Christmas Day

Jag har verkligen haft en supermysig dag med min helt underbara värdfamilj. Hemlängtan har varit nästan helt borta o jag har bara njutit av att få fira lite amerikansk jul :)

Hela spektaklet började kl. 8 imorse då Shane kom in springandes i mitt rum, skrikandes; "Hoo, hoo. Wakey, wakey, Em! Tomten har varit här!!!"

Så hela familjen samlades runt vår lilla plastgran för o öppna alla paketen som nu låg under den. Blev en väldigt mysig morgon, o barnen älskade verkligen allt de fick, allt från de nya svampbobplåstrena som låg i julstrumporna, till de nya "hopphästarna". Cameron sa wooooow till allting, haha. Det spelade liksom ingen roll om var hans paket, eller om det var ett oöppnat paket. Allting var wow ;)





Efter en väldigt mysig morgon så åkte vi iväg till min värdpappas föräldrar där resterande släkt väntade. Där blev det mer julklappasutdelning och en massa mat. Det blev sedan en ganska lugn dag, då vi bara umgicks o hade det trevligt. Vi hjälptes åt att lägga ett stort pussel, några kollade på TV, medans några var ute på långpromenad i skogen med snöskor och så blev det mycket bus o lek med de nya julkapparna.

Även lilla jag fick ett gäng julklappar. Bland annat olika presentkort av Andi. På Starbucks, Forever 21 (klädbutik) på en salong så jag kan få manikyr och på Ikea, haha. I min julstrumpa hade jag även fått en flaska med fläderblomssaft som Curt hade köpt åt mig på Ikea :P Curt hade även fixat Windows 7 åt mig! På svenska också, superbra! Så det ska han hjälpa mig installera på min dator nån dag. Jag fick även lite blandade "bra ha saker", choklad och ett skönhetskitt med bodylotion o annat från Curts föräldrar. O sen en av de presenterna som jag nog blev allra mest överaskad o glad över... En American Girl docka! Okej, låter säkert supertöntigt, haha. Men det är nämligen så att American Girl dockor är väldigt dyra och fina dockor som representerar olika historiska aspekter, då de kommer från olika länder, och berättar sin egna historia. Så jag fick utav Curts syster Leslie och hennes familj en mini variant av dockan Kirsten som är en svensk docka! Jag fick också den första boken om Kirsten som handlar om hur hon o hennes familj invandrade till amerika på 1800-talet o deras första tid i USA. Tyckte det var så himla gulligt av dem!







Andis mamma har berättat allt för mig om American Girl, som är väldigt populärt o omtalat här och många samlar på dem. När man går o köper sin American Girl docka, så måste man besöka en av de tre butikerna som finns i hela USA. Där får man först gå in på "BB" och adoptera sin docka, man får ett födelsebevis och hela proceduren med att få sin docka är väldigt speciell. I American Girl butiken finns det även ett litet sjukhus, där man tar sina dockor när de går sönder, o de gör verkligen allt så realistiskt de kan. Allt för att ge barnen en så speciell upplevelse som möjligt. Man får skriva in dockan, de skjutsar dem i små rullstolar, o de undersöker dem o allting. Det finns även en restaurang där man kan "gå ut o äta med sin docka" o då får självklart dockan samma mat som du, en egen plats vid bordet o aa... De går verkligen in för det. Så att jag fick en liten American Doll docka, o speciellt Kirsten som jag vet att de kommer sluta sälja efter 2009 värmde jättemycket. 

http://www.americangirl.com/index.php American Girls hemsida.

Lite mer bilder från dagen!


        


        


      


      


      


       

 

 


Kommentarer
mamma

jag är så glad att du fått uppleva en amerikansk jul och i en så underbar familj.

puss

2009-12-26 07:13:09
Jenny

Woh, häftigt att du fick en American Girl docka! När jag va i Chicago va vi inne i en sån "affär" eller vad man ska säga, de är verkligen helt otroligt!! Små tjejer som springer omkring i matchande out-fits som sin docka, ganska häftigt att se. Men pappa blev galen av hypen, han tyckte de va sjuuukt överdrivet. Vilket kanske stämmer.

2009-12-27 10:56:50

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0