bra utan mig i helgen :) O jag ser så mycket framemot att få träffa Philip igen, så att jag missar lite bebis tid gör inte så mycket. Jag får ju mysa med Blake hur mycket jag vill sen :)

Lite bilder från hemkomsten!


Visst ser det nästan ut som om han ler?






Onsdag - Barnvisor?

Dagen gick väldigt bra... trots att den blev lång. Jobbat sen 7 imorse, så jag är ganska trött nu. Men trots att jag lätt kunnat somna nu på fläcken så blir det nog ett besök på Starbucks ikväll. Ska försöka planera lite innan Niagarafallet-resan i slutet av september. För dryga 800 kr får vi boende o bussresa fram o tillbaka. Låter väl helt okej?? Så hoppas på att vi kommer kunna bestämma något ikväll.

Har haft Cameron själv hela dagen. Så efter att han vaknat efter sin tupplur tog jag med honom på en promenad i vagnen för att gå till sjön o stranden som ligger precis i närheten av vårt hus. Min lilla solstråle är så söt när han sitter o pratar o sjunger för sig själv  o pekar på allt han ser runt omkring. Men idag pekade jag också som en galning... för bara några få meter framför oss stod 3 rådjur. Så fina. Det finns jättemycket rådjur här runt omkring. Man kan se dem gå runt i folks trädgårdar hela tiden. Men idag var första gången jag varit nära dem.

Efter att vi varit o lekt på stranden o gungat på gungarna så gick vi tillbaka hemåt o Emme fick sin dagliga workout. Phuu... Det är inte det lättaste att dra en vagn uppför de här backarna, kan jag lova ^^ Cameron somnade på vägen hem så jag hann packa lite innan han vaknade.

Men det jag egentligen började skriva detta inlägget för, var att fråga er om ni har några bra tips på vaggvisor??? Cameron älskar när man sjunger något innan han ska gå o lägga sig, o jag är helt tom på bra barnvisor! Nån som har nått bra förslag, kan vara både svenska o engelska. Känner att twinkle twinkle little star börjar bli lite uttjatad vid det här laget nämligen :P


Onsdag - Do you want some Pretzels, Blake?

Nu har jag äntligen fått se mitt nya lilla värdbarn :D Igår eftermiddag åkte jag o Curt till sjukhuset med barnen för o hälsa på Andi och lilla Blake. O gud vad söt han va! Jag blir så supertjejig varje gång jag är runt bebisar, men denna gång var jag nog extra tjejig då jag vet att denna lilla fillur kommer vara "min" under ett år. Känns väldigt konstigt faktiskt =P

Cameron och Shane var riktigt nyfikna på sin nya lillebror igår o det gick faktiskt riktigt bra :) Vi hade köpt varsin present till barnen, som en "present från Blake" för att göra det hela extra spännande. Shane var jättesöt när vi berättade att hon fått en lillebror till, haha. Så när vi skulle åka till BB tog hon med sig pretzels (typ salta pinnar) till Blake, så att han också skulle få äta ett mellanmål ^^

Idag är Shanes första dag i skolan, så idag är också första dagen för mig att vara själv med Cameron. Just nu sover han middag så jag har hunnit packa lite inför Kansas City (åker imorrn kväll!!!) o sedan ska vi bara ha en mysig Emme o Cameron dag. Funderar på att ta honom till en Gymboree class i eftermiddag om han hunnit vakna efter sin andra tupplur. Eller så blir det nog en promenad i vagnen till lekplatsen. Känns faktiskt ganska skönt att få jobba själv, o få allt mer ansvar :)

Lite bilder från sjukhuset igår :)








Barnen hade också fått balonger, som efter ett tag blev mycket mer intresanta än lillebror :P






Cameron var jätteintresserad av lillebror, o speciellt tårna var roliga o peta på ^^


Tisdag - Blake Ryder Sawin

Nu är även namnet bestämt (det är snabba ryck här, hihi) Andi och Curt hade bestämt namn innan bebisen föddes, men hållt det hemligt för alla vilka namn de funderade på. Men nu är det bestämt att den lille ska heta, Blake Ryder Sawin :) Hit eller miss?

Jag tycker det är ett väldigt annorlunda men fint namn iaf :) O passar bra med sina syskon, Shane och Cameron.

Han väger 3450 g och är 53 cm lång för er som undrar sådan information.


Här är lillplutten!


It's a boy!!!

Det blev en liten pojke! :D

Imorse, vid 6.30 föddes en ny liten Sawin. En liten baby boy.

Igår kväll, precis innan jag skulle gå o lägga mig ber Andi mig att ha mobilen bredvid sängen, just in case det skulle hända något under natten. O vid halv ett tiden får jag ett samtal från Andi som är på övervåningen, att hon tänker åka in till sjukhuset. Hon säger bestämt att hon inte ska åka in o föda barnet, hon ska bara åka in o kolla en sak. Mer säger hon inte... så jag blir självklart superorolig o undrar om det hänt nått med bebisen?! O tydligen har hon inte känt den sparka på ett tag, o vill därför åka in o dubbelkolla hjärtljudet. Så Andi kör själv till sjukhuset, då jag är tvungen att vara kvar hemma med barnen som ligger o sover, o Curt är redan i Washington DC för o jobba. Men väl vid sjukhuset, så visar det sig att bebisen är på väg! Det var planerat att det skulle bli kejsarsnitt, men Andi vill först testa om det kommer att gå naturligt. O det kan man lugnt säga att det gjorde... förlossningen gick rekordsnabbt. Kejsarsnittet behövdes inte då bebisen lyckats i sista sekund att vända på sig. O förlossningen gick så snabbt att Curt som var på väg till sjukhuset från DC, inte ens hann fram i tid, utan han kommer fem minuter efter att pojken fötts. Även Andi syster som var på väg till sjukhuset för att bistå med support kommer bara några minuter för sent.

Men Andi mår superbra och pojken likaså. Inget namn är bestämt ännu, så det enda jag vet är att pojken har svart lockigt hår :P Hoppas på bildbevis snart! Vi har inte berättat nått för barnen ännu, så det ska bli riktigt kul o se deras reaktioner när de får veta att de har fått en liten bror :)

Måndag - Nyheter i garderoben

Idag blir det mest att ta det lugnt, har bara sovit 4 timmar i natt efter vår festkväll igår. Men börjar inte jobba förrän 5 ikväll som tur är, så kommer kunna hinna sova igen lite nu under förmiddagen :) 

Tänkte visa vad jag köpt den senaste veckan :) Känns inte som om jag har några kläder alls här. Så därför är det tur att man faktiskt kan hitta ganska mycket billiga kläder och skor här!


Hittade igår två par skor, ett par ballerina
skor för 140 kr och ett par silvriga flip flop för 35 (!!!) kr.



Långarmad tröja, för halva priset så för ca 160 kr.



Den klassiska I love New York tröjan :P




Hittade också en fest/fin klänning igår för 140 kr. Den ska vara lila och det är flera veck som går runt klänningen. Ser lite kul ut på bilden nu :P



Söndag - Shopping o fest!

Förlåt för att ni inte fick någon dagsuppdatering igår! Så nu får ni söndagsuppdateringen istället.

Sanna sov över hos mig natten till igår och sen åkte vi och shoppade! Var härligt och precis vad jag behövde!

När vi kom hem efter vår lyckade shoppingrund lagade vi lite mat och satt sedan o slöade i soffan och åt Ben and Jerry's glass - mumma!

Planerna var igår att vi skulle åkt till beachen, o festat, då denna helgen är "sista helgen av sommaren" och enligt min hostmom så brukar det vara väldigt mycket folk ute o festa då. Ingen utav de andra tjejerna ville följa med, så jag o Sanna blev väl något opepp.

Men vid typ kl. 9 på kvällen fick vi värsta rycket o bestämde oss för o åka dit iaf! Vi gjorde oss snabbt iordning, satte oss i min lilla jeep, o skruvade upp volymen rejält och sjöng oss hesa hela vägen ner till New Jersey södra stränder. O jag ångrar verkligen inte att vi åkte den en och en halv timme långa bilfärden ner. För väl där, så var det drag! Klubbarna är definitivt inte som hemma, och vi lyckades komma in på ett dansställe/bar som hette Bamboo. Väldigt speciellt. O det var kanske inte vårt typ av folk där heller, men jag o Sanna hade en lyckad kväll iaf! Dansade en massa och flummade runt på dansgolvet. Vi fick väl en o annan halv konstig blick på oss, då man ganska tydligt inte dansar likadant här som vi gör hemma. I Sverige, dansar vi, flummar ganska mycket, sjunger för full hals o bara har det kul. Här är det mer sexdans, haha. Vissa moves som folk gjorde hade verkligen ingen gjort hemma, hahaa. Men det blev en riktigt lyckad kväll. Synd bara att vi inte kunde stanna så länge på klubben, då vi också var tvugna att köra hem igen. Så strax innan 4 imorse var vi hemma o somnade hemma hos Sanna med ömma fötter och festlåtarna ringades i öronen... Men det var helt klart en lyckad kväll :)


Lördag - Tack o lov för Microsoft

Herregud... mitt hjärta stannade för några minuter där...

Nu ikväll, när jag satt vid datorn, skulle kolla det gamla vanliga, ni vet mailen o facebook, m.m. Så kommer det upp något nytt anti virus program som jag aldrig sett på min dator innan... som påstår att jag har 41 virus på min dator, varav säkert 10 stycken är trojanska hästar. Trodde jag skulle svimma av, samtidigt som jag hörde min pappas röst i huvudet säga "är du säker på att du inte ska säkerhetskopiera allt på din dator innan du åker till USA"... Jo, pappa. Det skulle jag ha gjort. Men tack o lov för min värdpappa och Microsoft för annars hade min dator kraschat totalt.

Jag sprang direkt till min värdpappa som jobbar som datateknik snubbe (vad han nu är) på Micrsoft o panikslaget svamlar ihop något om virus och konstiga program. Men nu, kanske en och en halv timme senare så har Curt tagit bort alla virus, och även installerat ett nytt virus program på min dator. Tydligen så var det själva virusprogrammet, som sa att jag hade 41 virus... som bar på själva viruset i säg. Väldigt konstigt. Men nu ska allt vara borta. O Sanna är på väg hit så jag får sällskap ikväll o natt igen. Så nu ska jag alldeles strax möta upp henne, så blir det väl lite slappa tid ikväll o imorrn ska vi försöka gå upp tidigt för o träna :)


Lördag - Svensk night out

Igår blev det som sagt NEW YORK. Jag o Sanna som också är från Sverige åkte in och mötte upp två andra svenska tjejer och även en tjej från Danmark. Tanken var att vi skulle försöka få tag på biljetter till den hyllade Broadway showen The lion king. Men när vi väl var där, så visade det sig att våra "super bra platsbiljetter" inte var så superbra. Så det fick bli en annan gång helt enkelt!

Istället gick vi ut o åt på ett jättemysigt ställe precis vid Time Square. Hade en trevlig middag, och planer om att gå ut på kvällen började smidas... ingen utav oss var väl direkt festklädda och inte direkt superpepp på att försöka komma in på en klubb trots att vi är minderåriga (är så surt att man måste vara 21 här). Men vi tänkte att vi skulle ge det ett försök iaf! Så vi försökte peppa igång lite, o även hitta festklänningar vi kunde ta på oss :P Men eftersom tågen inte går så sent på fredagar... så bestämde jag o Sanna tillslut att åka hem. För vi skulle ändå bara få festa max en och en halv timme. Lite surt. Så jag åkte hem med Sanna istället o sov hos henne :)

Idag så åkte jag o Sanna över till de andra två svenska tjejerna vi umgåtts med kvällen innan. Vädret har varit helt underbart så vi låg ute o solade o bara hade det härligt. Var "typiska svenskar" o gjorde pannkakor och åt sedan glass. Mys mys. Imorrn hoppas vi på att kunna åka till beachen, då det enligt min hostmom kommer vara väldigt mycket på G denna helg och väldigt mycket folk. Hoppas på att vi kommer att kunna åk dit imorrn kväll, men vi får väl se vad som händer :)

Några uppdateringar från Sverige!? Det är ju alltid jag som babblar på en massa, men vad händer hemma? Tell me!


Igår var även jag o familjen o badade vid ett poolområde i närheten :)




Sara och Sanna


Anna




Sanna och Jag i väntan på tåget


Fredag - 4 september

Vad söta ni är! Jag blir så glad av era kommentarer (trots att det inte riktigt var meningen att ni skulle börja gråta ;) ) Men vi får helt enkelt klara detta! Snart så är vi gamla o grå, o då kan vi alltid sitta tillsammans o prata om den "gamla goda tiden", o ta igen den lilla tid vi missat med varandra!

Tänkte bara göra en snabb uppdatering om dagens planer! Ska alldeles strax åka iväg o bada med barnen. Sedan ikväll blir det NEW YORK! Det blir troligtvis ingen tour, men vi ska istället försöka få tag på biljetter till The Lion King. Inte alls säkert att det går, men ibland kan man lyckas få biljetter till halva priset om man kommer samma dag. Så hoppas, hoppas!

Torsdag - Funderingar

Jag skulle inte kalla det hemlängtan... men idag har jag en konstig känsla av längtan efter ER. Jag skulle inte direkt vilja sitta hemma nu, o missa de möjlighter som finns här. Men jag skulle så vilja ha er här. För det är umgänget med helt underbara kompisar som jag saknar allra mest. Visst, jag var ute igår igen med ett gäng au pair tjejer, o det är absolut trevligt, tolka mig inte fel. O Sanna som också är från Sverige är jättehärlig o umgås med. Men. Det är inte NI.

Bläddrade precis förbi en massa bilder på facebook. O allt som hände runt studenten, balen och under de sista veckorna på stagg, känns så himla långt borta. Hände verkligen allt det där? Inge mer SP06E, och abslout inge mer skola och stagg. Känns väldigt konstigt. För på något sätt finns inte "hemma" kvar. För hemma för mig var Rockneby, Kalmars gator, Stagg med alla klasskompisarna, det var tjejkvällarna och KM onsdagarna. Med ER. Men nu är ni på ett sätt borta. Vi har alla valt olika vägar, och det som en gång var vår mittpunkt - stagg. Har vi inte längre kvar.

När jag kommer tillbaka från det här året i USA, så kommer ingenting vara sig likt hemma. O jag tror att det är det som skrämmer mig. O det är nog också det som gör att jag läntar efter alla där hemma. För jag är helt enkelt rädd för att förlora er. För jag vill så himla gärna visa er allt här, samtidigt som jag så gärna velat vara med er, o se allt som ni ser o gör just nu. Jag ångrar absolut inte att jag valde att åka hit. Men jag vill vara på flera ställen samtidigt - något som jag självklart vet är omöjligt. För samtidigt som jag vill se och göra allting här. Oavsett om det handlar om att resa runt i USA och upptäcka den amerikanska kulturen, eller bara få göra enkla saker som att få busa med Cameron och Shane. Så vill jag samtidigt har möjligheten att möta er på KM en onsdags kväll, eller shoppa med mamma och Sara, eller bara leka med småkusinerna. Jag vill göra allt.

För jag kan inte annat än sakna...










































Onsdag - Titta får ni se...

Gårdagens kvällsplaner blev lite annorlunda trots allt... hamnade på Starbucks med 10 andra au pairer. Härligt härligt. O ikväll blir det nog ett besök igen. Är ju trots allt ledig ;)

Dock så är det ändrade bebisplaner. Kejsarsnittet är nu framskjutet en vecka... tills nästa torsdag. Men eftersom bebisen är beräknad o komma den 6 september (söndag). Så får vi se när den lille bestämmer sig för o komma. Dock hade jag tyckt det var bättre med imorgon, för nästa torsdag flyger jag över till Kansas City och jag vill helst inte missa de första dagarna med bebisen. Men eftersom det ska bli kejsarsnitt så måste min värdmamma stanna på sjukhuset i minst 5 dagar. Så då hinner jag besöka Philip innan de kommer hem ändå :)
Så tillskott i familjen när som helst alltså!

Mamma, du frågade om jag klättrat upp något på min ett-åring Camerons favorit lista ännu... o det har jag nog gjort. För igår så nekade han sin mamma för o gå till mig istället. Tihiii... Andi lyfte ut honom hur hans bilstol (något som jag oftast gör numera) och då började han direkt gråta o sträcka sig mot mig som stod brevid. Det är sånt som gör ens dag lite bättre ;)

Jag har även lärt Cameron hans första svenska sång :) Vet inte om ni vet vilken det är... men man ligger ner, med knäna uppåt. O så sätter man barnet på sina knän o och sjunger, "Titta får ni ser när jag åker ner, titta får ni se när jag åker ner. 1, 2, 3" O så sänker man ner sina knän och sjunger vidare, "Rusch ner för ruschkanan" och delar sedan på benen, så att barnet hamnar på golvet och sjuner slutligen "plums ner i vattnet"... Bra förklaring va? =P Men aa... den har nu blivit favorit och jag gjorde den så många gånger igår att jag idag har träningsvärk i magen, haha. Men det är kul o få lära barnen lite svenskt också :)




Bild från senaste besöket i New York - Time Square :)


Tisdag - A cheesy little love song

Nu är jag hemma igen efter en heldag hos barnens mormor o morfar, och efter ett besök på the farm. Denna gången plockade vi äpplen o det var minst lika mysigt som förra gången :) Käkade peaunut butter and jelly sandwishes på en filt i gräset innan vi åkte hem och eftermiddagen blev lugn. Jag börjar bli som barnen (och Andi) jag måste ha min eftermiddags tupplur, haha. Så när barnen sover middag så slummrar både jag o Andi till i varsin soffa. Väldigt skönt, o det börjar bli ett måste då jag börjar jobba kl. 6 nästan varje dag. Imorgon så har jag dock nästan hela dagen ledig. Så först blir det att sova ut ordentligt och sedan en tur till gymmet, biblioteket och kanske även köpcentrumet. Får se :)

Pratade med Philip igår över nätet och han har fått för sig att han ska lära sig svenska, haha. Tydligen hade han hittat någon engelsk - svensk ordbok och nu suttit o pluggat in en massa "nyttiga fraser". Alla var väl kanske inte så användbara, men jag fick mig ett gott skratt när han med sin tyska brytningen försöker prata svenska. Men jag var faktiskt förvånad över hur mycket han redan hunnit lära sig =P

Jag nämnde i förra inlägget att lite nya resor börjar planeras in... inget är säkert ännu. Men ska kanske åka med några andra au pairer till niagarafallen i slutet av september :) Vill verkligen se det, så hoppas verkligen att det kan bli av. Sen så ska jag även in till New York nu på fredag för o göra en nattlig guidad tour runt på Manhattan. Ska bli väldigt coolt o få se New York i kvällsljus. Vi är några svenska au pairer som ska åka in o äta middag o sedan ta en tur i på New Yorks gator. Kan absolut bli kul! Hoppas på bra väder bara.

Nu ska jag prata med min tyska "svensk pratande" vän och sedan blir det sängen! Ha det bra Sverige!


Tisdag - Snabb uppdatering

Är precis på väg ut, jag o Andi ska ta barnen till the farm igen. Men denna gången ska vi plocka äpplen :) Efteråt blir det att åka till mormor och morfar för o spendera dagen där. Tror kusinerna även kommer att hänga med denna gång :) Lovar mer uppdateringar senare ikväll! En ny resa är även planerad... berättar mer sedan!

Bebisleverans

Nu är det bestämt. På torsdag morgon (om bebisen inte bestämmer sig för o komma tidigare) så blir det bebisleverans. Eftersom bebisens huvud är bakåtlutat så kommer det att bli kejsarsnitt. Min värdmamma är väl inte jätteglad över detta, då återhämtningstiden är så mycket längre än om det hade blivit en vanlig förlossning. Men detta är det bästa alternativet för bebisen :) Kejsarsnitt betyder även mer jobb för mig, då min värdmamma inte kommer att kunna lyfta barnen den närmsta tiden, och hon är inte heller tillåten att gå i trappor. Men min värdpappa kommer kunna vara hemma hela första veckan från jobbet, så det är bra :) O alla släktingarna kommer säkerligen mer än gärna vilja hjälpa till med barnen. Så de närmsta veckorna kommer bli lite upp och ner vända för mig och resten av familjen. Jag har inget direkt jobbschema utan vi får se hur allting går helt enkelt. Just nu håller jag bara tummarna för att allt ska gå bra, o så ser jag självklart mycket framemot att få se lillplutten!