Tisdag - Salsa Class

Ikvall sa ska jag troligtvis ga pa salsa lektion :D Jag kan redan basstegen men det ska bli kul o verkligen fa lara sig fran grunden. En kompis har testat pa dessa klasser innan, sa ikvall ska jag o Meike hanga pa henne. Man behover inte ha med sig nagon partner da de tydligen redan hade alldeles for manga killar (hur ofta hander det liksom!?) sa vi ska bara ta med oss sjalva o dansskorna. Jag ar verkligen taggad!

UPDATE: Det var så kul!!! Vi dansade i två timmar o vi fick under första timmen lära oss grundstegen och några olika turer. O herregud det gällde verkligen o hålla tungan rätt i mun! Det var inte det lättaste. Men tack o lov så var det både typiska beginners som mig o Meike och även de som dansat mycket innan, så man kände sig inte superdålig samtidigt som det fanns flera duktiga dansare som kunde hjälpa en :) Verkligen roligt! Mötte massa folk och alla var väldigt trevliga :) Så mer salsa nästa vecka förhoppningsvis! För nu tänker jag verkligen inte ge upp. Jag ska lära mig!




Måndag - Soliga dagar

Igår efter jobbet så blev det en sväng till stranden :) Mycket trevligt! Åkte med Angeles, en tjej från Mexico som jag mött genom volleybollen och Nathalie som är en supermysig tjej från Guatamala. Med oss tre tjejer hade vi ett helgalet killgäng, som bor här i USA, men som början är från Colombia :P Så jag var den enda som inte pratade spanska, men det gick hur bra som helst ändå. Vi åkte till en mycket fin sandstrand längs Jerseys kust och var där i flera timmar. Vi spelade fotboll i sanden och hade kul i vågorna. Vi satt på varandras axlar i vattnet och hade wrestlingsmatcher, hahaha. Skitkul då det var en utmaning med både höga vågor och krabbor som nöp en i tårna :P Så jag hade verkligen en härlig dag!

Idag är det lugnt då jag är ledig :) Ska väl alldeles strax gå ut o lägga mig i solen, o njuta lite av det härliga vädret.

O här kommer bilderna från lördagens festival!



Vi parkerade vår bil i Hoboken, för o sedan åka tåget in till New York. Så då var vi ju bara tvungna att smita förbi det här bakeriet som är känt från deras TV-show "The Cake Boss" :P



Först så spelade mindre kända band på en liten scen. Så då passade vi på att ha det skönt i gräset :)







I väntan på Forever the Sickest Kids






Sen var det Simple Plans tur











Sen gick vi lite utanför folkmassan och hade två-manna fest till Good Charlotte
















Sen var det All Time Low's tur



O vi klagade inte på utsikten eller musiken :P



Boys Like Girls was next







O sist ut var det mindre bra bandet Third Eye Blind...



...o partygruppen LMFAO!



Sondag - I just wanna live

En liten update sa har i farten. Mer kommer ikvall men just nu sa jobbar jag. Eller aaa, Blake sover och Cameron star har bredvid mig o gor egg och french toast i det lilla lekkoket.

Igar var jag o Meike pa endags festival, sa det var os! Valdigt kul och nastan alla banden var bra. Speciellt Boys Like Girls var bra, deras sangare ar verkligen helt otrolig live. Det var aven kul o fa se Simple Plan igen, alltsa for tredje gangen :P Jag kande mig som 15 ar igen, samtidigt som jag kande mig supergammal da aven bandmedlemmarna hunnit bli aldre. David o Seb var onekligen inte lika snygga som de var for nagra ar sedan :P

Publiken var typ helt vild och det var jattemanga som "publik surfade". Aven jag o Meike rockade jarnet, haha. Var nog en syn for gudarna manga ganger. Nar Good Charlotte spelade sa stod vi lite utanfor den storsta folkmassan och hade tva manna dansgolv, valdigt kul :P

Nu idag blir det beachen med ett gang nya kompisar. Ska bli riktigt kul :) Nehe nu ar det val bast jag ater mina eggs o min french toast. See ya later!

Midsommar i New York

Är precis hemkommen från midsommarfirandet i New York och min eftermiddag och kväll kunde verkligen inte ha kunnat blivit bättre! :)

Det var jag, min värdmamma Andi, Shane och kusinerna Caca o Sammi som åkte in mot New York och peppade för lite svensk midsommar! Efter lite letande och mycket "yellow car lekande" så hittade vi parken som ligger precis vid Hudsen River, o som verkligen var fylld till bredden med glada midsommarfirare :) Det var en härlig mix med folk, helt klart både svenska turister och amerikaner med olika svenska kopplingar. De hade olika matstånd med massa traditionsenlig mat och de delade också åt blommor till alla, så man kunde få göra kransar.

Vi satt i gräset o gjorde våra kransar (eller som Andi kallade dem "flower helmets") lyssnade på musik och åt muffins. Blev inte så mycket till midsommar mat, men stämningen var verkligen på topp då vi var ganska flummiga :P

Det blev självklart också dans kring midsommarstången, O att försöka förklara för 3 amerikanska småtjejer varför vi dansar som grodor utan öron och grinar som grin-Olle va inte det lättaste, haha. Men gud vad kul vi hade det :P Shane var typ i chock, o nog lite överväldigad över allt folk och hade lite svårt o hänga med. Men vi andra körde på! Superkul! Roligast var nog dock när Andi satt på huk mitt i folkmassan och försökte ta kort på oss fyra, när helt plötsligt alla börjar dansa och röra sig mot ena hållet, och Andi försöker i panik undgå alla "dansande musikanter", haha. Helt klart en syn :P

Tjejerna hade det superkul och min värdmamma älskade det. De vill alla nu åka o göra det nästa år igen :P Det tyckte det var jättekul o få ta del av en sån svensk tradition och verkligen se hur smått galna vi är, haha. O jag måste få hålla med. Jag hade en helt underbar kväll. Det var verkligen länge sedan jag hade en sån här svensk midsommar :P 




































































Torsdag - Ta skydd the nannys attackerar

Torsdagens inlagg far idag bli pa en fredag, men aaa, vem bryr sig egentligen ;)

Igar var jag ledig nastan hela dagen, sa himla skont. Var lite huslig av mig o bakade svenskt rye brod. Pa amerikanskt vis dock, sa alltsa "tillsatt vatten och agg", men brod blev det iaf! O det blev faktiskt riktigt gott ocksa. Min kropp kommer val dessvarre fa varsta fiber-chocken da den inte riktigt ar van vid fiber efter snart 11 manader i USA :P

Pa kvallen sa akte jag pa mitt nast sista au pair mote. Herregud! Jag sager det igen - Var fasiken tog det har aret vagen???!!!

Efter motet sa blev det Starbucks och mota upp ett gang kompisar, och nar vi kom dit sa var det nastan som om alla au pairer i omradet hade hittat dit. Det var sakert over 20 personer, och alla satt utomhus, sa nar vi gick in for o kopa vara kaffe, sa var det inga stolar kvar inomhus, haha. Au pairerna hade verkligen attackerat och rensat hela Starbucks :P

Onsdag - Imming!

Cameron var taggad för poolen idag. Solsken, 30 grader och 90% humidity, alltså kvavt som atticken. Han hittade en badmössa och kände sig sedan skitsnygg.

"E, imming! Imming! Ameon Imming!!!"

Så det var bara lyda order. Simning skulle det bli. Så vi åkte hela högen till poolklubben och hängde där några timmar. O jag kan ju inte klaga på att få sitta i en babypool med Blake och bättra på solbrännan... ganska bra arbete ;)

Min förmiddag var dock lång och inte lika fridfull. Var trött som jag vet inte vad, och det var full fart hela tiden. Jag o Andi tog först pojkarna till lekplatsen på morgonen, och sedan var vi hemma o lekte. Men jag blir precis som barnen inomhus - sjukt rastlös. Men det är inte så mycket annat o göra när någon utav barnen sover, man måste hålla sig inne. Samtidigt så är det alldeles för varmt för o göra något utomhus mitt på dagen. Men det är väl bara o bita ihop o få det o funka ändå.



"Ah Do It!" 





Onsdag - Amerikansk midsommar

På fredag så är det som ni vet midsommar :) Känns lite konstigt o sitta här på andra sidan dammen och inte kunna fira som vanligt på Enerevet med kompisar och kusin vitamin. Men det verkar faktiskt som om min midsommar kommer att bli räddad trots allt! De har nämligen ett alldeles specielt midsommarfirande inne i New York på fredag! Midsommarstång, små grodor, sill och jordgubbar... ja hela grejen ska firas i en park i downtown Manhattan. Så jag vill jättegärna åka in dit och få lite härlig svensk sommarkänsla. O det roliga är att jag får troligtvis med min amerikanska familj också! Inget är 100% bestämt ännu, men min värdmamma och Shane kommer troligtvis följa med mig in, och om jag har tur så hänger hela familjen på och även mormor Barbara och kusinerna Caca o Sammi. Det vore verkligen superkul o få visa dom lite svenskt :) Så jag hoppas, hoppas!




Back in the days


Tisdag - Det dåliga samvetet talar

Det har varit en ganska lugn tisdag. Hade lille Blakie Blake under dagen och vi gjorde lite ärenden tillsammans och var i parken en sväng. Väldigt mysigt :)

Nu ikväll så blev det en sväng till gymmet med Meike och lite simmning efteråt. Ställde mig också på vågen för första gången på väldigt länge. O det skulle jag inte ha gjort! Usch, skuldkänslor! De säger att au pairer i snitt går upp 8-10 kg under sitt år här, och jag börjar trappa uppåt... Hemskt! Men jag kan iaf fortfarande ha alla kläderna som jag hade med mig hit från Sverige. Även mina gamla "skinny jeans" ligger i garderoben, så jag borde kanske prova dom o se om jag fortfarande kan ha dom utan att magen putar ut allt för mycket ;)

Men det känns ändå tungt att jag lyckats gå upp nästan 6 kilo trots försök att hålla igen och mycket träning. Jag tränar minst 5 ggr i veckan, och gör att allt från konditionsträning och Zumba till styrkepass och simning. Mycket mer än vad jag gjorde hemma innan jag åkte. Men, men. Man ska väl inte stirra sig blind på vågen heller, och vara nöjd med sig själv. Jag intalar mig själv att allt är som vanligt o att de där 6 kilorna bara är nya muskler, hahahah.


Bilder från i lördags (jag får alla bilderna på torsdag), o jag ser väl nästan ut som jag gjorde innan jag åkte... eller? ;)









Tisdag - Galna historier

Sitter just nu o läser lite "skräckhistorier" om galna au pairer och helt vrickade värdfamiljer. Ganska underhållande, men samtidigt så kan man ju undra vad för udda folk detta är! Man hör om värdfamiljer som behandlar sina au pairer som slavar, om att de låter au pairerna bara vara i sina rum när de inte jobbar, aldrig äta middag med familjen och till o med om hur en värdpappa misshandlade au pairen! Verkligen helt sjukt!

Men så finns det självklart också två sidor av varje story, och det finns många galna historier om minst sagt icke lämpliga au pairer. En familj berättade hur deras au pair lämnade deras 2 och 5 åriga barn själva i huset medan hon åkte och shoppade. En annan familj hade en au pair som hade gått o lagt sig för o sova när hon jobbade och hade helt glömt bort o ge barnen mat. Vissa au pairer har också rymt hemifrån, och varken värdfamiljen eller au pair organisationen har kunnat hitta dom igen. Detta vet jag också har hänt inom min kompis Meikes organisation. De skickade ut mail till alla au pairerna för o se om någon visste om var flickan tagit vägen. Helt sjukt, och också väldigt skrämmande! Det finns också väldigt många au pairer som väljer att ljuga i sina ansökningar, så när de kommer till USA så kan de knappt köra bil, prata engelska eller ta hand om barn. Kul för familjen o lämna sina barn med den au pairen liksom :S

Detta är verkligen de mest galna fallen och detta händer självklart inte i varje familj! Men det cirkulerar otroligt många stories om helt vrickade situationer. Många har självklart förändrats på vägen, men ändå så gör det mig extra tacksam för att jag hittat en sån underbar familj.

Shane sa även idag när de kom hem efter dagmamman, "vad fint o städat det var här, E måste ha varit hemma", haha. Så lite nytta gör jag nog trots allt. Hon hade också sagt att hon tyckte jag var extra snäll för jag var den som alltid köper hennes favorit yoghurt :P Sen behöver man ju inte gå in på detaljer som att städa undan efter barnen o göra the food shopping tillhör mitt jobb och faktiskt är anledningen till att jag får lön varje vecka :P


Måndag - Dagens I-lands problem

Hur lyckas man egentligen att bränna sig i hårbotten??? Ont som f*n gör det iaf! Jag trodde att jag klarade mig ganska bra efter lördagens beachtur och efter mitt besök till pool klubben igår. Men icke! Min hårbotten och mitt ena öra (!?) är nu rött och varigt, så äckligt! Är det någon som vet vad jag ska göra mot detta, eller iaf hindra det från o hända nästa gång. Man kan väl inte smörja in hårbotten med solkräm direkt?

(Usch o förlåt för äcklig update men jag är närmare desperat :P)

Idag så har jag varit nästan helledig iaf! Höll mig borta från solen kan jag lova, men det blev lite bio nu ikväll med Tina :) Mycket trevligt. Vi såg The A-team, rolig action movie, som jag faktiskt kan rekommendera :)

Nu blir det alldeles strax sängen då jag börjar jobba halv sex imorrn. Tur att man bor på jobbet, så man bara behöver gå upp 5 minuter innan man börjar iaf ;)



Första bilden från i lördags!

Kändisupptäckt!

Jag gjorde även lite kändisspotting i lördags, glömde helt bort o berätta det!!!! Jag såg Neil Patrick Harris, killen som spelar Barney i komediserien How I met your mother! Jag var inte 100% säker på om det var han eller inte (trots att jag säkert stod o vrålglodde väldigt länge, haha) men jag kollade hans Twitter när jag kom hem, och mycket riktigt så stod det;

"Experienced the Mermaid Parade today at Coney Island. Lots of glittery, spandexy bodies that don't often wear such wears. I loved it!"


Så coolt! :P




Söndag - En naken Jeep

Jag får nog varna redan nu för ett långt inlägg, för helgen har minst sagt varit händelsefull! :D

Igår så bar det av mot Coney Islands härliga beach :) Jag o Meike var peppade till tusen när vi hämtade upp Mario och hans kompis Kevin på morgonkvisten. O eftersom solen lyste och vi hade världens sommarkänsla så bestämde vi oss för att göra jeepen "naken", som Meike sa, o alltså ta av taket. Och efter en snabbkurs i "hur man gör en Jeep Wrangler till en cabriole" på youtube så var vi redo!

Men bara efter en knapp 15 minuters bilfärd så blev vi stopppade av polisen! Lite lagom pinsamt med tanke på att det faktiskt var jag som körde :P Ooooopps! Men det roliga är att polismannen var säkerligen bara uttråkad o letade efter en anledning för o stoppa någon, för anledningen till att han pulled me over, var att han tyckte jag såg lite väl ung ut för att ha 3 passagerare :P Det är nämligen så att när man är 17 (tror jag?) så kan man ha körkort, men man är bara tillåten att köra med familjemedlemmar och max en utomstående passagerare. O denna polisman trodde tydligen jag var för ung för o ha mina kompisar i bilen, haha. Lite pinsamt, men vi kunde iaf fortsätta vår resa utan någon ticket :P

Resan till Brooklyn och Coney Island ska egentligen bara ta en timme, men vår roadtrip tog närmare 3 timmar! Vi mötte lite trafik som ni kanske förstår ;) Jag var chaffis och jag måste faktiskt säga att jag är stolt över mig själv att jag klarade o köra igår! Det var verkligen helt galet o köra när vi väl kom in till New York! Det var trafikstockningar överallt, det stod poliser vid varje korsning för o försöka hantera de alla bilarna som tutade, och rent ut sagt skiter i trafikregler. O här körde jag alltså ^^ Men det gick över förväntan och efter nästan en timmes letande efter parkeringsplats så var det dags för beachen!

När vi kom dit så hade The Mermaid Parade precis börjat o det var kul o se :) Massa udda folk i egna "sjö-kreationer" och musik. Härlig stämning alltså! Vi hoppade där efter i Atlanten och bara hade en super härlig tid på stranden.

Så efter alldeles för mycket sol och efter att vi alla bränt oss både här och där, så åkte vi och åt middag på en liten lokal pizzeria. Supermys. Sedan var det dags för hemfärd, o projektet - få taket tillbaka på jeepen :P Inte det lättaste kan jag lova. Fy fan vad vi slet! Men efter lite team work och en o annan svordom så lyckades vi!  

När vi kom hem till Basking Ridge igen så åkte vi faktiskt iväg till ett pool-party hos någon amerikansk tjej som Mario kände :P Men dessvärre var partyt ganska segt och eftersom vi alla var ganska trötta så slutade det med att vi åkte hem till Kevin istället o kollade på film. Så mycket bättre o jag måste säga att det var en superhärlig dag!


Förlåt för ett så sjukt långt inlägg med alldeles för lite bilder, men det kommer! :D

Fredag - The Beach

Gissa vem som har världens snällaste värdföräldrar? ;)

Igår så berättade Curt o Andi att jag ska få som i en liten "tack present", en hel helg på hotell vid Jersey Shore! En barnfri helg med lugn o ro sa min värdpappa. Jag hörde bara - sandstrand och party! ;)

Min värdpappa bodde under lite mer i ett år på hotell, när han jobbade i Washington DC, och fick därför massa points på Marriots hotell som han nu får utnyttja hur han vill. Så jag o Meike ska tillbringa en weekend vid beachen och bara njuuuttta! Vi drar troligtvis med oss ett gäng kompisar också, så jag hoppas verkligen på en superhelg! Blev verkligen jätteglad när de sa att jag skulle få lite beach time. Så himla gulligt av dem :)

Imorrn så blir det beach också! Jag, Meike, Mario och Marios kompis Kevin ska dra till Coney Island, som ligger i Brooklyn, New York. Coney Island är välkänt här för o vara ett av de mest traditionella, och äldsta nöjesfält, som ligger precis vid havet. Imorgon har de också deras årliga "Mermaid Parade", så det ska bli riktigt kul. Sol och massa udda folk, awesome ;)




Torsdag - Famous

Min värdfamilj har gått o blivit youtube kändisar. Hela 3 visningar!!! Herregud! ^^

Detta är iaf när min värdpappa, Shane o Cameron dansar till So long farewell från Sound of Music. Min värdpappa ser skitkul ut medan Cameron gnäller i bakgrunden :P Min familj allihopa!



Onsdag - Ett första intryck

Det har varit en busy dag idag och jag ska alldeles strax gå o lägga mig, men tänkte slänga in en snabb update :) Jag var själv med pojkarna under förmiddagen så jag tog med mig dom båda till parken. Lite pussel var det såklart, men det gick över förväntan. På något sätt så trivs jag mer, och tycker jobbet är roligare om jag har mer än ett barn och får lite mer av en utmaning :P

Resterande dagen så var vi hemma, och det blev såpbubbel-lek och pysseltime. Nu ikväll så har jag varit på gymmet med Meike, och vi tog en Zumba class. Faktiskt exakt samma class som vi möttes första gången på :P Det var nästan så vi blev lite sentimentala, haha. Men det roliga är väl också att vi faktiskt inte ens gillade varandra i början, och vi båda två hade tänkt tankar som "henne kommer jag aldrig kunna umgås med". Men aa, se bara var vi är nu :P Jag skulle inte klara mig utan henne!







And... Good luck tomorrow Seth, we are all thinking of you!

Tisdag - Time passes by



Kollade igenom lite gamla bilder idag, o hittade denna! Lille Blakie ar bara nagra dagar gammal, o det ser nastan ut som om jag inte har duschat pa ar o dar, haha. Men gud vad det kanns som evigheter sedan. Det ar ocksa typ tva dagar efter att jag varit o halsat pa Philip i Kansas city, sa jaaa som sagt tiden gar!

Idag har jag haft Blake hela dagen, och han ar definitivt inte sa har liten langre! Vi var ute o gick en langpromenad pa formiddagen men efter det har vi mest varit uttrakade inomhus. Det ar sa svart o komma pa vad jag ska hitta pa med honom numera under dagarna. Det ar superfint sommarvader ute sa man vill ju helst vara ute, men promenader o parken varje dag blir snabbt trakigt. Sa ar det nan som har nagot bra forslag vad jag kan hitta pa med min 9-manaders bebis???

Monday - Dags igen

Ikvall ar det dags igen! Denna gangen ar det Shane som ska ha dansuppvisning och hon ska vara Tinkerbell... eller, aaa... eeehhh... alvan i Peter Pan, vad heter hon pa svenska?! Total stopp i mitt huvud men ni vet vem jag menar! Shane ar iaf supertaggad och det ska bli mysigt o fa se henne pa scenen :)

Igar sa blev det lite volleyboll spelande igen, och det var kul o fa traffa massa nya manniskor. Dessvarre sa borjade det sporegna! Vi spelade ett bra tag i regnet men gav upp efter ett tag da vi alla var genomblota. Sa for o passa pa nar vi enda var blota sa badade vi i vattenpolarna :P Maste ha varit en ganska rolig syn ^^

Min mandag har dock varit lugn, har varit ledigg nastan hela dagen. Mycket skont. O ikvall sa ska jag mota upp Meike for o boka vara flygbiljetter tillbaka hit :) Sa runt den 24 augusti kommer jag hem till Sverige, for att sedan aka tillbaka hit och jobba mellan den 21 september och den 15 december :)



Photo: Andi


The weekend

Min fredag och lördagskväll gör sig idag påmind genom att mitt huvud känns som en stor marshmallow. O det är inte på grund av alkohol utan det är helt enkelt på grund av alldeles för lite sömn. Sovit mindre än 4 timmar de senaste dagarna o gud vad det känns idag.

Men helgen har so far varit lyckad iaf! I fredags så gick jag ut med Susanna, och en drös med annat trevligt folk. Problemet var bara att jag blev stoppad i dörren! Jag har varit på detta stället innan, men just denna kväll så upptäckte vakten självklart att jag bara var 20... Men jag kom in tillslut, och jag var inte hemma förrän 3 på morgonen :P Vi blev ett väldigt stort internationellt gäng med folk från alla världens hörn, och det var många nya ansikten. Så det blev en lyckad kväll :)





Så bara några timmar senare så var det upp o jobba på lördagsmorgonen och efter det mötte jag upp Meike för en shoppingrunda :) Framåt kvällen så begav vi oss mot New Brunswicks teater för o kolla på kusin Caca och hennes dansskola. O gud vad duktiga dom var! Jag var så sjukt impad! De var alla från kanske 10 år och uppåt och de hade alla möjliga nummer. Det var allt från ballett och stepdans till hiphop och modern dans. De äldsta hade även en musikal som spelades mellan de olika framträderna. Det var kul o titta på, men hela showen tog 5 timmar!!! Helt sjukt. Så vår festnatt blev inte riktigt av, men vi hängde hemma hos Mario istället och jag kom nog inte i säng förrän halv 5... asbra när man börjar jobba klockan 8 :P



Rebecca var i med i 9 uppträdande under kvällen och hon var verkligen duktig :)







Seniorklassen hade flera jättebra nummer, bland annat detta då de var i en matbutik och dansade med kundvagnar och steppade på varuvagnar. Koregrafierna var helt otroliga många gånger och man förstår att dessa elever "andas dans och musik".



En utav mina favoriter var detta nummer då de var ett gäng bebisar med lära-gå-vagnar och gosedjur som dansade och sjöng till klassiska barnsånger. Det var superbra!







Morfar George och stjärnan Rebecca




Kamerans skärpa levde sitt eget liv, men här var vi iaf!


Fredag - On my way

Är precis på väg ut för o träffa några kompisar över en drink (eller en cola, beroende på hur duktig dörrvakten är på att läsa svenska körkort) så jag tänkte bara slänga in en snabb update och säga att jag lever :)

Dagen har varit väldigt lång men bra, men jag känner mig verkligen redo för en helg nu! Imorgon så ska jag o Meike kolla på kusinen Cacas dans show och det ska verkligen bli jättekul. Rebecca är bara 11 år men dansar redan 22 (!!!) timmar i veckan och är jätteduktig! Så det ska bli roligt o äntligen få se henne på scenen. Efter uppvisningen så blir det troligtvis utgång med Mario och Gustavo :)

På söndag blir det förhoppningsvis volleyboll och picnic igen. Hoppas bara på bra väder ;)

Nehe nu måste jag rusa! Dåligt med bilder idag med, sorry!

Torsdag - Impulser

Efter mitt lilla meltdown på morgonen, och efter att barnen åkt iväg så hade jag dagen för mig själv. Något som var skönt, men efter att Shane varit upprörd och efter att vi haft en super mysig morgon, så kände jag att jag knappt ville lämna dom. Men jag fick helt enkelt ta mig i kragen och ta tag i min dag.

Det blev först o städa huset och ta en lång tupplur efter en tidig morgon. Jag åkte sedan iväg för o shoppa en nödvändig sak, något som självklart resulterade in en hel shoppingrunda och tre kassar :P Impuls shopping är verkligen inte bra för plånboken. Men jag måste säga att jag är nöjd över mina nya shorts, den nya strandväskan, de nya underkläderna och de två topparna jag hittade på Forever 21. Bilder kommer imorrn om jag orkar vara kreativ :P

Efter att jag kom hem, så fick jag ytterligare en galen impuls! Jag städade ur hela Jeepen o det tog säkert mer än 2 timmar då denna bil är verkligen den stökigaste och smutsigaste bil jag någonsin skådat. Jag tror seriöst ingen har städat den sedan den köptes, och det var ett antal år sedan. Det tog mig bara en halvtimme och skrubba ur kopphållarna. Ganska vidrigt :P Men nu så är bilen dammsugd och två kassar med skräp lättare. Duktigt av lille mig ;)



Torsdag - Don't leave

Varning för tårar...

Idag är det exakt ett helt år sedan jag tog studenten. Herregud! Var tog tiden vägen!? Känns som det var igår som vi sprang ut på Staggs skolgård och faktiskt kunde kalla oss studenter. O ibland önskar jag helt klart att vi fortfarande var SP06E, samtidigt som jag är så glad över att jag tog detta steget och lämnade den trygga lilla bubblan hemma i Sverige. Det bästa jag någonsin har gjort, helt klart. Men idag så kan jag inte annat än bli lite sentimental och sakna hem, kompisar och vad som då var ens liv.

Samtidigt så vill jag inte lämna USA... Igår berättade min värdmamma för min 4-åring Shane att jag snart ska åka hem till Sverige. Så när Shane kom hem och såg mig efter att hennes mamma berättat det för henne så sa hon med världens mest sorgsna röst; "E don't leave". O mitt hjärta gick verkligen i tusen bitar... Och efter det att hon fick veta om det så har hon tytt sig till mig allt mer, nästan som hon är rädd för att jag ska försvinna med en gång... och jag hatar verkligen att jag kommer "svika henne" och lämna dem alla.

O imorse när jag hade hand om alla tre barnen själv, så trodde jag seriöst att jag skulle bryta ihop och börja storböla. Helt utan förvarning så kommer Shane fram till mig och ger mig världens kram (något som är ovanligt, då hon sällan kramar någon alls) och sedan satte sig i mitt knä och säger sorgligt "I don't want you to leave". O hon var verkligen upprörd och ledsen... det var så plågsamt! Jag försökte förklara för henne att det är långt kvar ännu, och att jag lovar att komma o hälsa på. Men hon sa bara att hon inte ville att jag skulle åka, men att hon förstod att jag ville träffa mina kusiner (Shanes ord för kompis är kusin, då hennes enda kompisar är hennes kusiner) men att hon ville att jag skulle vara kvar här. Hon frågade också vem som nu skulle bo i källaren, och att om inte jag skulle bo där, skulle Meike flytta in där istället :P Så söt.

Jag visste självklart att denna dagen skulle komma då jag skulle behöva få förbereda både mig själv och barnen för hemresa. Men nu när tiden börjar komma i fatt mig så önskar jag verkligen att det fans en paus knapp...



Jag o Shane i New York vid thanksgiving

Onsdag - Wednesday

Det har varit en lång, rolig men också ganska utmattande dag. Har haft alla tre barnen till och från under hela dagen, och eftersom det har regnat ute hela dagen så var det svårt o underhålla dem alla inomhus. Men det gäller bara o vara kreativ ;) Ni anar inte hur många lekar man kan komma på, bara genom att ha ett hopprep :P Vi knöt fast ena sidan av hopprepet runt ett bordsben och så höll jag i den andra, och helt plötsligt hade vi en orm, en lina för vackra ballerinor, ett rep som elaka häxan spände fast sin fånge i (gissa en gång vem som var fången, haha) och en port till prinsessans slott. Asbra! Det har också blivit mycket Sound of Music tittande och nu ikväll så gav jag både Blake o Cameron ett bad o de älskar det! De blir som galna, o speciellt baby Blake. Han skvätter som bara den, slänger sig på knän rakt ner i vattnet och ställer sig upp vid badkarskanten. Han blir verkligen helt vild! Jag o Cameron övade också på att sjunga "I ett hus i skogens slut" igen. O han var så himla duktigt! Han försökte sjönga med, och lyckades faktiskt utala många utav orden helt korrekt. Jättesöt, o han bara kiknade av skratt för tydligen ser jag jättekul ut när jag gör mina kaninimitationer :P

Men nu så sover alla tre barnen så sött iaf, utmattade efter en heldag. O jag skulle lätt kunna slocka jag med. Men först så blir det en tur till Starbucks o möta upp Susanna o en utav hennes kompisar :) Puss o kram!

Bilder från gårdagens bath time!





















Onsdag - Sound of music

Jag må vara besatt av American Idiot musikalen, men mina barn är om möjligt ännu mer besatta av Sound of Music! Vi kollar kooooonnnssstttaaannnt på denna film! Just nu lyssnar jag o Cameron på låten "goodbye, farewell" för sisådär hundrade gången. O det roliga är att barnen kan nästan alla låtarna utantill :P O de lär sig fort! Cameron som bara är 2 år, kan danssteg, namnen på alla av syskonen och iaf tre låtar utantill. Han älskar den yngsta tjejen i syskonskaran, "Gretl", och vi har nu börjat kalla henne för hans flickvän :P

I måndags när vi var över hos barnens farmor o farfar så hade Shane o Cameron ett litet uppträdande, och sjöng och gjorde precis som de gör i filmen till några låtar. Så himla söta och jag måste säga att jag är ganska impad över hur mycket de tar in och faktiskt lär sig.



Tisdag - This little guy just made my day

Jag tror att bilderna här nedan får berätta vad jag o idag 9 månader gamla Blake hittat på idag :) Myspys!

(Oh BTW! Lillkillen har också lärt sig o krypa på "rikigt" nu! Inga mer breakdansmoves, och inge mer lugn o ro för Emme, herregud ungen är snabb!)


























Monday - Besatt!

Jag ar som besatt av American Idiot musikalens musik... so good! O jag hittade hela latlistan pa spotify harom dagen, sa nu gar den pa repeat ;) Har kommer nagra utav latarna som verkligen ar varda o lyssna pa :)














Mandag - Where did you go?

Var lille besokare ar forsvunnen :( Imorse sa var det tomt vid tradet och vi misstanker att det lille radjuret faktiskt blivit nagot annat djurs middag. De var tva vuxna radjur o cirkulerade runt platsen dar ungen varit tidigare sa vi antar att de var o letade efter deras lilla, men inte kunde hitta det. Lite sorgligt.

Min mandag har varit ganska lugn. Barnen var hos farmorn hela dagen sa jag passade pa att luncha med Meike och ta ett langt pass pa gymmet. Skont! Men trots att barnen har varit ivag sa blir det lite jobb anda. Vart hus ser av nagon lustig anledning alltid ut som ett bombnedslag efter helgen (anledning: E har varit ledig) sa det blev o rensa upp ordentligt, gora lite tvatt och handla lite mat. Jag blev ocksa tvungen o ta en tur till banken da det dragits 200 dollar (cirkus 1400 kr) fran mitt konto, trots att jag inte gjort nagot! Valdigt konstigt tyckte jag, men det visade sig faktiskt att boven i dramat var min vardmamma o en valdigt vimsig bankman, haha. Sa allting ordnade upp sig tillslut :) 








Söndag - When life is good

Min lördag blev väldigt lyckad :) Började med ett gymbesök med Meike och lite shopping. Åkte sedan hem o pratade med släkten Svennheim på skype och gjorde pastasallad med Meike. Vi skulle nämligen ha BBQ med "killarna", alias Mario och Gustavo, på kvällen och vi hade hand om maten. Så framåt kvällen åkte vi över till Mario, och vi hade en superbra kväll :) Det var väldigt mysigt, mycket flum och jag hade en riktig sommarkänsla eftersom vi kunde sitta utomhus hela natten utan att frysa det allra minsta.

Jag kom hem närmare fem på morgonen, o skulle upp redan klockan sex igen för i jobba. Så jag var lagom go o glad när klockan ringde :P Men det gick faktiskt väldigt bra, och barnen var som änglar under tiden jag hade dem. Jag fick sedan gå o lägga mig igen efter att mina värdföräldrar kommit hem och jag sov till klockan tre på eftermiddagen :P

Annars har min söndag varit lugn och jag tänkte nu bjuda på några utav bilderna från gårdagen :)












































Söndag - A little baby deer

Vi har fått en liten besökare i vår trädgård! :) Ett nyfött litet rådjurskid ligger just nu i skogen precis utanför vårt köksfönster. Jag o Meike upptäckte den lille igår, o den är verkligen så himla söt! Kan inte vara mer än någon dag gammal. Det värsta är bara att mamman är försvunnen, så vi vet inte vad vi ska göra. Hoppas fortfarande på att mamman ska komma tillbaka o hämta den, för tydligen så kan rådjuret överge sina barn under dagarna, men sedan komma tillbaka på natten. Så vi får väl se hur det går. Söt är den iaf ;)

Gårdagen var väldigt händelseful, så snart som jag kollat igenom alla bilderna ska ni få en update :)




Fredag - Whatsername

När jag vaknade imorse så upptäckte jag att strömmen hade gått... kul start på dagen! De stora barnen åkte iväg till dagis så det var jag o Blake hemma på förmiddagen. Men med gassande sol utanför så blev det snabbt så himla varmt inomhus nu när the air conditioning inte fungerade. O man märker verkligen hur beroende man är utav den! Det blir som värsta bastun inomhus. Hemma i Sverige så är det ju ovanligt med hus med AC, men här så är man kokt korv inom 3 sekunder utan. Så jag drog faktiskt med mig baby Blake till farföräldrarna hus, där strömmen fortfarande fanns. Så vi var där under några timmar, och vi gick också ut o gick en långpromenad. Mycket skönt :) Blakie somnade efter typ 2 sekunder (mycket ovanligt!) och jag slapp alla backarna hemma i vårt kvarter, så det blev till o med en behaglig promenad i solen :)

Efter lunch så var vi hemma igen, och även Andi o Shane var hemma. Båda barnen bestämde sig för att ta 3-timmars tupplurer så vi hade en väldigt skön eftermiddag jag o Andi :P När Shane vaknade så spelade vi hennes nya Bamse Lotto och kollade på svenska barnprogram på Youtube, haha. Hon kollade också i skvaller tidningar med mig i soffan. O jag trodde jag skulle dö av skratt när Shane pekar på en röda mattan bild av Jennifer Lopez iklädd en klänning med hög slits och säger: But Em, why is her leg hanging out!? Hahahaha.

Nu ikväll så blir det bio med Meike och Tina :) Vi ska se "Killers" med Katherine Heigl och Ashton Kutcher. Verkar bra :) Trailer finns här nedan!



Torsdag - Answers, please!

Det har varit en väldigt lugn dag idag, barnen har varit iväg nästan hela dagen och jag har bara haft tid för mig själv. Så himla skönt! Jag älskar "mina" barn men ibland så är det skönt med lite lugn o ro ;)

Meike kom förbi för en lunch ute i solen på vår altan och jag har haft tid över för o städa och göra andra tråkigheter. Har också sökt som en galning efter ett svar på frågan; "vad fan ska jag göra med mitt liv?!". Jag känner mer o mer panik över att jag inte har en plan över vad jag ska göra när jag kommer hem till Sverige igen. Ska jag vara duktigt o ta tag i mitt liv ordentligt o börja plugga? O vad ska man då plugga? Börja jobba? Söka äventyr någon annanstans och på så sätt skjuta upp "verkligheten"? Jaaa... jag vet inte alls! O inte blev jag klokade efter min research idag... usch säger jag bara! Kan ingen bestämma åt mig!

Här kommer lite ihopplock av bilder från häromdagen då jag o Blake var ute o lekte på altanen :)












Tickle!!!




Onsdag - Another day

Jag fick besök tillslut iaf :) Familjen Juneberg landade på Newarks flygplats sent igår kväll så de sov på hotell i natt, men efter frukost så hämtade jag upp moster o barnen. Håkan tog en snabbtur in till New York medan barnen fick vara här o leka av sig lite o träffa min värdfamilj igen. O det var jättekul o få se dom ett litet tag innan de åker tillbaka till Sverige igen. Men nu så sitter de på flyget på väg hemåt iaf, men de kommer hem en dag försent. Så ett litet meddelande till mormor från Helena, snääälla mata katten en dag till ;)

Lite bilder från dagen som var lång men väldigt lyckad. Saknar dom allra redan, men det är ju tack o lov inte lång tid kvar innan jag kommer hem nu :)



Bea var på riktigt kramhumör o ville inte sluta pussa o krama på lille Blake






Cameron tyckte han var beautiful i sina många hårband :P

 






Två nya Twilightböcker!

Tänkte bara ge en liten update för alla Twilight älskare :) Det ska komma ut en femte bok! Den heter The short second life of Bree Tanner och jag såg precis att den kommer ut här i USA den 5 juni (kanske kommer den samtidigt hemma?) och den kommer vara en liten kortare bok som handlar om the newborn vampire Bree Tanner, som ingår i vampyrarmen som attackerar de Cullens i tredje boken Eclipse. O det utlovas både spänning och romantik, precis som i de tidigare böckerna :)




Det är även på G ytterligare en bok i Twilightserien! Datumet är inte bestämt ännu, men det ska komma ut en ny variant av den första boken, Twilight, men då man får se allting ur Edwards synvinkel. Delar av denna bok läckte dock ut på nätet för ett tag sedan, och skrivandet avbröts, men nu är den alltså aktuell igen!





Tisdag - Besok????

Jag kanske far lite oplanerat besok ikvall! Inget ar sakert annu men jag fick ett sms fran min moster o hennes familj (som var o halsade pa mig for 2 veckor sedan) som nu ar pa vag hem till Sverige igen efter deras semester har och i florida. Sa de flyger ut fran Miami och mellanlandar i Newark innan de ska vidare till Danmark. Men nu sa ar deras Miamiflyg mer an en timme forsenat pga. av ett askvader, sa de kommer troligtvis missa sitt flyg till Danmark! Jag vet som sagt inget sakert annu, men jag har suttit nu o kollat pa "flight tracker" dar man kan se var flygen befinner sig, vilka som ar forsenade och nar de avgar osv. Och om jag har forstatt det hela ratt sa kommer de missa flyget med 10 minuter... Sa jag kanske far aka ut till Newark o hamta dom, sa far de bor har i natt tills nasta flyg gar. Jobbigt for dom sa klart, men jag skulle garna vilja se dom lite igen ;)

Jag berattade for min vardmamma Andi att de kanske skulle bli fast har en dag eller sa, och hon blev jatteglad, hahaha. Hon gjorde varsta segerdansen, eller vad det nu skulle forestalla :P O just nu sjunger hon "det ar party time, party time" i koket, haha. Sa hon hoppas att de ska missa deras flyg sa hon far traffa dom igen. De kom ganska bra overrens som ni kankse forstar ;) Jag sager att min mosters familj ar den svenska, lite mer lugna, varianten av min amerikanska, haha. Sa det ar kanske darfor de klickade sa bra :P

Måndag - Volleyball

Det blev ingen beach tillslut men min måndag blev lyckad iaf! :) Jag åkte o träffade Meike och Tina i parken istället o det var minst lika mysigt. Det blev en massa girl talk och jag hade även en liten poträttfotografering med Meike o lek med mina närbildsfilter.

Precis i närheten av där vi låg på vår filt så spelade ett gäng killar o tjejer beach volleyball, så vi låg o kollade på dom ett bra tag. Efter en stund så märkte jag o Meike att vi faktiskt kände igen två utav killarna som spelade :P O det visade sig att det var Antonio, (en kille som vi känner från college) och hans bror. Men det tog oss ett bra tag o fatta att det faktiskt var dom :P Så när Antionio märkte att det var vi, så frågade han om vi ville vara med o spela! Så vi hängde på och träffade resten av hans kompisar, o vi hade skitkul! Jag är väl inge proffs på volleyball direkt men vi fick faktiskt ihop ett hyffsat spel o vi spelade i över 2 timmar :P Efteråt så käkade vi lite och tog det lugnt :) Det var verkligen ett superhärligt gäng, o det är alltid kul o träffa nya männsikor. O vi bestämde att vi ska försöka göra om detta även nästa helg men då också ha lite barbeque efteråt. Hoppas verkligen det kan bli av :)

Pictures!