Fredag - Julebak utan jul

Lussebullarna blev riktigt bra faktiskt :) Lite åt det torra hållet kanske, men jag är bara glad över att jag faktiskt lyckades :P Det kändes dock väldigt konstigt o baka lussebullar själv, utan mamma o syskonen, som jag brukar göra. Kändes väldigt lustigt, o det var så att jag fick grym hemlängtan bara av att baka. Konstigt egentligen, men det är de där småsakerna som gör att man saknar alla hemma. I vanliga fall så är lussebaket en väldigt mysig sak hemma. Mamma står alltid vid köksbänken o delar ut "degklumpar", så alla ska få lika mycket. Jag, Sara o Linus sitter alltid vid köksbordet, o innan vi börjar är det alltid fight om vem som ska ha det lilla bakbordet o vem som ska ha på sig bagarmössan först :P Jag o Sara är de seriösa bakarna medan Linus brukar alltid tröttna efter några minuter o göra konstiga gubbaar av sin deg, eller bara "leka monster" :P Vi spelar alltid julmusik, o trots att pappa inte brukar vara med o baka, så smyger han fram när det börja dofta nybakat, o då blir det nästan alltid så att han dansar nått halv goofy till musiken ^^ Gud vad jag saknar er...

Idag har vi firat första dagen av Hannukah. Min värdmamma är från en judisk familj, så i år så kommer jag få fira både Hannukah och jul. Kusinerna Abbi o Izzie har varit här idag, så tillsammans med dem har vi tänt det första utav de åtta ljusen, läst bön och så fick barnen varsin liten present. På lördag så blir det större hannukah firande då Andis släkt kommer över. Så då blir det fullt hus.

Lite bilder :)


Strumporna som nu hänger vid öppna spisen


Jag testade också min nya blixt som kom igår (lycka!)
Så här ser det ut om man tar med dem vanliga blixten på kameran.


O så här blir det om man studsar ljuset mot taket med den nya blixten :) Mycket nöjd är jag. Så hoppas på att kunna ta bättre julbilder i år.


Så här får man saffranet här :P




Lussebullar a lá Emme :)


Kommentarer
mamma

lussebullarna ser jättefina ut. Vi saknade dig vid vårt bakbord iår. Här den 12 december kommer nu de första snöflingorna. Hoppas vi får en vit jul.

puss

2009-12-12 09:52:22

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0