Måndag - Back home

Back home, and back to reality. Började jobba kl. 6 imorse då båda mina hostparents skulle iväg o träna. Barnen var dock väldigt trötta efter en fullspäckad helg, så de sov båda till 7 :) Lycka! Gjorde frukost, lekte lite o klädde barnen. När jag stod inne i Camerons garderob (japp, det är en walking closet, så avis) så kommer lillkillen o stänger dörren, o stänger in mig i garderoben, haha. Så nu vet han hur man blir av med Emme o kan leva rövare medan au pairen sitter inlåst i garderoben, haha... inge bra! 

Nu under dagen är barnen hos deras dagmamma så jag o Andi har passat på att göra lite food shopping. Men nu så är jag ledig fram till kl. 4. Då blir det att göra middag lagom till att barnen kommer hem igen. Slutar vid 8 igen, så det blir förhoppningsvis en ganska bra kväll. Blir kanske även ett besök till Starbucks för o träffa lite folk, om min jeep är färdig tills dess vill säga.

Vi får även veta idag om det kommer behövas göras ett kejsarsnitt, o när i så fall detta kommer att ske. Så bebisleverans snart alltså!

Söndag - Camp weekend

Jag har haft en helt underbar helg :) Var iväg på camp med hela familjen. Vi var 26 stycken tror jag, o vi har verkligen haft fullt upp hela helgen. Där vi var är i vanliga fall Summer Camp för judiska barn. Men nu hade de familjehelg istället. O jag har verkligen gjort saker, jag i vanliga fall aldrig skulle ha gjort!

Varje familj bodde i varsin barack (snacka om skillnad från min förra semester med familjen i strandhuset i Cape May) och så gjorde vi en maaaassa aktivteter under dagarna. De hade varje dag ett schema med olika aktiviteter o day camps som man kunde vara med i. Det var för alla, men självklart framför allt för barnen. Man kunde pyssla, göra baktik, testa olika vattensaker, så som jet ski, bananaboating, kanotpaddling m.m. De hade två sjöar som man kunde vara vid, och även ett pool område. Barnen kunde vara med på day camps där de hade sagostunder, minihajks ute i skogen, mountain biking o en massa annat.



Vi satt o gjorde arts and crafts i timmar, jag älskade o pyssla när jag var mindre,
så mitt "7-åriga jag" trvides mycket bra här ;)


Morbor Seth (sjukt härlig, han har också lovat o ta med mig på en football match, wiiieee)
och kusinen Stevie

     

Lite blandat folk i matsalen, kompisar till familjen (som bor i New York och som sa att jag fick mer än gärna sova över hos dem om jag är sent i New York City), kusinen Mariah och två av vännerna från Israel och mormor o morfar Barbara och George.


Min treåring Shane, och i bakgrunden ser ni the bunks som vi bodde i.


        

        





             




Dessvärre regnade det både under fredagen och lördagen, men det stoppade inte oss. Idag var vädret helt underbart, så jag testade på Jet Skiing idag! Så jäkla kul! Har aldrig gjort det innan, men alltid velat testa. Så jag åkte med Sammi och Rebecka som mer eller mindre blivit "mina extra barn", har spenderat massa tid med dem i helgen. O vi hade verkligen det jättekul tillsammans. Jag lovar flera pinsamma och väääldigt osmickrande bilder nedan. 









--------

Jag är väldigt höjdrädd. O då menar jag verkligen höjdrädd, jag får svindel av att bara stå på en stol =P Men något som jag är så stolt över att jag testa på i helgen är, high ropes. Man får först klättra uppför en väldigt hög trästople, o därifrån svingas man över en sjö i en linbana. Så jäkla kul! Men fatta att jag var skraj, haha.





 


Fredag - Camp

Om några timmar ska vi ta vårt pick o pack o dra ut i skogen för o campa... kul... för ute spöregnar det...det verkar bli en väldigt blöt helg... suck...

Btw, min cykel som blev stulen i våras är nu tillbaka... nån kille hade hittat den stående på Netto i Kalmar. Vilka är oddsen?  Men grejen är att nu är cykeln låst... o jag har ingen aning om var extra nyckeln är. Ooooops!

Torsdag - Önskelista

Det blir ingen Miami resa. Inte just nu iaf. Jag MÅSTE se Miami o besöka Florida någon gång under året. Men jag pratde en massa med min värdmamma Andi och hon hjälpte mig verkligen att bestämma mig. Jag är så himla velig, som många utav er vet. O därför är det skönt o ha henne o prata med :) Men beslutet fattades genom att jag känner inte tjejerna som ska åka iväg nu, o Andi sa att man klarar sig mycket väl på att bara vara i Miami under en weekend. Man hinner lätt se allt o göra det man vill under de dagarna. Så därför känns det bättre o bara åka över en weekend, för då behöver jag inte ta ut några lediga dagar alls, men ändå hinna se det jag vill :)

Vi har även pratat en massa om vad jag bör se under mitt år här. Det är verkligen superbra att Andi har rest så mycket som hon har gjort, för hon vet verkligen vad som är värt o satsa på.
Just nu ser min "önskelista" ut så här:

Californien (en självklarhet) tror jag ska göra västkusten under min sista månad här i USA.
Washington DC - är väldigt nära, o jag kan lätt ta mig dit eftersom min hostdad pendlar dit varje vecka. Perfekt!
Se minst en Broadway musical Vet inte riktigt vilken/vilka jag vill helst se. Allt verkar så bra =P
Boston, min värdpappas yngsta syster Morgan som jag träffat nu under sommaren pluggar på collage där. Så jag ska försöka åka till henne där o passa på att få upptäcka Boston också :)
Gå på någon TalkShow eller TVshow inspelning man kan få tag på gratisbiljetter till ex. Saturday night live och Tyra Banks Show i New York. Så de måste jag passa på o göra!
Kansas City. Såklart! Resan är redan bokad, så om två veckor åker jag dit.
Miami. Blir inte nu i december, men kanske framåt januari, februari. Varför inte ta en weekend på Miami Beach som 20-års present??? ;)
Niagara fallen - vore lite coolt o se . Kanske åker jag över till Kanada samtidigt o besöker familjen Beke utanför Toronto.
Colorado och Grand Canyon är enligt Andi ett måste. Hon pratar alltid om hur coolt det är o se och att resa runt i Colorado. Så varför inte ;)
LAS VEGAS en weekend i Las Vegas vore sjukt coolt. Kanske mellanlanda där över en weekend innan jag åker till västkusten. Vet inte riktigt. Men det låter onekligen lockande ;)

Någon som har andra bra tips på saker man bör se när man är här???

Imorrn så åker jag o familjen på camping semester iaf. Så spännande är det om man jämför med Las Vegas =P Men det ska bli kul. Åker dit med hela Andis familj och vi ska vara borta hela helgen. Hoppas på fint väder bara! Ser framemot att få bada, ha kul, förhoppningsvis åka Jet Ski och ha en trevlig helg med familjen. Ser inte lika mycket framemot att bo i skogen med alla mygg, rådjur och ormar. Har ju redan en orm här hemma! Får se hur mycket jag kommer att kunna uppdatera, men jag lovar att försöka! :)

Oj vad långt det här inlägget blev! Sorry! Men nu ska jag iaf gå o kolla på nya avsnitt av Projekt Runway! (Blir du avis mamma?) Älskar att jag nu få se alla Tv-shower före Sverige, mohahaha...


Torsdag - En stolt au pair

Igår spenderade jag, Andi o barnen hela dagen hos mormor Barb. Mysigt o trevligt som vanligt. Vi gick till lekparken, lekte en massa o jag och Sammi, en av kusinerna pysslade. Det är så himla roligt att få lära barnen saker. Trots att Sammi eller någon utav de andra kusinerna, inte är "mitt barn" så leker vi ha det roligt ändå. Igår lärde jag Sammi hur man gör snoddar (ni vet typ vänskapsband som man gjorde på lågstadiet eller sålde i skogen om man gick på Rocknebyskolan). Jag lärde henne även hur man flätar, och hur man gör "kaffekoppen, segelbåten, eiffeltornet och slipsen" med en tråd som man trär över sina fingrar. Riktigt roligt faktiskt. Man blir så kontstigt stolt på nått sätt när de lyckas =P Likadant kände jag när Shane i förra veckan för första gången lyckades cykla runt kvarteret (med stödhjul dock). Eller när man upptäcker att Cameron har lärt sig att säga ett nytt ord. Man blir stolt helt enkelt :)

Men man märker på sig själv att man faktiskt är au pair... jag har just nu rosa naglar, o inte bara naglarna utan mina fingertopparn är också rosa, då min treåring igår målade mina naglar. Jag nynnar ständigt på barnlåtar. Dansar Hookie Pookie minst en gång per dag. Jag hittar klistermärken som jag glömt bort att barnen satt på mina armar o ben... och istället för o kolla på normala tv-program på kvällarna så kollar jag numera på "Dora the explorer" o kaninerna "Max and Ruby"... Jag är ständigt beredd med en pipmugg med mjölk, då jag vet att Cameron kommer fråga om en vilken sekund som helst... jag sjunger disneylåtar 24/7 och det känns som jag säger "Good job" 100 gånger per dag... Men detta är absolut inte negativa saker. Detta är mitt liv helt enkelt och hur man kan känna igen en au pair ^^

Miami?

Pratade precis med Sanna, en svensk au pair som jag mötte på Cultral Care mötet för två veckor sedan. O hon o några andra svenska tjejer planerar att åka till Miami för o festa o bara ha det kul i en vecka i december. O jag har nu blivit frågad, om jag vill följa med dit. Men eftersom jag bara har 14 dagar semester som jag kan ta ut, under hela mitt år, så vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Om jag hänger med till Miami (låter sjukt lockande) så kommer jag behöva ta ut minst 5 dagar. Med andra ord, mindre tid med familjen, o eventuella andra gäster som kommer att komma. Har riktigt svårt o bestämma mig! Sanna kommer över hit ikväll, så får prata lite med henne om resan då.

För jag känner typ ingen av tjejerna som ska med. Men det är väl inte direkt något hinder egentligen. För samtidigt låter det väldigt roligt att bo på ett "international hostel" i Miami, precis vid stranden i en vecka med 6 tjejer. Men samtidigt så har vi pratat om att åka till Florida när min familj kommer o hälsa på. O Philip är nu skitsur att jag kanske ska åka dit med tjejerna istället för med honom =P Men jag vet inte riktigt...

Vad tycker ni jag ska göra???


Tisdag - Lyckad morgon

Sitter just nu o äter äpple med jordnötssmör. Tror det börjar gå utför... börjar bli allt mer lik en riktig amerikan genom att vara beroende av jordnötssmör... men det är så sjukt gott! Speciellt med saftiga äpple skivor ;)

Hade en riktigt bra morgon med barnen idag. Jobbade när Andi var ute o gick o det känns så himla bra när det går bra med barnen. Shane brukar vara den som sätter sig på tvären allra mest. Tydligen så tjatar hon om att få träffa mig varje gång jag inte är med familjen. "Where is Emelie?" "Can i go down in the basement and play with Em?" "When is Emelie coming home so I can show her my drawing?"... Andi berättade igår att hon frågar konstant om var jag är när jag inte är hemma. Men sen när jag väl är hemma så kan hon verkligen hata mig. Fatta inte varför. Ena stunden leker vi en massa, hon älskar att  leka "I'm sick and need a doctor" o vi bygger kojor i mitt rum, har picnic med dockorna, pysslar o spelar spel. Men två sekunder senare kan hon vara assur o riktigt uppkäftig mot mig, o vägra låta mig göra någonting i hennes närhet. Väldigt frustrerande. Har pratat med min hostmom om det, då hon också har märkt det. Så nu har vi köpt lite nya spel o pussel som jag kan göra tillsammans med Shane alldeles själv. Så vi får lite egen tid tillsammans utan att Cameron eller Andi är där. O det har verkligen fungerat. Igår lekte vi i min källare hela kvällen och idag på morgonen gick allting jättebra.

Cameron är det inga problem med. Han är så himla mysig, han är mitt lilla charmtroll. Vill så himla gärna visa upp både honom o Shane för er, för de är så himla söta. O de betyder redan så himla mycket för mig. Jag vill låta er höra när Cameron försöker sjunga i bilen, visa er när Shane har ballerina föreställningar, låta er höra hur Cameron bara kiknar av skratt när pappa leker med honom eller bara låta er vara här o ser allt som jag ser. Saknar er verkligen. Jag saknar inte direkt Sverige, men jag saknar att ha er alla runt omkring mig. Få uppleva o se allt detta, inte bara se USA o den amerikanske kulturen utan också få se mitt vardagliga liv. För detta är mitt liv nu. Känns väldigt konstigt, men jag ångrar inte en sekund att jag tog beslutet att åka hit.

Picture MIX

Tänkte bjuda på en liten mix av bilder. Har lite allt möjligt liggandes på datorn från mina 4 (!!!) veckor här i USA. Helt galet var tiden går fort egentligen.

Idag fick vi veta att bebisen inte kommer att kunna födas på naturligt vis, utan de kommer behöva göra ett kejsarsnitt under nästa vecka. Som det ser ut nu kommer det ske på tisdag. Så bebisleverans om en vecka alltså! Riktigt spännande. Samtidigt som jag tycker så himla synd om min värdmamma som verkligen är jätteupprörd över att det kommer bli kejsarsnitt, då det betyder en mycket längre återhämtningstid för henne. O när väl bebisen är här, kommer det innebära mycket mer jobb för mig. Bebisen, eller mini alien, som jag kallar "den" kommer att mer eller mindre bli mitt ansvar. Ser verkligen framemot det, samtidigt som det självklart är ett stort ansvar o känns lite läskigt. Men det ska bli jättemysigt o få se den lilla.

Just det! Bilder var det ja, haha.. förlåt :)


Den svenska affären i Cape May




Shane är en show som vanligt, hihi. Hon är så söt när hon gör det.


Tjuvkik på tunikan, väskan o solglasögonen jag köpte i New York :)


Varje gång Shane är nere i källaren o leker med mig, så springer hon till min garderob för o hitta mina skor. Hon älskar att ha på sig mina "tap shoes" o dans runt. Blomskorna är favoriterna då pumpsen är alldeles för svåra att gå i, men de åker på dem också ;)


Barnen hjälper farfar i trädgården


Roni och Shane


Tack Farmor för vykortet!!!
Blev väldigt glatt överaskad idag när jag såg det, o Shane gillade sitt också!
Massa kramar!




Måndag - New York uppdatering

Efter en lätt sagt händelserik dag igår, så känns det skönt att idag få möjlighet att varva ner. Barnen är idag hos deras dagmamma o leker av sig lite med andra barn. Jag o Andi ska istället ta en runda o uträtta några ärenden. Blandannat lämna in Jeepen för reperation - känns ganska skönt.

Men hur var New York da? Det var jättebra! Älskar den staden! Shoppade loss i flera timmar med 5 andra au pairer o kom hem med ett nytt linne, en väska och ett par nya solglasögon då jag på nått konstigt sätt lyckats spräcka mina gamla. Två av tjejerna gick även på Broadway musikalen The Lion King. Jag så måste se den! O alla andra musikaler också ;) Tydligen kan man få tag på biljetter till halva priset om man kommer samma dag o har lite tur. Så jag ska lätt försöka hinna se Mamma Mia, The Lion King och kanske även gå på Phantom of the Opera.

Vi var runt Time Square en hel del, o man kan inte annat säga att det känns lite coolt o vara där. Drog tyvärr inte med mig kameran denna gången, men det blir snart ett besök igen. Tydligen har de också någon stor Titanic utställning i New York just nu också! O jag vet till o med var museet ligger! Så jag måste verkligen dit någon dag! Jag var på uställningen de hade i Stockholm i början av sommaren, men om de har en ännu bättre o ännu större uställning här, så kommer jag inte kunna låta bli att åka dit! :)


Can I see your drivings license, miss?

Klockan är strax efter 10 på kvällen o jag är skitslut efter en heldags shopping i New York. Lovar o berätta mer om det sedan, men ikväll hände ALLT FÖR MYCKET. Emelie Svenneheim, blev stoppad av polisen.

Jeepen som jag kör har krånglat lite på sistone, o igår när jag skulle till shoppingcentret ville den inte starta så jag o min hostdad fick plocka fram startkablarna för o dra igång den.
 
Ikväll hände det igen. Skulle precis åka hem från tågstationen, då jag upptäcker att bilen är stendöd. Ringer Curt som snällt nog kommer till undsättning. O efter att vi försökt dra igång bilen två gånger så startar den äntligen. Min hostdad kör före o jag kör efter då jag inte riktigt hittar vägen hem. När vi kommer till ett av trafikljusen hinner Curt köra förbi när det är grönt, medan jag lite klantigt kör mot orange. Jag hinner kanske köra 100 meter innan jag ser blå o röda ljus bakom mig... panik!!! För bakom mig kommer en polisbil! Så jag svänger snällt in mot kanten, med polisbilen ståendes bakom mig med strålkastarna riktade mot mig. En polisman kommer fram o ber om körkortet, frågar lite frågor. O säger att mina lysen därbak inte fungerar. O förklarar att det var därför han stoppade mig och med ett tillägg på trafikljuset, som självklart var jävligt klantigt. Curt som stannat några hundra meter framför mig kommer gåendes mot min bil för o förklara för polisen att det är hans bil. Men när han precis ska hälsa på polismannen, säger polismannen "Hi Curtis!?" Då känner min hostdad polismannen! Vilka är oddsen!? Tydligen så gick de i high school tillsammans o deras barn går även på samma dagis! Så de börjar prata med varandra o Curtis lyckas väl på nått snitsigt vis prata sig ur det hela. O jag får köra där ifrån på ett villkor; att Curt kör efter mig så att jag inte skulle bli påkörd bakifrån då lamporna tydligen lagt av. Hahah... sån jäkla tur (i oturen)... Så nu är jag äntligen hemma efter en VÄLDIGT händelsrik dag... herregud.


Lördag - Swimming on the parkinglot

Förlåt för dålig uppdatering idag. Klockan är bara 5 här, men hemma är klockan redan 11 så det blir en sen lördagsuppdatering.

Är äntligen hemma igen :) Hade en riktigt mysig vecka i Cape May men det är samtidigt skönt o vara tillbaka. Igår, sista dagen på semestern, cyklade jag ner till "city" o kollade in den svenska affären. Vet inte om det var så svenskt egentligen, allt kändes ganska överdrivet på nått sätt =P Det fanns jättemycket glassaker, så som skålar, ljuslyktor o annat. Men det var få saker som var Kosta Boda eller Orrefors, utan det mesta var mer billiga glassaker. Det fanns sjukt mycket hemska broderade saker. Som om vi svenskar någonsin skulle ha en massa sånt i våra hem?! Men det fanns också, Pippi dockor, små midsommarstänger, böcker från Sverige, små söta tomtar, glas då såklart och de spelade även svensk dansband i butiken. Var lite kul o se vad som ansågs vara svenskt, så det var en ny upplevelse ;)

Så fort jag kom hem idag, så stack jag iväg till shoppingcentret där jag mötte upp tre andra au pairer. Hade en trevlig dag, men det var inte superbra att alla de andra au pairerna var från Tyskland, för det blir lätt mer tyska än engelska. Men jag hade en trevlig shoppingrunda :) Ikväll blir det kanske att möta upp Cassandra, en au pair från frankrike men vi får se, för vädret är helt galet! När jag skulle hem från the mall, spöregnade det. O då menar jag inte vanligt spöregn, utan det var sååå mycket vatten på marken att jag fick vada ut till min jeep. Helt jäkla galet! Det forsade ner, o i detta hemska väder skulle jag köra hem själv i. O jag är inte bra på att köra här! Jag kör alltid vilse, trots att jag har GPS =P O nu kunde jag inte se någonting för att det regnade så mycket. Ganska läskigt. Men jag lyckades komma hem iaf!

Imorrn blir det NEW YORK!!! Så himla härligt!

Fredag - Bilder

Idag är sista dagen här i Cape May. Imorrn bitti åker vi hem till Basking Ridge igen. Men som det ser ut just nu så blir min helg fullspäckad. Känns ganska skönt faktiskt! För imorrn kväll ska jag kanske över till en av de tyska au pairerna o på söndag blir det kanske NEW YORK CITY med några au pairer. Så himla härligt, hoppas verkligen det blir av. Men om det inte blir New York, så blir det nog en fika eller en shoppingrunda med Cassandra, en fransk au pair i mitt område. Men vi får se :) Ser framemot att få träffa lite folk iaf o förhoppningsvis se New York igen. Älskar den staden ^^

Igår kväll blev det födelsedagsfirande :) Isabel, Morgan o Tiffany, har fyllt år nu i Augusti, o därför blev det ett gemensamt litet födelsedagsparty för dem igår. Barnen hade gjort tårta med en av fastrarna o Abby hade gjort födelsedagskort till alla. Blev en väldigt mysig kväll med hela gänget, som avslutades med att jag, kusinen o födelsedagsbarnet Isabel o hennes mamma åkte iväg o spelade mini golf. Var riktigt kul, o för en gångs skull spelade jag riktigt bra =P Har nog aldrig hänt innan! 

Tänkte även bjuda på lite få kort från veckan här. Har inte riktigt orkat fota... men ska även få lite bilder från Andi sedan. 



Dans i vardagsrummet, hör till det vanliga ^^





Att gå på toa utan farmor är en omöjlighet ;)



Hopp o lek i mini hoppborg :)





Barnvakterna


På Zoo


Isabel


Minsta kusinen o charmtrollet Maddy


Varje dag hjälps alla åt att göra mat tillsammans i köket


Födelsedagsfirandet igår kväll


Tårta o special kaka, med godiset "Svenska fiskar" i


Izzy's presentöppning, hon fick blandannat två "Snow balls" då hon samlar på dem.
Tror hon sa att hon hade 27 stycken nu...


Farmor Roni och Morgan


Isabel, Laura och Shane


Isabel läste saga för Luke o Shane


Från mini golfen igår med Isabel o Lesslie


Isabel tog kort på mig, ett av de mest osmickrade kanske.
Men jag bjuder på den idag ;)



Torsdag - Hard work

Sitter just nu uppe i en av fåtöljerna i vårt gemensamma vardagdrum. Cameron står bredvid mig o försöker frustrerat få in mina hörlurar in i datorn. Shane kollar på något barnprogram, Curt försöker få lite jobb gjort på datorn medan Andi sitter o äter ett stort lass med glass. Välkomna till min semester vecka i Cape May ^^ Sååå mycket hårt jobb. Har jobbat ca 6 timmar denna veckan än så länge. Ganska skönt när både värdföräldrarna är med, jag behövs inte direkt =P

Idag på förmiddagen tog vi med oss barnen till Cape May Zoo. Men efter ca en halv timme var barnen överhettade, o grymt gnälliga. Så det blev inte något längre besök där. Det är riktigt fint väder, något som det har varit hela veckan. Idag är det runt 88 grader Fahrenheit, allltså runt 28 grader. Väldigt varmt o klibbigt! Så jag klagar inte över att det är luftkonditionering inomhus. Men funderar på att snart gå ner till stranden. Har faktiskt lyckats att nästan bli brun! Hör o häpna! Helt otroligt! Okej, inte brun, brun... men har lyckats få mer färg än jag brukar ha ;) Japp jag vet, ni tror mig inte. Emelie? Inte vit som ett spöke? Är det möjligt?!


Onsdag - Sweden in america

Idag när jag var ute o gick min promenad så gick jag ner till det lilla kvarteret med butiker som finns här. Shoppinggatan, om man nu kan kalla det de, var jättefin. Det kändes som om man kom in i en liten mini stad. Allting är i viktorianskstil här i Cape May o shopping kvarteret var i samma stil fast mycket mer pytoreskt (stavas det så?). Det var alldeles för tidigt för att några butiker skulle ha öppet. Men gissa vilken slags butik jag fann på denna lilla gata? "Swede things in america", hette butiken. Vad är oddsen på att man ska hitta en liten butik full med en massa svenska saker här i lilla Cape May? Lite små roligt =P Det var dessvärre inte öppet, men skyltfönstret var fullspäckat med en massa glas saker o det fanns även en stor dalahäst utanför. Får ta o cykla ner dit lite senare o kika in o se vad som räknas som svenskt =P

Igår blev min lill flicka sjuk... tycker så synd om henne. På kvällen fick hon riktigt hög feber o bara låg helt lealös i soffan, o hon kräktes även senare på kvällen. Idag har hon piggnat på sig lite, då vi lyckats få ner hennes feber med medicin. Men hon är fortfarande inte sitt vanliga jag. O jag tycker verkligen så synd om henne, då hon inte kan vara med o leka med alla kusinerna som hon egentligen vill. Men förhoppningsvis mår hon bättre snart.

Det har än så länge inte hänt så mycket idag. Varit nere på stranden (som vanligt) o slängt mig i vågorna med kusinerna. Luke, som är lika gammal som Shane kallar mig fortfarande för "Shanes friend Emelie", haha. Lite sött. Jag har fortfarande inget eget namn utan han presenterar mig som "Shanes friend Emelie" för alla. Trots att de alla vet vem jag är =P Hans lillasyster som är den minsta kusinen är 6 eller 7 månader tror jag. O så himla söt! Fast stor! Hon väger lika mycket som Cameron som är 1 år o 4 månader. Det kan man kalla stor bebis ^^ Men hon är super söt o hon påminner mig så mycket om min lilla Bea. Men det är tur att jag har barnens kusiner runt omkring mig, för jag får liksom alla åldrar. När man ansöker om att bli au pair, får man säga vilka åldrar på barnen man vill ha. Men jag har liksom fått allihopa, allt från bebisen som snart ska födas till äldsta kusinen på 11 år. Väldigt bra faktiskt. Så jag får en dos av allting, trots att jag inte behöver ta hand om dem ;)


Tisdag - Sol o lite mer sol

Vädret är helt underbart o jag sitter just nu ute på ena verandan o bara njuter av att ha semester. Jobbade lite imorse, mellan 6 och 8 då både Andi o Curtis ville träna på morgonen. Men det gick så bra så :) Lekte kurragömma med barnen o två av kusinerna. Så jag hade en riktigt trevlig morgon, trots att det var väldigt tidigt. O det går framför allt bättre med lillkillen Cameron då han allt mer börjar ty sig till mig. Ena fastern var jätteförvånad över att han sprang fram skrattandes o mötte mig igår samtidigt som han vinkade för glatta livet. För i vanliga fall brukar han vara väldigt svårflörtad. Han accepterar knappt sin mamma ibland. Han har alla rankade i ett system, då pappa o farfar ligger i top. Mamma kommer nånstans på tredje plats o mormor kommer på fjärde... men jag börjar klättre mig uppåt på charmtrollets stege. Medan jag ibland ligger i botten hos Shane. Där har vi verkligen en unge som byter humör på tre sekunder. Ena stunden är man favvis för att tre sekunder senare få en riktig mördarblick. Så jag blir onekligen lite frustrerad då jag inte riktigt vet vilket humör hon är på =P

Hela famijen här går upp strax innan 6 för o gå ut o träna. Jag känner mig riktigt slö då jag dragit upp mig själv ur sängen framåt 8 tiden. Men idag var jag uppe med tuppen, precis som alla andra iaf. Försöker även träna lite varje morgon, så både igår o idag har det blivit en timmes powerwalk. Känner mig lite duktig =P Man jämför man mig med Morgan som igår först var ute o simmade i en timme, för att sedan jogga i ytterligare en timme, så är jag värsta slöfocken - vilket jag också är men ändå =P Annars blir det mest sol o bad under dagarna. Vi spelade även speed alfapet igår. Riktigt roligt, trots att jag sög ganska rejält på det. Är långt ifrån proffs på att komma på engelska ord snabbt o sedan veta hur jag ska stava dem ^^ Men jag lyckades vinna en gång iaf, mohahhaa... Så stolt över mig själv att jag lyckas slå 4 amerikaner i alfapet på engelska. Okej, det hände bara en gång, men en gång var allt jag behövde för att bli riktigt mallig ;)

Måndag - Kansas City

Nu är flyget bokat till Kansas City! Can't wait! Är så himla glad! Känns som om det var evigheter sedan jag var i New York o jag längtar så mycket nu till att få åka! Så mellan den 10 och 13 september byter jag adress för ett tag. Emme är glllaaad =D Så nu måste jag ringa Philip o säga när han ska hämta mig på flygplatsen! För med mitt lokalsinne tänker jag absolut inte ens försöka att hitta till hans hus själv =P This just made my day so much better!


Måndag - Lyckad kväll

Gårdagen blev ganska lyckad till slut. Var nere på stranden med barnen o resten av familjen. Abbi, en av kusinerna försökte lära mig hur man "glider med vågorna". Väldigt roligt... o väldigt mycket saltvatten o sand hamnade på minst sagt obehagliga ställen ^^ Jag o Andi somnade på eftermiddagen i varsin fåtölj på verandan o hade det bara lugnt o skönt helt enkelt.  

På kvällen hängde jag med Morgan o hennes kompis ut o åt. Vi hamnade på en mysig liten italiensk restaurang o hade det super trevligt. Jag blev total utfrågad om Sverige o vi bestämde även att vi skulle försöka laga något svenskt när det är vår tur att laga middag till allihopa på torsdag. Någon som har några bra förslag på någon svensk rätt vi kan göra? Dessvärre får det inte innehålla ägg då en av barnen är superallergisk mot detta. Jag är helt tom på ideér, så jag behöver verkligen er hjälp!


Söndag - Sweden or Switzerland

Något som är väldigt roligt, är o höra allas funderingar om Sverige, om vad vi äter, vad vi gör, hur det ser ut osv... För folk har verkligen inte en susning ibland. Morgan frågade mig idag när vi var på stranden, om jag någonsin badat i havet innan? O sen ursäktade hon sig genom att säga, att "jag vet att detta är första gången för dig i USA, så man vet ju inte om du bott under en sten innan, eller nått".. haha.. vad ska det betyda egentligen??? Men jag tar allt sånt med en klackspark, då jag hört flera knäppa funderingar från min hostmom tidigare. "Em, do you know how to yodel?" Alltså joddla.... o nee det är Schweiz o inget annat. Eller... "Do you have cucumbers in Sweden?"... fick även frågan idag om det fortfarande var populärt med bastu bad i Sverige... haha... Farmorn i familjen undrade igår också om deras familj skulle "räknas som en normal familj i Sverige"... finns det ens normala familjer i Sverige??? =P

Men mellan konstiga funderingar så har jag fått jättemycket beröm för min engelska. Är så sjukt roligt! Det är flera personer som kommenterat o till o med sagt att jag inte har någon accent. Man blir så glad då ;)  Vill verkligen inte höra att man pratar Svengelska... Så varje gång någon frågar hur man blivit så bra på engelska, eller berömmer ens uttal så blir man så himla glad! Men jag hoppas självklart att jag kommer kunna utveckla min engeslska ännu mer under detta året, då jag vet att den långt ifrån är felfri ännu.  

Söndag - Hemlängtan???

Idag är faktiskt första gången under mina tre veckor här i USA som jag känner hemlängtan. Vet inte riktigt varför den lyckades komma just idag. Men av någon anledning har jag en stor klump i magen o viljan att bara krypa under täcket o låta denna dagen försvinna. Jag vet inte om det kan bero på att jag nu inte är "hemma", alltså hemma i Basking Ridge. Eller att jag helt enkelt inte riktigt vet hur jag ska spendera min dag o det gör att jag längtar så mycket efter min familj o efter alla härliga kompisar man har hemma i Sverige.

Gänget vi är här med är supertrevliga, det är absolut inte det. Men på något sätt hör man inte hemma här. Alla familjerna planerar sina dagar tillsammans, medan jag inte riktigt hör hemma i någon direkt familj. Tolka mig inte fel, jag har Andi o Curtis o de tar verkligen hand om mig o jag trivs jättebra med dem. Men eftersom jag är ledig o inte direkt behöver ta hand om barnen eller hjälpa Andi, så blir det att jag har hela dagen för mig själv. Visst jag var precis ute o gick med min värdfamilj i hettan o det är trevligt, absolut. Men jag räknas liksom inte riktigt in i dagens planering, då min familj inte vill "tvinga" mig att umgås med dem då jag är ledig. Men vad ska jag annars göra??? O det är väl det som är värst. Jag kan inte dra med mig Jasmin, Becky eller någon annan av kompisarna ut o bara ha en härlig dag. Jag har liksom två alternativ, antingen hänga med familjen o känna att jag inte riktigt bör vara med dem då jag vill ge dem "familjetid" för en gång skull då Curt är med. Eller så får jag helt enkelt hitta på något själv eller känna mig helt felplacerad i någon annans familjs sällskap.

Okej, förlåt jag kanske ser detta otroligt negativt. O att sitta här o "tycka synd om mig själv" lär säkert inte hjälpa. Därför antar jag att jag bara får ignorera klumpen i magen o gå ut till de andra, o försöka göra upp mina planer för idag.


Lördag - Bacation

Bacation, or VACATION. Bacation är nämligen Shanes ord för semester o idag var hon superuppspelt. För idag var det dags att åka till strandhuset i Cape May. Jag o Andi väckte barnen redan vid 6 imorse för att vi skulle kunna komma iväg så tidigt som möjligt o undvika all semestertrafik. Vi hade lånat Andis brors bil, en Suburban (storlek gigantisk) för att få rum med all packning inför veckan. Men när vi hade fått in barnen o alla grejorna i bilen, så upptäcker vi att bilen startar inte... kul! Så det tog ytterligare en timme innan vi lyckades komma iväg. Efter lite panik, en något putt Andi o efter att barnen lekt av sig lite bar det iväg!

Eftersom det tar ett tag att åka ner till Cape May, som ligger södra New Jersey så hade vi bestämt att vi skulle gå på "Story Book Land" med barnen. Det var en jättemysig park o perfekt för barnen. De hade verkligen jätteroligt. Shane vågade åka allting o vi hade en jättemysig eftermiddag. Så vi spenderade några timmar där innan vi begav oss mot strandhuset.

Men nu är vi här!!! O det är så fint! Huset som vi alla bor i (farmor o farfar, min värdfamilj på 4 personer, Curts yngsta syster o hennes kompis, gammelfarmor, faster o hennes familj på 4 personer, o ytterligare en syster till Curt med hennes man o två barn) är jättefint. O gigantiskt. Det är på hela fyra våningar, det finns till o med hiss (!!!) o ligger precis i närheten av stranden. Andi visade mig lite snabbt runt här o kvarteren är så underbara. Det är verkligen jättevackert o det finns några av de största hus jag någonsin har sett. Det ska även finnas en lång strandpromenad lite längre bort o ett mysigt kvarter med en massa butiker o annat. Ser framemot att kunna upptäcka allt de närmsta dagarna :)

Var nere på stranden nu ikväll efter middagen tillsammans med ena fastern o hennes familj o Shane. Tog lite bilder, så ni kan få en liten första insikt över hur det ser ut! :)
























(Dålig bild på huset, men det var ganska mörkt när jag kom tillbaka från stranden. Lovar bättre bilder senare)



Fredag - Bebisar o Au pair möte

Som ni vet är min hostmom gravid i 8:e månaden. Bebisen är planerad att komma den 6 september. Men igår var Andi på läkarundersökning igen o de kanske kommer behöva göra ett kejsarsnitt o ta ut bebisen lite tidigare än den 6 september. Inget är säkert ännu, då de behöver göra ytterligare ett ultraljud. Men just nu så ligger babyns huvud fel o det kan göra att de kan bli komplikationer under en vanlig förlossning. När lillkillen Cameron föddes hände nämligen detta o för att motverka att det händer igen så kanske de kommer behöva göra kejsarsnitt. Men inget är bestämt som sagt, men om det blir ett kejsarsnitt så kommer det nog ske någon gång efter att vi kommer hem från campingsemestern.

Igår var även mitt första Au pair möte :) Varje månad behöver man gå på ett litet möte med andra au pairer i området o möta sin LCC (kontaktperson från au pair organisation). Så igår möttes gruppen på ett litet uteställe här i närheten. Var ritkigt trevligt o jag träffade två andra svenska tjejer, alltid lika trevligt. O en massa andra trevliga au pairer såklart. Problemet är ju bara att alla som man verkligen tycker är trevliga o som man lätt hade kunnat spendera lite tid med, åker hem snart. Men bytte lite telefonnummer o hoppas kunna möta några av tjejerna snart igen. Lite synd bara att jag åker till Cape May redan imorrn bitti, för annars skulle jag ha hängt med några av au pairerna till New York. Men det får bli en annan gång ;)

Min Hostmoms fina status imorse! Det är ju trevligt att man uppskattas :)


Fredag - Semester

Efter ett väldigt romantiskt inlägg igår tänkte jag byta sida helt o berätta lite om mina planer den närmsta tiden :) Imorrn åker nämligen jag o familjen på semester! Ska bli riktigt härligt! Vi åker tidigt imorrn bitti till Cape May med hela Curts släkt. Vi ska allihopa bo i ett gigantiskt strandhus hela nästa vecka o bara ta det lugnt o ha det bra :) Min hostdads yngre syster o hennes kompis ska även hänga med, så jag hoppas på att de kommer kunna visa mig runt. Datorn hänger med, så jag lovar uppdateringar hela nästa vecka också!

Så nästa vecka när vi kommer hem igen (på lördag) så kommer vi vara hemma tills på fredag. Innan vi ska ut o campa med min hostmoms familj o en familj från Isreal. Ska bli riktigt kul! Me out in the woods, kanske inte den bästa kombinationen . Men jag ser verkligen framemot allt.

Sen så har jag ytterligare en semester inplanerad. Mellan den 10 och 13 september ska jag åka till Kansas City o hälsa på Philip! Ser så mycket framemot det! Can't wait!!!

Torsdag - På rosa moln

Idag fick jag en väldigt söt o trevlig överasking med posten. Det är inte ofta jag får brev här, men idag låg det ett vitt kuvert med en massa röda hjärtan på med mitt namn skrivet på. O detta söta brev var från Philip. (Philip är en kille från tyskland som jag mötte på au pair skolan i New York o som jag fortfarande har en massa kontakt med. Bara en liten uppdatering för er som är nya på bloggen). Jag är långt ifrån van vid en sån här romantisk kille, bara så ni vet. O jag kände mig som en fnittrig 14 årig tjej när jag öppnade brevet. För inuti fanns ett super gulligt litet brev. Så sött, att jag smälte. Visst det är "cheesy" men det gör abslolut ingenting för jag vet att han gillar o vara lite "cheesy". O detta brev var verkligen superfint, så jag svävar bara runt på små rosa moln just nu. O i kuvertet fanns också en liten present till mig ;) Vi pratar en hel del i telefon så i kuvertet låg ett litet mobil smycke med ett I, ett hjärta o ett U... alltså, I love You...

Onsdag - Kex, trafikregler o the fair

Hurtiga Emme har idag startat sitt nya "nyttiga liv". Var på introduktion o genomgång på gymmet idag. Fick värsta kexet som visade mig runt, visade alla maskinerna och som gjorde ett bra träningschema åt mig. Superbra! :) Så nu är det fixat. Har fortfarande värsta träningsvärken sen jag körde en timmes pass på Wii Fit i förgår. Så idag fick det bara bli omgången med kexet o så kanske jag kör något lätt på Wii senare ikväll. 

O jag hittar nästan dit också! (Kan ju vara en fördel o kunna hitta till gymmet) Men idag så körde jag med GPS så det var inga större problem. Missade väl nån avfart o virrade nån gång så där.. men för att vara mig så börjar jag hitta allt mer här. Körde även "min" jeep för första gången. O jag tror vi kommer kunna komma bra överrens under detta året ;) Det är superläskigt att köra just nu, men jag börjar lära mig! Visst trafikreglerna är typ som i Sverige o det är ganska logiskt uppbyggt. Men sen har de även konstiga regler som att man får köra mot rött om man ska svänga höger! Superskumt o jag är inte alls van vid det. But I'm getting there ;)

På förmiddagen idag så var barnen hos deras farmor o farfar. Alla kusinerna var tydligen där, så planen var att alla skulle åka till "The fair", något som är typ som en marknad. O då frågade farföräldrarna om jag hade lust o hänga på. O visst kunde jag göra det! :) Så jag o farmorn tog alla 5 barnen (utom minstingen på 6 månader som var hos farfarn) o åkte till marknaden. Barnen skötte sig utmärkt o jag hade "huvudansvaret" för Cameron som satt jättesnällt i sin vagn o kollade på alla djuren som fanns. A fair är nämligen lite annorlunda mot en svensk marknad. Det finns inte en massa marknadsstånd, utan istället har man flera stora tält, med en massa olika djur, matställen, djuruppvisningar och en massa olika saker barnen kan testa. Det fanns så att man kunde klappa o hålla kycklingar, hundar, kossor o något tält med en jättestor leksaks tågbana. Något som Cameron tyckte var superspännande :) O en massa andra saker. Lyckades dock inte ta så mycket kort, då det var en hel del att hålla reda på ändå med 5 barn på en stor marknadsplats. Men här är några stycken :)






Tisdag - Lekdag

Idag har varit en lång dag. Började vid klockan sex då barnen vaknade. Blev dans i köket tills svetten lackade o picknick med dockorna. Efter det att Andi kom hem efter sitt gympass åkte vi iväg till en park med barnens mormor. Riktigt mysigt. Det fanns flera olika sorters djur som barnen fick mata o en lekplats. Påminde lite om 4H gården hemma. Så jag o Shane rockade loss ordentligt på lekplatsen (flera pinsamma bildbevis finns nedan) o Cameron försökte säga Emelie för första gången. Blev mest ett läte av vokaler men min lillpojke försökte iaf ;) Han kan än så länge inte prata så mycket, det är mest Mama, Grandma o Cookie som han kan än så länge. O eftersom jag o Andi inte lyckas lära honom engelska, så har vi nu övergått till spanska. Så nu kan det lilla charmtrollet säga Hola! Utan problem ;) Hehe, han är sååå söt.

Sedan blev det lunch o massa bus hemma hos barnens mormor. "Det virkade spets paradiset" som jag kallar det. Men jag trivs verkligen väldigt bra där. Tror det beror på att hela Andis familj påminner väldigt mycket om min egen. Idag var vi där, andis mamma o pappa såklart, men även barnens två kusiner Maggie och Rebecca. O det är sådan härlig stämning där, det är flum, det är leksaker lite överallt, det är avslappnat och det är barn som springer runt o leker och en mormor o morfar som älskar sina barnbarn. Det påminner mig väldigt mycket om när jag o mina syskon, o mina kusiner brukar vara hemma hos mormor o morfar. Det lite som hemma på något sätt, o därför gör det mig ingenting att vi spenderar hela dagar där. Jag vet att min hostmom har lite dåligt samvete över att jag "jobbar" över mina 10 timmar som jag får göra varje dag, men det känns inte som jag jobbar. För precis som att jag kunnat sitta här hemma kan jag likaväl vara i det "virkade spets paradiset", för jag trivs lika bra där.























Måndag - Hide and seek

Idag var första dagen jag skulle vara helt själv med barnen. Jag började redan vid 6 imorse (galet tidigt, tycker synd om alla småbarns föräldrar). Mina parents skulle träna tillsammans o därför skulle vi se hur barnen skulle reagera om jag tog hand om dem på morgonen. I vanliga fall är de riktigt mammiga på morgonen o Cameron har inte gillat när jag har tagit upp honom ur sin säng innan, så jag var faktiskt ganska nervös =P Men det gick verkligen hur bra som helst! Så lättad. Det är inte det att jag inte vet hur jag ska göra. Jag är van vid detta. Men ibland kan Shane riktigt sätta sig på tvären o Cameron kan totalvägra att någon annan håller i honom. Men det gick verkligen så bra! Lyckades få dem klädda, vi lekte kurragömma (en riktig hit) o lekte doktor, shanes nya favorit är att jag plåstrar om hennes favoritdocka Charlie. O jag lyckades få barnen klara o fina lagom till att deras föräldrar kom hem :)

Idag har vi även pratat med försäkringsföretaget, så jag kan nu köra bil!!!! Så härligt. Så jag o Andi ska strax ta en runda med "min" jeep så jag kan övningsköra lite. Är något annorlunda att köra här kan jag lova. O det är också OLAGLIGT att tanka bilen själv i New Jersey! Är inte det ganska knäppt? Hur svårt är det egentligen? Så varje gång jag behöver tanka nu så kör jag bara in vid macken, lämnar över kortet o så tankar nån snubbe bilen åt mig. Ganska coolt. Men jag tycker seriöst synd om de stackarna som måste ha det som jobb. Jag skulle bli knäpp av att andas in bensinångor o bara stå vid en motorväg hela dagarna.

ORM-uppdatering: Kurt/George/Svante... äckligt barn har många namn, haha. Min orm är iaf fortfarande borta. Min hostdad har jättedåligt samvete, men jag tror att den har försvunnit ut igen. Men här är lite info om vilken sort det var iaf: http://www.umass.edu/nrec/snake_pit/pages/ringn.html  Så jag är ganska lugn över att den inte kommer att bita mig i tårna ^^


Söndag - Wii Fit

Försöker hålla mig någolunda nyttig här... trots att det ofta är ganska svårt. Hörde innan jag åkte att au pairerna går upp mellan 6-10 kg under deras år här. Usch, det är lite väl mycket. O det måste jag verkligen försöka hindra. Men gymkortet är fixat iaf, så dit lär jag åka några gånger i veckan så fort jag får köra bilen. Sen lär det nog också bli några omgångar på Wii Fit, var ganska bra faktiskt. O speciellt för min hållning o nacke. Fanns vissa riktigt bra övningar för sånt. O så lär det nog bli en o annan powerwalk. De behöver dock inte vara så långa här, för backarna dödar mig ändå.

Men maten är faktiskt över förväntan. Jag trodde att jag aldrig skulle få se en sallad stå på bordet o alltid få äta pommes eller pizza. Visst jag har ätit pommes o en o annan pizza. Men vi har alltid olika sorters frukt hemma, inte jättemycket grönsaker (men det går o hitta) o det finns nästan alltid blåbär o färska jordgubbar. Mumma! Men barnen äter helt klart onyttigast. Det är snack, efter snack som ska ner varje dag. Kakor i massor, alltid pasta med ost eller pommes till maten, o så är det ofta chicken nuggets eller liknande till. De äter små "fruitsnacks" som förvisso låter nyttigt men är som att äta en påse med gummibjörnar. "Cheesesticks" som är helt enkelt en ostbit. De blir en hel del donuts, då min hostdad älskar dem. O så emellan där blir det lite mer kakor o en o annan kringla, kanske slinker det ner en gurkbit eller två.. o så blir det lite mer kakor. Eller varför inte superfärgglada sockerflingor? Gott! Socker o färgämnen till frukost, min favorit!

Mörkt bröd är även sjukt svårt o hitta. Det finns knappt inte alls. Så på mornarna nu så äter jag en tallrik med low fat yoghurt med müsli o blåbär i. Känns helt okej, jag menar hemma blev det alltid yoghurt eller en macka med marmelad på. Hur nyttigt är det egentligen? Så där är nog mina vanor typ det samma. Vad vi äter till lunch o middag varierar mycket. Barnen äter nästan alltid först något o sen äter jag o Andi något helt annat. Ingen utav oss tycker det är jättekul o laga mat, så därför smyger vi ganksa ofta bort till hennes föräldrar eller Curts föräldrar. O där får man typ "vanlig" mat. Jag försöker även undvika saker som läsk o inte bli allt för lockad av barnens alla kakor. Trots att det kan vara lite svårt ibland ;)

Lördag - Det lilla äcklet

Så SJUKT äckligt. Jag var precis inne i mitt rum, skulle plocka iordning lite... o så kollar jag ner i mattan o upptäcker en liten, svart äcklig ORM! Så sjukt äckligt! Jag hann ta kort på den innan den hann slingra sig under min byrå. Men efter det har jag inte sett den. Men jag vet att den måste vara inne på mitt rum någonstans.. frågan är bara var! Så nu undviker jag mitt rum o tassar ständigt runt på tå. Oäähh... jag bara ryser av tanken att den kan vara var som helst i mitt rum. Okej, den var inte stor så jag lär ju överleva. Men om jag säger så här. Jag kommer INTE ha några kläder eller liknande liggandes på golvet, på ett väldigt, väldigt långt tag.


En bild på det lilla äcklet!


Lördag - The mall

Är ledig idag :) Så skönt, men har dessvärre inga större planer.

Var på banken idag på förmiddagen (mooonneey!!!) o fick första lönen. Kändes gött. Sedan bar det av till köpcentrumet som finns här. Tänkte hitta något kul, men lyckades inte hitta någonting. O inte för att det fanns så många roliga affärer som lockade heller... men med lite mer tid o ett riktigt shopping humör kommer jag nog kunna hitta en hel del där.

Fick även mitt social security number idag. Så förhoppningsvis kommer jag kunna köra om några dagar! :)

Det var inte så mycket roligare uppdateringar idag, sorry! Talk to you soon!


Fredag - New Jersey

Utflycktsdags! Idag tog jag o Andi med barnen till New Jerseys kust för o njuta lite av det underbart fina vädret på en av de finaste stränderna jag har sett. Vi åkte dit med Andis mamma o en av kusinerna, som faktiskt kallas "Kaka", något som hon tyckte var jättekul när jag berättade vad det betydde på svenska =P

På stranden mötte vi upp de resterande 3 kusinerna som jag inte mött ännu o deras mamma (Andis svägerska). Alla var så himla trevliga. Jag har upptäckt att amerikaner i övrigt är väldigt gästvänliga o trevliga faktiskt. Vi mötte flera andra familjer på stranden där, o jag blev även introdicerad till en annan Emelie, som också var 19 år o som pluggade på skolan som ligger bara nån kilometer från vårt hus. Så jag fick hennes nummer o facebook :) Vore sjukt kul o få lite amerikanska kompisar också! Så får se om vi kan mötas någon gång för en kaffe (som jag inte dricker) eller något liknande.

Dock var jag låååångt ifrån poppis hos min treåring Shane idag. Den tjejen kan vara så sjukt envis ibland o idag visste jag verkligen inte var jag skulle ta mig till. Hon blir skitförbannad om man inte gör som hon säger, o jag råkade visst hjälpa henne med något hon inte ville ha hjälp med idag på stranden. O efter det var hon arg som ett bi. Jag fick absolut inte komma närmre än två meter ifrån henne, o ännu mindre röra henne. O detta är lite svårt o hålla efter när man har ansvar för henne på en stor strand med höga vågor. Men skit var hon var arg på mig. Visste verkligen inte vad jag skulle ta mig till. Hon kan i vanliga fall vara riktigt envis o så sjukt mammig o börja skrika utan större problem men idag var jag hennes värsta fiende. Herregud, ni ska se hennes mördarblick in real life - den är inte o leka med!



Men självklart är hon supermysig ibland också. Men idag var jag inte "her friend Emelie"...


Några få bilder från Stranden idag :)








Fredag - Google Translator

Jag lovade att visa upp denna kommentar jag fick av Philip igår. Han såg att jag hade bloggens adress som namn på msn, o klickade in för o se vad det var jag skrev egentligen =P Han fattade så klart inte så mycket, då han är tysk o kan numera bara ett ord på svenska. Men han har dock upptäckt "Google Translator", där man kan översätta de flesta språk. Han hittade inlägget jag hade gjort, kallat Love in New York. O lyckades få det till engelska o tyska. O denna lilla fina kommentar fick jag efteråt. Jag hade aldrig lagt upp den för er en gång till, men nu har han stenkoll på mig, haha.. så det är väl bäst o lyda order o lägga upp den, som lovat ;)

O "Cheesy" är egentligen vårt ord för, nästan löjligt romantiskt ^^

Postat av: Philip

Hi I think because the text is about us I should leave a comment too :-)
I think this text is sooo que and kind of "cheesy" but I just wanted to tell you that I feel exactly the same for you and that I miss you sooooo much!



Philip

by the way I used Google Translator o translate it into Swedish so mybe its not so proper ;-)

Swedish:
Hej Jag tror därför att texten är om oss jag skulle lämna en kommentar för :-)
Jag tror att den här texten är sooo que och slag "USEL" men jag ville bara säga att jag känner exakt samma för dig och att jag saknar dig så mycket!

Philip


Torsdag - looked out!

Framåt dagen nu så piggnade jag till mig lite. Lite mer energi iaf. O tänkte att jag skulle ta en runda runt sjön o kolla in området här, nu när jag inte skulle orka gå till gymmet. Jag vet att jag hade hört Andi komma tillbaka från sin ultraljudsundersökning, så jag trodde hon bara var uppe o sov. Så jag gick ut, låste upp dörren o gick min runda på si så där 30 minuter. Men självklart när jag kommer tillbaka upptäckte jag att jag låst ute mig själv! Haha.. det är så jäkla typiskt mig! Jag började bara skratta åt mig själv o åt hela situationen. Jag börjar med att knacka på dörren, (upptäcker dock att ringklockan inte fungerar) o jag ringer Andi typ 4 gånger, men hon svarar inte. Sen ringer jag även Andis mamma 2 gånger, bara för o se om hon vet var Andi är då hon inte verkar vara hemma. Men självklart svarar inte hon heller. Herregud vad skulle jag göra nu?!
Jag har fortfarande inte fått någon nyckel in till huset då min hostdad råkade få med sig den till Seattle. O jag kan ju inte direkt ringa efter honom o be honom komma o öppna huset bara för att jag är så jäkla klumpig! Så det var bara o sätta sig på trappan o vänta, o hoppas att Andi antingen skulle vakna upp o sakna mig eller komma hem (var hon nu var). Ringer Philip för att få lite underhållning o sitter i min ensamhet o spelar spel på Ipoden. Men tillslut så ringer min mobil! O det är Andi, o jag hör henne innefrån! Hahah.. så jag frågar bara om hon kan öppna ytterdörren. Något som hon gör o bara brister ut i gapskratt! Hahaha... för tydligen har hon varit hemma hela tiden! Hon hade legat o sovit men varit uppe den halvtimmen då jag suttit ute på trappan. Hon hade ropat på mig, ner till källaren där jag har mitt rum, men bara antagit att jag sovit. Men sen hade hon även hört mig prata! Så hon ropade ner till källaren en gång till för o kolla om jag var där, men självklart var jag inte där. För jag satt ju ute på trappan o pratade med Philip!! ...vilken jäkla cirkus.. haha. Men vi fick oss ett riktigt gott skratt iaf ;)

(Mamma, du behöver inte vara orolig, jag tror inte att det är svininfluensan! Cameron var sjuk härom dagen, o det är säkert det jag har fått. En vanlig förkylning bara! Lovar!)


Torsdag - Förkylning

Är ledig fram till kl. 4 idag då barnen är hos deras dagmamma idag. Men det känns som att det är skitsamma att jag är ledig, för jag har åkt på en mindre rolig förkylning. Är inte så farligt egentligen, bara lite halsont o öm kropp, men känns så typiskt o bli sjuk nu. Jag som är så sällan sjuk hemma. Men aja, får väl bara hoppas på att det inte är svininfluensan, fy fasiken. Hade tänkt o åka till gymmet nu på förmiddagen men det känns som om det får vänta nån dag till eller två.

Dessvärre har jag väl inte så mycket roliga uppdateringar för er idag. Har mest legat i sängen, tagit det lugnt o letat flyg till kansas city ;) Nu kom precis Andi hem med, få se om hon vill leka med mig istället, mohahhaa..

Onsdag - Lugn kväll

Det blev en lugnt eftermiddag trots allt, ingen pool o inge mall. Men det får bli en annan dag :) Har lekt en massa med barnen istället, o haft tid över för att chatta med Philip. Min hostmom börjar bli avis på att min mobil ringer o låter mer än hennes now a days, tihii. Men allting rullar på, o jag börjar hitta allt mer i köket, o vet allt mer om barnens rutiner o hur de hanteras bäst. Trots att jag fortfarande inte få ens komma i närheten av Shane när hon ska lägga sig, för då är det bara mamy som gäller o ingen annan.

Men det som fortfarande känns skit, är att jag fortfarande inte kan köra. För det spelar ingen roll om jag är ledig eller inte, jag kan ändå oftast inte komma ifrån huset. O gå någonstans är lite svårt också. Detta land är verkligen byggt för bilkörning. Kollektivtrafik som bussar existerar inte, iaf inte här i Basking Ridge. Så det känns onekligen lite pissigt. Men jag trivs ändå, o ikväll blir det att kolla på So you think you can dance, men jag ska inte avslöja för er vilka som är kvar i showen o inte ;)


Me, back in the days.
Inte trodde man att man själv skulle sitta nu här, o mata lika kladdiga barn...

Onsdag - It's gonna be a bumpy ride!

Klockan halv 8 i morse var jag o Andi riktigt "huttiga" o tog med oss barnen på en långpromenad i deras dubbelvagn. Vi tänkte gå bort till ett av de små shoppingställena o käka lite frukost. Men skiiiit vad jobbigt det var. Vi gick kanske 5 km, något som inte är särskilt långt egentligen. Men försöker man gå upp för dessa långa backar som finns här med två småbarn i en sulky så blir det en helt annan workout. Jag o Andi var helt slutkörda när vi kom hem igen. Först o främst var det backarna som körde slut på oss o även solen som stekte redan vid 8 tiden. Men även de amerikanska vägarna! Jag skojar inte när jag säger att det är hål typ överallt i asfalten. Pappa brukar få panik hemma om det finns en enda liten grop, jag menar han undviker till o med brunnslocken ibland =P Dady, you should drive here! Herregud, det går liksom inte undvika hålen över huvudtaget.

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, just nu är jag ledig. Men vi funderade på att ta barnen till poolen eller kanske baka lite :) Får se vad som händer.

Några roliga updates från Sweden??

Tisdag - Peaches

Idag har varit en fullspäckad dag. Jag, Andi o hennes mamma åkte till en gård i Princeton med barnen där de fick träffa lite djur o även vara med o plocka aprikoser. Ganska coolt faktiskt, o tydligen hade de nya frukter/bär/grönsaker som barnen kunde få plocka varje vecka beroende på säsong. Men denna gång var det aprikoser som gällde! :) Barnen älskade det. O det var faktiskt riktigt mysigt. Efteråt så åkte vi till barnens mormor o åt en massa god mat o barnen fick leka i vattenspridaren. En väldigt varm dag idag (äntligen efter allt regn) o en väldigt mysig dag. Just nu sitter jag o min hostmom o kollar på so you think you can dance. Älskar att vi har samma smak när det kommer till TV. Så både igår o idag har vi varit fastklistrade framför TV:n o kollat på dansprogram o Law and order. Mitt liv i USA everybody =P

O många av er har frågat om varför min familj egentligen har en au pair, då jag berättade att barnen går till en dagmamma också. De är där två gånger i veckan, fast bara nu under augusti. Men det är mest för att de ska få träffa lite andra barn o denna dagmamma är tydligen väldigt bra o typ lär barnen en hel del, så därför vil de ha barnen där ibland. Men just nu har jag det ganska slappt, trots att jag ändå spenderar mycket tid med familjen, för jag trivs med dem o känner inte direkt så många andra. Jag skulle egentligen gått till Starbucks igen med några av au pair tjejerna. Men jag får fortfarande inte köra bilen, då försäkringen inte gäller för mig ännu. Så jag har dessvärre lite problem att ta mig runt just nu... men om typ 2 veckor ska allt vara klart! O så tror jag de har mig mycket för att min hostmom vill ha lite sällskap o hjälp så att hon kan träna, ha möjlighet att göra lite mer grejer o bara ha en extra hand när bebisen kommer. Men tanken har slagit mig också... 

Jag har även fått min amerikanske telefon nu, så om ni inte skulle få tag på mig på nätet eller på min svenska mobil, så kan ni alltid nå mig på, 908-303-9795




















Cameron gjorde slängkyssar till getterna, så söt min lillkille!









Måndag - Membership

Förlåt, men jag måste bara berätta detta... höll på o dö av skratt nyss. Min värdmamma kom precis hem efter att hon precis varit o tränat på det stora gymmet som finns här. O hon är inte ordentlig någonstans, bara så ni vet. Hon är helt galen typ =P Så hon hade idag på gymmet gått i frågat om de skulle kunna lägga till mig i deras familje medlemskap där. Men hon säger inte bara att hon har en au pair boende hos henne utan hon drar ihop värsta snyfft historien om att jag typ är nån stackars student från ett annat land som hon nu har tagit till sig o låter bo hos henne, haha. Jag har typ fattig o det skulle "göra mig sååå glad" om jag fick gå på deras gym, typ, haha. O först säger personen hon pratar med att de kan ge mig ett eget medlemskap, men Andi lyckas snyffta till det lite till o lyckas få in mig helt gratis i deras familje medlemskap istället. Hahahaa.. hon är helt makalös.

Måndag - Var bor du?

Barnen har precis stuvats in i "the momsarrari", som andi kallar sin egen minivan, sjukt dålig humor jag vet ^^ Så de är nu på väg till deras dagmamma, där de ska vara idag. Undrar ibland varför de har mig. Det är inte många arbetstimmar just nu för mig, men det lär nog bli mycket värre sen när skolan drar igång för Shane o när bebisen kommer.

Men var bor jag nu för tiden egentligen? Jag har tidigare gett er bilder på huset, men efter som besöksrekordet har tredubblats (!!!) sen jag la upp de bilderna sist. Tänkte jag ge er dem igen. Men även lite bilder på "min" källare. Jag har ett eget litet rum, med säng, byrå o garderob. Sen har jag eget badrum med dush o badkar - lycka! O så har jag ett eget TV-rum som också fungerar som ett litet lekrum för barnen. Men vanligtvis är jag helt själv här nere. Shane kommer ner ibland o leker men annars är det min våning :)

















Förlåt för det typ äckligaste kortet i den här bloggens historia. Men jag lyckades på skolan att få SJUKT MYCKET myggbett. Min ben och anklar ser hemska ut. Jag var lite rastlös o försökte räkna dem på bara ena benet, o lyckades hitta ÖVER 60 STYCKEN! O det vara bara på ena benet...

 
Mina små barn =D
Med det nya pusslet jag gav dem som present, en riktigt hitt.


Söndag - Starbucks

Kom precis hem efter att ha varit o mött några au pairer från området. Riktigt kul, vi satt på Starbucks o bara snackade en massa skit. Hade nämligen pratat med en tjej från Tyskland, som jag visste redan bodde här. O hon bjöd in mig i kväll till deras egna lilla au pair möte. Det var jag o sex andra tjejer, o tydligen så är vi upp emot 30 stycken som bor i området. Mycket fler än vad jag trodde! O tydligen möts de nästan varje kväll på starbucks, så det känns skönt o veta att man startat att få lite av en vänskapskrets :)

Egentligen borde jag sova nu, då min första riktiga jobbdag är imorrn. Börjar vid 7 (omänskligt tidigt för mig) men jag får väl försöka palla mig upp så gott det går. Jag är oftast pigg när jag väl kommit upp. Men snooze knappen är alltid så lockande ;) Då ska jag hjälpa till med att få upp barnen o göra dem iordning innan de ska typ iväg till deras dagmamma. Cameron har mått lite si så där, så vi får se om han kommer att kunna gå imorrn men ändå. Sen ska jag o min värdmamma in till centrum o banken för o fixa så jag kan få ett social security number (behövs för att jag ska få köra bilen då det är nått superkonstigt med försäkringen) o så ska vi även fixa ett amerikanskt nummer till mig :) Ska få låna en telefon av familjen, inte den snyggaste. Men absolut inte så ful så att jag behöver skämmas över den, men jag kommer sakna min kära ericsson.. men men. Så Mamy and Dady ni behöver bara säga upp mitt abonnemang till mobilen o göra om mitt nummer till ett vanligt kontantkort, så fixar jag resten här ifrån sen!

Är det nåt ni vill veta om läget här?? Jag vet inte, jag kanske bara skrivet om vissa saker, men egentligen så vill ni ha uppdateringar om nått helt annat =P Let me know o jag lovar att ge er lite inside information (eller nått) ;)


Söndag - Au pair visning

Idag har varit en väldigt lugn dag. Vädret är skit, har regnat o åskat hela dagen. Så i har varit tvugna att vara inne hela tiden, så barnen är väldigt rastlösa. Men nu i eftermiddag ska vi troligtvis åka till min värdmammas mamma, som har tjatat om att träffa mig i två dagar nu =P Så det blir o visas upp för nästa familj :) Igår träffade jag curtis två systrar o deras familjer (som jag nämnde igår) o så på kvällen kom Andis syster över med sina barn o vi grillade o åt en massa glass. Mumma, o väldigt trevligt sällskap!

Än så långe har jag inget direkt schema, eller så. Så det är ganska slappt just nu. Försöker bara hänga med i barnens rutiner, lära mig de ord o uttryck de använder o hitta i köket o på andra ställen. Men det går helt okej. Ett åringen är faktiskt väldigt lätt o förstå ibland. Han slå ihop sina händer om han vill ha mer av något, han klappar sig på bröstet när han säger "please" o tar sig på hakan när säger "thanks"... så sjukt söt unge! O "Mäe" har man lärt sig ganska fort, det betyder att han vill ha mjölk =P O barnen älskar presenterna jag gav dem till dem, mamma, så det behöver du inte oroa dig för. Båda barnen älskar att dansa o sjunga, så det spelande pusslet är en favorit just nu. Jag o Shane dansade även i köket imorse till Lady Gaga... hahah, var nog en riktig fin syn!

På tisdag ska jag o min värdmamma på 21-års fest. Min värdmamma är ganska ungdomlig av sig, som många kanske redan har förstått. Så hon älskar att känna sig som 20 igen =P Så därför ska vi på en fest för två av hennes kompisar, varav en är min värdpappas syster. Så det kan nog bli kul =)

O för er alla som har frågat om Philip o är super nyfikna ;) Så är han lika gammal som mig, är från Tyskland men jobbar nu ganska långt ifrån mig, i Kansas City (ligger typ precis i mitten av USA) . Vi har fortfarande kontakt, men har inte träffats sen au pair skolan, som kanske förstått. Så där var en liten flört-uppdatering ;)

Lördag - I miss you

Andra dagen i familjen, o jag känner mig allt mer hemmastadd, går väldigt fort faktiskt. Jag o Shane leker hela tiden, hon är jättehärlig o mysig, o hon har verkligen tagit mig till sig. Mina värdföräldrar var till o med förvånade hur fort det har gått innan hon säger saker som "This is my friend Emelie" och "Emelie, do you know what I like? I like YOU!" haha.. hon är supermysig. Lillkillen Cameron är dock mer försiktig. Han blev skitarg på mig idag då jag försökte ta upp honom ur hans säng. Men jag är tydligen trevlig på behörigt avstånd =P  Han dansar typ hela tiden. De snyggaste moves jag någonsin sett, haha. O så går han runt o vinkar till alla hela tiden. Vi var på en restaurang igår o han gick runt o vinkade till alla som satt vid de andra borden, haha.

Nu på dagen har vi varit hos min värdpappas föräldrar. Jättefint hus med pool o allt. Så vi spenderade några timmar där, med Curts föräldrar, hans syster o hennes familj o så min värdpappas yngsta syster :) Jättetrevilga hela bunten. O så pratde jag o yngsta syster om att hon o min värdmamma skulle ta mig in till New York City snart!! De hade gått på någon sjukt bra show i NY typ 12 gånger så den skulle jag aaabsolut få se =P Ser verkligen framemot allt!

Lite mer bilder från NEW YORK








Skolan där de har Projekt Runway, var tvungen o ta kort på det, misstänker att min mor o syster ville se det ;)


Manhattan




Frihetsgudinnan, ser så sjukt liten ut i verkligheten. Speciellt efter det att man varit på Manhattan bland alla höghusen.



Här stod World Trade Center



Kan ni tänka er att World Trade Center var DUBBELT så höga som det svarta höghuset???



Queen Mary 2 log i hamnen o jag blev typ super uppspelt när jag såg det, haha. Jag är skadad jag vet...



Utsikt över NY från Rockefeller Center med Central Park i mitten



Jag o Pilip uppe vid Top of the Rock











Fredag - Family

Ar framme hos familjen! O de ar helt underbara. Jag kan inte finna nagot battre ord for o beskriva dem. Var lite orolig att flickan, som ar 3 skulle vara lite blyg o inte direkt komma till mig. Men det ar verkligen inga problem alls! O lille Cameron vinkade sa glatt nar jag motte dem vid deras bil idag. Barnen ar verkligen sa sota, o vi har redan borjat leka ordentligt tillsammans. O allting kanns bara sa sjukt bra. Jag har fatt mitt rum, som familjen hade fixat iordning jattefint. De har malat om mitt sovrum o badrummet i ljus harlig lila o i rosa. Verkligen jattefint! Har tagit bilder pa det, o har massa bilder sen skolan ocksa att visa er. Men jag upptackte idag att min dator inte fungerar att ladda. Kan man bli annat an trott?? Adaptern som jag har ar typ konstigt konstruerad sa kontakten till laddaren far inte rum i uttaget. Suck... sa jag kommer att fa sitta vid familjens dator ett tag. O darmed, kan jag fortfarande inte visa er de manga kort jag tagit den senaste vecka. Men jag lovar, snart, snart snart!!

Det är nog rekord från min sida idag, tre nya inlägg på en o samma dag. Men jag har fått igång min dator! Väldigt bra o ha en värdpappa som är datanisse ibland ;) Så jag tänkte bjuda på "lite" bilder. O så måste jag bara berätta hur sjukt bra det här går. Satt o åt förrut med familjen, då lillflickan på 3 år säger; "I love you Emelie". Kan man mer än smälta? O hur länge har jag varit här egentligen, typ 9 timmar =P 


Au pair skolan :) En av byggnaderna o det var här vi hade de flesta lektionerna.  


Vårt klassrum, där vi ständigt pysslade. Kändes som om man var tillbaka på lekis ibland =P

      




Gänget från min klass,
det var tjejer från, Ukraina, Tyskland, Kazakhstan, Estland, Kina o lille jag också så klart :)

Fredag - Love in New York

LOVE IN NEW YORK. Igar var nog den mest underbara dagen som jag upplevt pa otroligt lange. Jag vet att jag hade lovat alla att INTE falla for nagon under mitt ar har. Jag skulle inte stalla till det for mig sjalv o jag skulle absolut inte gora detta ar jobbigare an vad det redan ar. Anda sa lyckas jag falla pladask. O det var langt ifran meningen att jag skulle falla sa hart som jag gjorde. Men det gick verkligen inte att gora nagot at det. Kanske var det utsikten av en av de mesta haftigaste staderna i varlden som gjorde mina ben alldeles skakiga. Eller sa var det helt enkelt killen som rakade sta dar brdevid mig som gjorde mig knasvag. Men hur eller hur, sa foll jag. O vi foll bade tva. Det hinner alltsa ta 4 dagar innan jag har lyckat stalla till det for mig sjalv o bli helt galet kar i en kille pa mindre an 24 timmar. O jag skojar inte. (jag vet att min mamma kommer far hybris nar hon har om det, men som sagt, det var verkligen inte meningen) For jag skojar inte nar jag sager att jag lyckas falla for denna sa himla harliga kille pa mindre an 24 timmar. O detta som jag skriver nu, vet jag ar nagot av den mer privata typen, men jag kan inte riktigt halla detta for mig sjalv. For igar var nog en av e mesta romantiska dagarna jag nagonsin varit med om. 

For spanningen var sa galen mellan oss, har nog aldrig upplevt nagot liknande tidigare... O jag kande mig som om jag gick runt i nagon "cheesy" romantisk komedi nar jag gick bredvid Philip pa gatorna i New York, eller nar vi satt helt ensamma pa marmor trappan under stjarnklar himmel. Som sagt, det kandes helt overkligt, sant hander ju bara pa film, right? O detta later sakert sjukt sliskigt o nagot overkligt, but I guess it's New York...