Fredag - Sverige vs USA

Här kommer ytterligare ett inlägg där jag tänkte samla ihop punkter på saker som skiljer sig mellan Sverige och USA. Det dyker alltid upp lite udda saker i vardagen som man lägger märke till ocn nu tänkte jag då dra ihop lite nya punkter. Får väl se hur det går med tanke på att jag är så jäkla trött och har världens värsta träningsvärk o bara är allmänt grinig :P

- En utav sakerna som är annorlunda o som jag blir "mobbad" för här, är att jag är den enda i familjen som äter med kniv o gaffel. Amerikaner äter i regel med händerna eller med bara gaffel. Man dukar inte ens fram knivar till alla. När man har kniv så använder man den endast till o dela maten, inte liksom o äta med den :P Detta gör också att många inte äter all sin mat tillsammans. Alltså så äter man exempelvis upp all pasta före man ens börjar äta köttfärssåsen, om ni förstår vad jag menar :P

- I Sverige så är det mot lag att prata illa om andra företag i reklamer, men här är detta lagligt. Vissa reklamer som visas på TV går bara ut på att bevisa att man är bättre än sina konkurenter, och man får nämna dessa konkurenter vid namn. Något som är förbjudet hemma i Sverige. Här är ett exempel:





- Det finns flera skillnader i kostnader här. Mobilabonemang och gymkort är mycket, mycket dyrare här och såklart också skola och sjukvård. Något som är helt sjukt. Men är det något som är defintivt billigare så är det bensinen! Här kostar en gallon (3.78 liter) i Jersey runt 3.70 dollar, alltså 26 kronor. Detta innebär att literpriset ligger på 6,80 kronor. Lite skillnad på de 13 (!?) kronorna en liter bensin kostar hemma nu.

- För några veckor sen så fick jag höra om en väldigt udda grej de har här. Om man är släkt eller bara kompis med någon som är polis så kan man få ett särskilt kort, som kan ge en väg ut om man hamnar i trubbel. Tex. Om du blir stoppad av polisen för fortkörning, så kan du komma undan böter om exempelvis din pappa är polis. Så tekniskt sätt du kan du hitta på det mesta och slippa undan tack vare dina kontakter. Du kan även få "uppgraderade" guldkort för o slippa undan värre straff. Nån som vet hur detta fungerar i Sverige?

- De skickar alla till court, alltså typ tingsrätten för ingenting. Du kan behöva gå till court för en ynka parkeringsbot eller för vanliga fortkörningsböter. En kompis fick böter för ha glömt sitt kökort hemma, men genom att gå till court coh visa upp sitt körkort så slapp han att betala sina böter. Men dock så måste man istället betala courtavgifter istället... så frågan är vad som är bäst egentligen.

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0